• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fetal DNA trizomi 21 çıktı, down sendromlu bebek anneleri

Merhabalar benimde ultrasonda herşey normal ama kan değerleri açısından risk çıktı yaştan zaten bekliyorduk ama diğer riskte 1/577 çıktı bu hafta nipt yaptırdım inşallah hayırla sonuçlanır

Genetik doktoru nipt testinin bebekte bir şey çıkmaması durumunda %99 doğru olduğunu söyledi yani temiz çıktıysa çok yüksek ihtimal sorun yok, kromozom 13 ve 18 çıktığından hata şansı daha yüksekmiş ama trizonomi 21 için doğruluğu çok yüksek ama bazı durumlarda yanlış pozitif olabiliyormuş, bebekler ikizse ve en başlarda hiç anlaşılmadan bebek düştüyse, ya da bebekte sorun yokken plesantada sorun varsa 2 yerine 3 kromozom tespit edilebilir, nipt testi tarama testi olma özelliğini koruduğu için tanı testi olan amniyosentez yapılması gerekiyor

merhaba tam demek istediğinizi anlayamadım ben fetal dna yaptırdım ve trisomi 18 %99.9 pozitif çıktı aminosentez yaptırdım onda da aynı sonuç çıkıp 18. Haftada bebeğimi aldılar acısı ve özlemi o kadar ağır ki anlatamam
Her şey hatalı olabilir miydi ? Bebek te değil plasenta da mı sorun olabilir?

merhaba tam demek istediğinizi anlayamadım ben fetal dna yaptırdım ve trisomi 18 %99.9 pozitif çıktı aminosentez yaptırdım onda da aynı sonuç çıkıp 18. Haftada bebeğimi aldılar acısı ve özlemi o kadar ağır ki anlatamam
Çok geçmiş olsun 😔 dna testi, ikili üçlü testlerden çok daha modern, kromozomları tek tek inceleyen doğruluğu %99 yakın bir tarama testi ama yanılma payı olduğu için pozitif çıkması durumunda tanı testi gerekiyor, amniyosentez bir tanı testi ve kesin sonucu veriyor, bebişinizde hastalık varmış iki testin de yanılması çok zor, ben amniyosentez yaptırdım 2 hafta önce ön sonucu bekliyorum, 16. Haftadan sonra yapılabiliyor, kesin sonucu bir ayda çıkıyor, sonlandırma 20. Haftayı bulabiliyor, sizde nasıl 18. Haftada oldu, ön sonuç fish dediklerine göre sonlandırma yapılabiliyor mu ya da siz amniyosentez yerine daha erken haftada yapılan cvs yaptırmış olabilir misiniz

Çok geçmiş olsun 😔 dna testi, ikili üçlü testlerden çok daha modern, kromozomları tek tek inceleyen doğruluğu %99 yakın bir tarama testi ama yanılma payı olduğu için pozitif çıkması durumunda tanı testi gerekiyor, amniyosentez bir tanı testi ve kesin sonucu veriyor, bebişinizde hastalık varmış iki testin de yanılması çok zor, ben amniyosentez yaptırdım 2 hafta önce ön sonucu bekliyorum, 16. Haftadan sonra yapılabiliyor, kesin sonucu bir ayda çıkıyor, sonlandırma 20. Haftayı bulabiliyor, sizde nasıl 18. Haftada oldu, ön sonuç fish dediklerine göre sonlandırma yapılabiliyor mu ya da siz amniyosentez yerine daha erken haftada yapılan cvs yaptırmış olabilir misiniz
Sonucunuz ne zaman çıkacak acaba, bir bilgi verdiler mi? Ön sonuç için 2 hafta uzun değil mi

İnşallah guzel sonuç alırsınız beklemek çok zor aynı duyguları subat ayında yaşadım ön sonuç 2 haftada çıktı arada arayın yaptırdığınız genetik tıp bölümümü sonuç cıkıyor onların sistemlerine 🙏

Amniyosentez kesin tanı yanılma payı yok çünkü alınan örnek bebeğin çişini yaptığı derisinin döküldüğü yani dnası oldugu yerden alıyorlar çok geçmiş olsun

Benim ön sonucum 1 ayda, kesin sonucum 5 haftada çıkmıştı. Kendileride şaşırdılar hatta ön sonucun bu kadar gecikmesine.

Çok geçmiş olsun 😔 dna testi, ikili üçlü testlerden çok daha modern, kromozomları tek tek inceleyen doğruluğu %99 yakın bir tarama testi ama yanılma payı olduğu için pozitif çıkması durumunda tanı testi gerekiyor, amniyosentez bir tanı testi ve kesin sonucu veriyor, bebişinizde hastalık varmış iki testin de yanılması çok zor, ben amniyosentez yaptırdım 2 hafta önce ön sonucu bekliyorum, 16. Haftadan sonra yapılabiliyor, kesin sonucu bir ayda çıkıyor, sonlandırma 20. Haftayı bulabiliyor, sizde nasıl 18. Haftada oldu, ön sonuç fish dediklerine göre sonlandırma yapılabiliyor mu ya da siz amniyosentez yerine daha erken haftada yapılan cvs yaptırmış olabilir
Hayır 16. Hafta da yaptırdım amniyosentezi 4 yıldır düzenli gittiğim doktordu özeldeydi 4 yıldır bebek sahibi olmak için uğraşıyorduk sonucun böyle olduğunu duyunca doktorumda sanki bi abla gibi yaklaştı en erken sonucu nereden alabiliriz diye araştırdı gerekli maddi süreci karşılayıp test sonucunu olabildiğince erken almamız için yardımcı oldu 2 hafta da çıktı sonucum benim, 4 yıldır nasıl üzüldüğümü ağladığımı acıları bwnımle paylaştı ve bir günün bile benım sağlığım ve psikolojimin çok önemli olduğunu söyledi doktorum gerçekten iyiydi biraz da onun sayesinde erken sonuç aldık
Siz şuan sonuç mu bekliyorsunuz ?

Amniyosentez kesin tanı yanılma payı yok çünkü alınan örnek bebeğin çişini yaptığı derisinin döküldüğü yani dnası oldugu yerden alıyorlar çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim evet çok araştırdım bu durumu yaşayan eski yıllarda formda gördüğüm kişilere hep ulaştım kullanıcı isimlerinden sosyal medyalarını buldum bulamadıklarımı istedim tek tek hepsiyle mesajlaştım numarasını paylaşanla birebir sohbet edip görüştüm sordum kimseye umutsuzluk vermek istemiyorum ama amniyosentez sonucu pozitifse asla yaşamıyorlar yaşayanıyla hiç tanışmadım ya anne karnında ya doğumda ya doğduğunda kaybetmişler meleklerini o yüzden insanları değil işinin erbabı doktorları dinleyip ailenizle karar verin sürece, karnında ölme ihtimali 95 ti ki Buda direkt anneyi zehirleyip öldürmek demek ne annem ne eşim buna müsade etmedi (ben yine sonuna kadar gidecektim)doğduğunda yaşayacağını bilsem o % 5 lil kısma sığınacağım ama Doğanlarında hepsi 10 gün içinde yaşamları son buluyor
Bildiklerimi tecrübelerim bunlar acısı asla geçmiyor her gün aklımda 1 sene oldu kaybedeli hala bu başlıkla açılan formları okuyup umut var mıydı acaba diye kendimi alıkoyamıyorum, ama olmadığını görüyorum gördükçe daha çok üzülüyorum, umarım isteyen herkesin rabbim gönlüne göre verir ben 4 yıl bekledim o gebelik haberi bile güneş gibi doğdu hanemize 1 yıl oldu kaybedeli, her şeyi sürece akışa bıraktım hepimizin içi çiçek bahçesi gibi güzel olsun

Teşekkür ederim evet çok araştırdım bu durumu yaşayan eski yıllarda formda gördüğüm kişilere hep ulaştım kullanıcı isimlerinden sosyal medyalarını buldum bulamadıklarımı istedim tek tek hepsiyle mesajlaştım numarasını paylaşanla birebir sohbet edip görüştüm sordum kimseye umutsuzluk vermek istemiyorum ama amniyosentez sonucu pozitifse asla yaşamıyorlar yaşayanıyla hiç tanışmadım ya anne karnında ya doğumda ya doğduğunda kaybetmişler meleklerini o yüzden insanları değil işinin erbabı doktorları dinleyip ailenizle karar verin sürece, karnında ölme ihtimali 95 ti ki Buda direkt anneyi zehirleyip öldürmek demek ne annem ne eşim buna müsade etmedi (ben yine sonuna kadar gidecektim)doğduğunda yaşayacağını bilsem o % 5 lil kısma sığınacağım ama Doğanlarında hepsi 10 gün içinde yaşamları son buluyor
Bildiklerimi tecrübelerim bunlar acısı asla geçmiyor her gün aklımda 1 sene oldu kaybedeli hala bu başlıkla açılan formları okuyup umut var mıydı acaba diye kendimi alıkoyamıyorum, ama olmadığını görüyorum gördükçe daha çok üzülüyorum, umarım isteyen herkesin rabbim gönlüne göre verir ben 4 yıl bekledim o gebelik haberi bile güneş gibi doğdu hanemize 1 yıl oldu kaybedeli, her şeyi sürece akışa bıraktım hepimizin içi çiçek bahçesi gibi güzel olsun
❣️En iyisi sürece bırakman Allah sağlıklı kucağına alacağın gunlerde nasip eder inşallah 🙏🥰

Back
X