Anne haller...:) biraz da gülelim

sempatiksalakcinnikaydirigubbakcemile
offffffffffffffffffffff böyle durumlar yüzünden anne olmaktan kkorkuyorum işte bölemem uykularımı falan bozamıcakmışım gibi rahatımı anammmmmmmmmmmmm napıcamm yaaaaaa:tomato:

ay onlar annelıgın en guzel yanı korkulurmu anne olmaktan öncesını sayma 7 30 da kahvaltı yaptım 8 den berı kızımla ugrasıyorum yıne karnım acıktı evde yemek yok ve kızım hala kucagımda olsun o herseyden daha tatlı

bende anlatayım barı ılk bebegımde emzırmısım altını degıstırıp donunu çekmeden yarı bacakları yataktan sarkarak yatmısım esım askerdı o zaman yanımda yatıyordu kaynanam gelmıs gördu
sımdı hergece yanıma almıycam dıyorum sabah kalkıyorum yanımda hıç hatırlamıyorum ne zaman aldımıkaydirigubbakcemile4mafoldumben

Ben kısmetse Ağustos'ta anne olacağım. Kendi bebeğimle ilgili değil de, şahit olduğum ve bizzat yaşadığım bir olayı anlatayım size:

Akrabamızın gelini, geçen nisan ayında doğum yaptı; dünyalar güzeli bir kızı oldu Allah nazarlardan saklasın...
40 gezmesinde bize geldiler. 40 günde nasıl büyümüş civciv anlatamam. Gırgır şamata giderken, doğal olarak bebek bir süre sonra altını doldurmuş. "Haydi yardım edeyim, öğreneyim" dedim. Çalışma odasına girdik, açtık bebeğin altını, bir şey yok. Annesi " dur bir sileyim" dedi. Islak mendille popişine dokunur dokunmaz bir gökgürledi (zooort diye) , anlatamam. Sonra başladı cırcır yapmaya. Bezin her yeri battı. Bir ara bitti gibi oldu, birimiz hızla bezi çekerken, diğerimiz yeni bez koyduk. Temizleyelim derken, ikinci kez gök gürledi, bu daha da tayzikli oldu, bebek beziyle siper aldık desem yeridir. Enteresan bir maceraydı, bakalım benimki bana ne gibi yaramazlıklar yapacak?

Son düzenleme:
bebeğim 3-4 aylıkken yeni yeni agu diyordu .bende onu teşvik etmek için agu,egu diye sesleniyodum o beşiğindeyken biz böyle karşılıklı agularken tel.im çaldı veee olan oldu tel.i
agu diyerek açtım.allahtan arayan eşimdi.kaydirigubbakcemile3

bebeğim 3-4 aylıkken yeni yeni agu diyordu .bende onu teşvik etmek için agu,egu diye sesleniyodum o beşiğindeyken biz böyle karşılıklı agularken tel.im çaldı veee olan oldu tel.i
agu diyerek açtım.allahtan arayan eşimdi.kaydirigubbakcemile3

ya az önce başka topikte mesaj yazdım sana. burdada yazını okuyunca gülmekten yanaklarım ağrıdı. tek kelimeyle süpersinnn.... ay hala gülüyorum.kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

saol.okudum msj.ını ben bi gecede egeyi uyutmaya çalışyordum .saaha kadar uyumadı.en sonunda daldı uykuya.bende yattım.sonra eşimin sesiyle uyandım.'napıyorsun aşkım yaaa ' dedi napıyorum ki uyuyorum dedim. eşiden cevap: ben horladıkça sen benim sırtımı pışpışlıyosun ':roflol:

konu süper valla bi kısmını okudum ama çok güldümkaydirigubbakcemile3

hem çok güldüm hem korktum açıkçası

gebeliğim çok yeni daha 8. haftamdayım ama uykum derindir ya uyursam ve bebişe birşey olursa

hem çok güldüm hem korktum açıkçası

gebeliğim çok yeni daha 8. haftamdayım ama uykum derindir ya uyursam ve bebişe birşey olursa

canim zaten hamileligin son ayinda derin, rahat uyku diye bisey kalmiyor. biraz egitimli olarak doguruyorsun bebegini. sonrada uyku diye bisey kalmiyor. ama rahatsizligi olmayan bebek aglamaz kanaatimce,a.s.yeni dogan bebekler gaz sorunndan dolayi geceleri cok agiliyor onada kiyamiyorsun zaten. kizim 15 gunluk o uyurken bile ben uykuya dalamiyorum. tetikteyim.

valla okurken gülme krizine girdim benimde ikizlerim olcak bakalım ben neler yapcam bazen düşünmek bile istemiyorum ama oo annelik duygusu herşeyi bastırıyo fırsat bulursamdoğduktan sonra bende yazarım

çok insanın başına gelmiş, okudukça hem güldüm hem de rahatladım :)

ben de gecenin bi vakti göğsümü açıp emzirme pozisyonu alıyodum bebek mışıl mışıl odasında yatağında uyurken. kocam geliyodu, aslı napıyosun diyince de, "sen alır mısın biraz ben de kalkıyım" diyodum (dikişlerden kucağımda bebekle ayağa kalkamıyodum).
o da bebek yok diyince, bir panik bir panik... düşürdüm mü naptım diye...

uykusuzluk çarpıyor heralde lohusa anneyi :)

birinde okudum, hatırlamıyorum kim, tuvalete gidip altını açıcağına göğsünü açmış, bana da olmuştu, okuyunca hatırladım :)))

ayy ay eski günlerim geldi aklıma bak
oğlum sabaha kadar uyumazdı benimde
sabaha kadar ayağımda salla dur
sora tam dalardı gün ağarınca martılar gelirdi cama
tabi bağırıyolar onlar.bizimki de bahaneye bakıyo ya uyanırdı hemen
bizimde bebeğin yatağıyla cam arasında mesafe var tabi
terlik atardım hep cama martılara
ay tabi iki terlik yetmiyo ya
zula yapardım yanıma terlikten
geldikçe atardım cama patlayın hemi diyekaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
kaydirigubbakcemile3 ay ilahi hanımlar,çok süpersiniz yaa,ne güzel anılar bunlar.Bakalım biz neler yaşıcazkaydirigubbakcemile4

Yıllar önce bir köyde gelin ile kaynana aynı odada yatıyor. Gece kısa sürelerle sürekli uyanıp meme isteyen bir bebecik var yanlarında da. Bebek ağladığında annesi (gelin yani) memesini çıkartıp kaynanasının ağzına vermeye kalkmış:roflol:

Yıllar önce bir köyde gelin ile kaynana aynı odada yatıyor. Gece kısa sürelerle sürekli uyanıp meme isteyen bir bebecik var yanlarında da. Bebek ağladığında annesi (gelin yani) memesini çıkartıp kaynanasının ağzına vermeye kalkmış:roflol:
:roflol: :roflol: :bir ara marketteyken çocuk arabasında huysuzlaştı.eşim unuttuğumuz bişeyi almak üzere market arabasınıda bana devredip hızla gitti.ben kasada sırada onu beklerken bebek arabası yerine hızla market arabasını sallarken buldum kendimi sonrada etrafa baktım gülen var mı diyekafamçokkarıştı . bir keresesindede hazır çocuk uyumuşken bende yanına uzanayım biraz dedim uyku arasında panikle uyanıp doğrulup ayağımı sallamaya başladım.yine böyle uyurken bi kapı sesiyle uyandım etrafa baktım karanlık.eyvaf dedim eşim geldi kapıda kaldı diye hızla yerimden fırlayıp kapıya koştum,açtım ama kimse yoktu..

süpersiniz.benim oğlum 26 martta dünyaya geldi sezeryan oldum.gözlerimi açtığımda anneme anne olmak istemiyorum ben üniversiteye gidicem okumak istiyorum bidaha demişim odadakinler kahkaha atmışlar ve hatırlmaıyorum tabi ben bunları...:)

ve kırkım çıkana kadar oğlumu gece emzirmeye aldığımda hep ben napıyorum bu kim ya diyodum ayılana kadar kendimi ablası gibi hissediyodum :):)

maceralarınız jhem çok komik hemde çok hoş

boşuna cennet anaların ayakları altındadır denmemiş.annelik hem çok zor hemde çok güzel

bakalım bizlde neler yaşayacağız :))

geçen hafta kaynanam da kaldık bebeğimle
eşim olmadığı için kaynanam ile aynı odada kaldık o beşiğin yanında uyudu bebek uyandıkça o pişpişledi
hafta sonu eşim geldi kaynanam da kocasının yanında uyudu
gece bizim kız viyaklamaya başlayınca kaynanam kaynatamın yakasından tutmuş
piş piiiiiiiiiiiiiş piiiiiiiiiş demeye başlamış
kaynata şok

benimde bebeğim 3 aylık oldu 1 aylıkken ayağımda sallamaya başladım yine bir gece uyumadı bende ayağımda sallarken kendimde yatmışım genelde oturarak sallardım tehlikeli olur diye nasıl olduysa boylu boyunca uzanıp uyuyakalmışım sabah kapı sesiyle uyandım içeri eşim girdi işe giderken her sabah bize bakarda giderdi ben bir baktım yanım boş bebeğimin battaniyesi var ama kendisi yok yattığım yerden bebeğim bebeğim iye bağırmaya başladım ayaklarımda ağırlık var ama uyku sersemi anlamıyorumki tabi eşim kızımın ayaklarımda olduğunu gördüğü için burda burda korkma dedi aldı kucağıma verdi bende kızıma bakıp yüzünü koklayıp sonra yanıma yatırıp dönmüş uyumuşum yüzümde gülümsemeyle :))))) akşam eşim ayrıntısını anlattı tabi Allahtan uykumda bacağımı atıp düşürmemişim yavrumu Allah korumuş

Back