Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

Hop hop hooop:) Dur bakalım, çok fazla da yapma o deneme işini:) sperm kalitesi ve miktarı azalabiliyor o durumda.. bugünden başla gün aşırı bir kez, mümkünse de sabah saatlerinde.. ya da akşam vs yapacaksan eşine bir iki saat önceden sert bir kahve yap, sperm hareketliliğini uyarıcı etkisi varmış.. sonra da hemen yataktan kalkma bir 15 dakika bekle uzanıp..

benim BAT : 11 mart

ama bi geciktirici falan kullanıcam ben, onu araştırıyorum şimdi. birkaç gün geciktiricem. Mart sonundaki yumurtlama tarihimi ayarlamaya çalışıyorum.

O sebeple marttan umudum yok dedim :)

Neden geciktirici kullanmayı düşünüyorsun? hani bir rahatsızlığın yoksa, hormon dengenle oynama derim ben..

bende anne olma hayalimi marta erteledim hayırlısı diyorum her seferinde ama bir türlü sabredemiyorum 6 7 aydır deniyoruz daha sonuç yok 3 farklı doktorada gittim bir problem yok dendi binim BAT 1 mart

Hoşgeldin aramıza.. İnşallah bu ay son olur denemelerin sonuç alırsın.. ekliyorum listeye seni de..:)

Yeni arkadaşlarımızla birlikte Mart Listemiz,

ahirimsin_S = 1 Mart
9ay = 2 Mart
Banu_K = 2 Mart
ayseem = 2 Mart
kandilll = 2 Mart
simsiyah83 = 4 Mart
furtadoo = 5 Mart
kullanilmayannick = 6 Mart
tulins = 6 Mart
mukut31 = 7 Mart
ebru_1907 = 7 Mart
Berrak = 8 Mart
lata = 9 Mart
gulden59 = 9 Mart
derda_ = 9 Mart
yasenyasar = 9 Mart
nurdansvs = 10 Mart
YAPRAK15 = 10 Mart
yalel = 11 Mart
elabebek = 13 Mart

bende yumurtlama günümü kabataslak hesapılıyorum adetın ılk gününü 1 sayıyorum 9.günden ıtıbaren günasırı calısmaya calısıyoruz 9-11-13-15-17-19 olması gerekenı zaten spermlşer 72 saat canlı kalıyor günasırı ılıskıdede ılıskıye gırmedıgın gün sperm olmus oluyor ıcerde
benım hamıle kalmdan önce hep adet olcagım zaman gögüslerde hassasıyet olurdu dogumdan sonra olmadı bırdaha şimdi 2 aydır yumurtlama dönemınde baslıyor devam edıyor adete kadar hormonlar arada degısıyomudur nedır anlamdım ben ates ölcmeyı adete yakın yapıyorum hamılemıyım dıye hamılelıkte ates yüksek cıkarmıs ya düşükse adet oluncak demekmıs benım 2 aydır adete yakın ates 36.7 falan oluyor hamılelıkte tutmuyor

hadi bakalım kızlar umarım mart ayı hepimiz için uğur getirsin..
bu arada ben çıkıyorum yarın görüşmek üzere yarın yazdıklarınızı okurum artıkk..

hiç ölçmedim ateşimi, ama adet olmadan önceki gece bana ateş basar genelde, yorgan döşek ne varsa atarım üstümden, zaten ertesi gün ya da en geç diğer gün adetim başlar.. bende ters işliyor bu durum galiba..

Son düzenleme:
Neden geciktirici kullanmayı düşünüyorsun? hani bir rahatsızlığın yoksa, hormon dengenle oynama derim ben..

Banu'cum, bir kızım var benim. ikinciyi erkek istiyorum. Aslında, istiyorum demek de ne kadar doğru bilmiyorum. Allah sağlıklı versin, aklı başında evlat nasip etsin herkese, bana da tabi... ama işte ne biliyim, erkek olması ihtimalini arttırmaya çalışıyorum.

Bununla ilgili baby-choise diye bi yöntem var, aklıma yattı. Belli kutuplaşma günlerinden bahsediyor bu sistem. BAzı günlerimiz kız bebek yapmaya, bazı günlerimiz erkek yapmaya müsaitmiş sadece bu metoda göre.

İşte o erkek yapmaya müsait olan kutuplaşma günlerimle, yumurtlama günümün çakışması lazım mantıksal olarak. Dolayısıyla, o günlere denk gelecek şekilde yumurtlamamı ayarlamaya çalışıcam bakalım...

KAfama göre bişeyler yapıyorum bakalım, hayırlısı olsun :))) Hakkımızda hayırlısı neyse, allah hepimize hayırlıyı nasip etsin.

:)) İnşallah gönlüne göre olur tatlım o zaman.. Nasıl bir yöntem bu nasıl hesaplıyoruz ? Merak ettim şimdi bak:)

bu ateş ölçme yöntemi herkes için doğru değilmiş kızlar.

Her bünyenin yaşadığı sıcaklık farklıymış. Dolayısıyla, ateş ölçerek yumurtladığımızı/hamiş olduğumuzu/regl olacağımızı/vb... anlamak ihtimalimiz düşük epeyce.

Yumurtlama gününü takip etmek için, en iyi yöntem akıntı kontrolü. Aklınızda olsun. Kıvamlı ve yapışkan olduğu gün, yumurtlamaktasınız demek :)) (tavuk gibi bahsettim sanırım)

:)) İnşallah gönlüne göre olur tatlım o zaman.. Nasıl bir yöntem bu nasıl hesaplıyoruz ? Merak ettim şimdi bak:)

:)) Her kadının beli kutuplaşma günleri varmış bu metodolojiye göre. Bu kutuplaşma günlerini, isviçrede bi merkez hesaplıyor, sana da takvim yapıp gönderiyor. O günlerde hamiş kalırsan, o cinsiyette oluyormuş bebek.
Tabi ilave uygulamalar da olasılığı arttırıcı oluyor. beslenme şekline dikkat etmek, vücut ph dengeni belli seviyelerde tutmak falan gibi..

Aslında google'da bakabilirsin. kendi web sayfaları var, tanıtım filmi 3 dakika bişey, izlersen anlarsın detaylıca.

bir de Uğur Ateş diye bi doktor var, onun web sayfasına da bakabilirsin, detaylıca cinsiyet belirleme yöntemlerini anlatmış.

İşte böyle karman çorman bişeyler uygulamaya çalışıyorum bakalım ben de... Nolur bilemiyorum neticede :))

ama tabi, bütün bunlarla birlikte, o günleri denk getirip, hamiş kalamamak da var işin ucunda.
Ki, ben zor hamile kalmıştım ilk çocuğuma..

YA valla, uğraşıyorum işte banu.

Kaç yaşındasın sen? ilk bebek için mi çalışmalardasın şu anda?

:)))) Off yaa nedir bu çilemiz, oranı buranı elle, akıntıya bak, ateşini ölç soğan suları keçi boynuzlarıyla uğraş, yumurta olacak mı, olsa çatlayacak mı, çatlasa sperm onu bulacak mı derken, tavuk olaydık keşke daha kolay olurdu diyorum hani:)

hahaha
aslında o kadar da komplike işler değil bunlar. bizler olayları karmaşıklaştırıyoruz biraz.
eskiler ne yapıyormuş? :)) 'uydum kocaya, ya nasip'' diyormuş.. akıllarına ne zaman eserse, o zaman.... kafaya da takmadan yapıyorlarmış bebişleri...

biz, şimdi bisürü bilgiye ulaşıyoruz. gereksiz bilgileri donanıyoruz, kafaları karıştırıyoruz. sonra da ona buna kafayı takıp uğraşıyoruz..

Dur bir araştırayım bende netten şu işi.. hani bu işin garantisi olmaz tabii ama oyalanırım hiç olmazsa:)

İlk bebek için uğraşıyorum tatlım, mart 3. ayımız olacak.. çok genç değilim maalesef, geçen ay 35 bitti 36 oldum.. O yüzden yeni evli olmama rağmen beklemeden başladık çalışmaya.. İnşallah tuttururum doğal yollardan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…