Anne ve Babalar ocuklarn Eitmi Seviyor?

incir_kusu

Papatya
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2008
281
0
46
Az önce haberleri seyrederken böyle bir haber geçti.İngiliz araştırmacılar yaptıkları anket'de anne ve babalar çocularından birini daha çok seviyormuş.Peki sizin anne ve babanız kardeşlerinizden sizi ayrı tutdumu????????[/I]

beni de kardeşimi de çok severler.ve kesinlikle bi ayrım hissetmedim.benim iki tane çocuğum olsa ben de yapmam.bu çok yanlış olur.

Biz 3 kızkardeşiz..
Ortancayım ben:lepi:
Hiç bir zaman ayrıcalık hissetmedim..
Hepimize aynı sevgiyi ve değeri gösterdiler..:asigim:
Allahım eksik etmesin başımızdan onları inşallah..:Saruboceq:

bende az önce izledim bence araştırma doğru çünkü annem abimi daha çok sever

her anne baba evlatlarini ayni sever derler ama..
cok fazla inanmiyorum,
farketmeden ayirabiliyorlar galiba
(tabi emin degilim, sadece tahmin bu)

bencede ellerin de olmadan ayırım yapıyorlar benim babam ortanca erkek kardeşimi bir başka sever bu ayırımı biz yalnız değil çevremizdeki herkes anlıyor ama babama kızmıyorum çünkü bizide seviyor ama onu elinde olmadan daha çok seviyor ben de ayırımdan yana değilim bir kızım var beş yaşını bitirdi çok seviyorum onu ikinci olursa inşallah aynı şekilde severim inşallah babam gibi araya fark koymam.

bence eşit sevmiyolar
benim ailem aynı değeri verdi aynı sevgiyi verdi
ama ablamın yeri hep ayrıydı

Madalyonun öteki yüzü yani bir anne olarak söz hakkı istiyorum.
Hiç bir anne baba evlatları arasında sevgi konusunda ayrım yapmaz. Ama kardeşlerden biri daha pasif ve ezilen bir yapıdaysa onu korumaya yönelebilir.
Korumayla veya eksiği olan tarafın eksiğini tamamlamak adına biraz daha fazla ilgi göstermekle, sevgiyi ayırmak lazım.
Her evladın sevgisi aynı ve eşittir.

biz 3 kardeşiz annem hepimizide eşit sever ayırmaz.
benimde 2 oglum var ikisinide çok seviyorumm.

bence bunda etkili sebepler var..biz üç kız kardeşiz..bi de en küçüğümüz erkek..annem ben daha lisedeyken derdi : insan evlat ayırırmı?ama benim elifim başka diye...
ablamla kız kardeşim birbirlerine benzerler ama kardeşim tam anlamıyla hayatımızı mahveder hep..beraber geçen yemekler...onun arkadaşlıkları...istekleri...herşey tatsız ve diken üstünde geçer..ablamla da hiç anlaşamazlar..ama ben herkese ılımlıyımdım..ayıp olmasın çok tatlıyımdır :)
kırkyılda bir babanneme giderdik o bile derdi : baban hep seni anlatıyor, seni çok seviyor diye...tabi bu cümleleri hiçbiri duymadı o yıllarda ama kendileri de diyorlar şimdi :)
ama birinin canı yansa sonuçta evlat yani...
rabbim hayırlı evlat versin herkese..

erkek kardeşim...dünya tatlısıdır o...canımı veririm onun için...
bir de fıtrat çok önemli...pratikte evlat ayrılmaz tabi..ama yaşananlar..ve çocuğun karakteri ilişkileri etkiler bence....

a.sbi anne olarak sana sonuna kadar katılıyorum allah bağışlarsa 4 evladım var birinin sevgisi diğerinden farklı değil hepsi eşit yanlızca ortanca çocuğum daha sessiz ezilmesn diye daha ağırlık verdiğim oluyo bu öbürlerini daha az sevdiğim anlamına gelmez seninde dediğin gibi ilgiyle sevgiyi ayırmak lazım

herhalde hiçbir mantıklı anne, baba
sevgi konusunda evlatların da ayrım yapmaz...
biz 4 kardeşiz,ben 3 numarayım...
bu yaşıma kadar böyle bir eksikliği hiç hissetmedim...
diğer kardeşlerim de böyle bir sevgi çokluğunu hissetmediler...
demekki hepimizi aynı değerde sevdi ailem...
çok şükür böyle bir aileye sahibim...
ne maddi,ne manevi bir ayrım yaşatmadıkları için
Allah annemden ve babamdan razı olsun...
ama ayrım yapan aileler de var..
bunu da kabul etmek gerekir...
sevgiler...

bende hep büyük çocukların daha çok sevildiğine şahit olmusumdur
ilk göz agrısı diye bişey varya sanırım ondan

eğer bu doğruysa ben ikinci çocuğu yapmaya korkarım. ama bir anne olarak ayrım yapılacağını sanmıyorum.hepsi ciğer parçası olur bence..

Bak kendinde demişsin ben güçlüydüm diye. Eminimki annende babanda ikinizide eşit seviyordur. Ama kardeşin zayıf diye mecburen ona biraz daha ilgi göstermek zorundalar. Anladığım kadarıyla senin sorunun kardeşinle kiii, hemen hemen her kardeş arasında böyle sorunlar olur. Ama ben buna kulak asmıyorum çünkü inan birinizin başına bir şey gelse (Allah korusun) ne olursa olsun diğeri koşar gelir. Ne demişler kardeşin kardeşe gölgesi yetermiş.
İlgi derken sevginin fazlasını vermekten bahsetmiyorum. Burada çok hassas bir nokta var. Mesela benim oğlum okula başladığında 15 günlük doğum yapmış ve ameliyatlı bir kadındım. Buna rağmen oğlum devamlı ağladığı için tenefüslerde okula gidiyor, ders zili çalınca eve gelip bebeğimi emziriyordum. Tam 2 ay sürdü bu olay, ama kızım cadı gibi bir şey, onu ilk gün bile beklemedim, çünkü beklememi istemedi.
Şimdi ben oğlumu daha mı çok seviyorum? HAYIR. Sadece biri daha hassastı ve ben hassas olduğu bir dönemde ona daha fazla ilgi gösterdim. Ama ikisinide canımdan, hayattaki herşeyden çok seviyorum. Yani benim için önce Allahım, sonra Peygamberim sonra da evlatlarım gelir. Birini diğerinden bir gıdım fazla veya eksik sevmem, ikiside aynıdır.

biz 6 kardeşiz.hepimiz birbirimizden farklıyız.tabiki anne ve babamız bizlerin farklı taraflarımızı sevmişlerdir.ama başımıza en ufak bi şey gelse,bi hastalık ya da başka bişey hemen yanımızda olurlardı.asla ayrım diye bişey olamaz.benim iki kızım var ve ikisinin de ayrı özelliklerini severim.ama tırnağının ucu kanasa aynı acıyı çekerim ikisi için de.asla inanamıyorum ayrım yapılabildiğine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…