Merhaba arkadaslar,
Aylar önce acmistim bu konuyu. Annem o dönemler cok hastaydi. Simdi Allah'a sükürler olsun ki cok iyi.
Nasil üstesinden geldi diye soranlar olursa söyleyeyim.
Öncelikle iyi bir hekimle görüsmeniz gerekiyor. Annem bir cok psikologla görüstü ama en son ki psikolog kadar yardimci olan olmadi.
Ilaclarini saatinde aldi. Bu cok önemli bir nokta, ilaclarinizin saatini degistirmemeniz gerekiyor.
Uyku düzeni bozulmustu, kullandigi ilaclarla buda düzeldi. Erken yatmaya gayret gösterdi. En gec saat 22.00'da yataktaydi. Hatta daha erken yattigi günlerde cok cok daha iyiydi. Simdi bazen aksam 20.30-21.00da uyuyor.
En önemliside moral arkadaslar. Kendi kendinize moral veremiyorsaniz (hastayken bu cok zor biliyorum) ozaman sevdiklerinizle vakit gecirin. Özelliklede güler yüzlü ve neseli yakinlariniz varsa, onlarla vakit gecirmeye bakin. Annem bu konuda cok sansliydi. Arkadaslari cok destek oldular, depresyon gecirmis arkadaslari özelliklede. Ve genelde neseli insanlardir, annemin morelinin düzelmesi icin baya caba sarfettiler. Kardesim, ben ve babam annemi hic yalniz birakmadik. Hasta yakinlari mutlaka hastaya iyi davranmali. Psikoloji alt üst olmus bir hastayla yasamak cok zor, ama hasta yakinlari sunu hic bir zaman unutmamali; beyin kanamasi gecirmis bir hastanin ne kadar bakima ihtiyaci varsa, psikolojisi bozulmus bir hastaninda o kadar ilgiye ihtiyaci vardir.
Eger imkaniniz varsa tatile cikin. 2-3 hafta. Sevdiklerinizle birlitke. Bunun cok faydasi oluyor.
Birde son olarak spor yapin arkadaslar. Illa spor merkezlerinde spor yapmaniz gerekmiyor. Gündüzleri yürüyüse cikin. Annem bununda faydasini gördü. Birde yüzme havuzuna gidiyorduk haftada bir kere, ardindan saunaya. Inanilmaz rahatlatiyordu. Kesinlikle tavsiye ederim. Hamamlarda cok faydali olur.
Annemin hastaliginin ardindan tam 1 yil gecti. Bazen bas agrilari oluyor. Buda uyku dengesini bozdugu ve ilaclarini aksattigi zaman oluyor. Hekiminiz ilaclarinizi birakin demeden sakin ola birakmayin. Kendi kafaniza göre is yapmayin. Uyku ve ilac cok önemli.
Eger annemin doktoruyla görüsmek isteyenler varsa ismini ve adresini yazabilirim.
Istanbul mecidiyeköy taraflarinda.
Allah herkese acil sifalar versin, sakin ümidinizi kaybedip iyilesemeyecegim demeyin, annemin rahatsizligi cok agirdi ama artik eskisi gibi. Hatta eskisindende daha güclü bir kadin
Yok canım maalesef o endişe nöbetleri geldi mi başka türlü gitmiyormafoldumbenbende istemiyorum aslında ilaç kullanmak ama önce bi doktor bulsam devlette ilgilenmiyorlar ki adam gibi
herkese merhaba.kız kardeşim de paranoid bozukluk başladı 2007 yılında.kardeşim üniversite mezunu çok zeki inanılmaz güzel bir kızdı.o kadar sinsi bir hastalıktı ki anlayamadık.daha doğrusu konduramadık ona bu hastalığı.ta ki bir akşam evden hızla çıkıp gidene kadar.odadaymış beni öldürecek abim diye evden atmış kendini komşunun evine girmiş o hızla.kendimi çok suçladım onunla ilgilenmedim vs vs vs diye.tedavi ettirdim onu o dönemde.daha da uzun mesele ama sıkmak istemiyorum kimseyi.....sonra benim ağlama krizlerim başladı.dıştan ya da içimden hep ağlıyordum.asabileşmiştim iyice.işten atılacak kardeşim diye korkulara kapıldım hiçbirşeye konsantre olamamaya başladım.zaten işyerimde huzur yoktu.uykum düzenim bozuldu.ve en kötüsü kızım bana anne sen neden hiç gülmüyoyysun neden hep bööle üzgünsün demeye başladı.4 yaşındaki kızım diyordu bunu bana.o zaman karar verdim doktora gitmeye.1 yıl ilaç kullandım tabi terapi alamadım.ama gülüyordu yüzüm artık ve kımızmda çok mutluydu.ilaç iyi geldi.ancak şu iki aydır bıraktım doktorumun isteğiyle.kilo aldımm stres oluyorum adet olamıyorum.bazen ciddi anlamda kötü oluyorum ara ara.öfke nöbetlerim oluyor.tekrar doktora gitmeyi düşünüyorumm.
ışallah canım birine beddua edeceksem anksiyeten bozulsun işallah diycem
bugün işe nasıl gittiysem iyi misin sen dedi müdürüm kalbim ağzımda geldim işe.Sensible henüz doktor adını vermedi ama bayrampaşada bi klinikte doktor önerdi tatlı gacı bir arkadaş sağolsun:) bu hafta onunla görüşeceğim memnun kalırsam seni de yönlendiririm,öğrenciyken tedavisiz pek bi etkilerini anlamıyorsun bu rahatsızlığında iş hayatı fena oluyor.üni deysen mediko falan varsa orda psikologda vardın yardım alabilirsin canım
Bu kadar düşünme bence.Gizlenecek bişey değil bu utanılacak bişeyde değil.Eski erkek ark ım bu tarz şeyleri hoş karşılamıyodu,öğretmen olmuştu adam olamamıştı.En son benim panik anımda üstüme gitti ve ben bitirdim.Sonra kendisi mecburen psikyatriste gitti ya da bana öyle söyledi majör depresyon teşhisi konmuş.Çok güldüm ben buna delikafadulden
Tamam tatlım haber bekleyeceğim senden :hulya: Henüz okula gitmiyorum, işte de sorun yaşadım, tutunamıyorum :çok üzgünüm: Seni iyi anlayabiliyorum. Artık daha vakit kaybetmek istemiyorum. Erkek arkadaşımın henüz haberi de yok. Söylesem mi acaba ona da, yardımcı olur. :uhm:
Bu kadar düşünme bence.Gizlenecek bişey değil bu utanılacak bişeyde değil.Eski erkek ark ım bu tarz şeyleri hoş karşılamıyodu,öğretmen olmuştu adam olamamıştı.En son benim panik anımda üstüme gitti ve ben bitirdim.Sonra kendisi mecburen psikyatriste gitti ya da bana öyle söyledi majör depresyon teşhisi konmuş.
Şimdikine ise ben söylemek istemedim baştan,ne kadar tanıyo ki beni ona ne dedim yeniyken sonra söylediğimde,neden gizledim diye kızdı.Ben arada celallenirim,saçmalarım.Bazen dayanamaz tepki verir ama çoğu zaman durumu bildiğinden sabreder.Söyle bence cnm
Çok iyi anlıyorum seni,deme bişey şimdilik o zaman fazla da yoğunlaşmalmaz:bu hastalıkla sağlıklı bir ilişki yaşamakta zor.Kafamızdan soru işaretleri gitmez ki hiç
bana çok benziyosun biliyonmu :)) bende çok neşeli ve çok pozitifim. derdi olan gelir beni bulur. valla güzin abla gibiyim. ama gel gelelim bu kel kendi kafasına ilaç bulamıyo :)) :1hug:Çok sağol canım benim ilgine,benim anksiyete bozukluğu yaşadığımı dışardan bakan anlamaz zaten.Çok neşeliyimdir.İçime atar atar saçmasapan bir sebepten patlarım.Çok hassasım bi de insanları rahatsız etmekten çekinirim hep,bu hastalıkta hassasları buluyor.Ben 5 sene önce atlattım bu hastalığı.İş ve aşk hayatımdaki aksilikler tetikledi...
arkadaşlar sensiblenin önerdiği doktor tabiki sizede yardımcı olur fakat şunuda eklemeden geçemicem. kendimden örnek vereyim öncelikle. benimde tavsiye üzerine gittiğim bir doktor vardı. belki mesleğinde çok iyiydi bilemicem ama ben o doktorla bir türlü iletişime geçememiştim. hareketleri davranışları sanki umarsız sıradan savmak gibi gelmişti. birde gideceğiniz doktora her an ulaşabilmeniz çok önemli. ( gecenin bi vakti aramak değil tabi ) mesela terapiden geleli 5 gün oldu ve anks.niz tuttu. ee nolcak. 1-2 dakkalık sizi rahatlatana kadarki tel. konuşmasını çok görmicek. şu anki doktorum çok iyi. bana bu garantiyi verdiği halde bir kez olsun aramadım ama bu rahatlığı bana vermesi bende pozitif etki yaptı.Canım umarım Sensible'nin dediği doktor yardımcı olabilir bize de, bizde düzelebiliriz. kaydirigubbakcemile5