Arkadaslar bu konu dahil tüm konularda ağır bir eleştiri durumu var. Ben bu durumlarda cok hassas oldugum icin boyle bir yorum yapma ihtiyaci duyuyorum. Cunku gercekten birilerine yapilan agir elestirileri, hakaretleri (ve ustune ustluk haksiz bir sekilde yapiliyorsa ) kaldiramiyorum. Gercekten bu bir haksizlik ve ben tahammul edemiyorum bu tarz durumlara. Hatta kime edildiyse bu hakaret o kisiyi koruma ihtiyaci duyuyorum. Lütfen yapmayın.
Herkes yardimci olmak yerine konu açan kişiyi direk eleştirmeye, aşağılamaya bayılıyor.
Bir konu açıldi ise konuyu açan kişi sadece sorusuna cevap bekliyor. 'Ben böyle böyle birşey yaptım ama sizce doğru mu ? Yada sizin görüşlerinize uygun mu değil mi? " bunu sormuyor...
Bu konuda da konuyu açan kişi her kim ise; bizi onun kaç kişi ile beraber olduğu ilgilendirmez. Neden ilgilendirsin ki? Kimsenin bu kişiye hakaret etmeye, dalga geçmeye hakkı yok. Bu hak kimsede yok. Lütfen bunu yapmayın. Öyle ya da böyle konuyu açan kişi hamile ve "bebek karnımda iken test yaptırabilir miyim? Sakıncalı midir " sorduğu şey bundan ibaret. Ve verilecek cevap da "yaptırabilirsin sakıncası yok diye biliyorum. Ya da yaptırmamalısin bebeğe zararı vardır. " sadece bu olmalı. .
Lütfen arkadaşlar çok rica ediyorum insanları eleştirip asagilarken birazcık karşımızdaki kişiyi düşünelim. Ki bence eleştirilecek hiç bir yani yok. Elestirilecek yani olan biri bile olsa elestirimizi karşıdakini kirmadan, incitmeden yapalım.
Bizim görüşümüz, bizim fikrimize uymayan şeyler yanlıştır diye birşey yoktur. Herkesin düşünce yapısı ve yetiştirilir tarzı farklı farklıdır. Bu yuzden kendi fikirlerimize gore degerlendirme yapip hakaret etmeye, dalga gecmeye hakkimiz yok.
Evet bircok uye de soylemis: ve dogru olan bu ki. isteyen istediği kişiyle beraber olabilir. Dogru olan bu cunki bu hic kimseyi ilgilendirmez.
Bazı arkadaşlar zinadan günahtan bahsetmiş ama herkesin dini de bir olmak zorunda değil. Ya da dini aynı olsa da sizin yapmadığıniz günahı yapmamak zorunda değil. Bu onun bilecegi is.
Bazı arkadaşlarımız sizin çocuklarınız da yapsa normal mi karsilarsiniz demişler. Küçük çocuklara kızlara kötü örnek olunduğu söylenmiş. Evet ama mesele burada şu ki; belli bir olgunluğa ermemiş, lise çağlarında üyelerin bu forumda dolaşması zaten normal değil. Ama belli bir yasa geldikten sonra ( ki ben 22 yaşındayım) her anlamda olmasa da belli bir olgunluğa erdiğimi düşünüyorum. İstediğim erkekle birseyler yaşarım ve bu sadece beni ilgilendirir. Ailem bilse tabiki normal karşılamaz ama ( bu benim kendi ahlaki değerlerime, kendi fikirlerime ve goruslerime karşı değil ve buna ben karar veririm. ) Kimsenin bir yorum yapmasına da izin vermem. 40 li yaşlarda olsaydım ve 16-17 yaşında bir evladım olsaydı tabiki onun böyle birşey yaşamasını istemezdim. Neden mi? Çünkü dediğim gibi o yaştaki birisi zaten belli bir olgunluğa ermemiştir. Yaptığının bilincinde değildir. Gerçekten kendini tanıyıp da yapmıyordur yaptığı şeyleri.
Eğer bir konuda kendi gorusunuzun belirtilmesi gerekiyorsa bunu saygı çerçevesinde yaparsınız. Karşınızdaki insan eleştiriye açıksa eleştiri de yaparsınız ama bu yine bir saygı çerçevesi içinde olmalıdır. Lütfen arkadaşlar birazcık dikkat edelim.