Anne ve Babalar ocuklarn Eitmi Seviyor?

ben buna sevgi ayrimi diyemem cunku anadir babadir severler

bana kalirsa cikarcilik azicikta

bizde babam beni deli gibi severdi annemde abimi

esimin ailesinde ise güclü kimse kaynanam onu seviyor

tam bir ayrim söz konusu

gorumcelerim arasinda olsun kaynimla esim arasinda olsun

mesela kucuk gorumcemle buyuk gorumcem ayni hataalri yapmistir hayatlarinda

hatta buyuk gorucmem daha derinlerini ama kucuk gorumcemi hep dislarlar

cunku cok dogrucudur ablasi ise yalanci

ama ne var ne yok hep buyugune buyugunun cocuguna yaparlar

kucuk gorumcemin cocuklarina ise hic kendisinede ayni sekilde

hatta ileri giidicem yani kucuk gorumcem icin annesi laflar eder diger kardeslerine onu dolurur aralarini acar :nazar:

bende bir anneyim bir tane evladım var evlat ayırılmaz gibime geliyor çünkü canımızdan kanımızdan birer parçalarımız onlar ama Türk örf ve adetlerinde
erkek evladın her zaman farklı bir yeri vardır bunuda söylemeden geçemiycem
erkek evlat soyu devam ettiren anne ve babasına sahip çıkan ailenin reisi olarak görülüp o göreve laik bir şekilde yetiştiriliyor. kız evlatlarsa daha çok misafir gözüyle bakılıyor tabi her ailede bu durum farklıdır ama benim çevremde bu örneklerle büyümüş bir kişiyim .

babam hepimizi çok severdi allah rahmet eylesin ama annemden biraz şüphem var 3 kardeşiz 2 abim var bide ben ama ortanca abimi daha çok seviyo galiba ortancalar daha çok seviliyo

nromal şartlarda; bence her evladın sevgisi farklı oluyor. az ya da çok olarak nitelendirmek doğru değil.
mesela annem hepimizi çok sever, ama en iyi benimle anlaşır. aramızda bir ayrıcalık, kayırma yapmaz.

annem kardeşimi daha çok seviyor görünür babam da beni...
ama ikisi de bensiz yaşayamazlar ben de onlarsız...
bu çocuğun yapısıyla da alakalı...
kardeşim ne kadar yaramazsa ben okdara usluydum...
o nekadar gelişine yaşarsa bende okadar sorumluluk duygusu yüksekti...
kardeşim ne kadar zor başardıysa ben okadar kolay ve çok başardım...
o ne kadar kolaysa ben okadar zorum...ve bence en önemlisi o ne kadar yumuşaksa ben okadar serttim...okadar kuralcıydım...
onlar biliyorlarki a dediklerinde yanlarında önce kızları olacak...
evet kardeşim onlarla hiç tartışmadı ben tartıştım...fikrimi her konuda söyledim...
yanlış yapıyorsun da dedim...derim...ama canlarını acıtmak isteyeni de ben lime lime ettim...
onlar benim en kıymetlim...sevgiyi ayırmazlar da bağlılık fark ediyor heralde...

ben gerçek anne babanın ayrımcılık yapacağına inanmıyorum yapanlarbence çok cahil ve zavallı insanar benim 3 kızım var asla birini diğerinden daha fazla sevemem 3de benim canım.ama şuna inanırım evlat sevgisi eşittir ama anna baba her zaman kendilerini daha çok sayan çocuklarına daha çok değer verebilirler ama bu daha çok sevdikleri anlamına gelmez ben kendi ailemdede böyle bir ayrımcılık hissetmedim:1hug:

biz 4 kız kardeşiz.ben küçük ortancayım.anne olmasamda ailemden biliyorum hiç evlat ayrımı yapmadılar...ama şu bi gerçekki daha düşkün oldukları oluyo.mesela annem babam askerdeyken ablam olmuş ve çok zorluk çekmiş o yüzden en büyük ablama daha düşkündür.babamsa kimden memnunsa bir numarada o vardır. her yönüyle hali tavrı saygısı vs.şimdilik benim ama bu ışık nerden çıktı flaşlarmı patladı ne.

kesinlikle katiliyorum
her zaman arada fark vardir
annem kardeşimi ablam vebenden daha çok sever ablamida benden daha çok sever
babamda bencidir ama yani böle ayrimlari ne kadar yapmiyoruzda deseler
ayrim var
katiliyorum

a.s.sevgili hanımlar katılımınızdan dolayı tşkler.hepinizin yorumlarınızı okudum.kiminiz çok şanslı ki inşallah bu şansın hep daim olur.bir çoğunuzda ayrımcıla uğruyor onlarda sebeplerini sölemiş zaten.umarım onlarda hep sevgi dolu yaşarlar. bende bir anneyim ve iki kızım var.büyük 14 yaşında küçük 8 yaşında.ikisinide çok seviyorumki Şeniz onlar benim canımdan can.her çocun karakteri farklı oluyor.küçük olmasına rağmen ufak kızım ablasından daha güçlü bir karaktere sahip.büyük daha ürkek ve daha zayıf.ufak herşeye pata pat cevap verirken ablamız konuşamaz bile oyüzdende büyüğü daha çok koruma ihtiyacı duyuyorum.aslında bu yanlış belki.ama ona kendine özgüvenini yakalaması için sadece yoksa ayrımcılık değil......bütün güzellikler sizlerle olsun.sağlık ve mutluluklar sizin olsun...........

valla bilemiyorum ama sevgi acisindan ayirim olcagini sanmam..cogu kişinin dedigi gibi farkli zamanlarda ilgiler değişebilir..ben 15 senedir tek cocugum..10 yasima kadar abim vardi..aramizda 9 yas vardi..annemler yurtdişindayken abimin yoklugundan annem bana hamile kalmiş :) annem bunu hep söyler..hatta kiz cocuklarini benden önce hiç sevmezmiş :) ama hiçbir zaman aramizda ilgi,sevgi,maddi,manevi hiç bir ayirim yapmadilar..abim ölünce beni de hiç şimartmadilar..yani sürekli bir denge vardi..ne ben abimi ne de abim beni hiç kiskanmadi..ama bu bizde böyleydi..

bazi arkadaslarin anlattiklarina inaniyorum..cünkü akrabalarimda bunu görüyorum..küçükken hastalik filan geçirmiş olanlar oluyor..50 yasina bile gelse kardeslerinden hala ayri tutuyorlar..hala ilginç bi şimartma olayindalar :) bu dişaridan bile görülüyor..ama dedigim gibi sevgi acisindan ayirim degildir belki bu..fakat ilgi acisindan ayirim oldugu cok cok kesin :)

bence anneler ve babalar eşit sever evlatlarını...
ama hangi evlat daha yakınsa anne babaya o daha çok sevilirmiş gibi gözükür..

X