12. Hafta ikili teste girdim o gün kan verdim ve ultrasonla baktılar, ense kalınlığı 1.31 burun mevcut dendi, ama ben 40 yaşındayım genetik doktoru nipt yaptır sonuç temiz gelirse amniyosentez yapmayız dedi, ben de yaptırdım ikili testimden önce öğrendim nipti, 21de anomali saptandı yazıyor, 2 örnek yerine 3 örnek varmış. Bu hafta ikili test sonucumu almaya gittim, enabizda betahcg ve papp değerim normal çıkmıştı, ikili testim de yaşın hesaplanmadığı oranda normal, yaş ile hesaplanınca 1/231. Ben de ikili test iyi güzel ama nipt pozitif sonucumu gösterince 3 kez bayaa detaylı baktılar burun kemiğini göremediler, ikili testteki doktor görüp mevcut yazmış, diyabet var mı diye sordular bazen diyabetten de görünmüyor sanırım, biraz kilom da var, sağlıklı bebeklerde %1-2 görünmeye biliyormuş. 2 gün sonra normal kadın doğumcuya gittim, ona sordum burun kemiği ilerki haftalara kadar da oluşabilir dedi, doktora gittikçe kafa karışıklığı artıyor, belki sizdeki gibi haftalar ilerleyince farklı şeyler de çıkar, şimdilik burun görünmemesi dışında normal gözüktü. Amniyosenteze kadar beklemekten başka yapacak bir şey yok. Kesin tanı o. Zaten ultrasonda kan değerlerinde her şeyi normal görünen bebeklerde de %15 gibi down çıkabiliyormuş.