• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete yakama yapıştı

Lesia

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2021
158
-12
11
Merhaba, kaygı bozukluklarıyla ilgili problem yaşıyorum. Anksiyete yakamı bırakmıyor. Mesela birşey yapmayı planlıyorum, ya anksiyetem tutarsa herşeyi mahfedersem diye düşünüp kaçınıyorum. Normalde sosyal bir insandım, karantinayla beraber asosyalleşmeye başladım artık anksiyetem tutar da insanların gününü mahfederim diye arkadaşlarımı eker oldum. Ya da dışarı çıktığımda anskiyetem tutar diye korkmaya başladım. Anksiyete yaşamamak için de yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, yapmıyorum. Bu sorunu yaşayanlar varsa siz neler yapıyorsunuz, nasıl baş ediyorsunuz? Bu durum artık beni kötü etkiliyor ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Psikiyatriye gitseniz iyi olur, ilaç tedavisine ihtiyacınız vardır belki. Destek almadan üstesinden gelebilecek durumda değilsiniz bence, hayat kalitenizi fazlasıyla düşürmüş.
Bulunduğumuz şehirde terapi veren çok az sayıda. İlaç kullanmakta istemiyorum açıkçası

Bende de var
Hemde berbat derecede
İki yıldır iyiydim 3 ay önce tüp bebek teşhisi aldım
Stresten 11 kilo verdim titreyerek uyuyup kusarak uyandım
Doktorluk oldum yeniden ilaç başladı
Tüm gün aynı şeyleri düşünmekten artık beynim patlıyo
Benim de her gece acile gittiğim, yediğimi kustuğum bir dönemik oldu. O dönemlerde bana çok iyi gelen kendine yardım kitaplarıydı. Psikonet yayınlarının kitaplarına bakmanızı tavsiye ederim.

Antidepresanlara olan önyargıyı hiçbir zaman anlayamayacağım galiba :) Kısa bir ilaç tedavisi sürecim olmuştu ve anksiyeteden tamamen kurtuldum. Boşuna eziyet ediyorsunuz kendinize.
Ben de kullanıyorum hatta koşarak gidiyorum
Eminim ki bir zararı varsa bile asla stres ve kaygılı nir vucüdden daha zararı olamaz
Onlar olmasa kafayı yerdim heralde
Beynim plak gibi sürekli aynı düşüncelir tekrar ediyodu

Benim de her gece acile gittiğim, yediğimi kustuğum bir dönemik oldu. O dönemlerde bana çok iyi gelen kendine yardım kitaplarıydı. Psikonet yayınlarının kitaplarına bakmanızı tavsiye ederim.
Takıntıda var bende
Mesela narkoz alamam
Ya alırsam çarpıntım tutarsa
Ya kötü şeyşer olursa sürekli ama sürekli aynı düşünceler berbat bi his 😞

Antidepresanlara olan önyargıyı hiçbir zaman anlayamayacağım galiba :) Kısa bir ilaç tedavisi süreci sonunda anksiyeteden tamamen kurtuldum. Boşuna eziyet ediyorsunuz kendinize.
Çevrem de kiminle antidepresan konusunu konuşsam hep kötü şeyler söylüyorlar. Size şuan deli saçması gelebilir ama ilaçların protokollerini okuyunca içmekten korkuyorum. Hemen vücudumu dinleyip ilacın yan etkilerini arıyorum kendim de. Çevremden duyduklarım da çok etkili oldu bu korkumda🥺

Çevrem de kiminle antidepresan konusunu konuşsam hep kötü şeyler söylüyorlar. Size şuan deli saçması gelebilir ama ilaçların protokollerini okuyunca içmekten korkuyorum. Hemen vücudumu dinleyip ilacın yan etkilerini arıyorum kendim de. Çevremden duyduklarım da çok etkili oldu bu korkumda🥺
Hepsi şehir efsanesi.

Benim.son zamanlarda yakama yapismakla kalmayip hayatimi esir aldi.Konu bile acmayi dusunuyodum.Ne yapacagimi bilmiyorum.
Benim de benim de. Hatta bir dönem soluğu hastanede alıyordum, sürekli ağlıyordum Bana iyi gelen bir kaç şeyi önerebilirim isterseniz.

Back