- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Bende sasirmis durumdayim... Nasil bir tavir almaliyim, ne yapmaliyim bilemedim... Babam durup dururken bir aksam aradi, daha esim gelmemisti eve "bir sorunun var mi? garip garip ruyalar goruyorum, sen ve bebek iyi degil mi" diye baya bir telaslanmis... Onu telkin ettim baya bir sure, sorun olmadigina inandirdim zar zor...
Bu aksam yine aradi... En sonunda anlattim yasadigim SIKINTILARI, babamin cevabi bana karsi `sen onlara zaten cok yuz verdin kizim, neyse SIKMA canini, bir aksi durum olursa biz bakariz caresine... senin annen baban var arkanda hic merak etme" dedi biraz icime su serpildi...
Anneme anlattigimda da, bebek bir dogsun bakalim ne olacak, erkekler genelde bebek olduktan sonra degisirler... Baktin degismiyor, alirsin cocugunu da gideriz yurtdisina, gorsun bakalim o zaman el mi yaman bey mi yaman dedi, $ok oldum...Annem sakin ve kimsenin etlisine sutlusune karismayan bir kadin. Boyle bir tepki beklemiyordum ondan... Demekki anne olmak ile alakali bir durum diye dusunmekten baska birsey diyemiyorum...
Olmaz mi? Hem de defalarca, zaten bu kadar uzuntu yasamamin sebebi de bu.
O kadar tatli dille veya sert dille anlatmama ragmen yine de bir degisim olmamasi beni uzen...
Yok zaten derdim yalandan ilgi gostermesi degil... Benim canimi SIKAN durum, bu kadar ilgisizlige ragmen hala benden onlara gidilmesi, bir sekilde ilgi gosterilmesi bekleniyor ya... Ona canim SIKILIYOR. Evlenmeden once ve evlendikten sonra onlara yapmis oldugum fedakarliklari bir bilseniz... Babamin ve annemin dedigi kadar var... aman arada sorun olmasin, aman iyi gecim olsun, esim mutlu olsun derken ben anlamadan onlara fazla yuz vermisim... Bende simdi simdi fark ediyorum...
işte problem burada malesef. İylik, fedakarlık güzel şeyler insanı manevi olarak besliyor ama bir o kadarda manevi olarak yıkıyor çünkü insanlar çoook nankör ne yazık ki. Bununla ilgili bir hikaye vardır.
Zamanın birinde büyük bir kişi varmış ve onu denemek için gidip demişler ki ''şu kişi senin için şöyle kötü söz söyledi.'' Kişi durup düşünmüş'' hayır, yok demiş olamaz.'' Peki neden demişler. ''Ben ona iyilik yapmadım ki'' demiş.
Evet bilirim o sozu...
Fakat soz konusu herhangi birisi degil ki, anne - babasi... Ben hep kendi anne babami nasil sayiyorsam, onlari da o sekilde saymaya calistim... Hersey karsilikli diye dusundum, buyukleri sayarsan onlardan da sevgi gorursun mantigi ile. Ama zamanla anladim ki esimin ailesi icin gecerli degil bu... Ne kadar sayarsan o kadar problemler buyuyor malesef ve kendimi cektim en sonunda...
tek başına yaşamak zorunda değilsinki bunları. önce annenle paylaş o sana tecrübelerinden yol göçsterir zaten, sonrada eşine açarsın rahatsızlığını. aramaları değil herşeyi dk dk rapor etmen canımı sıkıyor dersin. seni sormamalarının rahatsızlığını dile getirrisin.. umarım bebeğinle çok mutlu olursunuz ve o kayınvalideler kapınızı kapatınca dışarıda kalacak kadar uzak olurlar size.
anne babanın da gazına gelme.
tamam arkalarında olmaları çok güzel ama eşin annesine fazla şey anlatıyor diye çocuğu alıp yurtdışına gitmeyi düşünmez çok abartı olur bence.
eşinin artık sizin bir aile olduğunuzu idrak etmesi gerekiyor.
sizin küçük müdahalelerinizle eşini buna alıştırabilirsin bence.
telefonla konuşurken sen de yanlarında ol, baktın konuşma istemediğin yerlere gidiyor, ver biraz da ben konuşayım de al :)
bizim mesela eşim telde konuşurken annesiyle, dışarı çıkmasını yasakladım hatta çoğu zaman hoparlörü açtırıyorum.
sağlıklı şekilde sevilmemiş erkekler hep çocuk kalıyo ne yazık ki Çekirge'ye aynen katılıyorum yaptığı açıklama o kadar yerinde ki ben bunu 54 yaşındaki babamda bile görüyorum yani 54 yaş artık yolun yarısının bile geçildiği bi yaştır dede olacak kısmetse ama gelin görün ki anne babadan aferim almak onun için hala büyük mesele, biz kilometrelerce uzaktayız üstelik kv kp şu an aynı ilde oldukları oğullarıyla ve gelinleriyle küsler zaten başka evlatlarıda yok bize sarabilirler ama yapmıyolar herşey tadında, umarım hep böyle olur, ben şimdiden eşime babam üzerinden örnekler veriyorum ve ne kadar itici olduğunu anlatıyorum, annem annem diye ağlayan bi adam her gün göreyim konuşayım diyen bi adam benim vicdanımı zorlar ana evine geri yollarım dayanamam o kadar özlem çekmesine diyorum
kesinlikle doğru tespit.
eşim de annesi tarafından zamanında terk edilmiş bir çocukmuş. şimdi annesi bişeyler istemek, bişeyler öğrenmek için aradığında sevindirik oluyor. hemen yelkenleri suya indiriyor
mesela;
bayramda gittik onların memlekete görüştüler annesiyle, 1 gün sonra bizim evimizin olduğu şehre döndük. o gün annesi aradı az görüştük gel bi daha göreyim seni dedi, benim eşim de hemen yollara düşmeye kalktı. annem çağırıyo diye. bi açtım ağzımı daha dün orada değil miydin diye! oturduk oturduğumuz yerde sonra.
sen kendini geri çekince kaynanada değişmeler oldumu?
Hayir tam tersine, ben kendimi cekince onlar daha da cekiyor kendilerini...
Tabiri caizse ben yuz vermedigim icin, onlar da bana yuz vermiyor akillarinca...
Yorumlariniz icin ve destekleriniz icin cok tesekkur ederim kizlar.
Esim duzelir mi duzelmez mi mechul... Ben mesafemi korumaya kararliyim, sonucta yaptigim bir terbiyesizlik, sarf etmis oldugum kotu bir sozum yok esimin ailesine karsi. O yuzden icim rahat... Elimden geldigince uzak duracagim onlardan, cunku ne zaman sokuldularsa ve ben iyi niyet gosterdimse zarardan baska birsey gormedim onlardan...
Bir cogunuzun tavsiyesine uyarak bebegime odaklanip bu konulari daha fazla kafamda buyutmemem gerektigini anliyorum. Sadece guzel bir hamilelik, esimden anlayis, ailesinden de sevgi seli olmasa da biraz olsun ilgi beklemistim o kadar. Bu anlamda beklentilerim onlara fazla geldi zannedersem, o yuzden artik tek beklentim beni uzmemeleri...
Rabbim insallah sabrimi verir. Bakalim gelecek zaman daha neler gosterecek bana. Insallah hersey yoluna girer, esim bebegimiz dogduktan sonra belki biraz birseylerin farkina varir diye umit ediyorum...
Tekrardan hepinize cok tesekkur ederim, derdime ortak oldugunuz icin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?