Anlatmak için biraz geç oldu ama

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Üzerinden zaman geçti ama hala yaşadığım olay aklıma geliyor yine aklıma geldi paylaşmak istedim. Sadece sormak istiyorum insanlık mı bu diye.

Ben memleketteydim evime döndüm otobüs yolculuğuydu. Mesafe uzak yaklaşık 7-8 saatlik bir yol. Geldiğim seyahat firması epey vasatmış ilk defa X firmasıyla geldim. Otobüs 2+1. Koltukların arası biraz dar gibiydi ya da bana öyle geldi bilmiyorum.
Neyse konuya gireyim. Otobüse gece bindik. Hamileyim dim dik kütük gibi oturamıyorum karnım bunumda. Biraz geriye yaslanıp karnımı sıkıştırmamam gerekiyor aksi halde hem bebeğime hem kendime eziyet etmiş oluyorum. Haliyle koltuğu bir tık arkaya yatırdım. Arkada oturan insan müsveddesi bayan sert bir ses tonuyla koltuğu çekmemi söyledi. Ben de sakin bir dille fazla çekemeyeceğimi dile getirdim hamile olduğumu vs. Ama çektim biraz. Zaten tamamen yatırmamıştım az yatırmıştım tekrar çekince çok sıkıştım. Sinirlerim de gerildi.

Akis gibi öndeki beyefendiler sonuna kadar koltuğu yatırmışlar uyumuşlar. Bir on dakika sonra bir baktım ki geri zekalı pis ayağını cam tarafından öne doğru uzatmış ağzımın içine sokacak neredeyse. Ayıp denen bir şey var. Sinirlendim ayağınızı çeker misiniz dedim sert bir ses tonuyla. Kız da bana bağırdı koltuğunuzu çekin o zaman diye. İnsan gibi anlatmaya çalıştım zaten biraz çekmiştim görmüyor musunuz burada ne haldeyim daha ne kadar çekebilirim koltuğu gelin bakın dedim. Beni ilgilendirmez o koltuk çekilecek falan saçmaladı iyice. Ben de kıyameti kopardım çekmiyorum al sonuna kadar yatırıyorum çekmeyeceğim dedim. Ben ömrü hayatımda hiçbir otobüs yolculuğumda böyle bir şey görmedim. İsteyen koltuğunu yatırır arkadaş o koltuğu bu yüzden yatırılabilir yapmışlar. Kimse kimseye de niye koltuğu yatırdın diye hesap soramaz.

Neyse kız muavini çağırdı şikayet etmek için şu bayana söyler misiniz koltuğunu çeksin diye. Ben de derdimi anlattım muavine hem çekmek zorunda değilim, hem de nezaket gösterip çektiğim halde terbiyesiz ayağını ağzıma sokmaya çalıştı dedim. Şikayet edecek olsam otobüste ayakkabı çıkarmak yasak üstelik ayağınla başka yolcuyu rahatsız etmek falan... Muavin ben bayana koltuğu çekmesini söyleyemem herkes koltuğunu yatırmakta özgür dedi. Kız bu defa daha da çıldırdı bu koltuk kalkacak diye avaz avaz bağırıyor ve benim koltuğuma yumruklar atıyor bağırırken. Arkadan bir beyefendi kalktı kızla ağız dalaşına girdi. Herkes koltuğunu yatırır karışamazsınız millet uyumak isteyebilir vs.
Neymiş efendim kendi henüz uyumuyormuş beni de uyutmazmış kendi otururken benim koltuğu yatırmam onu rahatsız ediyormuş. Tabi bu arada ben sinir krizleri geçiriyorum o kısımları pek hatırlamıyorum fenalaştım sanırım. Otobüs durdu resmen herkes kızla kavga ediyor. Yanımda annanem vardı onun bile üstüne yürüdü gerizekalı. Terbiyeden nasibini almamış... Sonra ortalık duruldu. Ben inat ettim o koltuğu çekmedim. Ama yolculuğu bana zehir etmek için elinden geleni yaptı. Arkadan ayaklarıyla koltuğu itiyor kaldırmaya çalışıyor falan... Yemin ediyorum karnıma ağrılar saplandı erken doğum yapacağımı sandım...

İnsanlıktan nasibini almamış diyorum böylelerine. Peki sizce bir insan neden böyle davranır? Nedir bu haddini bilmezlik? Neden biraz olsun insanca yaşayamıyorlar? Yemin ederim artık korkuyorum otobüs yolculuklarından.

Su ise bak ya.
Rezil kadin.
O koltugu yatiracaktiniz sonlara dogru.
Sesi cikamazdi cirkef kadinin.
Baksaniza herkeste size destek vermis.
Yada keske annannenizle koltuk degstirseydiniz. Sizede yazik cocugunuzada. Kac aylik hamileydiniz?

İsteyen koltuğunu yatıramaz.

En sinir olduğum şeydir.

Ve bu yüzden çok insanla kavga etmişimdir.

Hele daracık aralıklı otobüslerde koltuğu yatırıp keyif yapıyorlar.

Orası benim alanım arkadaş.

Nereye sokayım ayakları.

Öndeki rahat edecek diye kendi alanımı kısıyorum.

Herkes satın aldığı alanda takılsın.

Ben zihniyetinizi çözemiyorum açıkçası. Saatler boyunca koltukta kütük gibi oturamayız. Ayrıca rahatsız oluyorsanız siz de koltuğunuzu yatırırsınız sıkışmamış olursunuz. Çözümü bu kadar basit. O zaman ben de öndeki bey efendileri rahatsız edip koltuğunuzu çekin deseydim.

Su ise bak ya.
Rezil kadin.
O koltugu yatiracaktiniz sonlara dogru.
Sesi cikamazdi cirkef kadinin.
Baksaniza herkeste size destek vermis.
Yada keske annannenizle koltuk degstirseydiniz. Sizede yazik cocugunuzada. Kac aylik hamileydiniz?
7 aylıktım.

Aynen deseydiniz neden demiyorsunuz?

Sizi sıkıştırmaya ne hakları var?

Siz o beyefendileri rahatsız etmiyorsunuz, onlar sizi ediyorlar.

Bu kadar rahatına düşkün olan özel arabasıyla gitsin.

Koltuğu başkasının kucağına kadar yatırıp keyfe düşkün, başkasının özgürlük alanını gasp ederek gidenleri anlamıyorum ben de.

Yolculuk yaptığınız firma çok önemli gerçekten.
Bu konuda uzmanlaşmış firmalar yatırma mesafesini herkeste aynı yapıyor arkadaki rahatsız olmuyor öndeki de.
O kadar uzun yolculuklarda kıytırık firmalardan almayın biletinizi.
Ben olsaydım hamile olduğunuz için daha anlayışlı davranırdım terbiyesizlik yapmış hadsiz !

Canım konunun özü şu. İnsanlar çeşit çeşit. Misal ben yolculuk uzun da olsa gözümü dahi kırpamam. Bu yüzden dik oturmayı daha fazla severim yatınca rahat etmiyorum. Ve elbette kucağıma yatmış birini görmek istemiyorum, ama normal seviyede yatırmışsa uyarmıyorum. Herkes birbirinin sınırlarına saygılı olsa sorun çözülür. Boşver sen hamilesin boş şeyleri kafana takma.

Tamam rahatsız olabilir ben de öndekilerden rahatsız oldum kucağıma kadar yatmışlardı neredeyse. Ama sorun çıkaracağıma çözüm ürettim koltuğu yatırdım. Kendisine de insanca aynı çözümü sundum. İdare etmesini vs. Ama hiç kibar davranmadı ayağını ağzıma soktu resmen pis çingene. Hamile olmasam çıtımı çıkarmam da arkadaş karnım ağrıyor ya sabaha kadar nasıl dayanacaktım o durumda.

Servis zamanı değilse koltuğunu istediğin zaman yatırma hakkın var.
Evet arkada oturan için hoş olmuyor bu yüzden en önden başlayarak domino gibi yatık gidiyor koltuklar.
Otobüs yolcularından nefret etme sebebim.

Servis zamanı olmadığı halde çekebileceğim kadar çektim. Yine de yaranamadım. Zaten koltuk bir garipti tamamen çeksem koltuk tam dik açıda olacak. Bu da benim sabaha kadar öne eğik halde oturmam demek oluyor. Karnım da hassas sıkıştırmamam gerek.Otobüse bindiğim an lanet ettim zaten. Bir daha da tövbe o firma aslaaaaa...

İlk hamlenizi hatalı buldum. Arkaya dönüp, ''hamileyim, rahatsız olmazsanız biraz koltuğumu yatırabilir miyim?'' Deseniz karşı gelemezdi. Karşı gelse muavinden destek alırdınız. Ben hamileyim bana ne bana ne deyip her özgürlüğü kendinizde görmeniz doğru değil. Koltuk yatıyor diye ''ytırmak benim hakkım'' derseniz, kız da ''koltuk dik de duruyor, dik tutacaksınız, rahat edemiyorum'' deme hakkını bulur kendinde.ikinizde de nezaket göremedim.

Ya benim de hoşuma gitmiyor sonuna kadar yatırılan koltuk. Zaten o yüzden arkadakini düşünerek fazla yatırmadım rahat oturabileceğim bir seviyeye kadar yatırdım. Kucağına kadar yatırmadım. Ben o insanın sırf problem çıkarmak için abarttığını düşünüyorum herkes gördü herkes o yüzden kızın üstüne yürüdü zaten.

Bazen beni de rahatsız eder bu koltuk meselesi. Ama tabiki herkesin hakkı, boşuna yapılmamış o şekilde.
Ama yine insaniyet en başı çekiyor.
Aynı şekilde uçakta eşime bir kadın bağırmaya başladı hey napıyosun diye şöyle bir arkaya baktık. Eşimde bir problem mi var dedi.daha ne olucak halimi görmüyor musun , kaldır şu koltuğu dedi. Kadın kilolu biriydi , herhangi birşey için belirtmiyorum bunu kendisi kilolu olduğu için rahat edemediğini söyledi.
İyi de bu böyle mi söylenir.
Herşeyi geçtim siz hamilesiniz birde. Biraz empati kurabilirdi. Düzgün söyleyebilirdi.
Son aylarınızmış eminim zor oluyordur oturup kalkmak.
Koltuk yanından ayak uzatmak nedir ya, terbiyesiz.

peki öndeki bayan hamileyse????? bunu anlayisla karşılamayacak her kim ise insanligini sorgulamak gerekir

Ben hamileyim bana ne falan demedim. Hatta ilk koltuğu çeker misiniz dediğinde utandım çok mu yatırdım ki acaba diye düşündüm. İNSANCA DEDİM Kİ ''Kusura bakmayın hemen çekiyorum ama tamamen çekemem öndekiler de yatırmışlar sonuna kadar. Hamileyim karnım çok sıkışıyor'' dedim ve biraz çektikten sonra da yeterli mi diye sordum. Yeterli dedi. Sonra da nispet olsun diye ayağını ağzıma sokmaya çalışıyor kafama değdiriyor falan...

Karnınız burnunuzdayken otobüs seyahati yapmasaydınız keşke 7 8 saat sürmüş size de yazık yani... Yolculuk çok mu gerekli ve önemliydi bunu merak ettim sadece.
Ben de normalde koltuğun yatırılmasından hoşlanmam ama hamile olduğunuz için kızın toleranslı davranması gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…