Anksiyete (endise bozuklugu)

ah ah bendede var ve şu 1 aydır deli gibi hapsetti içine üstelik de yeni hamileyim o yüzden ilaçta veremiyo kullandığım ilacıda kesti doktor o kadar zor bi durumki anlatamam panik halinde uyanmak bi daha uyuyamamak yerinde duramamak banyo yapmaktan bile korkuyorum boğulurum diye şimdi hamileliğin verdi halsizlikle tam bir işkenceye dönüştü iştahı sıfır 4 kilo verdimherşey bana işkence gibi geliyo böyle iyice geldiği zaman evde filan duramıyorum gerçi hala kendi evime gidemiyorum annemlerde lkalıyoruz bi süredir kendi evim beni iyice boğuyo napıcam kızlar doktor 4 ay olunca tedaviye başlayabiliriz diyo ama ben o kadar süre nasıl dayanıcam öyle korkuyorum zaten bu korku iyip bitiriyo insanı beynime odaklandı kaldı Rabbim hepimizin yardımcısı olsun en berbat hastalık inanaın ki bu
Mesajı yazalı baya olmuş nasıl oldunuz ben de hiç iyi değilim bi ara evimde duramıyordum şimdi de zor duruyorum

İyiyim elhamdülillah ben hala ilaç kullanıyorum yani ilaçsız olmuyor bende.

Arkadaslar aranizda bu hastalikla mücadele edenler var mi? Yada yakinlarinizda bu hastaligi olan yakinlariniz var mi?

Annem bu hastalikla mücadele ediyor, önce depresyon teshisi konuldu, sonrada endise bozuklugu denildi, ki ikincisi annemin durumuna daha yakin.

Herseyden endise ediyor. Hastligin aciklamasini kisaca alta kopiliyorum.

Eger bu hastalikla ilgili bilgisi olan varsa ve en önemlisi nasil üstesinden gelinir bilen varsa lütfen cevap yazsin..

Saygilar

--------------------------------------------------------------------------------

Anksiyetenin en iyi tanımı, somatik belirtilerin de eşlik ettiği, normal dışı, nedensiz bir tedirginlik ve korku halidir.

Anksiyeteyi, kaygı, sıkıntı, bunaltı, endişe olarak da adlandırabiliriz. Anksiyete yaşayan kişi bu durumu "kötü bir şey olacakmış hissi", "hoş olmayan bir endişe hali" ya da "nedensiz bir korku" şeklinde ifade eder. Korku, dışarıdan gelebilecek kaynağı belli gerçek bir tehlike karşısında ruhsal ve bedensel olarak verilen bir tepki biçimidir. Böyle gerçek bir tehlike ile karşılaşan kişi şiddetli bir korku duygusuyla beraber fiziksel tepkiler de gösterir: kalp çarpıntısı, titreme, terleme, gözbebeklerde büyüme, ürperme, v.b. gibi. Anksiyete de kişi sanki kötü bir şey olacakmış gibi nedeni belirsiz bir endişe hisseder. Anksiyete, nedeni hakkında net bir bilgimizin olmadığı, içsel bir tehlike ya da tehdit karşısında gösterilen psikolojik bir tepki olmasına rağmen, korkuda olduğu gibi bedensel belirtilerin eşlik ettiği bir durumdur. Bu durum çok hafif bir tedirginlik ve gerginlik duygusundan panik derecesine kadar varan değişik yoğunluklarda yaşanabilir.

Anksiyetenin en iyi tanımı, somatik belirtilerin de eşlik ettiği, normal dışı, nedensiz bir tedirginlik ve korku halidir.

yaygın anksiyete bozukluğunun belirtileri kişiden kişiye değişir.

√ Birinci grup belirtide hasta titrek, sinirli, küçük bir gürültüde sıçrama, gergin bir durumdadır. Hastada adale ağrısı yorgunluk ve huzursuzluk görülür. Alında kırışma, yüzde gerginlik, göz kapaklarında titreme, yerinde duramama belirtileri yaygın anksiyete bozukluğunda görülür.

√ ıkinci grup belirtilerde ise terleme, kalp çarpıntısı, ellerde terleme, ağız kuruluğu, baş dönmesi, el ve ayaklarda karıncalanma ve uyuşma, mide bozukluğu, sık idrara çıkma, ishal, boğazda boğulma hissi, yüzde solgunluk ve kızarma, hızlı nabız ve solunum vardır.

√ Üçüncü gurup belirtiler ise her an bir şey olacak hissi, düşüp bayılma hissi, ölüm korkusuna kapılmak, aile bireylerinden birinin başına bir şey geleceği veya öleceği korkusu görülür.

√ Dördüncü grup belirtiler ise ayrıntılar üzerinde durma, çevreden gelen uyarıları kötüye yorma, düşündüğü tehlikeyi beklemeye başlamak, aşırı sinirli ve huzursuz görünmek, dikkatini toplayamamak, uykusuzluktan ve uykuya dalamamaktan ve uykusunun bölündüğünde şikayet etmek.

ALINTIDIR
Öncelikle geçmiş olsun. Anksiyete bozukluğu, psikiyatr ve psikolog iş birliği ile tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Bu bozukluğun temelinde genellikle "kimse beni sevmiyor; değersizim" gibi çarpıtılmış düşünceler vardır. Genellikle depresyon eşlik eder.

"SevdikLerime bişey oLacak mı" diye korku yaşıyorum yazmışım geçen mesajımda.. 2 hafta önce 19 yaşında minik kuzumu , kardeşimi kaybettim. Deliriyorum sandım, ölüyorum, bu acıyla başa çıkamıyorum sandım. Ama her gün tekrar uyandım.. Şimdi ölüm korkusu iyice başgösterdi ya da şekil değiştirdi bilmiyorum. Ölmekten korkuyorum artık. Arabaya her bindiğimde, şimdi kaza yapacak, işyerinde biri gelip silah sıkacak, banyoda düşüp kafamı vurucam..
"Ben de öLürsem annem ne yapar ne hale geLir" diye düşünmekten uyuyamıyorum artık..

Yardım et Allah'ım..
Ayni şeyleri bende yaşıyorum. Bilhassa haberlerde izlediklerim ya da okuduklarim kadın cinayetleri falan çok etkiliyor izlemezsem bir süre sonra geçiyor bu anksiyete değil mi ? Yani kaza yapicam yada bıri gelecek silahla vuracak olayı falan başınız sağolsun bu arada 😓

Evet bende de var , evham kaygı şüphe en ufak bir şey olsun aha birşey mi olucak diyorum ve o gün sanki olmusta başıma gelmiş gibi bı hale girjyorum , ellerim titriyor sonra 😥ama şunu öğrendim o an nefes alıp vermeyi insan 10 dkka sonra rahatliyor

Merhaba arkadaşım aynı şey bende de var 2 buçuk yaşında bir oğlum var Allah'ım hepsini bağışlasın ben dualar sayesinde yendim bu rahatsızlığı arada bir geliyor özellikle sabah kalktığımda ama diyorum ki gelsin geldiği gibi gider kendi kendime konuşuyorum eee geldin ne diyosun falan ciddiye alırsan seninle kalır boşver gelsin geri gider

X