Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Kızlar lütfen bakar mısınız.. Adete 4 gün var ovü testi yaptım şimdi ben mi yanlış yapıyorum anlamadım ama bu ay her türlü tuhaflık geldi başıma.. İnternetten abartısız 5 doktora 21.günü progesteron testimi attım ( 9,46 ) hepsi yumurtlama olmuş dedi.. Ama ultrasonda 3 kere muayeneye gittiğimde yoktu yumurta.. Yardım edin bana.

Eklentiler

• IMG_20210124_145128.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 58
canım sağlıkla al bebeğini kucağına ne güzel bak tüp bebeğe karar vermişken gelen mucizen allahım tamamına erdirsin salı günü doktora gidicez şimdi sen hamişsin bize de dua et
Aynen canım, kan vermeden inanamıycam gibi dualarım sizinle, inşallah sen de tedaviye başlamadan görürsün çift çizgiyi rabbim aratmadan tek seferde sonuçlandırsın inşalllahh

Yazıyor da sgk karşılamıyor canım 150 tl gibi bi fiyat olması lazım

Hiç fikrim yok canım ben hiç yaptırmadım fiona13 anlıyor bu konudan
Sağol canım fiona13 nın fikirleri olmuştu o günlerde sen yoktun sana da Bi sorim dedim o yüzden peki ovü testimle alakalı bir fikrin var mı yukarıda atmıştım kafam baya karıştı da..

Sağol canım fiona13 nın fikirleri olmuştu o günlerde sen yoktun sana da Bi sorim dedim o yüzden peki ovü testimle alakalı bir fikrin var mı yukarıda atmıştım kafam baya karıştı da..
Canım, ben bu ovü testlerine güvenemiyorum artık. Doktor vücutta lh yükseldi diye yumurtladın demek değil dedi çok haklı. Regle yakın benim 2 defa kopkoyu çıkmıştı mesela ama ne gebelik ti ne yumurtlamaydı

Anladım canım teşekkür ederim hayırlısı

4 aylık evliyken başlamışlardı sormaya, ananem her gittiğimizde eşimle bana hamilelik anlatıyordu, kıyafet aldığımla illa hamile kıyafeti mi bu diye laf çarpıtılıyordu, kayınvalidem sana birkaç ay veriyorum dinlenmen evliliğe alışman için diye şakayla karışık bunaltıyordu, annem ise çocuğu geciktirme bir tane olsun, en azından çocuğun oluyor mu olmuyor mu onu görürüz diyordu. Yani etrafın dedikodusuna gelene kadar ben kendi ailemi aşamadım ki.

Evet baya koyu hamilelik olablir ama genelde t c den daha koyu olmali diyolar senin ki c daha koyu bi test yapsana gebelik varsa evde

Evet baya koyu hamilelik olablir ama genelde t c den daha koyu olmali diyolar senin ki c daha koyu bi test yapsana gebelik varsa evde
Adeti bekleyip yapmayı düşünüyorum dün sızı şeklinde hafif ağrım oldu geçti bugun yok. belki adet olurum bilmiyorum hayırlısı.. yarın da yapıcam ovu testi koyuluk artar mı diye..

Canm daha dört gün var erken dıye yapmyorum. Ama ovü testi neden koyulaşır onu anlamadım yumurtlıcammı bıdaha yoksa
Genelde gebelik varsa koyulaşıyormuş burda okuduklarımdan anladığım kadarıyla canım. İnşallah öyledir hayırlısıyla. Bence de regl tarihin geçmeden yapma. Zamanı geldiğinde güzel haberler alman dileğiyle

inşallah hh öyledirr yaa yok ıkı testim var ama yapmyorum ovü testiyle oyalanıyorum

Kızlarrr, günaydın. Galiba hamileyim Eki Görüntüle 2767951
Tebriklerr sağlıcakla kucağına al inşallah
Kizlar yumurtlama takibi sonrasi çatlama iğnesini siz eczane den alıp doktora mı götürüyorsunuz yoksa doktor da oluyor kendi mi mi vuruyor ??

Peki doktor mu yazıyor reçeteyi canim yoksa sen direk reçetesiz alabiliyor musun eczaneden bunu ?
Doktor yazıyor, reçetesiz alınıyormu bilmiyorum. Ben aldım eczaneden yarın yap demişti ben kendim ilk denemem olduğu için sağlık ocağına gidip vurdurmuştum. Ama artık kendim vururum
Malesef aynı şeyleri bende yaşadım evlendik tatilden gelip kayınvalideme gittik daha kayınvalidemin eltisi korunuyomusunuz diye sordu. Teyzem her görmesinde yokmu bebek diye soruyor bikere allah allah doktora gitmedinizmi diye sordu. Sanki bebek istediğimizi yaptığımızı biliyormuş gibii. Kayınvalidem tedaviyemi ihtiyacın var diye sordu, hayır düşünmüyoruz diye cevap vermeme rağmen eltisine gidip bizden için tatile göndericem bebek yapsınlar gelsinler diye gülerek dalga gecer gibi muhabbetini yaptı. Ben istiyoruz demediğim halde insanların bu tepkisi bu densizliği beni benden alıyor artık ama bundan sonra en ufak bir şeyde terslicem kim olursa olsun. Artık sınırı aştılar gibi geliyor

he birde yengemi bikere aradım ne oturuyosun boş boş çocuk yap dedi. Sanki yap demekle oluyormuş gibi birde bunlar çok inanan insanlar. O günden sonrada aramadım onuda

Son düzenleme:
Az önce soruları yanlış başlığa yazdığımı düşündüğüm için güncelliyorum.
İki gündür gebelik düşünüyorum. Bat 24-25 ocak olmalıydı hesaplamalarıma göre ama bakalım...

Son düzenleme:
Benim bildigim kiz icin vitamin agirlikli sebze meyve erkek icin protein i da dgruysa tabi
Yok yok öyle değil de Canan Karatay'dan okudum bol bol protein diyor... Serbest dolaşan kuzu/dana/tavuk eti ve serbest dolaşan tavuk yumurtası, köy tereyağı ve sızma zeytin yağı. Bir arkadaşım artık Gut olacaksın demiştim kendisine, öyle çok et yiyordu ki anlatamam kahvaltıdan akşam yatana kadar her öğün et yiyordu. Çocuğu maşallah çok sağlıklı, 1 yaşına girdi süt vermeye devam ediyor :) Ne gebelikte sorun yaşadı ne emzirmede. Bir de hazır gıdalardan ( ketçap mayonez gibi soslardan tutun da her türlü fastfooda kadar. ) alkol ve sigaradan uzak duruyordu, bol bol su içiyordu günde en az 2 Lt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…