- Konu Sahibi pembemasal
-
teşekkür ederim canım bugün fırsat bulabilirsen sağlık ocağına gidiyim bakıyım :))
inşallah hamilesindir canım.. güzel haberlerini bekliyorum..
inşallah cnm..
peki sen doktora gittinmi ağrıların için?
aynen cnm..
nede olsa hemşeriyiz çekiyoz birbirimizi değilmi hehehe:):)
şaka bi yana inşallah canım çabaların bi sonuç verecek bu ay..
yok iki gün çok hafif geldi şimdi yok kanamam bi kaç gün daha bekliyim sonra bi idrar daha yapıyım diyorum zaten pozitif çıkarsa giderim doktoruma :))
oyle mı.ama hıc bır ay ıcınde olmazdı sımdı sureklı agrıyo uzerıme esofmandan baska bırsey de gıyınemıyorum kasıklarım agrıyo ve sıskınlık var hem benım adetım daha yenı bıttı 3 gun oldu yumurtlama ıcın cok cok erken degılmı onumuzde kı hafta olması gerek....
yok canım gitmedim, tekrarlarsa gel demişti hatırlarsan bende
diğer denemeler dikkat ettim :)) baktım ağrım yok gitmedim ay sonunda gidicem inşallah
kan çekiyo canım benim :))
inşallah canım hepimiz hayırlı sonuçlar alırız bu ay
lata;canım tarifi yazdığın için çok sağol bu ayki adetimden sonra denicem inşallah,
ama inşallah gelmez yaaa((
banu_K, canım hoşbulduk , hepiniz ne güzel hemen beni de aranıza aldınız çok sağolun arkadaşlar
normal istenmesi gereken tahliller..
tsh, kızamıkçık, toksaplazma, tam kan sayımı, idrar testi, hepatit b gibi hatırlıyorum..
ama malesef bunları her doktor istemiyo canım..
peki senin tsh kaçtı acaba hatırlıyomusun?
ayrıca tsh hamile kalmakta çok önemlidir nasıl önemli değil dediki ben anlamadım..
Hoşgeldin tatlım, öncellikle inşallah en kısa zamanda dileğine kavuşursun.. Soruna gelirsek, adet araları 21 günden kısa veya 35 günden uzunsa, adet düzensizliği kapsamına giriyor ve mutlaka bir kadın doğumcuya gitmelisin.. adet aralarının çok uzun olması, yumurtalıklarında bir sorun belirtisi de olabilir çünkü.. O yüzden hiç vakit kaybetmeden git öğren durumu..
bende öyle biliyodum canım ama şaşırdım söyleyince benim 1 ay önce ki tsh hormonum 20.44 çıktı normal degerin 3 katı. 1 ay ilaç kullandım dün tahlil yaptırdım 00.66 çıktı canım ama bana sorun olmuycagını 2 gün önce son tahlillerime bakmadan önce söyledi. yalnız 1 ay önce başka doktora 2 gün öncede başka bi doktora gittim farklı bişeyler söyler belki diye. bide tatlım kadın doğuma gittiğimde fsh hormonuma baktı normal çıktı.
ben bu doktorları hiç anlamıyorum sanıyorum oanda psikolojileri nasılsa öyle davranıyolar..
ben çorluda oturuyorum ve ilk çocuk düşünmeye başladığımızda doktora gittim talihllerimi yaptırmak için..
ve bana nededi biliyormusun git hamile kal ve öyle gel tahliller ozaman dedi
ee iyide belki bende bi sıkıntı var belki benimde tsh yüksek yada başka bi sorunumvar..
ki ben yemek seçiyorum demiştim kanımda düşüktü ama bana git hamile kal öyle gel olmazsada 6 ay sonra gel dedi..
allah hepimizi iyi doktorlarla karşılaştırsın nediyeyimki..
evet canım doktorları anlamakta zor hepsi farklı bişeyler söylüyor tabi hepside aynı değil haksızlıkta etmeyelim. bizimde kafamız karışıyor doğal olarak ben şimdi napıcağımı şaşırdım sorun olmaz dedi ama aklıma takıldı tamam değerlerim düştü ama sonuçta guatr tedavi için 2 ay sonra ve gerektiğinde tekrar gidicem diğer doktoramı gitsem tekrar acaba. iş yerinden izin almakta sorun oluyo napıcağımı şaşırdım artık iyice.
Size ananemin yaşadığı bir olayı paylaşmak istiyorum. Ben bunu dinledikten sonra " Hayır da şer de Allahtandır" olduğunu bir kez daha inandım ve iman ettim. Ben de herşeyi rabbime bıraktım. O kararlamıştır.
Ananem bir gün bir yere oturmaya gitmiş; Gezmesi haberli olmasına rağmen gittiği bayanın kısa süreliğine işi çıktığı için, karşı komşusuna ananemin geleceğini, o gidip gelene kadar içeri almasını rica etmiş. Neyse ananem gittiğinde komşu kapıyı açmış ve ananemi buyur etmiş. Ananem hatır sorma faslından sonra çocuklar nasıl evladım? deyince kadın "Teyze benim çocuğum yok olmuyor" deyince ananem kırdığı pottan dolayı çok üzülüyor. " Evladım kusura bakma bilmeden sordum" deyince kadın " Teyze üzülme ben üzülmüyorum artık" Deyip başına geleni anlatmış. kadın çocuğu olmadığı için çok üzüldüğü için rabbime yalvarırken "Neden? Allahım. Bana da ver" gibilerinden hep konuşup,hep ağlıyormuş. İş artık herhalde isyan boyutuna dönmüş. Bir akşamüstü kadın gene cam kenarında ağlarken gökyüzünden önüne 2 tane sakat arabası içinde bir kız bir erkek çocuğu, birinden kadın tutuyor diğerinden kocasını görünce kadın silkelenip yerinden kalkmış ve " Allah'ım tövbeler tövbesi. Ben sana isyan ettim. Hayır da senden şer de " deyip tövbe namazı kıldım demiş ve artık istemiyorum. Rabbimin vardır bir bildiği demiş.
Bu birebir yaşanmış bir olaydır. Ben bunu dinleyeli en az 10 yıl oluyor. Allah rahmet eylesin ananem hem ağladı hem anlattı. Bu da bana ondan hisse kaldı Bende sizinle paylaşmak istedim. Evet hepimiz gerçekten üzülüyoruz uğraşıyoruz ve sınandığımızı düşünüyoruz ama dediğim gibi Rabbim herşeyi kararlamıştır.
Lütfen üzülmeyin ve Allah'a isyan etmeyin ki O herşeyi bilendir.
Sevgiyle..... :)
aynen canım bende alıstım valla hatta su an kaynatıom ıcıcem bırazdan:)
bu arada merak edenler ıcın söyliyim kesınlıkle sogan kokmuyosunuz ben kiii salatada vs. soganı agzıma surmeyen bırı olarak kokmazsınız için dıorum
tulincim adet gunumu sormussun benım 7 gun suruyo ama ancak 8. gunu tamamen bıtıyo 8. gun ara ara cok azda olsa gelıyo yani o bakımdan bugun bıttı cok sükür çalısmalara baslıcaz vatana mıllete hayırlı olsun bacım:))dene sende sogan kürünü bı zararı yok bişeysi yok yani kokmaktan ıcememekten korkma ınan ki zannedıldıgı gıbı deıl canım
kızlar ya bu arada bırkac alıntıya bırden cevap nasıl verıyosunuz ben hepsıne ayrı ayrı sayfa acmak zorunda kalıyorum bı tarıf edın hele bakim size zahmet:26::26:
Biz elektrikli battaniye ile yatıyoruz. Çok üşüyorum,ellerim ayaklarım deep freeze gibi valla. Her akşam eşime mutlaka bir çığlık attırıyorum. Buzhaneee.... Isın da gellll diye :) bana kalsa hiç kapatmayacağım da eşim mangalda yatan ızgara balık gibiyiz kapat yanacaz deyip duruyor. Bu çalışmalar esnasında zararı olur mu ki?
banada demişlerdi rahim kendini hazırlıyor diye meğer üşütmüşüm çok fırtınalar kopuyormuş içimde hahaha
ah mukutçum şu sigaradan inşallah benide soğutur gebelik bırakırım..
Aaa derda?? gerçekten mi??? aaa olabilir tabii neden olmasın, çok var yerleşme kanaması yaşayan ve adet sanan.. hemen gidip bi kan testi yaptırsana arkadaşım..kızlarrr ben 12 şubatta kırmızıları gördüm demiştim ya sadece iki gün pembe geldi ve kesildi ben de bu gün sabah idrar testi yaptım ikinci çizgi silik çıktı hamişmiyim acaba yerleşme kanaması filan mı ki ??
gözun aydın saglıklı bır gebelıgın olur ınsallah bende geçen sene martta ogrenmıştım yavrumu sımdı yanımda rabbım sızı bekletmesın tez vakıtte kuzularınıza kavusun cnm bendede lekelenme olmuştu hatta adet oldum dıye cok aglamıstım ama hamıleymısım ılac vs yoksa gebelıktır
Selam banucum nasilsin ben daha muhamma:) insallah hayilri haberler alirsiniz hepiniz marta ben daha subat mart arasindayim:)yumurtlama zamanıyla ilgili buldum bunu paylaşayım dedim.. bi de ben galiba yumurtladım mı ne dün akşam yine huzursuz uyudum, hatta bir ara o kadar sıcak bastı ki kendimi yataktan atıp bi 10 dakka dolandım evin içinde..
DİKKAT
Aşağıdaki yumurtlama ve gebe kalabilme günleri düzenli adet gören kadınlar için geçerlidir.
Yumurtlama günleri her ay aynı günlerde olmayabileceği için bu günlerdeki cinsel birliktelik, gebe kalabilmeyi garanti edemez.
Ayrıca, yumurtlama günlerinin her ay aynı günlerde olmaması nedeniyle, aşağıdaki tabloyu gebelikten korunmak amacıyla kullanmayınız.
Adet düzeni önceki adet kanamasının ilk gününden, sonraki adet kanamasının ilk gününe kadar geçen süredir.
Adet düzeni ve Olası yumurtlama ve gebe kalabilme günleri
22 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 6 - 10. günler arası
23 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 7 - 11. günler arası
24 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 8 - 12. günler arası
25 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 9 - 13. günler arası
26 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 10 - 14. günler arası
27 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 11 - 15. günler arası
28 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 12 - 16. günler arası
29 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 13 - 17. günler arası
30 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 14 - 18. günler arası
31 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 15 - 19. günler arası
32 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 16 - 20. günler arası
33 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 17 - 21. günler arası
34 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 18 - 22. günler arası
35 günde bir Adet kanamasının ilk gününden itibaren 19 - 23. günler arası
merhaba canım, geç yazdım kusura bakma, dün d.günümdü annemdeydim de :) evet maaleef çikolata kisti benimki de. şu anda d.kontrol hapı ile küçültmeye çalışıyoruz. sonra tekrar deneme yapılacak ve sonra tüplere falan bakılıp eğer sorun varsa tüp bebek, dedi. ameliyat hiç demedi yani bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?