Gaz sıkıntısı

Ayy gerçekten o halleri özleniyor mu? Bende tam olarak o hallerin içerisindeyim ve özleyeceğimi hiç sanmıyorum 😅 haftaya 3 aylık olacak ve halen çok zor her şey. Bakalım inşallah bende bugünleri atlatabilirim... Bazı doktorlar diyet önermiyor gerçekten ve diyet anneyi çok zorlayıp, üzüyor ne yesem diye düşünüp bir de buna stres oluyoruz ekstra
Emin olun özleyeceksiniz.
Kanlı kaka durumunda diyet önerilmesi normal, bizde o yoktu.

Bebeğim 31 haftalık doğdu. Onbeş gün sonra gaz sorunları başladı. Sürekli ıkınıp kıpkırmızı oluyordu. Sürekli ağlıyordu. Gece gündüz doğru dürüst uyumuyordu. Kucağımda sabahlardı ağlaya ağlaya. Sabah 6 gibi iki saat uyurdu sadece. Gün içinde de beş on dakika falandı uykuları hep. Bir iki mukuslu kakası oldu sadece. Kolik dediler. Gaz çıkarsa da hep gazı vardı. Sonra 3.aya doğru yüzünde döküntüler oluşmaya başladı. Atopik dermatit dediler. Alerji testi yapıldı, deri yama testi yapıldı. Birkaç şeye hassasiyeti çıktı. Doktor diyet yapma maruz kalsın ki alerjiye çevirmesin dedi. Öyle böyle 7.aya geldik. Hala bazen aşırı gaz sancısı olup ağlıyor ama çıkarınca rahatlıyor ve eskisine nazaran çok çok iyi Allah'a şükür.
Bu süreçte çok uykusuz kaldım, uykusuzluktan ağlar mı bir insan? Ağladım. Geceleri ayaktayken bile uykuya dalıyordum, bayılmaktı belki de. 😂 Düşerken uyanıyordum. Ödüm kopuyordu uyuyacağım da çocuğu düşüreceğim diye. O ağlarken derdine derman olamamak çok zor. Annem, siz böyle olsaydınız ben bir çocuktan fazla yapmazdım dedi mesela. 5.aydan sonra biraz biraz sakinlemeye, uyumaya başladı. Gazı giderek azalacak merak etmeyin. Bu günler geçecek. Biraz yıpranacaksınız, biraz zorlanacaksınız, biraz üzüleceksiniz, belki biraz ağlayacaksınız ama kışı atlatacaksınız. İnsan o yenidoğan hallerini de özlüyor bu arada, tadını çıkaramamış olmak koyuyor biraz. Sakince sevememiş olmak. Bol bol öpün koklayın. Zaman geçmiyor gibi gelse de çok hızlı geçiyor.
Gaz masajları yapın, çok faydası olmasa da gazını çıkarmasına katkı sağlıyor. Ten teması yapın bol bol. Cıbıl cıbıl sarılın. 🥰
Allah hepsine sağlık sıhhat versin.
Benim doktorum da diyet yapmamı istemedi aslında ama ben diyeti bırakınca çocuk ertesi gün çok kötü oldu, gerçekten asla susturamadık🥲 kakasında mukus azalmıştı mukus aşırı derecede artınca doktor bunların hepsinin üstüne sen en iyisi diyete geri dön dedi. gaz sancısı bitmiyor malesef ama biraz sakinliyormuş en azından diyetle onu gördüm🥲 inşallah özlenir bu halleri, şu an zorlanıyoruz ama geçecek bunu biliyoruz.. çok teşekkür ederim yazdığınız için☺️

Alerji için hangi ilacı yazdı? Gaza çözüm bulmak zor ya bir sürü gaz damlası, ilacı deniyoruz zaten onları deneyene kadar zaman geçmiş oluyor bebiş kendi kendine gazdan kurtuluyor. Gaz konusunda en güzel çözüm, sabretmek 🥲
Zaditen damla yazdı öğlen ve akşam, bakalım iyi gelecek mi göreceğiz. Bugün de gaz için mommys bliss ve ya little remedies önerdi birini alabilirsin diye. Birini seçip deneyeceğim sanırım🥲

Merhabalar, tüp bebek süreciyle bebeğim 37+1de sezaryen olarak dünyaya geldi. Doğduğu zaman sarılığı vardı bi 10 günümüz o şekilde geçti. 10 günden sonra gaz sancıları başladı, doktor kontrolünde doktorum hiçbir damla vermedi sancı geldikçe seni emer, kilosu toparlasın dedi. Daha sonra anne sütüyle güzel kilo almaya başladı ama gaz sancıları hiç bitmedi ve artarak devam etti. Şu an 38 günlüğüz. Bir gün kakasında yoğun mukus gördüm ve bebeğim ya emiyor ya ağlıyor ya uyuyor hala uyanık olup ağlamadığı tek bir vakit yok, doktora gittiğimizde süt ve süt ürünlerini, kuruyemişi, dana etini ve tahini kesmemi söyledi alerjik olma ihtimaline karşı, vicol gaz damlası, sab simplex ve prebiyotik bir damla verdi. Hepsini kestiğimin 8. Günündeyim asla bir değişiklik olmadı. Nurse harweys, zinco vs de denedim. Spaya da götürdüm. Bazı günler çok daha fazla artıyor, bu arada gazını fazla fazla atıyor ama hala ağlayıp katılamaya bacaklarını karnına çekmeye devam ediyor. 40 günlük çocuk gözü açık sakince hiç durmaz mı, ne yapacağımızı şaşırdık. Kolik desem bir saati yok sabahtan geceye, geceden sabaha uyumadığı her an ağlıyor. Uykusunda bile ıkınıp sıkınıyor. Alerji desem 8 günde hiç mi değişiklik olmaz bilemiyorum, bu arada kakasındaki mukusta azaldı, hatta çoğu bezde yok gibi. Sadece emmek istiyor emdikçe de gazı oluyor öyle bir döngü. Başına gelen var mı bunun bir çözümü yok mudur, 25inde kontrolümüz var tekrar doktorla konuşacağım ama buraya da danışmak istedim🥲
Benim bebeğim de akşam 7 de başlar gece 12 ye kadar sürekli ağlar gaz sancısı çekerdi ne denediysek fayda etmedi 4. Aya doğru azalarak bitti bu durum çok şükür

Zaditen damla yazdı öğlen ve akşam, bakalım iyi gelecek mi göreceğiz. Bugün de gaz için mommys bliss ve ya little remedies önerdi birini alabilirsin diye. Birini seçip deneyeceğim sanırım🥲
Zaditen'i kim önerdi, alerji doktoru mu?

Cocugunuzun kaka durumu nasil? Gunde kac kez kaka yapiyor? Disardan bagirsak sesleri duyuluyor mu? Kakasi ne renk? Cok mu civik yoksa kati mi? Kaka icinde beyaz tanecikler goruyor musunuz (biber tohumu gibi)
Kusuyor mu? Kusmasi nasil? Peynir kesigi gibi mi, sivi mi kusuyor? Puskurterek mi, yoksa sizinti halinde mi?

Gastroenteroloji gordu mu bebeginizi? Yapilan testler var mi? Gaitaya bakildi mi? Gaitada seker arandi mi? Idrar bakildi mi? Kam değerleri nasil?

Sizin yedikleriniz arasinda bulgur, nohut gibi gaz yapacak yiyecekler var mi?

Memeyi huzurlu mu emiyor, kaciniyor mu?

Back
X