Anksiyete (endise bozuklugu)

Gittim canım ben bayrampaşaya bi tıp merkezine yazarım istersen sana ama şu anda iyiyim ilaçları 4 gün aldım doktor yan etkisi en az ilaç dedi ama çok dalgınlık yaptı iş değiştirdim eğitimlere katılıp 80 almam gerekiyordu ilacıda almadım o yüzden,annemde senin ruh halin iyi sesin düzeldi diyorbayanssulusmile Ama eğitimdekilerden biri sen panik atak mısın demesin mi bana :bbo: nerden anladın dedim.Ani tepkilerinden dedi:1ninca: doktorla bi daha görüşmem gerekiyor zannederse4m şimdi bi de iş öğrencem ayık olmam gerek kafamçokkarıştı

Canım ben de Bakırköy'e gitttim. İlaç verdiler onu kullanıyorum. Aynı zaman da terapide göreceğim. İkisi oldum mu daha rahat atlatırmışım rahatsızlığı. Şimdi terapi günümü bekliyorum. 6 ay içinde düzelirsin dediler ama bakalım, umarım düzelirim. bilmiyorumkismile

Arkadaşlar merhaba. Bende yaklaşık 4 senedir bu adi hastalıkla uğraşıyorum her seferinde tamam iyiyim diyorum ama belli bir zamandan sonra tekrarlıyor ve iyice umutsuzluğa boşluğa düşüyorum. Eşim anlayışla karşılıyor fakat bazen onunda benimle mücadele vermesinden sıkıldığını ve umursamaz olduğu hissine kapılıyorum. Okulumu bile bıraktım. Birde o 4 yılın içerisinde prematüre bir bebek dünyaya getirdim artı onun sorunlarıda hiç bitmedi. O kadar çok doktor gezdimki sonunda iyi bir doktora sanırsam denk geldim. Aradığımda yardımcı oluyor koşuyor rahatlatıyor. Hem ilaç hemde konuşarak çözmeye çalışıyor ve yaklaşık 3 aydır iyiyim. İnşallah birdaha tekrarlamasın diye dua ediyorum çünkü gerçekten bu hastalıkla yaşamak o kadar zorki... Herşeyden eli ayağı çekiliyor insanın...
İsterseniz doktorumu tavsiye edebilirim eğerki istanbuldaysanız.

Öff yaa ben de bıraktım okulumu bunun yüzünden senağlama Tutunamıyorum hiçbir yerde. Erkek arkadaşım destek veriyor oku diye de ben kendime güvenemiyorum ki :uhm: Yapamam, bir daha bırakırım diye korkuyorum. Kafam çok karışık. Terapide bunları anlatıp destek alacağım. Yoksa bir sonuca varamıyorum :gitme:

kızlar aranızda hiç tpoarlan hastalıgı yenen varmııı..ben 15 gün önce ilacı bıraktım bakalım ne olcakkkakannehir

Canım bana da bir arkadaş doktor tavsiye etmişti.Ki doktor gerçekten genç ve iletişimi kolay birisi velhasıl bana majör depresyon teşhisi koydu ve verdiği ilacın en az yan etkisi olan ilaç olduğunu söyledi.3-4 gün içtim ilacı resmen uyuşturdu beni.Sonra eğitimlerim vardı almadım.eğitimin bittiği günün ardından akşam alayım bakayım noolcak dedim.birkaç saat sonra Mide bulantısı ve halsizlikten ölüyodum su içsem çıkarcam durumuna geldim.Ya doktoru aramam gerek şimdi ya da yeni bir doktora gitmem.Aslında hayatımdaki olumlu gelişmelerden dolayı da toparladım biraz ama yeni başladığım eğitimde birisi hiç bahsetmediğim halde panik atak mısın sen dedi off yaamafoldumben

Canım bana da bir arkadaş doktor tavsiye etmişti.Ki doktor gerçekten genç ve iletişimi kolay birisi velhasıl bana majör depresyon teşhisi koydu ve verdiği ilacın en az yan etkisi olan ilaç olduğunu söyledi.3-4 gün içtim ilacı resmen uyuşturdu beni.Sonra eğitimlerim vardı almadım.eğitimin bittiği günün ardından akşam alayım bakayım noolcak dedim.birkaç saat sonra Mide bulantısı ve halsizlikten ölüyodum su içsem çıkarcam durumuna geldim.Ya doktoru aramam gerek şimdi ya da yeni bir doktora gitmem.Aslında hayatımdaki olumlu gelişmelerden dolayı da toparladım biraz ama yeni başladığım eğitimde birisi hiç bahsetmediğim halde panik atak mısın sen dedi off yaamafoldumben

Tatlım istersen sen de Bakırköy'e git ilaçla beraber terapi iste hemen yardımcı oluyorlar zemuszemus

EYLÜLCÜĞÜM NELER YAŞADIĞINI çok iyi anlıyorum çünkü bende 3 yıldır bu illetle uğraşıyorum sürekli ilaç kullanıyorum gayet rahattım ben ama şu an bende hamileyim ve ilk öğrendiğimden beri ilaçta kullanamıyorum o kadar zor geçiyoki anlatamam hergün ölüp ölüp diriliyorum yamanlız kalmaktan çok korkuyorum bayram dolauısıyla iyiydim eşim yanımdaydı ama yarın artık işe gidecek ben ne yapıc

biz yanındayız canım. eşin yokken bişey olursa yaz buraya online arkadaşlar kesin yazar.
ya arkadaşlar neden bi grup kurmuyoz msn de konuşucak hem birbirimize daha kolay ulaşırız ne dersiniz?

Tatlım istersen sen de Bakırköy'e git ilaçla beraber terapi iste hemen yardımcı oluyorlar zemuszemus

cnm ben oraya ilk hastalandığımda gitmiştim yıllar önce.Adam gibi hiç ilgilenmediler neyin var he he al ilaç yamışlardı
:bbo:

Dur bakalım bıraktım ilacı sensible nin annesinin doktorunu denerim belki hem yeni işime yakın

Öff yaa ben de bıraktım okulumu bunun yüzünden senağlama Tutunamıyorum hiçbir yerde. Erkek arkadaşım destek veriyor oku diye de ben kendime güvenemiyorum ki :uhm: Yapamam, bir daha bırakırım diye korkuyorum. Kafam çok karışık. Terapide bunları anlatıp destek alacağım. Yoksa bir sonuca varamıyorum :gitme:

İnsanın kendine olan güveni tamamen gidiyor. Hiçbir işe yaramayan boş bir insan olarak görüyor kendini. Çok kötü hemdee çokk...

izmirli sana tavsiyem ne olursa olsun okulunu bırakma. okula gittiğinde bir gelir iki gelir anks. daha sonra kendi kendine anlamadan savunma mekanizması geliştirirsin. bide şöyle düşün sanki evde otursan, elini eteğini herşeyden çeksen bu hastalık tamamen biticekmi ? bırak nerde geliyosa nerde oluyosa olsun. hayatını buna göre yönlendirme. ilerde bu hastalığı atlattığında yapamadıklarının pişmanlığı büyük olur. bi düşün evde yada huzurlu bi ortamdasın ama yine gelebiliyo bu illet. bırak nerde gelicekse gelsin. sen sadece başa çıkma yollarını bul onlar üzerinde odaklan.

cnm ben oraya ilk hastalandığımda gitmiştim yıllar önce.Adam gibi hiç ilgilenmediler neyin var he he al ilaç yamışlardı
:bbo:

Dur bakalım bıraktım ilacı sensible nin annesinin doktorunu denerim belki hem yeni işime yakın

Daha önce ben de gittim bana da aynı yaklaşımda bulundular. Ancak bu gidişimde ilaç kullanmak istemiyorum dedim hemen terapide verelim sana dediler.

izmirli sana tavsiyem ne olursa olsun okulunu bırakma. okula gittiğinde bir gelir iki gelir anks. daha sonra kendi kendine anlamadan savunma mekanizması geliştirirsin. bide şöyle düşün sanki evde otursan, elini eteğini herşeyden çeksen bu hastalık tamamen biticekmi ? bırak nerde geliyosa nerde oluyosa olsun. hayatını buna göre yönlendirme. ilerde bu hastalığı atlattığında yapamadıklarının pişmanlığı büyük olur. bi düşün evde yada huzurlu bi ortamdasın ama yine gelebiliyo bu illet. bırak nerde gelicekse gelsin. sen sadece başa çıkma yollarını bul onlar üzerinde odaklan.

Tatlım yok ya o kadar kolay olmuyor kendimle mücadele ediyorum ilaç kullandığım halde gene de çok zorlanıyorum. Bir kere güvenin olmuyor kendine, dikkat dağınıklığı oluyor, kafanı veremiyorsun bir şeye. Zor anlıyorsun. Bu sene gireceğim ÖSS'ye, bilmiyorum ne olacak. Okumak çok istiyorum. Fakat yapabileceğim bir şeye bir kaç zaman sonra yapamam, başaramam diyorum. Çok kötü bir durum. İnsan arasına da pek girmek istemiyorum bu durumdan dolayı, tutanamıyorsun çünkü. Mutlu da değilim. Hepsi üst üste geliyor yaa. Sevgilim buluşmaya çağırdığı zaman kimi zaman onun yanına bile gitmek istemiyorum yaa var mı böyle bir şey. mafoldumben Bu sene üniversite de onun yanını yazacağım, başaramayacağım galiba gene çıkıp geleceğim. Öyle olacak diye çok korkuyorum. mafoldumben Zaten herkes eleştiriyor beni, komşular desen ayrı, akrabalar desen ayrı ağzı olan konuşuyor. Senden bir şey olmaz, bir adım ilerleyemedin, bak okulunu bıraktın geldin... falan filan bir ton şey. Böyle dediklerinde azda olsa kendime güvenim varsa oda gidiyor. Bir daha okulu bırakıp gelmek istemiyorum, aynı duruma düşmek istemiyorum. mafoldumben

anksiyete kaygı endişe halini zaman zaman hepimiz yaşıyoruz aşırı olduğunda bir psikologdan yardım almak gerekir.

ben panik atak gibi psikolojik sorunlar yaşadığımda sakaryada psikolog aradım internette bakarken onlineterapiler üzerinden görüşerek destek veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tatlım yok ya o kadar kolay olmuyor kendimle mücadele ediyorum ilaç kullandığım halde gene de çok zorlanıyorum. Bir kere güvenin olmuyor kendine, dikkat dağınıklığı oluyor, kafanı veremiyorsun bir şeye. Zor anlıyorsun. Bu sene gireceğim ÖSS'ye, bilmiyorum ne olacak. Okumak çok istiyorum. Fakat yapabileceğim bir şeye bir kaç zaman sonra yapamam, başaramam diyorum. Çok kötü bir durum. İnsan arasına da pek girmek istemiyorum bu durumdan dolayı, tutanamıyorsun çünkü. Mutlu da değilim. Hepsi üst üste geliyor yaa. Sevgilim buluşmaya çağırdığı zaman kimi zaman onun yanına bile gitmek istemiyorum yaa var mı böyle bir şey. mafoldumben Bu sene üniversite de onun yanını yazacağım, başaramayacağım galiba gene çıkıp geleceğim. Öyle olacak diye çok korkuyorum. mafoldumben Zaten herkes eleştiriyor beni, komşular desen ayrı, akrabalar desen ayrı ağzı olan konuşuyor. Senden bir şey olmaz, bir adım ilerleyemedin, bak okulunu bıraktın geldin... falan filan bir ton şey. Böyle dediklerinde azda olsa kendime güvenim varsa oda gidiyor. Bir daha okulu bırakıp gelmek istemiyorum, aynı duruma düşmek istemiyorum. mafoldumben
seni çok iyi anlıyom ama negatif yaklaşıyosun herşeye. kendi kendini bi kere şartlandırıyosun bi zaman sonra yapamam edemem diye. bi zaman sonra daha kötümü olacağını düşünüyosun. bunun sebebi ne? herkesin eleştirmesi neden bu kadar umrunda. inan sana çok kızıyom ve üzülüyom. neden dersen aynı sen gibi bende bu illlet yüzünden ve maddiyatsızlıktan okumadım. ama gel görki şimdi olsam sürüne sürüne giderdim okula yine giderdim. okuluna git mesleğini eline al o zaman kendine olan güvenini kimse sarsamaz sende çok umursamazsın zaten. ilersini karamsar düşünmek istersen bu açıdan düşün. insanın başına gelmedik olay kalmıyo. hem ekonomik açıdan kendini yükseltirsin hem hayatta önüne çıkacak engellerle mücadelen farklı olur. şimdi kendini toparla ne olursa olsun okuluna git. hastamı oldun ol. öldürmüyo biliyon. o anlar çok zor senden iyi bilirim. ama herşeyi bu hastalığa endeksleyip kendini hastalığa göre yönlendiremessin bunu kafana sok. sana bişey daha . diyelim anks. tuttu benim ki hiçde hafif atlatmam hemen ilgilenicek bişeyler bulurum alırım kitap okurum. artık kitapmı beni okur benmi kitabı bilinmez ama okurum. anlarmıyım hayır. çünkü kafamı veremem. ama inat ederim. okurken okurken bir kelimeye bile odaklansam o an bir cümlelik süre bile rahatlasam kafidir. kendini çekme hayattan. zevk alsanda almasanda yapmak istesende istemesende yap. SEN BA-ŞA-RI-CAK-SINN

Mücadele ediyorum da çoğu zaman maneviyatım çöküyor. Dışarıya çıkmak bile istemiyorum, fakat elimden geldiğince beynimi iyi yöne çalıştırmaya çabalıyorum. Bu ay bitsinde ilaç etki etmeye başladım mı ben de rahatlarım bir nebze. bayanssulusmile

izmirli inş. ilaçlarınla kendini biraz daha toparlarsın. ilaçlar etki ettikçe sende daha pozitif daha mantıklı düşüneceğinden eminim. okula devam etme karaını al ve bana lütfen ulaş. özelden msj at. seni merak ediom. yapıcaksın ben buna eminim adım gibi.

X