• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anne olmak

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
11.802
9.205
448
bununla ilgili çok konu açıldı
zaten duymayan kalmadı ama başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum
her konuda sürekli söylüyorum
bir kadın ancak KENDİ bakabileceği maddi manevi sahip çıkabileceği,kimseye muhtaç etmeyeceği kadar çocuk yapmalı
bir babanın baba olduğundan haberi bile olmayabilir ama bir kadın anne olduktan sonra hayatta daha önemli bir görevi olamaz olmamalı
çocuklar için kendinizden vazgeçin demiyorum elbet
ama önceliğiniz her zaman onun sağlığı mutluluğu ihtiyaçları olmalı
lütfen eğitiminizi tamamlamadan işinizi elinize almadan karşınızdakini tanımadan evlenmeyin
ve maddi manevi hazır olmadan koca istedi diye kayınvalide konuştu diye millet ne der diye görev diye zamanı geldi diye çocuk yapmayın
bakabileceğiniz sevebileceğiniz ilgilenebileceğiniz kadar çocuk yapın
bir yerlerde arkanızda bıraktığınız çocuklarınız varken ne halde olduklarından bile emin değilken lütfen gidip başka yerlerde çocuklar yapmayın

şu anda kızıma veremediğim şartları başka bir bebeğe vermek haksızlık gibi geldiği için çocuk yapmayı asla düşünmüyorum
kucağında bebeğinle yeni kocişinle yeni evinde otururken o çocukların yaşadıklarını öğrenince hiç mi kendinden utanmadın be kadın diyerek bitiriyorum

http://www.hurriyet.com.tr/kayserid...nustu_sondakikahaberleri_kriminal/adliolaylar

Kayseri’de üvey annelerinin akıl almaz işkencesine maruz kalan 4 yaşındaki İ.A. ve 7 yaşındaki ablası I.A.’nın dramı, Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Çocukların 26 yaşındaki öz annesi A.Ö., eski eşi A.A.’dan 3 yıl önce “geçimsizlik ve fikir ayrılığı” nedeniyle boşandığını ve eşinden hiç şiddet görmediğini belirterek, “Velayet nedeniyle ilk mahkemede boşanamadık. Çevredekiler ve ailesi devreye girdi. Eski eşim de ‘Çocukların velayeti bende kalsın. Söz veriyorum her ay göndereceğim’ diye yalvarınca kabul ettim. Yoksa hâkim velayeti bana veriyordu” dedi.

İNTERNETTEN GÖRMÜŞ

Habertürk Gazetesi'nden Necmettin Çuhadaroğlu'na konuşan A.Ö., bir süre önce yeniden evlendiğini ve yeni eşinden de 2 yaşında bir oğlu olduğunu söyledi. A.Ö., eski eşinden olan çocuklarına yapılan işkencenin görüntülerini internetten gördüğünü söyledi: “İzleyince şok yaşadım, bayıldım. Annem iğne yaptırdı. Eşim varlıklı diye çocuklarımın velayetini vermiştim. İşkenceyi bilsem çocuklarımı verir miydim? Eski eşim ‘yeniden evleneceğini’ söyleyince, ‘Çocuklarımı bana ver, üvey anne bakmasın’ demiştim. O da ‘Evleneceğim kadın namazlı abdestli, Allah korkusu var. Bir şey olmaz çocuklarımıza’ karşılığını vermişti. Bir gün çocukların ellerindeki morlukları fark ettim. Eski eşim ‘Üvey annesi yaptıysa hesabını sorarım” dedi. Ama durumun bu kadar vahim olduğunu bana anlatan olmadı. Böyle mi yapılır? Tokat ataydı... Beni hep olayın dışında tuttular. Çocuklarım geldiğinde soruyordum, ‘Anne biz ağlıyoruz sen bari ağlama’ diyorlardı, birbirimize sarılıp ağlıyorduk.”

‘ANNENİZ SIKIŞTIRIRSA SÖYLEMEYİN’

A.Ö. son görüştüklerinde oğlunun “Ne olur beni geri götürme” diye ağladığını, kızının ise olanları anlatmak istediğini ama korktuğunu belirterek şöyle devam etti:
“Kızım, ‘Anlatacağım da babama söyleme ne olur. Babam ‘Anneniz sıkıştırırsa söylemeyin’ diye tembihledi. Sen davacı olursan bizi ayırırmışsın, kardeşimle beni ayırma’ dedi. Şimdi bana ‘İlgisiz anne’ diyorlar. Olanlardan hiç haberim yoktu.”

Üvey anneden davacı olacağını ve onunla yüzleşmek istediğini ifade eden A.Ö., sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu canavarlık. 46 sene cezayla kalacak iş değil ki! Bunlar sadece kamerada görünenler. Kızım bana, ‘Bizi soğuk suyla yıkıyordu’ dedi. Bundan sonra çocuklarımın arkasında duracağım.”

"KABAHAT BİZDE ERKEN EVLENDİRDİK"

A.Ö.’nün annesi ve çocukların anneannesi H.A., kızlarını 17-18 yaşlarında evlendirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Kabahat biraz da bizde. Erken evlendirdiğimiz için pişmanım. A.Ö., 2 ay psikolojik tedavi gördü. Bileklerini kesti. Duyarsız anne yok, çaresiz anne var.”

Öz anne kendi isteğiyle babaya bırakmıştır çocukları bence. İki çocukla koca bulamam diye...
durumu iyi olan baba çocuklar annedeyken de bakardı çocuklara
mahkeme zaten kadına verirken çocukları büyük ihtimal öyle yapmıştır bence de

Allah isteyen
Bakabilecek
Her kadını annelk yapmakdan mahrum bırakmasın.
Yüreğinde birazcık olsun vicdan olmayan hiç bi kadınıda annelikle onurlandırmasın inşallah.
Sadece üvey anne ceza almamalıydı anne ve babayıda atsalardı cezaevine keşke

Öneriniz için sağolun ilerde evlenirsem çocuğumu önerdiğiniz zaman yapicam:110::110::110::110::110::110:
bu konuda geçen olayları okudunuz mu, o çocukların neler yaşadığın falan?

bu konu,konu sahibine laf vurma konusu değil bence.üstelik güzel bir noktaya değinmiş ve kimseye de şu zamanda çocuk yapın demiyor zaten bunu demek komik olur.eğer bakamayacaksanız yapmayın sahip çıkamayacaksanız onların günahına girmeyin yoksa bakın çocuklarınız bu tip canilerin eline kalabilir diyor.bu acı olayı örnek vermiş ki iyi de etmiş.yoksa Allah rızkını veriyor da sevgiyi vere anne-babalar.

cidden merak ediyorum bu konuyu ilk msjı yazan kişi niye böyle bir mesaj yazar?

bu konu,konu sahibine laf vurma konusu değil bence.üstelik güzel bir noktaya değinmiş ve kimseye de şu zamanda çocuk yapın demiyor zaten bunu demek komik olur.eğer bakamayacaksanız yapmayın sahip çıkamayacaksanız onların günahına girmeyin yoksa bakın çocuklarınız bu tip canilerin eline kalabilir diyor.bu acı olayı örnek vermiş ki iyi de etmiş.yoksa Allah rızkını veriyor da sevgiyi vere anne-babalar.

anne olunca anlar diyecem kadişim çok klasik kaçacak =))

Bosanmak normal.
Ama ben bir kadinin cocuklari babada birakmasina bile anlam veremiyorum. Kabullenemiyorum. Normallestiremiyorum.
Tvde gordum durumu iyiydi demis, durumu iyiyse yine bakar cocuklara o adam. Ki evi de gorduk iyisi buysa.

Bir tarafta cocugunu bakiciya birakirken bile korkan anneler var. Diger tarafta varlikli(!) diye babasina birakmislar var...

"Bir gün çocukların ellerindeki morlukları fark ettim. Eski eşim ‘Üvey annesi yaptıysa hesabını sorarım” dedi. Ama durumun bu kadar vahim olduğunu bana anlatan olmadı.Böyle mi yapılır? Tokat ataydı... Beni hep olayın dışında tuttular. Çocuklarım geldiğinde soruyordum, ‘Anne biz ağlıyoruz sen bari ağlama’ diyorlardı, birbirimize sarılıp ağlıyorduk.”

Bu çelişki dolu cümlelerden sonra bir insan ne kadar samimi görünebilir ki gözümüze?

Madem darp izi var araştır be kadın. Düş peşine. Kem kümlerle annelik olmaz!
Kaldı ki o izlerden öncesi evlat özlemi olmalıydı. Göstermediler de bilmem ne..

Hepsi palavra! Yemiş içmiş rahatına bakmış işte. O kadar sorumlu anne olsaydı o kapıyı kırar eve girerdi annelik budur bana göre.

Ben laf carpitmak için yazmadım izlemedim videoyuda cesaretim yok ama aklı başında olan her kadın konu sahibinin söylediklerinin bilincindedir zaten ki bende aynı dusuncedeyim ama yapanada niye şimdi çocuk yaptın demem kendi hayatı beni ilgilendirmez

"Bir gün çocukların ellerindeki morlukları fark ettim. Eski eşim ‘Üvey annesi yaptıysa hesabını sorarım” dedi. Ama durumun bu kadar vahim olduğunu bana anlatan olmadı.Böyle mi yapılır? Tokat ataydı... Beni hep olayın dışında tuttular. Çocuklarım geldiğinde soruyordum, ‘Anne biz ağlıyoruz sen bari ağlama’ diyorlardı, birbirimize sarılıp ağlıyorduk.”

Bu çelişki dolu cümlelerden sonra bir insan ne kadar samimi görünebilir ki gözümüze?

Madem darp izi var araştır be kadın. Düş peşine. Kem kümlerle annelik olmaz!
Kaldı ki o izlerden öncesi evlat özlemi olmalıydı. Göstermediler de bilmem ne..

Hepsi palavra! Yemiş içmiş rahatına bakmış işte. O kadar sorumlu anne olsaydı o kapıyı kırar eve girerdi annelik budur bana göre.

Bende aynı noktaya değinecektim. Böyle mi yapılır? Tokat ataydı.
Bu nasıl talihsiz bir cümledir ya. Yani tokat atsa sıkıntı yoktu her şey sütliman. Annelik ehliyete bağlanabilse keşke. Ruh sağlığı yerinde olmayanlar anne olmasa.

Benim annem de ağır depresyon geçirdi biz küçükken, bir kere şiddete başvurmadı.

Ben laf carpitmak için yazmadım izlemedim videoyuda cesaretim yok ama aklı başında olan her kadın konu sahibinin söylediklerinin bilincindedir zaten ki bende aynı dusuncedeyim ama yapanada niye şimdi çocuk yaptın demem kendi hayatı beni ilgilendirmez

iyi de kime niye çocuk yaptın demiş ki konu sahibi,bu olayı örnek vererek kadınları hatta belki de erkekleri uyarmak istemiş.sizi bu denli kızdırıp tamam senin istediğin zaman anne olurum demeye iten şey ne onu merak ettim?

aklı başında olan her kadın kaynana ile yaşamaması gerektiğinin de bilincin de ama bin tane konu var bununla ilgili onlara da gidip böyle yorumlar yapmak mı gerekir? belki aklı başında olmayan kadınlar vardır biri bile burayı okusa bu önemli bir şey.

neyse,iyi günler.

Ben bu konu hakkında konuşmak bile istemiyorum artık psikolojim alt üst olmuş durumda. Günlerdir aklımdan çıkmıyor gözümü her kapattığım anda görüntüler gözümün önünde ki sadece bir kaç sn izlediğim halde:KK42::KK42:

Back