Bebeğim 31 haftalık doğdu. Onbeş gün sonra gaz sorunları başladı. Sürekli ıkınıp kıpkırmızı oluyordu. Sürekli ağlıyordu. Gece gündüz doğru dürüst uyumuyordu. Kucağımda sabahlardı ağlaya ağlaya. Sabah 6 gibi iki saat uyurdu sadece. Gün içinde de beş on dakika falandı uykuları hep. Bir iki mukuslu kakası oldu sadece. Kolik dediler. Gaz çıkarsa da hep gazı vardı. Sonra 3.aya doğru yüzünde döküntüler oluşmaya başladı. Atopik dermatit dediler. Alerji testi yapıldı, deri yama testi yapıldı. Birkaç şeye hassasiyeti çıktı. Doktor diyet yapma maruz kalsın ki alerjiye çevirmesin dedi. Öyle böyle 7.aya geldik. Hala bazen aşırı gaz sancısı olup ağlıyor ama çıkarınca rahatlıyor ve eskisine nazaran çok çok iyi Allah'a şükür.
Bu süreçte çok uykusuz kaldım, uykusuzluktan ağlar mı bir insan? Ağladım. Geceleri ayaktayken bile uykuya dalıyordum, bayılmaktı belki de.

Düşerken uyanıyordum. Ödüm kopuyordu uyuyacağım da çocuğu düşüreceğim diye. O ağlarken derdine derman olamamak çok zor. Annem, siz böyle olsaydınız ben bir çocuktan fazla yapmazdım dedi mesela. 5.aydan sonra biraz biraz sakinlemeye, uyumaya başladı. Gazı giderek azalacak merak etmeyin. Bu günler geçecek. Biraz yıpranacaksınız, biraz zorlanacaksınız, biraz üzüleceksiniz, belki biraz ağlayacaksınız ama kışı atlatacaksınız. İnsan o yenidoğan hallerini de özlüyor bu arada, tadını çıkaramamış olmak koyuyor biraz. Sakince sevememiş olmak. Bol bol öpün koklayın. Zaman geçmiyor gibi gelse de çok hızlı geçiyor.
Gaz masajları yapın, çok faydası olmasa da gazını çıkarmasına katkı sağlıyor. Ten teması yapın bol bol. Cıbıl cıbıl sarılın.

Allah hepsine sağlık sıhhat versin.