Bunu bende sordum ama cevap alamadım...
Ben insanların fikrine önem veren ve kafama takıp düşünen bir insanım. Ve normalde kötü bir yorum yapıldığında çok ama çok üzülen bir insanım. Şimdi ise üzülmeyi hak ediyorum. Eğer ben hayalimdeki anne değilsem yerin dibine soksalarda bana müstahaktır. Çünkü ben kendimi kaybetmek istemiyorum. Ben o çocuğu herşey den çok istedim, ben ona bebekliğinde el bebek gül bebek bakmışken, şimdi eğer başkalarına sinirlenip vuruyorsam kızıyorsam çocuğuma ben yaşamayı bile hak etmemişim. Ben onu beklerken ona neler vaad ettiğimi satırlara sığdıramamışsam şimdi öfkeli bir anne profiline girmeye bu kadar yakın olmuşken ve
Dövmekle vurmak farklı şeyler değil. Çocuğa sürekli olarak vurduğunuz için küçücük çocuk kendini savunmaya çalışıyor. Hiç öyle vicdan rahatlatmaya çalışmayın. Eğer siz anne olma hevesine düşmeseydiniz o çocuk ya başka bir anneye denk gelecek yada bu pis dünyaya hiç gelmemiş olacaktı. O çocuk sizin beklentilerinizi karşılamak zorunda değil. Siz getirdiniz onu dünyaya siz onun beklentilerini karşılamak için çabalamak zorundasınız. El kadar yavruyu hem doğurup hemde tahammül edemeyip, yok millet şöyle diyor böyle diyor diye kendi yarım yamalak anneliğinizin acısını çocuktan çıkarmayın.Benim kimsenin övgüsüne, yada beğenmesine ihtiyacım yok. Burda günah çıkarmaya gelmiş diyenlerde saçmalıyor! Ben hatamın zaten farkındayım, bana göre vurmakla dövmek çok farklı kelimeler, ben çocuğumu dövmüyorum, evet vuruyorum bunuda inkar etmiyorum. Ve etrafımdaki insanlar bana yanlış çocuk yetiştirdiğimi söylüyorlar. Ben çocuğuma sınır koyamadığım için çok fazla suçlanıyorum. Burda beni çocuğunu 7 / 24 döven bir anne profiline büründürmeyin lütfen. Oturup burda çocuğumun yaptıklarını kimseye şikayet edecek değilim. Yok kendini savunmaya geçmişse çok dövüyorsunuz düşüncesinde çok yanlış.
Sakin ol şampiyon.Mazareti yok vurmayacaksınız. Zamanında bize de vurdular,hiç affetmedim ,annedir yapar eder vs de demedim. O da sizi affetmeyecek.
herkes sorgular kendini yetersz hisseder bunun icin cabalayip dusunmeniz bile gercekten anne oldugunuzu gösterir. bende hep daha iyisi olabilirim diye dusnurum ama bu his bazi zamanlarda daha artar.Anneliğinizi hiç sorguladınız mı? İyi bir anne değilim dediğiniz zamanlar oldu mu hiç? Ben kendimi çok yetersiz hissediyorumHayal ettiğim anne profilinden uzak olduğumu düşünüyorum.
18 yaşına geldiğinde gitmek isterse gider. Bir birey olduğu için onu zorlayamam. Çocuğumun benden korkmasını asla istemem. Çocuğunuz yokmuş yapmadan önce çok iyi düşünün. Saygılı bireyler yetiştirmenin yolu onu korkutmak değildir.Peki birşey sorcam suan anne degilim ama bende küçükken annemden bazı hatalarında tokat yemişliğim var ve bu korku yüzünden hata yapmamaya çalışmışımdır hep.hiç cocugunuza dokunmadıgınızda birgün büyüdügünde ben 18 im ve sen bana karışamazsın dediginizde napcaksınız.mesela izlediniz mi bilmiyorum ama esra erola çıkan doğayı evire çevire dövesim geliyor.bence çocuklar biraz anne babadan korkmalı diye düşünüyorum.tabiki her agladıgında bagırdıgında tekme tokat döven insanlara karşıyım.ama cocuga o korku nasıl verilebilir bunu düşündünüz mü hiç? Ben anne degilim aa düşünüyorum yani bana karışamazsn demdiginde alıp basını bigün giderse napabilirdik diye?
Şiddet bu üzgünüm. Siz kendinizi kandırabilirsiniz ama gerçek. Size bir şey yapamayacağı için kendinizde bu hakkı görüyorsunuz. Eşinizin bacaklarını sıkın bakalım bir de.Beni en çok çıldırtan şey oğlumun cifi ne yapıp edip bulup getirip koltuğa ve halıya boca etmesiydibeyaz beyaz o lekeleri çıkartmak nasıl zordu benim için
Üstelik bunu bi kere değil birkaç defa yaptı
Yinede fazla canını yakmadım sadece bacaklarını biraz sıktım ,buna dövmek denmez çocuklarda bazen çileden çıkarıyorlar sürekli aynı tahammülü göstermekde zor
Sağolun inşAllah vardır yaAlemsiniz evet 2. Çizgi var hayırlı olsun.
Emziren annelerin çocuğu daha mı çok hastalaniyormus...Elbette her anne sorgular vicdanlı olan ben emziremedim yıllarca bunun vicdan azabını çektim sonra, bir rapor okudum bu çocuğunu emzirenlerde çocuğun daha çok hastalandığına dair rapor okuyunca kendimi çok suçlu bulamadım çünkü katkılı madde gıdalardan çocuklar daha sık hastalanıyormuş, mama yiyen çocuk daha sağlıklı oluyormuş alerji olma vakaları daha az rastlanıyormuş,
Birde kardeş yapmadım
Genel olarak hep seçim yapma hürriyeti verdim o kpnuda diyorum ki kızımı iyi yetiştirdim birde ruj, makyaj, kuaför gibi şeylerle değil kitap, kalem gibi aletlerle yetiştirdim en nefret ettiğim ufak çocuklara ruj, parfüm, oje ye özendirip yetiştirilmesi!!!
Ogluma dogum yaptigimds doktorum soyle demisti: "Bak kizim, anneligin kitabi yoktur. Simdi sana herkes bir akil verir. Oysa her cocuk kendine ozeldir. Icgidulerin sana ne yapman gerektigini soyleyecektir. Sakin iyi bir anne degilim diye uzulme. Ic gudulerin seni yonlendirecektir. Ic gudulerine guven."Anneliğinizi hiç sorguladınız mı? İyi bir anne değilim dediğiniz zamanlar oldu mu hiç? Ben kendimi çok yetersiz hissediyorumHayal ettiğim anne profilinden uzak olduğumu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?