- 24 Mart 2012
- 17.476
- 3.983
- 41
-
- Konu Sahibi SARILARIN FILIZ
Allah razı olsun çok teşekkür ederim burda yazdıklarım daha yüzeysel maddi olarak manevi olarak çeyreği bile sayılmaz. Yani inanin hak ettiğim maddi manevi şeyleri herseyi bilseniz donuna kadar al derdi burda herkes ama 2 bilezik peşinde koşan oldum düşman gibi yazdı hatta bazı kişiler.Allah kolaylık versin tez zamanda bu dertten kurtulursun inşallah. Ne çok emek vermiş fedakarlık etmişsin. Çocugun olsaydı nasıl olurdu mutlu olurmuydun bilmem ama tek celsede boşasan iyi olurdu. Keşke bileziklerini annene falan verseydin ona üzüldüm. Şu mehirini alabilirsen al, arsa işi zor bence. İnşallah mutlu bir hayatın olur bundan sonrası için.
Aslında öyle değil. Sana göstermemişler. Kendilerini allamış pullamışlar inandırmışlar. Ben de boşandım. Üstelik ikimizinde ilk evliliğiydi ortak çocuklarımız vardı. 4-5 yıldan sonra başlamış problemler ben görmek istememişim ya da görememişim. Çocuklu bir kadın kolay kolay boşanmaz. Bak sen çocuksuzsun yine de çat diye boşanamıyorsun. Kimbilir o kadına neler yaptılar. Bazen hayat istediğimizi vermiyor işte. Bu durumda en az hasarla atlatmaya bakmak gerek.Benden önce sorunlar vardı yoktu degildi ..Ben bu noktaya geleceğini düşünemedim
Ailesi ile de vardı ama inanın onun artisi bile bana denk geldi
Anne babamın boşanmasi
Pandemi
Esimin gecmis ve aile sorunlarının hepsinin maximum oluşu
Inanin hersey bizim ilişkimize denk geldi emek vermek mücadele etmek bir olmak sandim ama tukenmekmjs
.sorun olan herseyden ve heryerden kaçmak gerekirmiş ama ben geç anlamış oldum
Yok o kadınla alakalı başla şeyler var. Hastane raporları falan çıktı sonradan..zaten bu sıkıntılardan da ancak oyoe kurtulduk . Burda simdi eski eşi ya da akıl hastalığı vs başka şeyleri konusmak doğru olmaz..ayrica geçmişte yaşamaktan kendi hayatıma gelemedim resmen. Bu yüzden de istemem.Aslında öyle değil. Sana göstermemişler. Kendilerini allamış pullamışlar inandırmışlar. Ben de boşandım. Üstelik ikimizinde ilk evliliğiydi ortak çocuklarımız vardı. 4-5 yıldan sonra başlamış problemler ben görmek istememişim ya da görememişim. Çocuklu bir kadın kolay kolay boşanmaz. Bak sen çocuksuzsun yine de çat diye boşanamıyorsun. Kimbilir o kadına neler yaptılar. Bazen hayat istediğimizi vermiyor işte. Bu durumda en az hasarla atlatmaya bakmak gerek.
Bir söz var yanlış otobüse bindiğini fark ettiğin an inmelisin diye. Bunu iyi düşünmeni tavsiye ederim
Allama pullama diye bir şey yok inanın.. ilk günden herseyi konuşmuş bilen insanlarız. Bu konuda tersini söylersem hain biri olurumAslında öyle değil. Sana göstermemişler. Kendilerini allamış pullamışlar inandırmışlar. Ben de boşandım. Üstelik ikimizinde ilk evliliğiydi ortak çocuklarımız vardı. 4-5 yıldan sonra başlamış problemler ben görmek istememişim ya da görememişim. Çocuklu bir kadın kolay kolay boşanmaz. Bak sen çocuksuzsun yine de çat diye boşanamıyorsun. Kimbilir o kadına neler yaptılar. Bazen hayat istediğimizi vermiyor işte. Bu durumda en az hasarla atlatmaya bakmak gerek.
Bir söz var yanlış otobüse bindiğini fark ettiğin an inmelisin diye. Bunu iyi düşünmeni tavsiye ederim
Esimin benden önce aldigi arsa değil p arsanın üzerine birlikte ev yapıyoruz ama ben bunun paylaşımı ve ispatı bile zor olur diye bunu konu etmek yerine ortak aldığımız araba ve arsanin hepsini alabilir miyim düşüncesi oldu. Ki halen borcunu ödüyoruz dört beş ay kaldı.Oncelikle gecmis olsun hakkinizda hayirlisi olur insallah. Calinan altinlar icin bisey talep edeceginizi sanmiyorum. Cunki altinlari esiniz alip yememis ya da sizden izinsiz harcamamis. Ortak oturdugunuz yani sizin oturdugunuz evinizden hirsiz tarafindan calinmis. Acikcasi hicbir hakimin bu altinlari esinize odettirecegini sanmiyorum. Dusununce de mantiksiz geliyor. Calinmis bir altini neden esiniz odesin.
Ben sizi anliyorum. Siz bu evlilikte cok yipranmissiniz. İlk evliginizde de cok yipranmissiniz her iki evlilikte de maddi kaybiniz fazla olmus. (Ozellikle bu evlilikte)
Hani ustteki mesajlarda demissiniz ben esimin nafakasini bile odedim, altin bozdurup avukat tuttum, issiz kaldi eve ben baktim. Borc odedim bunlarin bir karsiligi olmali diye. Atladiginiz en buyuk detay su; siz bunlari kendi rizanizla ve esiniz icin yapmissiniz kimse sizden güç kullanarak zorla bu parayi almamis. o sebeple bu konudan dolayi bir hak talep edersin tazminat alirsin laflari bana pek inandirici gelmiyor.
Zaten burda evliligin iyi gunde kotu gunde diye olan kismi devreye giriyor sizde esimin kotu gunu diye vermissiniz.
Bu mantik yapisina gore erkeklerde o zaman bosanirken eslerinden karnini doyurdum hastaydi hastaneye goturdum elbisesini aldim butcemden bi ton para harcadim bunun bedeli olmali tazminat istiyorum demeli. Olur mu hic oyle sey.
Arsa meselesine gelecek olursak evlilik suresince alinan mallar ortaktir.
Esinizin fazla odemesi bir seyi degistirmez ortak bolunmeli.
Araba konusunda oda ortak bolunmeli ve esinizin sizden onceki aldigi arsa konusu ise uzerine yaptiriyor oldugunuz ev nasil olur bilmem ama o arsa evlilikten once oldugu icin esinize ait.
Sizin ilk mesajinizda okudugum hirsizin caldigi altinlara karsilik arsanin tamamini istiyorsunuz. Ayrica arabanin tamamini isteyip birde esinizin evlenmeden once aldigi arsadan da acaba biseyler alabilirmiyim diyorsunuz. Hic bir hakim boyle bir karar vermez. Beni yanlis anlamayin burada size kizmiyorum zaten haddimede degil. Bir hemcinsiniz olarak dogru olani anlatmaya calisiyorum. Gozlerinizi gerceklere yummamanizi istiyorum.
Umarim bundan sonraki yasaminizda mutlulugu yakalayabilirsiniz.
Eger bir tavsiye isterseniz esinizle anlasma yoluna giden ne kurtabilirseniz kurtarmaya bakin. Cunku mesajinizdan anladigim cok yipranmis ve maddi manevi buyuk kayiplara ugramissiniz.
Evde değil günlerdir.Bu isteklerinize eşiniz ne diyor ?
Peki bosanma konusuna ne diyor kendisi bosanmak istiyor mu?Evde değil günlerdir.
Her zamanki gibi annesini de alıp evin insatina gitti sehir disuna . Ben konuşmuyorum eve de gelmiyor drt beş gündür. Ben de bu süreçte hem protokolü düşünme hem geleceğe dair planlar yapmaya odaklanarak geçiriyorum kendisi ile irtibata geçmiyorum sadece anlaşmalı protokol hazırlayacağım soyledim kendisine. Taleplerimi bilmiyor henüz.
selamlarPeki bosanma konusuna ne diyor kendisi bosanmak istiyor mu?
hatta benimle aileme geliyor, arıyor soruyor, bana iltifat ediyor, benimle konsere geliyor, ben günlerdir ayrı uyuyordum geldi yanıma yattı, ablasıgilin nişanı var, ailemi cagırmıs ablası, durumu bilmiyordu tabi. nişan öncesi bunun olması da elımı zora soktu cunku herseyı net planlamadan aıleme de durumu yansıtamıyorum bırsey yokmus gıbı davranmak zorunda kalacagım bır haftanın ıcıne gırdım resmen, mecburen...Peki bosanma konusuna ne diyor kendisi bosanmak istiyor mu?
Ben öyle yaptım demıyorum cırkeflesme ve vermemek adına dıyebılırler dıyorum burada hukuken kanıtlayıp alabılecegın koyar onemlı yoksa KESK’e herkes vıcdanına göre yapsaHayir elden odeme değil odemeler karşı tarafa giderken benim hesabımdan gitmişti dekontlar var ayrica arkadasi benim de arkadaşım güvenilir dürüst biridir hatta esi de kendisi de beni çok sevdikleri için ve benim çocuğum olmuyor diye benim adımı verdiler 3. Çocuklarına..ama yine de kimseye tabi yüzde yüz güvenilmez
Ayeica eski es nafaka almıyor 14 sene once bosanma olan ve eski es çalışıyor hatta mal mülk olarak eşimden de iyi. Eşim bebek tedavisi için bu arsayı aldi benim vücut hazır olunca hemen satın tün masrafı katlanarak karşılamak için. Ve o dönemde eşinin üstünde ne olsa ona haciz gönderme yapıyorlardı bankadan otomatik ödenen çocuk için nafaka, resmi tatil vs birseye denk geldi 1 gün iki defa gec ideme oldu haciz işlemi başlatıldı benzer durum başımıza gelir tam kibrisa nakile gitme zamanı sorun yaşamayalım diye.
Eşim 14 senedir birseyini saklamadi. Sadece bunu saklamak zorunda kaldık
Nafaka alamam ama onun evi var babadan miras şeyler de davada bekliyor . Yüksek maaş olarak da o 45 aliyor her ay 10 bin nafaka gidiyor seneye 12.5 olur en az mayıs da. Ben de 55 alıyorum
Tabu tüm detayları paylaşırım
Herkes herşeyi diyebilir kimseye güvenmemek gerektiğini cok iyi tecrübe ettimBen öyle yaptım demıyorum cırkeflesme ve vermemek adına dıyebılırler dıyorum burada hukuken kanıtlayıp alabılecegın koyar onemlı yoksa KESK’e herkes vıcdanına göre yapsa
Burda simdi eski eşi ya da akıl hastalığı vs başka şeyleri konusmak doğru olmaz..ayrica geçmişte yaşamaktan kendi hayatıma gelemedim resmen.
Benim hatam çocuklu adamla evlenmek.
Anne bağının normal olduğunu sanmak. Olan sorunlar ile basedilirsanmak.
.Bu kez mutlu olacağım inadı.
Masum bir sevgi. Anne olma isteği yanıp tutuşmak. Gec kaldim hersey endişesi ile acele etmek. Herseyi alttan almak ve fedakarlığı sevgi sanmak.
Halen ailem bilmiyor maddi ve manevi destek olmayacak
ya biz size hakkınız değil almayın altın maltın demiyoruz kiAllah razı olsun çok teşekkür ederim burda yazdıklarım daha yüzeysel maddi olarak manevi olarak çeyreği bile sayılmaz. Yani inanin hak ettiğim maddi manevi şeyleri herseyi bilseniz donuna kadar al derdi burda herkes ama 2 bilezik peşinde koşan oldum düşman gibi yazdı hatta bazı kişiler.
Ben eşim yanlis anlamasın ne annemde ne kasada durmasın eski eşi almış gitmiş kasadan evliyken .böyle düşündüm bilemedim iste daha önce bilezik saklamamistim evimde hem..tecrübesizligime denk geldi. Hatta istanbulda bile değildim hırsızlık hiç denk gelmedim memlekette yasarken.
Cocugum olsaydı babadan ayrı kalmasın diye devam ederdim belki..ya da belki enazindan bu evlilikteki tek kazancım evlat derdim ya da daha beter bir bela olurdu bir çocuk.. bilemiyorum ki .allahin herseyin hayırlısını versin herzaman.
Duanız ve dileğiniz için çok teşekkür ederim
Size bir soru sormak istiyorum ama mesaj atamadım size mümkünse bana yazabilir misiniz?Olmasınlar Filiz Hanımcım. Onların ayıbı. Ne yaptınız siz cinayet mi işlediniz hırsızlık mı zina mı ? Aile zor günlerde yanınızda olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Sizi kullanıyor eşiniz önce bunun farkına varın. Yeniden başlamak için geç değil. Meslek sahibisiniz. Çocuğunuz yok. Yine evlenirsiniz. Bu adamı ve anasını derhal çöpe atın. Toparlanın. Üzerinizdeki kan emici kenelerden kurtulmadıkça siz mutlu olamayacaksınız.
Hanımefendi ben arabesk yapmam çünkü yeterince arabesk şey yaşadım esimin geçmişi ve kendi öz ailesinin yaşattığı şeylerden dolayı.ya biz size hakkınız değil almayın altın maltın demiyoruz ki
alamazsınız boşa hayal kurmayın, umuda kapılmayın diyoruz
siz niye herşeyi arabesk anlıyorsunuz böyle?
kimse size ay ne altını yaaa, altın mı istiyorsun bi de pis paragöz filan demedi. kendi rızanızla vermişsiniz. evde tutmuşsunuz çalınmış. bunun hukukta bir tazmini yok (bildiğimiz kadarıyla) diyoruz
siz kendi kendinize "2 bilezik peşinde koşan " dediler diye tribe giriyorsunuz. değişik bir kafanız var cidden.
ayrıca
eski karısına suç buluyorsunuz altınları kasadan almış gitmiş diye
e o da sizin gibi mağdur mu olsaydı?
ki o kadının ailesinin de durumu iyiymiş
belki o kadına da ailesi taktı?
belki o kadın da evliliğinde harcadı?
ya da hakkı olduğunu düşündü aldı
keşke sizin de kasada duraydı da siz de alaydınız!
niye o kadına suç çıkartıyorsunuz ki?