• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak

eşimin annesi de 2 çocuğunu alkolik babaya bırakıp gidip evlenmiş hemen, 2 tane daha çocuk yapmış. ee ben bu kadının anneliğinin nesine saygı duyayım. sonra burada eşimin annesiyle görüşmüyorum diyince bana tepki gösterenler şaşıranlar oluyor
üreyebildi diye anne olunmuyor işte.

bence bu olayda çocukların üvey annesi kadar kendi annesi de suçlu, o da olanlara göz yummuş.

Katildigim en buyuk nokta insan bakabilecekse ve bir gelecek verebilecegine inaniyorsa cocuk yapmali. Bi adam esimin basina bisey gelirse bu cocuklara bakabilirim diye kendinden eminse, bi kadinda ayni sekilde kendinden eminse bu is olmali.

Benimde 3 yaşında kızım var Akşam bizde de aynı muhabbet geçti. Bende aynı şeyleri söyledim eşime. Eşim de sustu birşey demedi. Eşimin ailesi de döver vurur bağırır küfür eder. Annene de bırakırsan baksın diye evladım orda da mahfolur sana hakkımı helal etmem dedim. Eşimde saçmala dedi. Devamında ise senin annen bakıcak ben kendi anneme güvenmiyorum zzaten dedi. Annesinin vurma dövme huyu yok ama bakamaz çocuğuma. Düşündükçe kafayı yiyorum. Kardeşime tembih ediyorum bana ya da bize bişiy olursa sakın kızımı kimsenin eline bırakmayın diyorum. Bir anne eğer evladını üvey annenin bakmasına razı geliyorsa ya da küçük çocuğu babasına bırakmaya razı geliyorsa zaten anne olamamıştır. Ne kadar zorluklar çeken üvey anne üvey baba şerrinden korkan tanıdıklarım var hiç evlenmeyen kendileri bakan.
Herzaman dua etmişimdir Allahıma oğlum büyüyüp hendini kurtarmadan kendi ayakları üstünde durmadan benim canımı alma diye. Bende asla kv kp güvenemem.oğluma taparlar çok severler ama bakamazlar çoook cahiller yapılmaması gereken ne varsa yaparlar çocuk o diye. Çok korkunç yaa yaşananlar. Allah hiç bir yavruyu böyle canilerin eline bırakmasın. Allah herkesin içine merhamet vicdan ve bence en önemlisi Allah korkusu koysun. Ben zaten çok duygusal bi insanım. Aklıma geldikçe durup durup ağlıyorum :KK61::KK61::KK61:

Bir tanıdığım 3 yaşındaydı sanırım çocuğu olmuyor diye evlat edinmişti. Yuvadan almıştı. Anne diyebilirmiyim, baba diyebilirmiyim diye soruyordu oğlan. O kadar duygulanmıştım ki anlatamam. Şuan 12 yaşında sanırım o kadar güzel baktıki yani öz annesi olsa böyle bakardı. Bigün çok yaramazlık yapmış kadın sadece kaşlarını çatmış. Çocuk özür dilerim beni geri götürmeyeceksin dimi demiş kadıncağız ağlayıp ağlayıp anlatıyodu neden çattım kaşımı kalbini kırdım diye. Malesef doğurmakla iş bitmiyor. Bakabilmek mesele. Kızlarımız okumalı ki evlatlrına ele güne muhtaç olmadan bakabilsin. Mesleği olsun ki kimseye muhtaç olmasın. Şu evlilik yaşını da ana baba rızası ile 16ya indirenleri de kınıyorum. Çocuktan eş olmaz. Bilgili anne bilgili nesiller yetiştirr...

Herzaman dua etmişimdir Allahıma oğlum büyüyüp hendini kurtarmadan kendi ayakları üstünde durmadan benim canımı alma diye. Bende asla kv kp güvenemem.oğluma taparlar çok severler ama bakamazlar çoook cahiller yapılmaması gereken ne varsa yaparlar çocuk o diye. Çok korkunç yaa yaşananlar. Allah hiç bir yavruyu böyle canilerin eline bırakmasın. Allah herkesin içine merhamet vicdan ve bence en önemlisi Allah korkusu koysun. Ben zaten çok duygusal bi insanım. Aklıma geldikçe durup durup ağlıyorum :KK61::KK61::KK61:
Ben de hep böyle dua ediyorum evladımın kendi ayakları üzerinde durduğunu göreyim sonra alcaksan al canımı diyorum. Allahım bütün evlatları bütün masumları korusun inşallah.
Eşimin işi tehlikeli ölüm tehlikesiş olan bir iş. Bazen bana bişiy olursa hakkımı yemeyin karımı çocuğumu madur etmeyin falan diyor ailesine. İnsan herşeyi düşünüyor işte hayatta. Kv gelin çalışır bize bakar biz kıza bakarız zaten liseye kadar okusa yeter çok okumaya gerek yok falan diyor. Cinlerim tepeme çıkıyor. Ne haddinize diyorum benim anam babam sağ iken benim sizin yanınızda işim ne. Allah korusun oğlum deme öyle diyeceğinize neyin hesabını yapıyrsunuz diyorum. Deliriyorum.

Son düzenleme:
aile ve sosyal politikalar bakanlığı'nın bu konuda acilen bir çalışma başlatması için bizlerde sesimizi çıkarmalıyız aslında, sosyal medya ve bu tür platformlar kullanılarak tepkilerimizi dile getirmeliyiz ki birileri artık kesin çözümü olacak birşeyler yapsın, o cani insan müsveddesine bela okumaktan başka yapılacak birşeyler olmalı, @Kazen Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. @Margarikotin sizler moderatör olarak bir çalışma başlatamaz mısınız?
Gerçekten içim acıyor ve benim gibi anne olsun olmasın insan olan yüreğinde merhabet taşıyan herkesin desteğini alcağınızdan emin olabilirsiniz. Yardım edin, akıl verin, lütfen
anesaysa,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Web sitesindeki iletişim numaraları aranabilir hepiniz tarafından.
http://www.aile.gov.tr/iletisim/bakanlik-iletisim

Kocasından boşanan eşlerin Canını koruyamazken nasıl bu evlatları koruyacaklar. Çocuk esirgeme kurumlarında huzur evlerinde dayaklar işkenceler olup bunları ancak haberlerden öğrenenler nasıl çocuklarımızı koruyacak. Çocuk yaşta evlenmeye müsade edenler nasıl koruyacak. Gerçekten çok merak ediyorum. Sanırım Almanya idi çocuk parklarının çevreleri kapalı ve güvenlik görevlileri olan parklar varken, parklara yanında Ebeveyn olmadan çocukların parka girmesi yasak tek başına yanında çocuk olmadan bir adamın ya da kadının parka girmesi yasakken Bizim ülkemizde parklardan çocuk çalıyorlar. Evlerden okul çıkışlarından çocuk çalıyorlar. Allahım evlatlarımızı korusun.

Analık paraya, pula, eğitime falan bakmıyor, bu insanın içinde olan bir duygu
Annem orta okul mezunu, mesleği olmayan biriydi
Babamdan ayrıldığında 35 yaşında, 4 kız annesi bir kadındı, üstelik çocuklarından birisi ağır astım hastasıydı ve sigortası bile yoktu. Dedemler boşandığı için yüzüne bile bakmadılar annemin
Önceleri fason dikiş dikerek, sonra da kendi mütevazi atölyesini kurarak 4 kızını meslek sahibi edene kadar çalıştı, geceleri uyumamak için makinasının üzerine küçük bir yastık koyarak, oturduğu yerde dinlenirdi, yatağa gidersem çok uyurum derdi...
Babamdan tek kuruş sokmadı evine, nafaka vs.. hiç bir talebi olmadı
59 yaşında öldü ve öldüğü güne dek canından bile öncelikliydik biz, üçüncü ameliyaıtndan çıkışta daha narkozdan ayılmamışken dua ediyordu, Yarabbi en küçüğüm üniversiteyi bitirene kadar müsade et bana diye (son sınıftaydı kardeşim),onu ablalarına bile emanet etmeye el vermedi yüreği, analık öyle teorik bir şey değil, bu konuda asli hatalı çocukların öz anneleridir nokta.
tüylerim diken diken oldu Allah rahmet eylesin

illa gerekli birşey gibide gösterilmemeli

Gerekli ya da gereksiz diye tabir edilecek birsey olduğunu düşünmüyorum zaten, kimisi boşanır ya da eşi vefat eder bir ömrü yalnız geçirir hayatına anne olarak devam eder kimisi de tekrar evlenir kadın olduğunu da unutmaz

Burda üvey çocuğu olan arkadaşlarımız var 2.evliliğini yapanlar var mesela CuteMom CuteMom var eşi biyolojik babadan bin kat iyi, bu konuda tepki çeken şey kadının üvey olması olmamalı bence, öz anneler de var bunu yapan, ya da ne üveyler var gül gibi bakan

Yanlış yerden yaklaşıldığını düşündüğüm için yazdım, bu kadının Allah korkusu yok, çocukların öz anne babası da Allahlık herkes keyfinde,üvey anneye lanet okumak işin kolayı

"Böyle mi yapılır? Tokat ataydı..."

Yukardaki ifade öz anneye ait, şimdi bu kadın boşanırken çocukları yanına alsa belli ki sinirlenince dövecekti, üvey anne 10 vurduysa bu da 1 vuracaktı,ama vuracaktı yani kafa o çünkü

ne zaman bu tarz bir konu olsa, maddi manevi hazır olmayan kimse çocuk yapmasın dense, e o kadar düşülse kimse çocuk yapmazdı, allah rızkını verir, kimin ne olacağı belli olmazcılar gelip çemkiriyor.
işte demek istediğimiz bu aslında, yarın kocanı bir nedenle hayatından çıkardığında o çocuklara sahip çıkamayacaksan doğurmayacaksın, olan senin asilzade soyunu devam ettirmek için doğurduğun çocuğa oluyor...

Benim cocuguma bana gore bir tokatta bir oklavali iskencede bir eyy utanmaz oz anne sen yok mu seni ben bir elime gecirsemmm seni tokat manyagi yaparım haberin olsun sen ne biçim bir annesin yaaa insan evladini korur kollar bunca olaydan sonra hala tokat atsaydi diyorsun sana yaziklar olsun Allah bakabilecek kadini anne yapsin ben bu konuya acayip taktim surekli düşünüyorum sürekli aklimda travma yasadim resmen keşke bu olay hiç yasanmasaydi o cocuklara kadar uzuluyorum ne yazik ki evlatlar secemiyor anneyi babayi o zaman once o bize degil biz ona layik olacağız ve cok doğurmak 3 cocuk 4 cocuk değil az oz olmali

Gerekli ya da gereksiz diye tabir edilecek birsey olduğunu düşünmüyorum zaten, kimisi boşanır ya da eşi vefat eder bir ömrü yalnız geçirir hayatına anne olarak devam eder kimisi de tekrar evlenir kadın olduğunu da unutmaz

Burda üvey çocuğu olan arkadaşlarımız var 2.evliliğini yapanlar var mesela CuteMom CuteMom var eşi biyolojik babadan bin kat iyi, bu konuda tepki çeken şey kadının üvey olması olmamalı bence, öz anneler de var bunu yapan, ya da ne üveyler var gül gibi bakan

Yanlış yerden yaklaşıldığını düşündüğüm için yazdım, bu kadının Allah korkusu yok, çocukların öz anne babası da Allahlık herkes keyfinde,üvey anneye lanet okumak işin kolayı
Ama 30 yaşında bir kadının boşanıp ömrü Bilka yalnız yaşaması da beklenemez heralde deyince sen herkesin evlnemsi gerekir gibi algılanıyor bu nedenle verilmiş cevaptır hayat herkesin herkes kendi bilir...

"Böyle mi yapılır? Tokat ataydı..."

Yukardaki ifade öz anneye ait, şimdi bu kadın boşanırken çocukları yanına alsa belli ki sinirlenince dövecekti, üvey anne 10 vurduysa bu da 1 vuracaktı,ama vuracaktı yani kafa o çünkü

Ama 30 yaşında bir kadının boşanıp ömrü Bilka yalnız yaşaması da beklenemez heralde deyince sen herkesin evlnemsi gerekir gibi algılanıyor bu nedenle verilmiş cevaptır hayat herkesin herkes kendi bilir...

Yukardaki yorumum anlatmak istediğim şey aslında

burdada böyle kadınlar dolu maalesef. hala kkda dünya kadar kv kayınpederle oturan kadınlar mı ararasın üstüne bırde cocuk yapıyorlar. cok fazla erken evlenmek hatta en az 25 olunmalı kımseylede oturulmalı. bızım toplum erken evlenmege meraklı nıye evlılık öncesı hersey yasakta ondan. ben almanda dogudum buyudum inanın almamlar 35 anca oda belkı anne oluyorlar 30/40 arasi evlenıyorlar odabelkı. biriyle yasamak mı kvdeyle sıf bızım kültürde var o burda alsa yok.

Back