- Konu Sahibi pembemasal
-
- #1.861
sağolun kızlar:)iyiyim..sizler nasılsınız?dün baya yordum sizi yaa..enerjinizi aldım
ama çok iyi geldiniz canlarım,biraz kendimin farkına vardım..
zaten bu dünyada eden bulur canım sende ne kadar ah aldılarsa hepsi çıkar sen üstüne düşeni yapmışsın ilerde bizde şunu yaptık diye hak sahibi olamayacaklar10 sene önce işyerinde tanıştık 4 sene platonik aştan sonra flörte başladık ve 2 sene sonra nişan düğün oldu.
evlenirken iş değiştirdim,iyi bir tazminat aldım ve yuvamızın eşyalarının bir kısmını bu parayla aldık..
düğünümüzde takılarla ödendi..kaynanamla kocası sadece düğüne zahmet ettiler,ne eşya alırken nede gelinlik..hiç yanımda değillerdi..
hep uzaklık vardı aramızda oysa yan yana muhitlerde oturuyorduk..ama kaynanamlar birtürlü memleketten gelemediler..
evlilik yükünüde paylaşmadı eşim..hep işi vardı ve hep yarın yapalım derdi..
ağustosta evleneceğimi zannederken kasımda evlendim..okadar ağır davrandılar ki,ben de onlara uysam sittinsene evlenemezdik..
şimdi diğer oğullarını evlendirdiler,üstlerinden tır geçmiş gibi..elin kızı istiyor tabi,şunu alın bunu alın..
benim gibi safolarda tazminatlarıyla kimseye zorluk çıkarmadan evini kurar..
bunları eşim biliyor ama asla birşey demez..hak sahibi etmez beni..
ona göre olması gereken buydu ve ben sadece mecbur olduğum şeyi yaptım..
olurmu öyleşey canım sen bizi falan yormadın..
asıl biz sana yardımcı ola bildiysek ve seni bi nebze olsun rahatlamana sebep olduysak ne mutlu bize..
lütfen öyle düşünme..
yok canım yormak ne demek. yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. iyi ki anlattın rahatladın biraz. lutfen anlat içinde kalmasın. dun aksam aklımdaydın hep, umarım senin herşey guzel olsn
Slm anne adaylar benim bekledigim gun 11 subat ama umidim yok bu sayfayi hala bir sonuc beklememe ragmen subattan umudunu kesen arkadaslar icin bu konuyu actim umarim Mart size ugur getirir ki benim marta dogum gunum ister subat 11 den sonra ister marta hamile oldugumu ogrenirsem aldigim en guzel hediye olucak bu Allahim hepimize hayirli evlatlar nasip etsin
zaten bu dünyada eden bulur canım sende ne kadar ah aldılarsa hepsi çıkar sen üstüne düşeni yapmışsın ilerde bizde şunu yaptık diye hak sahibi olamayacaklar
haksahibi değiller ama olan bana oldu..onlara görede bizler kendi işlerini halledebilen sorumlu insanlarız..
oysa elimizi altına koyduğumuz taş çok ağırdı..uyarmadılar bizi..yardım etmediler..
işlerine geldi..
hatayı ben yaptım..yuvayı dişi kuş yapar dedim..her işe atladım,maddi manevi elimden ne geldiyse..
yok yıprattı beni oysa bunlar benim işim değildi..ben sadece şu mobilyayı beğendim şu beyaz eşyayı beğendim diyip
kenara çekilecektim..ama naaptım ben?tahtakalelere kadar gittim araştırdım beyaz eşyayı..
hem eniyisi olsun hemde uygun fiyata olsun diye..mobilyam geç geldi telefonlarda adamlarla bağrıştım çağrıştım..
offf saysam daha neler neler..
haksahibi değiller ama olan bana oldu..onlara görede bizler kendi işlerini halledebilen sorumlu insanlarız..
oysa elimizi altına koyduğumuz taş çok ağırdı..uyarmadılar bizi..yardım etmediler..
işlerine geldi..
hatayı ben yaptım..yuvayı dişi kuş yapar dedim..her işe atladım,maddi manevi elimden ne geldiyse..
yok yıprattı beni oysa bunlar benim işim değildi..ben sadece şu mobilyayı beğendim şu beyaz eşyayı beğendim diyip
kenara çekilecektim..ama naaptım ben?tahtakalelere kadar gittim araştırdım beyaz eşyayı..
hem eniyisi olsun hemde uygun fiyata olsun diye..mobilyam geç geldi telefonlarda adamlarla bağrıştım çağrıştım..
offf saysam daha neler neler..
Arkadaşım reglime 2-3 gün kala fark ettim... Bu arada arkadaşlar. Bebeğimin kalbi çok küçük olduğu için kalp sesini duyamadık ama ses dalgalarını gördük... Allah'a çok şükür. Hepiniz için dua ettim bugün. İnşallah hepiniz en kısa zamanda hamiş olacaksınız arkadaşlar :=) Bulantısız bir şekilde inşallah
çok teşekkür ederim güldencim:)rahatlamak ne kelime kendime güvenim yerime geldi..meğer ne çok ezdiriyormuşum kendimi..
sağol canım,samimiyetine kesinlikle inanıyorum senin,akşam evdeydi eşim bugünde evde olacak
ama yarın gece vardiyası başlayacak(kafam rahat)
kapıdan girer girmez hemen yüzümü inceledi,kızgınmıyım,normalmiyim diye,renk vermedim..
hemen odama gidip tv açtım,oda bilgisayarıyla oturdu yan odada..
neyse yemek hazırlayayım dedim baktım çay yapmış,sanada hazırlayayım mı dedim
önce yok mok falan sonra bende yerim dedi..masaya koydum tabağını bende kendi tabağımı alıp odama döndüm(yatak odamız aslında)
neyse 1-2saat baktı benden bi hareket yok o geldi güya uyuyacak..tv nin sesini kıstım,oda sarıldı falan arkamdan..
normalde hayatta yapmaz,ama çakal benim kocam ona nekadar kırıldığımı daha kapıdan girdiğimde farketti sanırım..
ona nefret duymuyorum ama çok acayip bir duygu..beni bu kadar kırdığı ve telafisi için uğraşmadığı için ona sadece acıyorum..
çünkü sonuçları çok pahalıya patlayacak ona..herşeyden önce beni kaybedecek.
nekadar yaparsan okadar daha çoğunu istiyolar bu işlerimiz içinde aynı değilmi yükledikçe yüklüyolar nasılsa yapıyo sesinide çıkarmıyo diye..
oyüzden tavrını en başında koyacaksın..
mesela benim kayın validemler benden çekinirler yani benim kızacağımı bilirler oyüzden bana sormadan genelde birşey yapmazlar..
ama bende evlenirken çok fazla madi manevi herşeyi yaptım ama onlara evliliğimizde yada evimizde kesinlikle konuşma hakkı vermiyorum gerekirse tepkimi çok sert gösteririm..
nekadar yaparsan okadar daha çoğunu istiyolar bu işlerimiz içinde aynı değilmi yükledikçe yüklüyolar nasılsa yapıyo sesinide çıkarmıyo diye..
oyüzden tavrını en başında koyacaksın..
mesela benim kayın validemler benden çekinirler yani benim kızacağımı bilirler oyüzden bana sormadan genelde birşey yapmazlar..
ama bende evlenirken çok fazla madi manevi herşeyi yaptım ama onlara evliliğimizde yada evimizde kesinlikle konuşma hakkı vermiyorum gerekirse tepkimi çok sert gösteririm..
sorsan onlara ayaklarının üzerinde durman gerekti derler valla hayran oldum sabrına helal sana allah sanada güzel günler göztersin sabrının sonunda canım
insan yuvası için bişey yapmak istiyor..ee ortada kimse yok..
işbaşa düştü hep...ben elimden geldiğince severek yaptım...ama sonucunun ağır olacağını göremedim..huzurumu kaybettim bide kadınlığımda hanımlığımda gitti..aynı anda hem kadın hem erkek olunmuyor...
işyerinden tazminatımı almak için nikahımı öncedenı yapmıştık..herhalde 2-3ayda düğün yapılır dedim ama nikahtan tam 6ay sonra düğünüm oldu..soranlarada rezil oldum...habire düğün tarihim ertelendi..enson ben el attım,toparladımda düğün oldu..
bigün mobilya bakmaya gitmişiz eşimle kuzenimle nişanlısıda geldi,mobilyacıda tutuştu bizimki nooldu dedim..babama araba lazım davetiye
dağıtacak ben gidiyorum dedi...şok oldum..araba bize lazım şuanda nereye gidiyorsun üstelik sende lazımsın eşya seçeceğiz..
sen kuzenlerinle seç onlar seni bırakır dedi..ve kuzenimin nişanlısına(ki hiç sevmem)beni emanet ederek bastı gitti..
adam mecburmu beni dükkan dükkan gezdirmeye ve eve bırakmaya??sen bana soruyomusun o adamla kalmak isteyip istemediğimi?nerden güveniyosun da bırakıyosun?sanki elin adamı benim abim..
neysee kızlar bana yine soldan soldan geliyor..
:)))oyle oluyo tatlım her ıs kalıtoo cok kotu baglılık yaptı buralar ama zevklı oluyo sohbetler hem cok sey ogrenıyor hemde paylasıyoruz derdımız devamız hıc olmazsa yuk hafıflenıyo sen de yarın telafısını yaparsın :)
nereli canım senin eşin
valla aynı memleketli olmadığımız kesinde onunla..zaten babası daha ilk el öpmeye gittiğimde
isterdik ki kendi kültürümüzden bir gelinimiz olsun ama oğlumuz seni beğenmiş seninle evlenmek istemiş
ohalde sende bizim kızımızsın..dikkatinizi çekerim gelinimiz değil yanlız!!!kızımız diyorlardı bana..
kızlarıymışım...hiçbir zaman hissedemedim ben bu evin kızı olma olayını..
onlara göre enselerine çattt diye tokat atıp naber demem gerekiyor herhalde...samimiyet severlermiş..
ben kusura bakmasınlar kendi canım babamın yanında bile usturuplu oturur konuşurum,öyle kucak kucağa oturamam kimseyle..
benim hanımefendiliğimi bile soğukluk olarak gördüler..beni sevmedikerini biliyorum..onlarda benden çekiniyor.
CANIM benim ya esinle hersey yolunda olsa bunları hıc takmassın. saygıda kusur etmedigin surece bosver gerisini. ama esinde yanında degilki be canım
evet yanımda değil maalesef..bende kaybediyorum kendimi bazen...şunu şunu yaptım diye sayıp döküyorum..
yaptıklarımda böylece çöpe gidiyor..napıyım özlem,çok umursamaz benim eşim..illaki konuşmak gerekiyor..
konuşunca da çirkef oluyorum böyle..ona göre yapılan şeyler söylenmezmiş..
teşekkür edilmezmiş hiçbişey için,teşekkür edilince kıymeti kalmazmış..
daha teşekkürün ne olduğunu bilmiyor belkide işine geldiği için böyle konuşuyor..
bir gün demediki karıcığım benim bu iş yaşantıma sende sesini çıkarmadan
uyum sağlamaya çalışıyorsun yada daha tonla şey var..
ben biliyormuşum evlenmeden önce eşimin vardiyasını ya baştan kabul etmişim,şimdi konuşma hakkım yok..
herşeyden önce analık hakkımı benden alıyor ...takvim yöntemide ancak beyfendi kımıldıyor..
onuda ite kaka yani..hatta bazen benimle pazarlık yapıyor..bugün yaparsak 2gün yapamam!!
tamda 14günde söylüyor..
hani bazı kadınlar yatağı kullanır ya başım ağrıyo nazlanmalar falan,ben bikere bile nazlanmadım..hep o nazlıydı çünkü..
baktım çocuğumuz olmuyor görsen ne karektersizlikler yapıp alttan alıyorum onu..
ee içten huzursuz yapınca bunları çocukta gelmiyor böyle..
nariko uzun yıllardır çok sey yaşamışsın tedavini olmuşsun iyileşmişsin allaha şükür,, bundan sonrasını düşünme tadını çıkar ,,inan allah kalbinize göre verir herseyi sen yeterki hayırlısını iste...kızlar iyi akşamlar...
bugün reglim bitiyor,artık çalışmalara başlayacağız yavaş yavaş.
ama benim biraz korkularım var.vajiyi yeneli çok yeni oldu,tekrar yapamazsam diye korkuyorum(
bide bu vaji benim psikolojimi bozmuş galiba.sanki çocuğum olmayacakmış gibi geliyor,herşey çok zormuş gibi geliyor.bilmiyorum anlar mısınız beni ama içimde hep bi ''acaba'' var.
hani 5,5 seneden sonra yendim ya sanki çocuk içinde o kadar bekleyecekmişim gibi hissediyorum(psikolojik yani.
Arkadaşım reglime 2-3 gün kala fark ettim... Bu arada arkadaşlar. Bebeğimin kalbi çok küçük olduğu için kalp sesini duyamadık ama ses dalgalarını gördük... Allah'a çok şükür. Hepiniz için dua ettim bugün. İnşallah hepiniz en kısa zamanda hamiş olacaksınız arkadaşlar :=) Bulantısız bir şekilde inşallah
evet yanımda değil maalesef..bende kaybediyorum kendimi bazen...şunu şunu yaptım diye sayıp döküyorum..
yaptıklarımda böylece çöpe gidiyor..napıyım özlem,çok umursamaz benim eşim..illaki konuşmak gerekiyor..
konuşunca da çirkef oluyorum böyle..ona göre yapılan şeyler söylenmezmiş..
teşekkür edilmezmiş hiçbişey için,teşekkür edilince kıymeti kalmazmış..
daha teşekkürün ne olduğunu bilmiyor belkide işine geldiği için böyle konuşuyor..
bir gün demediki karıcığım benim bu iş yaşantıma sende sesini çıkarmadan
uyum sağlamaya çalışıyorsun yada daha tonla şey var..
ben biliyormuşum evlenmeden önce eşimin vardiyasını ya baştan kabul etmişim,şimdi konuşma hakkım yok..
herşeyden önce analık hakkımı benden alıyor ...takvim yöntemide ancak beyfendi kımıldıyor..
onuda ite kaka yani..hatta bazen benimle pazarlık yapıyor..bugün yaparsak 2gün yapamam!!
tamda 14günde söylüyor..
hani bazı kadınlar yatağı kullanır ya başım ağrıyo nazlanmalar falan,ben bikere bile nazlanmadım..hep o nazlıydı çünkü..
baktım çocuğumuz olmuyor görsen ne karektersizlikler yapıp alttan alıyorum onu..
ee içten huzursuz yapınca bunları çocukta gelmiyor böyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?