anlaşmalı boşanma süreci

Allah razı olsun çok teşekkür ederim burda yazdıklarım daha yüzeysel maddi olarak manevi olarak çeyreği bile sayılmaz. Yani inanin hak ettiğim maddi manevi şeyleri herseyi bilseniz donuna kadar al derdi burda herkes ama 2 bilezik peşinde koşan oldum düşman gibi yazdı hatta bazı kişiler.

Ben eşim yanlis anlamasın ne annemde ne kasada durmasın eski eşi almış gitmiş kasadan evliyken .böyle düşündüm bilemedim iste daha önce bilezik saklamamistim evimde hem..tecrübesizligime denk geldi. Hatta istanbulda bile değildim hırsızlık hiç denk gelmedim memlekette yasarken.

Cocugum olsaydı babadan ayrı kalmasın diye devam ederdim belki..ya da belki enazindan bu evlilikteki tek kazancım evlat derdim ya da daha beter bir bela olurdu bir çocuk.. bilemiyorum ki .allahin herseyin hayırlısını versin herzaman.

Duanız ve dileğiniz için çok teşekkür ederim

Aslında öyle değil. Sana göstermemişler. Kendilerini allamış pullamışlar inandırmışlar. Ben de boşandım. Üstelik ikimizinde ilk evliliğiydi ortak çocuklarımız vardı. 4-5 yıldan sonra başlamış problemler ben görmek istememişim ya da görememişim. Çocuklu bir kadın kolay kolay boşanmaz. Bak sen çocuksuzsun yine de çat diye boşanamıyorsun. Kimbilir o kadına neler yaptılar. Bazen hayat istediğimizi vermiyor işte. Bu durumda en az hasarla atlatmaya bakmak gerek.
Bir söz var yanlış otobüse bindiğini fark ettiğin an inmelisin diye. Bunu iyi düşünmeni tavsiye ederim

Yok o kadınla alakalı başla şeyler var. Hastane raporları falan çıktı sonradan..zaten bu sıkıntılardan da ancak oyoe kurtulduk . Burda simdi eski eşi ya da akıl hastalığı vs başka şeyleri konusmak doğru olmaz..ayrica geçmişte yaşamaktan kendi hayatıma gelemedim resmen. Bu yüzden de istemem.

Ama haklısınız 100 kadından 50 si boşanmak için düşünür hele ki çocuk varsa ama benim gerekçelerim başka. Mesela o kişinin ailesine ve maddiyatina sahip olsaydım çok rahat bosanirdim her zaman maddi manevi full destek bir anne baba..Ben hiç bir zaman öyle olamadim o yüzden ilk evlilikten cok gec bosanma kararı verdim ya da mesela bu konuyu acincaya kadar bu evlilikten de net olarak boşanma planı çizebilir hale ancak geldim. Halen ailem bilmiyor maddi ve manevi destek olmayacak

Allama pullama diye bir şey yok inanın.. ilk günden herseyi konuşmuş bilen insanlarız. Bu konuda tersini söylersem hain biri olurum

Benden sonra olaylar patladi bana denk geldi hayatındaki başka insana denk gelmedi bunlar. Cektim sanki kendime sorunlu bir adamı ve daha da artan sorunlarını

Benim hatam çocuklu adamla evlenmek. Anne bağının normal olduğunu sanmak. Olan sorunlar ile basedilirsanmak..Bu kez mutlu olacağım inadı. Masum bir sevgi. Anne olma isteği yanıp tutuşmak. Gec kaldim hersey endişesi ile acele etmek. Herseyi alttan almak ve fedakarlığı sevgi sanmak.

Sorunların maximum seviyeye çıkışının bana denk gelmesi ile kaldıramamak..travmalar yaşamak. Bunlsri yaşayınca da hem yukardileri hem hayata dair kendine dair karşıdakine dair herseyi daha iyi gören ve yorgun biri olmak artık payıma düşen.

Oncelikle gecmis olsun hakkinizda hayirlisi olur insallah. Calinan altinlar icin bisey talep edeceginizi sanmiyorum. Cunki altinlari esiniz alip yememis ya da sizden izinsiz harcamamis. Ortak oturdugunuz yani sizin oturdugunuz evinizden hirsiz tarafindan calinmis. Acikcasi hicbir hakimin bu altinlari esinize odettirecegini sanmiyorum. Dusununce de mantiksiz geliyor. Calinmis bir altini neden esiniz odesin.
Ben sizi anliyorum. Siz bu evlilikte cok yipranmissiniz. İlk evliginizde de cok yipranmissiniz her iki evlilikte de maddi kaybiniz fazla olmus. (Ozellikle bu evlilikte)
Hani ustteki mesajlarda demissiniz ben esimin nafakasini bile odedim, altin bozdurup avukat tuttum, issiz kaldi eve ben baktim. Borc odedim bunlarin bir karsiligi olmali diye. Atladiginiz en buyuk detay su; siz bunlari kendi rizanizla ve esiniz icin yapmissiniz kimse sizden güç kullanarak zorla bu parayi almamis. o sebeple bu konudan dolayi bir hak talep edersin tazminat alirsin laflari bana pek inandirici gelmiyor.
Zaten burda evliligin iyi gunde kotu gunde diye olan kismi devreye giriyor sizde esimin kotu gunu diye vermissiniz.
Bu mantik yapisina gore erkeklerde o zaman bosanirken eslerinden karnini doyurdum hastaydi hastaneye goturdum elbisesini aldim butcemden bi ton para harcadim bunun bedeli olmali tazminat istiyorum demeli. Olur mu hic oyle sey.
Arsa meselesine gelecek olursak evlilik suresince alinan mallar ortaktir.
Esinizin fazla odemesi bir seyi degistirmez ortak bolunmeli.
Araba konusunda oda ortak bolunmeli ve esinizin sizden onceki aldigi arsa konusu ise uzerine yaptiriyor oldugunuz ev nasil olur bilmem ama o arsa evlilikten once oldugu icin esinize ait.
Sizin ilk mesajinizda okudugum hirsizin caldigi altinlara karsilik arsanin tamamini istiyorsunuz. Ayrica arabanin tamamini isteyip birde esinizin evlenmeden once aldigi arsadan da acaba biseyler alabilirmiyim diyorsunuz. Hic bir hakim boyle bir karar vermez. Beni yanlis anlamayin burada size kizmiyorum zaten haddimede degil. Bir hemcinsiniz olarak dogru olani anlatmaya calisiyorum. Gozlerinizi gerceklere yummamanizi istiyorum.
Umarim bundan sonraki yasaminizda mutlulugu yakalayabilirsiniz.
Eger bir tavsiye isterseniz esinizle anlasma yoluna giden ne kurtabilirseniz kurtarmaya bakin. Cunku mesajinizdan anladigim cok yipranmis ve maddi manevi buyuk kayiplara ugramissiniz.

Esimin benden önce aldigi arsa değil p arsanın üzerine birlikte ev yapıyoruz ama ben bunun paylaşımı ve ispatı bile zor olur diye bunu konu etmek yerine ortak aldığımız araba ve arsanin hepsini alabilir miyim düşüncesi oldu. Ki halen borcunu ödüyoruz dört beş ay kaldı.

Ayrica eşine kendi cebimden cok harcamalar yaptım sırf üç sene 3 bin TL kredi ödedim bu süreçte.. Ve bu kredi sırf eşime hukuki destek olmak adinaydi mesela. Yani daha neler neler.

Ve cok haklısınız burda anlatmak istemediğim ya da anlatsam sayfalar sürecek ve Müge Anlı hikayesi çıkar. Yıpranma kısmı çok doğru. Oyle böyle değil 3 jez intihar girişimi yasadim zonalar gecirdim cok şükür 1 senedir iyiyim.

Anlayan ve yol gösteren ve gerçekten bir hemcinsine üzüldüğünü gösteren ve gerçekleri de söyleyen bir mesaja kimse kızmaz.. hatta teşekkür eder. Sagolun

Bu isteklerinize eşiniz ne diyor ?
Evde değil günlerdir.

Her zamanki gibi annesini de alıp evin insatina gitti sehir disuna . Ben konuşmuyorum eve de gelmiyor drt beş gündür. Ben de bu süreçte hem protokolü düşünme hem geleceğe dair planlar yapmaya odaklanarak geçiriyorum kendisi ile irtibata geçmiyorum sadece anlaşmalı protokol hazırlayacağım soyledim kendisine. Taleplerimi bilmiyor henüz.

Peki bosanma konusuna ne diyor kendisi bosanmak istiyor mu?

selamlar

hayır , biz inanılmaz zor günler yaşadık, birbirimizden sorun olmadı, etrafımızdakiler bizi yıkmak için herşeyi yaptı ama yıkılmadık sen de ben de mutlu olmayı hakediyoruz az kaldı rahat edeceğiz herkes ve herşey geride kalacak neden boşanalım falan diyor

hatta benimle aileme geliyor, arıyor soruyor, bana iltifat ediyor, benimle konsere geliyor, ben günlerdir ayrı uyuyordum geldi yanıma yattı, ablasıgilin nişanı var, ailemi cagırmıs ablası, durumu bilmiyordu tabi. nişan öncesi bunun olması da elımı zora soktu cunku herseyı net planlamadan aıleme de durumu yansıtamıyorum bırsey yokmus gıbı davranmak zorunda kalacagım bır haftanın ıcıne gırdım resmen, mecburen...

Ben öyle yaptım demıyorum cırkeflesme ve vermemek adına dıyebılırler dıyorum burada hukuken kanıtlayıp alabılecegın koyar onemlı yoksa KESK’e herkes vıcdanına göre yapsa

Ben öyle yaptım demıyorum cırkeflesme ve vermemek adına dıyebılırler dıyorum burada hukuken kanıtlayıp alabılecegın koyar onemlı yoksa KESK’e herkes vıcdanına göre yapsa
Herkes herşeyi diyebilir kimseye güvenmemek gerektiğini cok iyi tecrübe ettim

Hayatını çocuklarına adamış bir anne 80 yaşında çocukların tarafından içildi kakildi mahkemelere de verildi

Bir zamanlar es ve akraba olan insanların bir şeytana ve caniye döndüğünü ve aslında bunun sebebinin cok ustaca saklanan psikolojik sorunlar olduğunu da gördüm

Hayatını kurtardığın bir kaynana ve eşin cok nankör olabildiğini gördüm

Bunlar olmasaydı da kendime yüzde yüz tamam diyemem ki bir başkasına diyeyim kafası var zaten bende.

Burda simdi eski eşi ya da akıl hastalığı vs başka şeyleri konusmak doğru olmaz..ayrica geçmişte yaşamaktan kendi hayatıma gelemedim resmen.

Filiz hanım çok tutarsız şeyler yazıyorsunuz. Eski eşin akıl hastalığı olduğunu iddia ediyorsunuz raporu olduğunu da belirtmişsiniz, hakim böyle bir anneye velayeti verir mi ? Bir de eşiniz neden böyle bir kadından çocuk yaptı o zaman ? Neden eşinizin kusurlarını görmezden geliyorsunuz ? Bakın ben 3.evliliğimi yaptım. Sizin gibi çocuksuzdum. Şimdiki eşimin başından değil evlilik , nişan söz bile geçmemiş :)) Yeryüzündeki tek erkek oymuş gibi davranmanız ve sürekli eski eşi suçlamanız rahatsız edici. Sizi maddi manevi üzen yıpratan eski eşinizdir. Bunlara sebebiyet veren eşiniz. Hiç şaşmaz çocuklu boşanmış adamlar daima çocuksuz ve mutlaka çalışan kadınlarla evlenirler. Bu adam size yük Filiz hanım yanlış düşünüyorsunuz

Benim hatam çocuklu adamla evlenmek.

İyi bir halt olsa karısı onu bırakmazdı. Hiçbir kadın iyi adamı bırakmaz. Boşanınca çocuklardan da boşanılmıyor.

Anne bağının normal olduğunu sanmak. Olan sorunlar ile basedilirsanmak.

Ben de aynı sizin gibi düşünüyordum. Annesine düşkün olan adam, eşine de düşkün olur sanıyordum. Ne korkunç bir düşünceymiş bu ! 2.evliliğimde benzer sorunlar yaşadım ancak eski eşim de benim gibi çocuksuzdu. Çocuklu adamlardan hep uzak durdum. Çocuklu adamla yapılan evlilikler 3 kişiliktir. Eski eş, siz ve eşiniz. Olmuyor işe çocuklu adamlarla.

.Bu kez mutlu olacağım inadı.

Anne olmak, yuva kurmak, mutlu olmak sizin hakkınız. Sizin hatanız çocuklu adam ile evlenmekti.

Masum bir sevgi. Anne olma isteği yanıp tutuşmak. Gec kaldim hersey endişesi ile acele etmek. Herseyi alttan almak ve fedakarlığı sevgi sanmak.

Geç değil. Bu adamdan kurtulun önce.

Halen ailem bilmiyor maddi ve manevi destek olmayacak

Olmasınlar Filiz Hanımcım. Onların ayıbı. Ne yaptınız siz cinayet mi işlediniz hırsızlık mı zina mı ? Aile zor günlerde yanınızda olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Sizi kullanıyor eşiniz önce bunun farkına varın. Yeniden başlamak için geç değil. Meslek sahibisiniz. Çocuğunuz yok. Yine evlenirsiniz. Bu adamı ve anasını derhal çöpe atın. Toparlanın. Üzerinizdeki kan emici kenelerden kurtulmadıkça siz mutlu olamayacaksınız.

ya biz size hakkınız değil almayın altın maltın demiyoruz ki
alamazsınız boşa hayal kurmayın, umuda kapılmayın diyoruz
siz niye herşeyi arabesk anlıyorsunuz böyle?

kimse size ay ne altını yaaa, altın mı istiyorsun bi de pis paragöz filan demedi. kendi rızanızla vermişsiniz. evde tutmuşsunuz çalınmış. bunun hukukta bir tazmini yok (bildiğimiz kadarıyla) diyoruz

siz kendi kendinize "2 bilezik peşinde koşan " dediler diye tribe giriyorsunuz. değişik bir kafanız var cidden.

ayrıca
eski karısına suç buluyorsunuz altınları kasadan almış gitmiş diye

e o da sizin gibi mağdur mu olsaydı?
ki o kadının ailesinin de durumu iyiymiş
belki o kadına da ailesi taktı?
belki o kadın da evliliğinde harcadı?
ya da hakkı olduğunu düşündü aldı

keşke sizin de kasada duraydı da siz de alaydınız!
niye o kadına suç çıkartıyorsunuz ki?

Size bir soru sormak istiyorum ama mesaj atamadım size mümkünse bana yazabilir misiniz?

Yani cok karisik yazmissiniz yada cevaplariniz hep uzun uzun oldugu icin ben odaklanamadim ama calinan altinlarinizi , arsayi yada arabayi almaniz cok mumkun degil bence cunku mantikli degil yani tamam cok fedakarlik yapmis asiri kendinizden vermis olabilirsiniz ama cogu uyenin de bahsettigi gibi bunlari gonul rizasiyla yapmissiniz yani mesela ben bi rahatsizligim aebebiyle 10 ay calisamadim da evde de hicbisey yapamadim ve esim o surecte maddi manevi yiprandi yoruldu simdi yarin bosansak benden bunu mu isticek o zaman bu gonul rizasiyla yaptigi bisey keske herkesin yani kadin erkek farketmez bosanmalarsa hem maddi hem manevi zarari tanzim edilse ama boyle bisey mumkun degil kaldi ki ortada bir cocuk da yok ki cocuk icin alsaniz..

Hanımefendi ben arabesk yapmam çünkü yeterince arabesk şey yaşadım esimin geçmişi ve kendi öz ailesinin yaşattığı şeylerden dolayı.

Ben yeterince bir arabesk hayatı yasadim da ondan önce de 26 yaşında erken menopoz dediler ve yıllarca bir damla kan peşinde koşup kadın olduğumu hissetmeye ve anne olmaya çalıştım. Anne olmak isteği ile çıktığım ve yol arkadaşım olur yaşlılıkta dediğim eşimle de mahkeme mahkeme gezdim hem de benle alakası olmayan bu bahsettiğim insanlardan dolayı.

Arabesk kısmını çok iyi anlattigima inanıp, kimsenin pis gözlü görüp görmesinin umurumda olmadığını da dile getireyim evet buna magruz kaldim ama umurumda değil herkes evinde yemek pişirmezken ben ticket ile evime erzak alıp gece 12 de bile kışlık hazirlayan hem de dış ticaret uzmanı bir insanım. Esi işsiz kaldığında evi gecindiren ve hatta yasli annesine de bakan biriyim. Daha neler söylerim de onlar ben de kalsın
. Ben kendimi biliyorum yani çok iyi.

Ben annemin babamın bir lirasını almadım ki bir başka adam ya da kadının bir lirasına tenezul edeyim tam tersi esimin işsiz kaldı dönemde aylık geliri 100 bin TL olan eski es, babası ödemiyorsa babasının esi çalıştığı için evlilik birliğindeki esin borcu sayilacagindan cocugun nafakasi borc olduğundan, esin borcunu ödemek suretiyle kendisinin ödemesi mümkündür diye düşünüp dilekçe yazıp icra dairesine sunmustur..Yani kim kimin parasina göz dikecek kadar aç gözlü ve adi bu basit bir örnek olsun size. Daha çok şeyler var da be anlatılacak kadar kısa ne de henüz zamani değil.bir gün bir kitap yazdığımda ya da diğer tv programlarim gibi bir program yaptığımda erken menopozu anlatan ben, bunlari da anlatirim inşallah yakın gelecekte.

Merak etmeyin kimse mağdur olmadi ,çünkü ortak kasaya taki konulurken ki tutanak da eski mahkemelerde jayit vardi her iki tarafın da imzası ile. Takilarin adet ve türüne göre hesaplama vardi yüzde sekseni esimin ailesindem takılanlar.. bunlari da içine düştüğümüz ve ben evlendikten sonra çıkan saçma sapan mahkemelerden dolayı görmek yani öğrenmek zorunda kalmış biriyim yoksa benden önce kim ne yapmış cok da umurumda değildir eski eşinin kardeşini okutmuş onunla ve ailesi ile helallesip düşman olmadan cebinde 100 tl ile boşanmış bir kadınım ben..gecmis ya da düşmanlık bilmem .Benden önce umurumda olmaz

Kaldi ki konumu tam okumadan 2 bilezik ya da eski es muhabbeti yapan biri olarak algılamanizi da normal buluyorum ve de bulmuyorum .Ben de bosandim kimsenin kocasını ne geçmişte çaldım ne şimdi.. boşanan kadını anlamayacak biri de olamam. Ben kimsenin düşmanı değilim ..ortak kasa vs konusu açıldı da anlattım ustelik o insan benim o kadar canımı yaktı ki o kadar şeyler yaptı ki ben evlendikten sonra.

Allah büyük. Herseyi gören ve bilen odur. Bu dünyada ve öbür dünyada esimin ailesi esimin geçmişi ve dolaylı olarak bilerek ya da bilmeden esimin yaptıkları. Halen geçmeyen zonalarimin sebebi... Allah herkesten misli misli çıkarsın...o zaman huzura erecegim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…