• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum

Arkadaşları ile ilişkisi iyi, sosyal hayatında uyumlu bir çocuk. Babasıyla da arası iyi. Nedense hep ben kötüyüm.
Anlattıklarınızdan yola çıkarak lütfen o filmi izleyin 🙏 basta karışık gibi geliyor ama sonra aydınlanma geliyor. Ben kendimce yorumladım ve sonra izleyici yorumlarınıda okudum merak edip. Aynı fikirdeymişiz.

Merhaba arkadaşlar. Ben 2. Sınıfa giden, erkek çocuk annesiyim. Son dönemlerde oğlum beni o kadar zorluyor ki anlatamam.
Laf söz dinlemiyor, agresif davranışlari mevcut. Kimde ne görürse istiyor, almazsak aldirana kadar ısrarcı oluyor. Ödevlerini yapmıyor ve sorumluluklarını yerine getirmiyor. Ben bir anne olarak artık çocuğuma nasıl davranacağımi, nasıl yol haritası çizecegimi bilemiyorum. Beni çok yoruyor.
Evde bize kök sokturen çocuk, dışarıda sosyal hayatında melake bir çocuk. Çok iyi, çok efendi, sakin bir çocuk olarak gösteriliyor.

Bazen ben iyi anne değilim diyorum. Bu çocuğa iyi annelik yapamadığımi düşünüyorum .
Anne olan kadınlar, bana yardım edin . Yardımcı olun, ne yapmam gerekiyor. Anne olmak bu kadar zor olmamalı. Yorucu olmamalı diye düşünüyorum.
Bende 2. Sınıf erkek çocuğu annesiyim.
1- ekrandan uzak tut. Özellikle YouTube dan. Ve değişik şiddet içeren oyunlardan. Ciddi söylüyorum bu çok önemli.
2- hayır dediğim şey gerçekten hayır olsun. Pedagoji dersinde öğrendiğimiz şey şuydu “ağlar ağlar susar”
Eğer ağlayarak bir şey yaptırıyorsa istediğini bir şekilde alır
3- görev listesi hazırlayabilirsin. Benim oğlan çok seviyor. Araya eğlenceli şeyler de sıkıştır ama sıradan gitsin misal
-okuldan gelince ellerini yıka
-üzerini değiştir
-ödevlerini hazırla
-meyve tabağı hazırla ve afiyetle ye
-kitap okuma zamanı
-akşam yemeği
-ödevler bitmeli
-anne babayla bir oyun oyna
-pijamalar giyilsin
-diş fırçala
-uyku zamanı
Gibi gibi bunu kendi evimize uydurabilirsin.

Sınırları iyi çizememiş olabilir misiniz? Yani akıl vermek bana düşmez henüz 3 yaşında benimki ama. Bir arkadaşım da küçükken böyleydi. Evde deccal okulda melek.

Merhaba arkadaşlar. Ben 2. Sınıfa giden, erkek çocuk annesiyim. Son dönemlerde oğlum beni o kadar zorluyor ki anlatamam.
Laf söz dinlemiyor, agresif davranışlari mevcut. Kimde ne görürse istiyor, almazsak aldirana kadar ısrarcı oluyor. Ödevlerini yapmıyor ve sorumluluklarını yerine getirmiyor. Ben bir anne olarak artık çocuğuma nasıl davranacağımi, nasıl yol haritası çizecegimi bilemiyorum. Beni çok yoruyor.
Evde bize kök sokturen çocuk, dışarıda sosyal hayatında melake bir çocuk. Çok iyi, çok efendi, sakin bir çocuk olarak gösteriliyor.

Bazen ben iyi anne değilim diyorum. Bu çocuğa iyi annelik yapamadığımi düşünüyorum .
Anne olan kadınlar, bana yardım edin . Yardımcı olun, ne yapmam gerekiyor. Anne olmak bu kadar zor olmamalı. Yorucu olmamalı diye düşünüyorum.
Kurallarınız var mı ve net mi?
Aşılır kurallar mı aşılmaz kurallar mı?
Eşiniz ve siz ortak noktada mısınız çocuğa karşı?
bunlar en temel noktalar.

Bu sağlıklı bir çocuk nasıl davranırın tanımı aslında,çocuğunuz dışarıda melek değil sadece kendini güvende hissetmediği yanında güç alacağı anne ve babasının olmadığı ortamlarda dikkat çekmemeye çalışıyor,akranlarından yada çevresinde gördüklerinden nasıl geri dönüş aldığını bilmediğimiz için çocuklar kendilerini korumaya alıyorlar ve gün içerisinde kendilerini bu konuda o kadar çok zorluyorlarki evlerine yani güvenli ve rahat gissedecekleri alana geldikleri zaman bütün biriktirdiklerini anne ve babaya yüklüyorlar,o sinir patlamaları,nazlanmaları,ağlamaları gün içerisinde yükledikleri duygular aslında,ben herzaman dışarıda çok agrasif,kavgacı arkadaşlarına zarar veren çocukların problemli olduğunu düşünmüşümdür çünki evde anne ve babanın ilgisizliğine,şiddetine yada hakaretine maruz kalan çocuk sizin çocuğunuzun yaptığının tam tersini yapar ve evde değil dışarıda kendini daha rahat ve güvende hisseder,kendi başının çaresine yalnız başına bakmayı öğrenmiş çevreden korkmayan çocuklar bunlar,ne zaman bu şekilde problemli bir çocuk görsem ailesinde sıkıntı olduğunu çok rahatlıkla anlayabiliyorum,insanlar herkesi kendileri gibi psikolojiden anlamayan düz tiplerden sanıyorlar ama çoğu insanın inanılmaz analiz yeteneği var,bu durumu veliler,öğretmenler vs herkes farkedilebiliyor aslında,anne baba olarak nasıl ebeveynler olduğumuz çocuklarımızın davranışından yansıyor gizlemek mümkün değil.

Aynı versiyon X 2 düşünün.

Bende de 2 erkek var, biri orta okulda, diğeri de 2. sınıfta.
Orta okul çağında olan sakin yapılı, gürültü kavga sevmeyen, sorumluluklarını unutsa da hatırlatınca elinden geldiğice yapmaya çalışan bir çocuktur.

2. sınıftaki oğlum ise aynı dediğiniz gibi, evde agresif, abisine rahat vermeyen, ödevlerini kesinlikle yapmayan, ödev denildiğinde resmen ağlama krizlerine giren bir çocuk.
Ama dışarda melake dediğiniz gibi. Gezmeyi de sever, arkadaşları ile iyi geçinir, okulda şikayet almam, genel anlamda uyumlu davranır. Sadece yazı yazma problemimiz var ana sınıfından beri, yazmayı sevmiyor. Sevdiremedik bir türlü. Ama resim yapmayı çok seviyor.

Diyeceğim o ki, yalnız değilsiniz ve kötü anne hiç değilsiniz.
Çocuklar böyle ve bizlerde elimizden geldiğince onlara doğru yolu göstermeye, kural kaide öğretmeye çalışıyoruz.
Sizin yaptığınız bir yanlış yoktur eminim, şiddete şiddet ile karşılık vermediğiniz, sakinliğinizi koruduğunuz sürece bu süreçte geçicek eminim.
Kendim için de temenni ediyorum bunu bir yandan, atlatacağız sanırım bu dönemleri de.

Benim oğlum da 3.sınıfa gidiyor. Haziranda 9 yaşında olacak. Biraz ön ergenlik de söz konusu.

Benim oğlum da okulda öğretmenleri, arkadaşları tarafından sakin, uyumlu, başarılı bir çocuk olarak değerlendirilir ama evde zaman zaman bana kök söktürür. Farkettim ki bunu özellikle okulda zor bir gün geçirdiyse yapıyor. Yani bir gayretle okulda günü bitiriyor ama eve geldiğinde artık tükenmiş oluyor.

Eğer bana agresif davranıyorsa direkt okulda zor bir gün mü geçirdin diye soruyorum. Evet diyor. Tamam artık evdesin, rahatlayabilirsin, keyfine bak. Sonra konuşuruz diye yalnız bırakıyorum. Yaklaşık yarım saat sonra resetlenmiş oluyor :) Ödev vs yapmak istemiyorsa gel beraber yapıp bitirelim, belli ki bugün yorgunsun deyip normalde olmadığım kadar yardımcı oluyorum. Yemek istemezse ısrarcı olmuyorum. Yani tetiklenmiş, rahatlamaya ihtiyacı olan çocuğu daha da sık boğaz etmiyorum.

Sizin durumunuzda oğlunuzun bu tavrı artık genele yayıldıysa uzmandan destek almanızı öneririm. En iyi yolu size o gösterecektir.

Benim 5 yaşında oglusum. Ekrani sifirladigimdan beri eve huzur geldi. Öyle günde yarım saat falan da yok, bildiğiniz sıfır ekran. Televizyonu kaldırdık, hiçbirimiz izlemiyoruz. Kızımda hırçınlik sorunu yasamamistik. Oglum çok hircindi, laf dinlemiyor ağlama krizlerine giriyordu. Nerdeyse 6 ay oldu ekranı keseli, artık hiç istemiyor. Ama yanında biz de izlemiyoruz hiçbir şey. Sadece çalışmamız gerekiyorsa bilgisayarimizdan işlerimizi yapıyoruz.

Oğlum benzer şeyler gördüm geçen yıl. Pdr ile konuştuk, anlattığım şeyleri sınıf arkadaşlarından öğreniyormuş. Evi güvenli gördüğü için evde uyguluyor dedi. Okulda çok sevilen saygılı bir çocuk. Kuralları uyar, uymayanları da uyarır… normal olduğunu anlattı bana. Bir yerde denemesi gerekiyormuş ve evde deniyor dedi. Nolur hocam azıcık okulda da yapsın kendisine de öyle söyledim , olmaz okulda yapamam diyor dedim🤪 güldüler aman aman dediler 🙃

Ben geçen yıl , yemek yerken ekranı kaldırdım, YouTube video kaldırdım… telefon oyunlarını sınırladım. Babası ile sorunları vardı, büyük ölçüde azalttık.

Bu yıl okuldaki komik şeyleri kopyalıyor, acayip espriler yapıyor 🤪

Maşallah oğlum daha iyi evde, okuldaki durumu da daha iyi… size örnek için anlattım.

Back
X