• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne olma hayalini Mart'a erteleyenler ....

hahaha
aslında o kadar da komplike işler değil bunlar. bizler olayları karmaşıklaştırıyoruz biraz.
eskiler ne yapıyormuş? :)) 'uydum kocaya, ya nasip'' diyormuş.. akıllarına ne zaman eserse, o zaman.... kafaya da takmadan yapıyorlarmış bebişleri...

biz, şimdi bisürü bilgiye ulaşıyoruz. gereksiz bilgileri donanıyoruz, kafaları karıştırıyoruz. sonra da ona buna kafayı takıp uğraşıyoruz..

haklısın aslında, bilginin fazlası da bazen iyi değil.. Bi de biz, hani filmlerde, romanlarda falan , bi kerede hooop diye hamile kalan karakterleri göre göre büyüdüğümüzden sanırım, aman 2 ay geçti eyvahlar olsun ya ben de sorun var ya adam da diye, olayı çok çabuk ve gereğinden fazla dramatize ediyoruz sanırım.. Sakin kalmak lazım.. Eee bi de bazen ne yaparsan yap olmayabiliyor, bunu da kabullenmek gerek.. Ama inşallah kavuşuruz hepimiz dileğimize..

Dur bir araştırayım bende netten şu işi.. hani bu işin garantisi olmaz tabii ama oyalanırım hiç olmazsa:)

İlk bebek için uğraşıyorum tatlım, mart 3. ayımız olacak.. çok genç değilim maalesef, geçen ay 35 bitti 36 oldum.. O yüzden yeni evli olmama rağmen beklemeden başladık çalışmaya.. İnşallah tuttururum doğal yollardan..

yok tabi, hiçbişeyin garantisi yok hayatta. bu meselenin de garantisi yok. ama ne biliyim, ihtimaldir, tutar belki :)

hayırlısıyla al bebeğini kucağına inşallah. daha çok erkenmiş öyle soğan suyu kürleri için falan... aman benim yaptığım hatayı yapma, takma kafana, kendini uğraştırma boşuna.
bak keyfine.. ohhh.. keyif, sefa sende şimdi :)) yeni evlisin, mis gibi hayat.... acele de etme çok, endişelenme de lütfen. Boşver günleri münleri.. takıl öyle rahat rahat...

yok tabi, hiçbişeyin garantisi yok hayatta. bu meselenin de garantisi yok. ama ne biliyim, ihtimaldir, tutar belki :)

hayırlısıyla al bebeğini kucağına inşallah. daha çok erkenmiş öyle soğan suyu kürleri için falan... aman benim yaptığım hatayı yapma, takma kafana, kendini uğraştırma boşuna.
bak keyfine.. ohhh.. keyif, sefa sende şimdi :)) yeni evlisin, mis gibi hayat.... acele de etme çok, endişelenme de lütfen. Boşver günleri münleri.. takıl öyle rahat rahat...

Çok moral oldun bana çok teşekkür ederim:) İşin aslı zaten kür falan yaptığım yok şimdilik. sadece türkiyeden gelmeden doktora gitmiştim, kontrollerimi yaptırdım, bir sorun yokmuş, ve folik asit kullanmaya başladım.. sadece bu.. Zaten bir de yeni ülkeye alışma dönemindeyim, o yüzden mümkün olduğunca rahat ve pozitif olmaya çalışıyorum.. Kaderde varsa olacaktır, değilse de elden ayaktan düşene kadar dünyayı gezmeye ve elimden gelirse yapabildiğim kadar çok çocuğun eğitimini falan üstlenmeye falan karar verdim:))) Hoş bunlar çocuk olsa da hayalim ama olsun, avunuyorum bu düşüncelerle öyle öyle:))

haklısın aslında, bilginin fazlası da bazen iyi değil.. Bi de biz, hani filmlerde, romanlarda falan , bi kerede hooop diye hamile kalan karakterleri göre göre büyüdüğümüzden sanırım, aman 2 ay geçti eyvahlar olsun ya ben de sorun var ya adam da diye, olayı çok çabuk ve gereğinden fazla dramatize ediyoruz sanırım.. Sakin kalmak lazım.. Eee bi de bazen ne yaparsan yap olmayabiliyor, bunu da kabullenmek gerek.. Ama inşallah kavuşuruz hepimiz dileğimize..

aynen öyle.

Çok moral oldun bana çok teşekkür ederim:) İşin aslı zaten kür falan yaptığım yok şimdilik. sadece türkiyeden gelmeden doktora gitmiştim, kontrollerimi yaptırdım, bir sorun yokmuş, ve folik asit kullanmaya başladım.. sadece bu.. Zaten bir de yeni ülkeye alışma dönemindeyim, o yüzden mümkün olduğunca rahat ve pozitif olmaya çalışıyorum.. Kaderde varsa olacaktır, değilse de elden ayaktan düşene kadar dünyayı gezmeye ve elimden gelirse yapabildiğim kadar çok çocuğun eğitimini falan üstlenmeye falan karar verdim:))) Hoş bunlar çocuk olsa da hayalim ama olsun, avunuyorum bu düşüncelerle öyle öyle:))

:) rica ederim.
kusura bakma, kalktım, kızımı doyurdum geldim.
sen neredesin? hangi ülke bu? ne sebeple gittin? çalışmıyor musun?

aynen öyle.

:) rica ederim.
kusura bakma, kalktım, kızımı doyurdum geldim.
sen neredesin? hangi ülke bu? ne sebeple gittin? çalışmıyor musun?

Eeee akşam vakti olunca koşturmacalarımız başlıyor, benim de yemek yapmam lazım , adamı aç bırakmiiim bebek aşkına:)) Ben finlandiyadayım hayatım, eşim finli, onun işi gücü düzeni burda olunca mecburen ben de buraya geldim.. eylüldü bizim düğün ama vize vs işlemlerinden dolayı aralık ayında geldim ben.. henüz oturum izni süreci tamamlanmadı o yüzden çalışma şansım yok şimdilik.. ee bi de fince öğrenmem lazım, kursa gideceğim, şu evrak işlerinin bitmesini bekliyorum:) yapacak çok işim var yani:)

Senin nedir hal vaziyet konum arkadaşım?:)

Eeee akşam vakti olunca koşturmacalarımız başlıyor, benim de yemek yapmam lazım , adamı aç bırakmiiim bebek aşkına:)) Ben finlandiyadayım hayatım, eşim finli, onun işi gücü düzeni burda olunca mecburen ben de buraya geldim.. eylüldü bizim düğün ama vize vs işlemlerinden dolayı aralık ayında geldim ben.. henüz oturum izni süreci tamamlanmadı o yüzden çalışma şansım yok şimdilik.. ee bi de fince öğrenmem lazım, kursa gideceğim, şu evrak işlerinin bitmesini bekliyorum:) yapacak çok işim var yani:)

Senin nedir hal vaziyet konum arkadaşım?:)

allah seni napmasın kadın :))) ne işin var finlandiyada :))) yok muydu bi yağız türk adam etrafta :)))

şaka bi tarafa, allah mesut mutlu etsin. güle oynaya geçim nasip etsin.. bir de yuvanıza bebiş versin....
işin çokmuş gerçekten, allah bir de kolaylık versin canım :)

ben istanbuldayım. çalışıyordum eskiden tabi, evlenince ofisi taşıma derdim falan oluştu, bazı sıkıntılar çıktı.. erteledik merteledik derken, bi baktım ev hanımı oldum çıktım.. sonra da bebek geldi... bakıcıya da bırakamadım. istanbulda kim kimsemiz yok bizim. ailelerimiz başka şehirlerdeler. anneanne-babaanne de olmayınca etrafta, çalışamadım işte bi daha... evdeyim kızımla, fulltime komple anneyim :))

eşimi bekliyorum şimdi. gecikti biraz. ondan nette dolanıyorum yani. ben de bu saatlerde çoktan internet mesaimi bitirmiş oluyorum yani normalde :))

şimdi de ben kaçtm banucum, görüşürüz yine inşallah. akşam oldu, kociş gelir birazdan..

Son düzenleme:
Hamile Kalma Günleri

1. HESAPLAMANIN KOLAY YOLU

Dr. Ogino’nun bütün dünyaca kabul edilen yöntemine göre, ovulasyon ( yumurtlama ), beklenen bir sonraki adet kanamasından önce 12. ve 16. günler arasında, beş günlük süre içinde olur.

Otuz günlük adet periyodu olan bir kadında yumurtlama bazen son adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere hesaplanan 15. ve 19. günler arasında olur. Fakat spermlerin üç gün süreyle canlı kalabildikleri düşünülmelidir. Eğer cinsel ilişki son adet kanamasının ilk gününden başlamak üzere 12., 13., veya 14. günde yapılmışsa, ya da tahmin edilen “emin günlerde” cinsel birleşimde bulunulmuşsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Zira spermler yumurtlama periyoduna kadar canlı kalabilir.

Öte yandan, cinsel ilişki 20. günde veya yumurtlama periyodunun olduğu günün ertesi günü yapılmışsa, gene de gebe kalmak olasılığı vardır. Çünkü yumurta hemen hemen bir gün kadar canlı kalır.

Onun için, “emin günleri” hesaplamak amacıyla, spermlerin canlı kaldıkları süreyi yumurtlama periyodunun ilk kısmına, yumurtanın canlı kalacağı günü ise yumurtlama periyodunun son kısmına eklemek gerekir. Kitabın sonunda takvimde gösterildiği gibi, 30 günlük periyotta emin devre ilk yarıda 11. güne kadar devam eder. İkinci yarıda ise emin devre 21. gün başlar.

Bu sayıların akılda kalması kolaydır. Çünkü her iki günde de bir sayısı vardır. Bu kural her türlü adet periyotlarına uygulanır. Örneğin 32 günlük periyotta emin günler birinci devrede 13. güne kadar devam eder ve ikinci yarının 23. gününde yeniden başlar. 28 günlük periyotta bu sayılar 9. ve 19. günlerdir. Böylece kadının kendi döllenme tehlikesi olmayan günlerini hesaplaması çok kolaylaşır.

İlk gebe kalma tehlikesi olmayan devrenin son gününü saptamak için, adet periyodu süresinden 19 gün çıkarılır. İkinci devrenin ilk gününü hesaplamak için de 9 gün çıkarılır.

2. PERİYODUN İLK YARISINDAKİ OLDUKÇA EMİN GÜNLER NASIL HESAPLANIR?

Yukarda ele alman emin devre, gebe kalınamayacağına dair %100 garanti değildir. Bazı kadınlar, emin devrede ilişkide bulunmaya çok dikkat etmelerine karşın gebe kaldıklarını söylemiştir. Bunun nedeni, adet periyodunda bazı düzensizlikler olabileceği içindir. Kadınlar adet periyotlarını bir yıl süreyle kaydederlerse, ilk günün bir gün önceye ya da bir gün sonraya kayabildiğini ayırdedeceklerdir. Bu tek günlük fark gebeliği önleme çabasını boşa çıkarabilecektir.

Onun için, bir ya da iki gün, yumurtlama`nın erken olabileceğini hesaplamak yararlıdır. Gerçekten emin günleri saptamak için, uzun bir süre adet periyotlarının tarihini kaydetmek ve buradaki en aşırı düzensizlikleri hesaba katmak gerekir.

Eldeki kayıtlardan en kısa adet periyodu 26 gün, en uzunu ise 30 gün görünmüyorsa, ilk yarıda emin devrenin 7. güne kadar devam edeceği anlaşılır. Yani, adet kanaması beş gün sürerse, ancak bunu izleyen iki günde gebe kalmak korkusu olmadan birleşmede bulunulabilir; bu gerçek, adet kanamasından sonraki üç günün emin devre olduğu hakkındaki genel görüşü çürütmektedir.

3. İKİNCİ YARININ EN EMİN GÜNLERİ NASIL SAPTANIR?

Birinci yarıda en emin günleri saptamak için yukardaki yöntem en başarılı olanıdır; aynı yöntem ikinci yarıya da uygulanırsa, bundan bazı hatalar doğar. Örneğin, adet periyodu en az 25, en çok 31 gün, ortalama ise 28 gün süren bir kadın, gebe kalmak tehlikesi olmadan birinci devrede 6. güne kadar ilişkide bulunabilir. İkinci yarıda ise birleşme 22. günden sonra başlayabilir. Bu da döllenme olasılığının çok uzun olduğu bir süredir.

Bu yöntemin düzeltilmiş şekli bazal ısı adı verilen vücut sıcaklığının ölçülmesidir. Her sabah, yataktan kalkmadan belirli bir zamanda ağızdan dereceyle vücut ısısı ölçülürse (en iyisi 6,30 ile 7,30 arası), adet periyodu içinde vücut ısısının farklılık gösterdiği anlaşılır.

Yumurtlama günü esas olmak suretiyle ısı bir süre azdır, bir süre fazlalaşır. Isı, yumurtlama gününe kadar 36,7 derecenin altındadır ve yumutlama`nın olduğu günün ertesi sabahı 36,7 santigradın üzerine çıkar. (Bu konuda kitabın sonundaki grafiğe bakın.)

Böylece kadın her sabah döllenme tehlikesi olan devreye kadar vücut ısısını ölçer. Bir sabah ısının 36,7 santigradın üstüne çıktığını görecektir. O zaman yumurtlama olayının oluştuğunu anlamalıdır.

İşi güvenceye almak için, kadın ertesi sabah vücut ısısını bir kez daha ölçebilir, ısı 36,7 santigradın üzerinde kalırsa, gelecek yumurtlamaya kadar gebe kalmak korkusu olmadan ilişkide bulunabilir. Bu şekilde ikinci yarının emin günleri artırılmış olur. Oysa ki basit hesapla bu süre daha az olacaktır. Ayrıca böylelikle kadın gelecek kanama gününü de kesinlikle hesaplayabilir.

NOTLAR

a. Bazı kadınların vücut ısıları yumurtlama sırasında yukarıdaki özellikleri göstermez. Böyle kadınlar ancak hesap yöntemine güvenmelidir.

b. Bir doğum yaptıktan sonra, gelecek adet kanamasına kadar yumurtlama gününü kesin olarak söyleyebilmek olanağı yoktur. Bu, gelecek aylarda önlemlere uymak gerektiğini gösterir.

Genellikle yumurtlama iki veya üç ay olmaz. Fakat bazı kadınlarda ikinci ayda da yumurtlama başlayabilir. Annenin çocuğunu emzirdiği sıralarda çoğu kez yumurtlama olmaz, fakat bu kural yüzde yüz kesin değildir. Dört veya beş ay geçtikten sonra annenin gene gebe olduğunu ayırdetmesi, ender durumlardan değildir.

Cinsiyet Tahmini

Kız yada erkek?

Bebeğin cinsiyetini tahmin etmenin 36 eğlenceli yolu!

Cinsiyet tahmini yapmak gebeliğin erken dönemlerinde hep merak konusu olan bir durumdur. Hepimiz gebe kaldığımızda bir anne adayı olarak ilk merek ettiklerimizden "acaba bebeğim kız mı? yoksa erkek mi?" sorusunun cevabını bulmaya çalışmaktır. Evet, bebeğin cinsiyetini tahmin etmeye çalışmaktan daha eğlenceli ne olabilir?Yıllardır farklı kültürlerdeki insanlar buna ilişkin farklı tahminler yapmıştır. Cinsiyet tahmini için aşağıda verilmiş ve bu tahminler tamamen eğlence amaçlıdır.

** Bebek erkektir,eğer;

-Erken gebelikte sabah bulantıları yoksa

-Bebeğin kalp atım hızı dakikada 140’ın altındaysa

-Karnınız sivri ise

-Karnınız basketbol topu gibi üst tarafta şişmiş ve büyümüşse

-Meme ucunuz karardıysa

-Bebeği aşağıda taşıyorsanız

-Tuzlu yada ekşi gıdaları canınız çekiyorsa

-Et,süt, peynir gibi proteinli gıdaları yemek istiyorsanız

-Gebelik öncesine kıyasla ayaklarınız üşüyorsa

-Gebelikte bacaklarınızdaki kıllar hızla uzuyorsa

-Elleriniz kuruyorsa

-Uyuduğunuzda yastığınız kuzeye yönleniyorsa

-Eşiniz de sizinle birlikte kilo alıyorsa

-Gebelik size güzellik katmışsa

-İdrarınız açık sarı çıkıyorsa

-Burnunuz uzayıp genişliyorsa

-Nikah yüzüğünüzü karnınızın üstünde asılı tuttuğunuz zaman dairevi hareket çiziyorsa

-Baş ağrısı çekiyorsanız.

** Bebek kızdır,eğer;

-Erken gebelikte sabah bulantıları çekiyorsanız

-Bebeğin kalp atım hızı en az dakikada 140 ise

-Kiloyu kalça ve baseninize alıyorsanız

-Sol meme sağ memeden daha büyükse

-Bebeği yukarıda taşıyorsanız

-Karnınız karpuza benziyorsa

-Tatlılara düşkünseniz

-Canınız meyve çekiyorsa

-Portakal suyunu seviyorsanız

-Çirkinleştiyseniz,eskisi gibi iyi görünmüyorsanız

-Yüzünüzde sivilceler çıkıyorsa

-Ekmeğin kabuğunu yemek istemiyorsanız

-Memeleriniz büyümüşse

-Uyurken yastığınız güneye yönleniyorsa

-İdrarınız koyu sarı renkte ise

-Nikah yüzüğünüzü karnınızın üstünde asılı tuttuğunuz zaman bir yandan diğer yana doğru hareket ediyorsa

-Gün ışığında saçlarınız kırmızı görünüyorsa.

Mukus inceleme yöntemi

Serviksten (rahimağzından) salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), siklus boyunca salgılanan farklı hormonların (östrojen ve progesteron) etkisiyle farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlama gününüzün olduğu zamanı da belirlemeniz mümkündür.

Günlük kontrollerinizde serviks salgınızın özelliklerini parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek elle belirlemelisiniz. Eğer salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır. Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir.

Serviks salgısı siklusun ilk günlerinde yani östrojenin yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.

Daha sonra östrojen yumurtlamanın hemen öncesinde maksimum seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, çektikçe uzadığını görebilirsiniz.

Yumurtlama bittikten sonra yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.

Eğer elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın olduğunu veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir. Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra serviks salgınız giderek bu özelliklerini yitirir.

Bu yöntem daha çok gebelikten korunmada kullanılır. Bazı kadınlar korunma yöntemi olarak mukus özelliklerine bakarlar ve ovulasyon dönemlerinde cinsel ilişkide bulunmayarak gebelikten korunmaya çalışırlar. Serviks salgılarınının özelliklerini iyi bir şekilde değerlendirmeyi başaran kadınlar bu yöntemi kullanarak gebelikten korunmayı başarabilirler.

Bazal vücut ısısı ölçme yöntemi

Yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı önce hafifçe düşer, progesteron salgısıyla birlikte birkaç dizyem (santigradın onda biri) yükselir. Bu yöntemi kullanabilmeniz için elinizde bazal ısı ölçmeye uygun hassas bir termometreniz olmalıdır.

Bazal ısı ölçme yöntemi gebe kalınabilecek günlerin belirlenmesinde değil, yumurtlamanın olduğu ve böylece gebe kalma ihtimalinizin nispeten düşük olduğu günlerin belirlenmesinde daha çok işe yarayabilir. Bu yöntemi yumurtlamanızın olup olmadığını geriye dönük olarak belirlemek için kullanabilirsiniz.

Ancak vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmayın ve bu yönteme çok fazla güvenmeyin.

Kadının orgazma ulaşması hamile kalmayı kolaylaştırıyor!
jinekoloji Profösörü Robert Winston, kadının zevk aldığı ve orgazma ulaştığı bir cinsel birleşmeden sonra hamile kalma olasılığının artıyor olabilicegini soyledi.

İngiltere’nin en saygın tıp fakültelerinden biri olan Imperial college’da çalışma yapan jinekoloji Profösörü Robert Winston, kadının zevk aldığı ve orgazma ulaştığı bir cinsel birleşmeden sonra hamile kalma olasılığınin artıyor olabilicegini soyledi.

Cinsel birleşme sayısının artmasıyla hamilelik olasılığının arttığı, kadının hamile kalabilmesi için erkeğin mutlaka orgazma ulaşması gerektiğinin bilinen gerçekler olduğuna dikkat çeken Winston, İngiltere’de istatistiksel bilgilerin ortalama bir çiftin normal bir cinsel birleşme sayısıyla bir ay içinde hamileliği gerçekleştirme oranının yüzde 18 olduğuna dikka çekti.

kadının hamile kalabilmesi için cinsel ilişki kadar ilişkiden aldığı zevkin de önem taşıdığına inandığını belirten Prof. Winston, hamileliğin gerçekleşmesi için ilişkinin sadece erkeğin orgazmıyla sonuçtlanmasının yetmediğine, kadının da orgazma ulaşması gerektiğine inandığını belirtti.

Erkeğin spermlerinin harekete geçmesi için orgazmın şart olması nedeniyle hamilelik için erkek orgazmının ‘’olmazsa olmaz’’ görüldüğünü, ancak kadın orgazmına ‘’somut faydası olmayan’’ bir detay olarak bakıldığını hatırlatan Prof. Winston, konuyla ilgili çalışmalarına 20 yıl once Hammersmith hastanesinde çalışırken başlamış.

Çalışma sırasında çiftlere cinsel yaşamlarıyla ilgili en özel soruları sorduklarını, özellikle de kadının ilişkiden aldığı zevk üzerinde yoğunlaştıklarını belirten Winston, 1000 kadın hastanın verdiği yanıtları inceleyip, bunları üç gruba ayırdıklarını belirtti.

Birinci grubu oluşturan kadınların sağlıklı kadınlar olduklarını ve sağlıklı erkeklerle birliktelik yaşadıklarını kaydeden Prof. Winston, diğer iki grubu ise, tüpleri tıkalı ya da hasarlı kadınlarla, hormonal problemleri bulunanların oluşturduğuna işaret etti.

Sağlıklı kadınlara yeniden sorular yönelttiklerini ve hamile kalamamaları için hiçbir görünen sebep bulunmayan bu kadınların büyük bölümünün zevk almadıkları cinsel birliktelikler yaşadıklarını, ya hiç ya da çok az orgasm yaşadıklarını söylediklerini belirten Prof. Winston, ‘’hiçübir sebep bulunamadığı halde bazı kadınların çocuk sahibi olamamasının ardındaki nedeninin bu olabileceğini bu nedenle düşünüyoruz’’ dedi.

Teorisinin bilimsel izahını da yapan Prof. Winston’a gore orgazm sırasında vajina ve rahim adalelerinde meydana gelen kasılmalar sayesinde uterusa daha çok sperm taşınabiliyor. Ayrıca orgasm sırasında vücudun salgıladığı oxytocin adlı ‘’zevk hormonu’’ da vajina ve rahimdeki bu kasılmaları arttırıyor.

Ancak bilim çevreleri Prof. Winston’ın teorisini ‘’tartışmalı’’ buluyor ve hayatında hiç orgasm olmamış pek çok kadının da hiç güçlük çekmeden çok sayıda çocuk doğurabildiğini hatırlatıyor.

Prof. Winston ise bu eleştirileri dikkate alarak, bu konuda daha çok araştırma yapacaklarını vurguluyor.

banucum garanti olsun ben bu akşamdan başlayayım olmazsa ,,eşimde 21 inde seyahate çıkıyor o saate kadar çalışayım..ama bunada can gerek yürek gerek ... Komik olacak ama hani böle zamanlarda yenecek içecek bişiler varmıdır acaba enerji olsun diye nerden baksan 7-8 gün can buda yahuu :):)

Findik fistik kaju ceviz bal polen ari sutu ayva hurma keci boynuzu :)

BAnu sen kaç yıllık evlisin:26: Bu arada işaret geldi bana adet oluyorum:5:

allah seni napmasın kadın :))) ne işin var finlandiyada :))) yok muydu bi yağız türk adam etrafta :)))

şaka bi tarafa, allah mesut mutlu etsin. güle oynaya geçim nasip etsin.. bir de yuvanıza bebiş versin....
işin çokmuş gerçekten, allah bir de kolaylık versin canım :)

ben istanbuldayım. çalışıyordum eskiden tabi, evlenince ofisi taşıma derdim falan oluştu, bazı sıkıntılar çıktı.. erteledik merteledik derken, bi baktım ev hanımı oldum çıktım.. sonra da bebek geldi... bakıcıya da bırakamadım. istanbulda kim kimsemiz yok bizim. ailelerimiz başka şehirlerdeler. anneanne-babaanne de olmayınca etrafta, çalışamadım işte bi daha... evdeyim kızımla, fulltime komple anneyim :))

eşimi bekliyorum şimdi. gecikti biraz. ondan nette dolanıyorum yani. ben de bu saatlerde çoktan internet mesaimi bitirmiş oluyorum yani normalde :))

şimdi de ben kaçtm banucum, görüşürüz yine inşallah. akşam oldu, kociş gelir birazdan..

Kusura bakma tatlım ben de geç cevap yazıdım, aynen kociş geldi yemek vs derken koptum:) o banyoda ben yine nette:)) Valla herkes söylüyor bunu bana, ne işin vardı diye.. hepi topu 6 milyonluk nüfusu olan ülkeden adam buldum ama o da başarı:))) Çok teşekkürler güzel dileklerin için.. Yardım edecek anneanne-babaanne olunca iş çok zor gerçekten.. bence iyi yapmışsın, çocuk biraz daha büyüyünce iş yine kurulur, bulunur da , çocuğun hayatındaki o herşeyin şekillendiği altın yıllar bir daha geri dönmez.. Benimde akibetim sana benzeyecek sanırım, eğer çocuk olursa planladığım şeyleri işle ilgili biraz zor yaparım.. annemi buraya getirmem mümkün değil, eşimin de annesi vefat etmiş 10 yıl önce.. yani güvenip emanet edebileceğim kimse yok ve ben de bakıcı taraftarı değilim.. Eee sen de hazır fulltime annelik yapıyorken 2. de gelse güzel olurdu,inşallah olur..:) hadi bakalım belki hep birlikte alırız bebek haberlerini..;)

Yarın görüşmek üzere tatlım, keyifli bir akşam dilerim..

selam herkese,

Gene bazi bilgiler var mukoza nasil bakilir, orgazm ise yarar mi falan diye

daha fazlasi cinsellikuzmani.com da

Hayırlı olsun canım taze gelinsin:1:bende geç evlenmiştim ama sen benim rekoru kırmışsın:9:

ahahahaha:)))) ben yaşını pek göstermeyenlerdenim, aman küçük duruyorsun zaten gez toz diye diye millet bana , ben de gaza geldim :))) şimdi de ya ben niye beklemişim ki bu kadar diyorum:)) sen kaç yıllık evlisin?

banuuuuuuuuu sogan suyumu ıcıyorumm oleey:52:
okadarda kötu degılmıs ya ben soganı salatada vs. hıc yıyemıyen bırı olmama ragmen valla ıcebıldım yani.ayy ama ev bi koktu bi koktu ki sorma lahmacuncu gibi oldu :1:

Back