• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Anne demeye sözden sonra mı başladınız? İlk nasıl söylediniz?

Soja

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
116
1
96
Selam kızlar,

Anne demeye ne zaman başladınız? İstemeden,sözden sonra mı yoksa nişandan sonra mı? İlk nasıl söylediniz? Tepkilerini, hissettiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...

Ben su an sozluyum. Kayinvaldemin adi Nurcan ve sozlenmeden oncede Nurcan Anne diyordum.. hala oyle diyorum yaa artik dugunden sonra sadece anne derim.. su an garibime gidiyor acikcasi.. heleki askimin babasina baba demek cok garibime gidiyor.. ben babamin kiziyim yaaa!! Ama kayinvaldem ilk beni o alistirdi.. anne de dedi en basindan daha cikarkenn oyle alistimm hehe

sözden sonra başladım nişanlım bu konuda çok rahat ama ben mecbur kalmadıkça diyemiyorumm baya zorlandımmm garip oluyor insan

Bende sözden baya sonra söyledim, nişanlım hemen söyledi ama ben zorlandım...
Ama hala annemin yanında söyleyemem ve uzun bir sürede söyleyebileceğimi zannetmiyorum, ona haksızlık ediyormuşum gibime geliyor.

valla dermiyim bilmiyorum ama insanlarda bekliyo yaniii bakalımm çok zorlamaz inşallah beni bu konu.
Bizde bide şöyle bi durum var anneme söyleyince bu konuyu senin bi tane annen var öyle anne falan deme benim yanımda diyo arada kaldım :D

aman kızlar problem ettiniz şeye bakın. söyleyi verin ne olacak. söylemezseniz eğer asıl problemi o zaman görürsünüz.kaydirigubbakcemile

bende sözden epey bi sonra söylemiştim zaten ilk telefonda konuşurken söyledim çünkü daha rahat oluyor...
ama hakkatten söylemek zor hemde çok zor...

arkadaşım 24.07 de sözlendim bende o olay çok zor yaa herkes benden sözden sonra dememi bekledi diyemedim. uzaktan gelmişlerdi birgün kaldılar ertesi günü pikniğe gittik bütün gün beraberdik ama yine diyemediim anne felan daha sonra gittiler telde konuşuyorduk biranda dedim oda bana canım kızım diye hitap etti memnun kaldı farkındayım amaa diyene kdar canım çıktı şimdi rahat kullanabiliyorum inşallah yüzünede söylerken rahat olablirim.

bende hala söyleyemedim 3 aydır sözlüyüm:) eylülde de nişanım var.. söylemem gerek artık ama dilim varmıyo..

cnm soylemekte gucluk cekiyosan once "ayse anne" falan diyebilirsin...Yani ismini kullanabilirsin ben kayinvalideme"anne" diyorum ama bi baskasina bahsederken ".... annem" derim..

Ben evlendiğim gün anne demeye başladım ......teyze diye hitap ediyordum hep.Bana kalsa anne demezdim ama o konuda karı koca çok zorladılar kompleks haline getirdiler.:(Ne var yani hayatta bi annen bi baban var dahası varmı yaaaa.İnanın çok zor oluyor söylemesi ağzına geliyo geliyo gidiyo.Neden bu konularda yabancılar gibi olamıyoruz ne güzel isimleriyle hitab ediyorlar.Hayır bizde hadi ayşe anne fatma anne diyelim bari değilmi.

Bende 1 haftalık nişanlıyım. Sözümden 15 gün sonra nişanım oldu.
Sözden sonra söylemedim ben nişanımın ertesi günü kayınvalidem aradı ilk o zaman telefonda söyledim.Şimdi çok rahat söylüyorum.
Tabi bunda kayınvalidemin annemden farksız davranmasının da çok büyük etkisi var.

bende sözlüyüm kayınvalidemin adı hayriye alışana kadar hayriye anne demek istiyodum ama sözlüm ısrar etti mecbur ıkına sıkıla dedim çok zor oluyo ama kayınvalidemin ona her anne deyişimdeki mutluluğunu görünce değiyo valla

ben de bu konuyu zaman zaman düşünüyorum kafamçokkarıştı ama ismi ne anne ekleyerek söylemek çok mantıklı geliyor. etrafımda duyduğumda da hoşuma gidiyor öyle hitap edenleri.

Bende sözden sonra söylemeye başladım. Söz yaklaştıkça kayınpederim baskı yapmaya başlamıştı nasıl bir egoysa artık. Anne gibi hissettirmedi hiç. O yüzden hala ona anne dediğimde içim cız ediyor...

bende nasıl anne derim bilemiyorum :( sanki anneme haksızlık ediyor gbi hissediyorum bu bir nevi aldatmak gibi bişey sanki :D benim bi tane annem var ya :( 24 yıl sonra bi anne bi baba nasıl alışıcam ben :S

bende evlenmeden önce sizin gibi düşünüyodum
x anne derim heralde diyodum
ama inanın okadann kolay demeye başladımki
ben bile kendime şaşırdım
sizinde öle olur tabi arada elektriğe bağlı kanımca..

bunu bende hep düsünüyorum:S, bende ayse anne demeyi düsünüyorum ancak sanki bu yapmacik gibi gelir diye korkuyom.... ama sade anne demeyede cok utaniyom yaaa, ilk baslarda teyze demeye bile utaniyordum simdi ise anne.. of of ne zormus yaa

isim + anne kızlar en güzeli bu en kolay yöntem. Hem daha hoş oluyor anneler karışmıyor. :)

Back