Gebeliğe Hazırlık Anne Olmak İsteyenler 👩‍👧‍👦🙏

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Erken hamilelik belirtileriniz ne zaman başladı?

• Ankete Katılan
    492
Tebriklerr 🧿 sağlıcakla kucağına al inşallah 🤲🏼💕

Doktor yazıyor, reçetesiz alınıyormu bilmiyorum. Ben aldım eczaneden yarın yap demişti ben kendim ilk denemem olduğu için sağlık ocağına gidip vurdurmuştum. Ama artık kendim vururum 😊

Malesef aynı şeyleri bende yaşadım evlendik tatilden gelip kayınvalideme gittik daha kayınvalidemin eltisi korunuyomusunuz diye sordu. Teyzem her görmesinde yokmu bebek diye soruyor bikere allah allah doktora gitmedinizmi diye sordu. Sanki bebek istediğimizi yaptığımızı biliyormuş gibii. Kayınvalidem tedaviyemi ihtiyacın var diye sordu, hayır düşünmüyoruz diye cevap vermeme rağmen eltisine gidip bizden için tatile göndericem bebek yapsınlar gelsinler diye gülerek dalga gecer gibi muhabbetini yaptı. Ben istiyoruz demediğim halde insanların bu tepkisi bu densizliği beni benden alıyor artık ama bundan sonra en ufak bir şeyde terslicem kim olursa olsun. Artık sınırı aştılar gibi geliyor😕

he birde yengemi bikere aradım ne oturuyosun boş boş çocuk yap dedi. Sanki yap demekle oluyormuş gibi birde bunlar çok inanan insanlar. O günden sonrada aramadım onuda
ay okurken ben sinir oldum herkese cevabını ver bence milletin denszilğine bak ya 😡

ay okurken ben sinir oldum herkese cevabını ver bence milletin denszilğine bak ya 😡
Kesinlikle öyle bir diğer yengemde evlendim sürekli sıkıştırdı beni varmı. Adetin geldimi geçtimi. Görüntülü arardı sanki hamile gibisin diyip dururdu o ay gercekten evet hamileydim ama sağlıksız oldu söylememiştim kesinleşinceye kadar sonra söyledim anneme demiş benden için oda çok acele ediyo çocuk için. Ya sana ben çocuk isteğimden bikere bile bahsetmemişim sen gece gündüz durdurmadın arayıp arayıp sordun banada sonra dediğine bak. İnsanları anlamak o kadar güçki gercekten bu süreçte bizim sıkıntımız başka bide insanların böyle davranışlarıda bizi etkilediğine ben artık çok inanıyorum

Ay inşallah kızlar ya topikteki herkes tek tek atsın pozitifleri inşallah bu ay 🙏🏼❤️
ben çatlatma iğnesi oldum bugün tam 1 hafta oldu olalı şuan acayip karın ağrım var sanki regli oldum olcam gibi. İğne olanlar sizde yaşadınızmı böyle şeyler

Cnm şuan bende kasıklarım aaraba bıcak saplanıyor, eğildim mi 1-2 saniye basım dönüyor. halen çok yorgun hissediyorum. bel ağrım geceleri var. göğsüm hassas ve sol tarafa bıcak saplanıyor.... bende iğne vurulalı 10 gün oldu..

Bende öyle düşünüyorum. Zaten kimseye cocuk istiyoruz da demiyoruz insanlar 5 yıldır evliyiz diye kafalarında kuruyorlar hatta bir ara annemi aramıslardı 3 yıllık evliyken dedikodu çıkmış cogugum olmuyor diye bende gülmüştüm umrumda olmadı ama anladım ki insan cocuk istediği zaman ister istemez takıyor söylenenleri. Ben anlamıyorum söylemediğim birsey e inanıp birde tuhaf tuhaf davranmak nedir suan cok hastayım karın agrısı dan duramıyorum sanki yalan söylüyormuşum gibi. Herneyse bazı insanlar var hayatımızdan cokaramayız ( bazı akrabalardan bahsediyorum) ama uzaklasabiliriz uzaklasmalıyız. Hayat yeterince zor çünkü. Ve ben bu yansıma kadar tek birsey ögrendim bu hayatta. Hayat insanı pek yormuyor insanlar insanı yoruyor.

Bizleri demoralize eden tüm insanlara sınır koymalıyız. Psikolog bir arkadaşım "Bu konu hakkında daha fazla konusulmasını ve yorum yapılmasını istemiyorum. Biz güzel haber alınca sizlere bilgi vereceğiz" cümlesini TATLI SERT söylemek gerekiyor demişti. Birkaç defa bu şekilde denedik sonuç olumlu. artık sormuyorlar :))

Günaydın kızlar, aranızda kahve sigara içen, benim gibi nasılsa olmuyor tüp bebekten önce bırakırım diyen arkadaşlar varsa azaltıp bitirmeye çalışsın... aniden hamile kalınca özellikle stresli iş ve aile hayatınız varsa gerçekten çok zor oluyormuş...bırakamıyorsanız en az değerli sigaraya geçin ve kahveyi azaltın ki elinizden bir anda atabilin.😭😩 Benim düştüğüm çukura düşmemeniz için yazıyorum.
ben hergün kahve içmeden yapamıyorum. Kaç kahve içmeliyiz hamişken???

Cnm şuan bende kasıklarım aaraba bıcak saplanıyor, eğildim mi 1-2 saniye basım dönüyor. halen çok yorgun hissediyorum. bel ağrım geceleri var. göğsüm hassas ve sol tarafa bıcak saplanıyor.... bende iğne vurulalı 10 gün oldu..
Az kalmış canım bebeğe işarettir inşallah belirtiler 🙏🏼

ben hergün kahve içmeden yapamıyorum. Kaç kahve içmeliyiz hamişken???
Kansızlık varsa komple yasaklıyor zaten doktor yoksa en fazla günde en fazla 200mg kafein alacak kadar. Çay çikolata vb kafein içeren gıdalar tüketmiyorsanız 2 fincan türk kahvesi ediyor.

Kesinlikle öyle bir diğer yengemde evlendim sürekli sıkıştırdı beni varmı. Adetin geldimi geçtimi. Görüntülü arardı sanki hamile gibisin diyip dururdu o ay gercekten evet hamileydim ama sağlıksız oldu söylememiştim kesinleşinceye kadar sonra söyledim anneme demiş benden için oda çok acele ediyo çocuk için. Ya sana ben çocuk isteğimden bikere bile bahsetmemişim sen gece gündüz durdurmadın arayıp arayıp sordun banada sonra dediğine bak. İnsanları anlamak o kadar güçki gercekten bu süreçte bizim sıkıntımız başka bide insanların böyle davranışlarıda bizi etkilediğine ben artık çok inanıyorum
ben de başlarda herkese hhıhı hıhı diyodum sonra baktım önünü alamıyorun ben de çirkinleştim 🥰 şimdi çat diye koyuyorum lafı ondan kimse sormuyo hiç takılma zaten insanlar bizim hayatımız hakkında yorum yapma gücünü bile nerden bulurlar şaşıyorum. o yüzden bazen kibar bazen de agresif yolla had bildirmek lazım 😉 sonra insan kuş gbi oluyo 😇

ben de başlarda herkese hhıhı hıhı diyodum sonra baktım önünü alamıyorun ben de çirkinleştim 🥰 şimdi çat diye koyuyorum lafı ondan kimse sormuyo hiç takılma zaten insanlar bizim hayatımız hakkında yorum yapma gücünü bile nerden bulurlar şaşıyorum. o yüzden bazen kibar bazen de agresif yolla had bildirmek lazım 😉 sonra insan kuş gbi oluyo 😇
Gercekten bende bunu anladım çok yumuşak yaklaştığımı farketttim insanlara güler yüzle cevap verdiğimi farkettim. O yüzden bende kendime çeki düzen verme kararı aldım sonrasında. Zaten bunları diyenlerin hepsine de mesafe koydum hiç aramıyorum sormuyorum görüşürsek anca aksi halde kafam o kadar rahatki böyle 😊

Kansızlık varsa komple yasaklıyor zaten doktor yoksa en fazla günde en fazla 200mg kafein alacak kadar. Çay çikolata vb kafein içeren gıdalar tüketmiyorsanız 2 fincan türk kahvesi ediyor.
Teşekkür ederim bilgi için, kansızlık vardı 1 yıldır yok ama.. çikolata vazgeçemem :))) günde 1 kupa filtre kahve sorun oluşturur mu onu düşünüyorum:110:

Az kalmış canım bebeğe işarettir inşallah belirtiler 🙏🏼
İnşallah canım ya.. hergün o kadar zor geçiyor ki yorgunluk uykuusuzluk birşey de yaptığım yok.. çok da fazla uyumaya başladım.. olmasa dahi klomen, iğne ve progestan alımı hormonal dengemi bozdu iyice diye düşüneceğim :kahve: Zor bu işler zor..

İnşallah canım ya.. hergün o kadar zor geçiyor ki yorgunluk uykuusuzluk birşey de yaptığım yok.. çok da fazla uyumaya başladım.. olmasa dahi klomen, iğne ve progestan alımı hormonal dengemi bozdu iyice diye düşüneceğim :kahve: Zor bu işler zor..
Tabiki vücudumuza hormon yüklüyoruz bütün dengemiz şaşıyor canım. Zor ama sonuca değer diyoruz 😊🤲🏼

minseo minseo canım benim tarihi tahminime göre 21 şubatla değişirmisin, inşallah yine bir süpriz yapmazsa regli 🤣

canım daha önce benim de gonal ile yeternce büyütemediğimiz bir denemem olmuştu o zaman 75 le başlamıştık aşılama için.. bunu doktora anlatınca 225 ile başladı ve hatta yine yumurtalar direnç gösterince 300 e çıktık dozu.. tabi bu sefer 30 kusur yumurta büyüdü😁 ohss oldum neticede ama çok şükür bolca embriyo oluştu🙏
Canım ohss olmak nedir ? 30 yumurta polikistik olmanın bir sonucu mu ?

Günaydın kızlar, aranızda kahve sigara içen, benim gibi nasılsa olmuyor tüp bebekten önce bırakırım diyen arkadaşlar varsa azaltıp bitirmeye çalışsın... aniden hamile kalınca özellikle stresli iş ve aile hayatınız varsa gerçekten çok zor oluyormuş...bırakamıyorsanız en az değerli sigaraya geçin ve kahveyi azaltın ki elinizden bir anda atabilin.😭😩 Benim düştüğüm çukura düşmemeniz için yazıyorum.
Canım sigara yok bende ama kahveyi de mi birakicaz ? Ben günde 3 tane içiyorum? Cok mu ??

X