Anksiyete (endise bozuklugu)

ışin ilginç tarafı bende yanlızlıktan korkmuyorum..Birileri yanımda olsa daha tedirgin oluyorum kaydirigubbakcemile3

yok ben yanlızlıktan ve evde sürekli durmaktan çok sıkılıyorum hemen bi yerlere gitmek istiyorum

maalesef bende aynı hastalığı yıllardır çekiyorum.bana panik atak teşhisi kondu ama ben kendşme birşey olacak die korkmuyorum ki
her an kötü birşey olacak korkusu,sürekli bir endişe hali,yakınlarıma birşey olacak korkusu yiyip
bitiriyor beni
sanırım ben ağır vakayım yukarıdaki 4 şıkta bana uyuyor.
ilaç devamlı kullanıyorum.zaman zaman sakinleşsemde arada bir kriz gibi geliyor.1 ay falan toparlanamıyorum
allahım hepimize şifa versin.

maalesef bende aynı hastalığı yıllardır çekiyorum.bana panik atak teşhisi kondu ama ben kendşme birşey olacak die korkmuyorum ki
her an kötü birşey olacak korkusu,sürekli bir endişe hali,yakınlarıma birşey olacak korkusu yiyip
bitiriyor beni
sanırım ben ağır vakayım yukarıdaki 4 şıkta bana uyuyor.
ilaç devamlı kullanıyorum.zaman zaman sakinleşsemde arada bir kriz gibi geliyor.1 ay falan toparlanamıyorum
allahım hepimize şifa versin.

:)) Ağır vaka falan değilsin bence herşey senin elinde .iyi olmakta .kötü olmakta

ben mahfoldum bu panik atak ve anksiyete bozukluğundan hamieliğimin 4 ayı berbat geçti
resmen bunalıma girdim duaların yüzü suyu hürmetine daha iyiyim
ama dün yine çok korktum hiçbişey yokken birden kalp atışlarım hızlanmaya basladı ölçtüm
200 atıyor artık nefes alamamaya basladım he tamam dedim gidiyorum hemen kustum yarım saat sonra geçti yemek yemeye korkar oldum artık her yemek yedikten sonra aynı durum çarpıntı çarpıntı çarpıntı

Beray mahvolmak yokk artık alışman gerekiyor bu ataklara ..korkma hiçbirşey olmaz allahın izniyle

:bbo:bende kurtulamadım bu sinsiillten yaaa..kaua gbii saplandı kalldı bnde benyanlızlıktan felan korkmam..ama insanlarlada iletşimim iyii eşim dostum arkadaşim daima kapı mı çalrlar am klap çarpıntısı agızkuruması bogaz düğümlenmesiii ararda geliyoooooo..ilaçsızda olmuyo sanki 1 ay içmsem diger ay tekrara içiyom..hamile kaldıgımda ne olcak bilmemm:sinifsinif:

bende sorunları çok takıyorum kafama. çok dert ediyorum bu durumdan kurtulmam gerek ama nasıl.sonuçta kendime zarar veriyorum.

Bende de hem panik atak hem anksiyete bozuklugu var.Şimdi de dogumdan cok korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum odum kopuyor geceleri uyku muyku kalmadı artık.dr. pasifloraverdi içsemi içmesem mi kararsızım yani geçiçi bir çözüm.

Kızlar şükürler olsun yalnız değilim.Ben panik atak diye gittim anksiyete bozukluğu dendi.1.5 sene ilaç tedavisi gördüm.Ama o zamanlar bile dışardan bakan hasta olduğumu düşünmezdi dışarıya inanılmaz neşeliyim.Okuluma mal olmuştu o zamanlar bu rahatsızlık ailemde çok ciddi sorunlar yaşıyordum.Babam kronik alkolik annem de de anksiyete bozukluğu ve agorafobi var.Ne yaşıyosam içimde.Ya bi insan otobüste akbil basmak için beklerken kalbi mi sıkışır?bi iş istendiğinde çözene kadar eli ayağına dolaşık halde ni olur.Birinden bişey isteyeceği zaman 9 mu doğurur.Tedavşye tekrar başlayacam galiba.ış değiştirmek istiyorum ama görüşmelerde eminim ki kendimden emin duramıyorum:KK43:
ış yerinde de departman değiştirmek istiyorum bunu gidip konuşamıyorum.ıstanbulda uygun fiyatlı bir doktor önerin bana noolur.Ya da devlette bildiğiniz iyi bir doktor varsa

Öff bu hastalık bende de 1 yıldır var en yakın zaman da doktora gideceğim. ılaç kullanmak istemiyorum fakat başka çaresi yok sanırım. Antidepresan ilaçlar vücud sistemini alt üst ediyor, en önemlisi cinsel isteği öldürüyor. O bakımdan dolayı kullanmak istemiyorum. mafoldumben

Yok canım maalesef o endişe nöbetleri geldi mi başka türlü gitmiyormafoldumbenbende istemiyorum aslında ilaç kullanmak ama önce bi doktor bulsam devlette ilgilenmiyorlar ki adam gibi

bende 1 ve 2.grubu yaşadım. çarpıntılar, hızlı soluma ****************************
6 ay ilaç tedavisi gördüm. şimdi bıraktım ilacı. iyiym çok şükür. bu rahatsızlık ilaçsız maalesef kolay atlatılmıyor. hobiler edindim. boncuk işi, örgü falan . sıkıldıkça dışarı çıkıp yürüyüşler yapmaya çalışıyourm.
rabbim herkese şifa versin. bu rahatsızlığı çekenler inşallah şifa bulursunuz.

Merhaba arkadaslar,
Aylar önce acmistim bu konuyu. Annem o dönemler cok hastaydi. Simdi Allah'a sükürler olsun ki cok iyi.
Nasil üstesinden geldi diye soranlar olursa söyleyeyim.
Öncelikle iyi bir hekimle görüsmeniz gerekiyor. Annem bir cok psikologla görüstü ama en son ki psikolog kadar yardimci olan olmadi.
Ilaclarini saatinde aldi. Bu cok önemli bir nokta, ilaclarinizin saatini degistirmemeniz gerekiyor.
Uyku düzeni bozulmustu, kullandigi ilaclarla buda düzeldi. Erken yatmaya gayret gösterdi. En gec saat 22.00'da yataktaydi. Hatta daha erken yattigi günlerde cok cok daha iyiydi. Simdi bazen aksam 20.30-21.00da uyuyor.
En önemliside moral arkadaslar. Kendi kendinize moral veremiyorsaniz (hastayken bu cok zor biliyorum) ozaman sevdiklerinizle vakit gecirin. Özelliklede güler yüzlü ve neseli yakinlariniz varsa, onlarla vakit gecirmeye bakin. Annem bu konuda cok sansliydi. Arkadaslari cok destek oldular, depresyon gecirmis arkadaslari özelliklede. Ve genelde neseli insanlardir, annemin morelinin düzelmesi icin baya caba sarfettiler. Kardesim, ben ve babam annemi hic yalniz birakmadik. Hasta yakinlari mutlaka hastaya iyi davranmali. Psikoloji alt üst olmus bir hastayla yasamak cok zor, ama hasta yakinlari sunu hic bir zaman unutmamali; beyin kanamasi gecirmis bir hastanin ne kadar bakima ihtiyaci varsa, psikolojisi bozulmus bir hastaninda o kadar ilgiye ihtiyaci vardir.
Eger imkaniniz varsa tatile cikin. 2-3 hafta. Sevdiklerinizle birlitke. Bunun cok faydasi oluyor.
Birde son olarak spor yapin arkadaslar. Illa spor merkezlerinde spor yapmaniz gerekmiyor. Gündüzleri yürüyüse cikin. Annem bununda faydasini gördü. Birde yüzme havuzuna gidiyorduk haftada bir kere, ardindan saunaya. Inanilmaz rahatlatiyordu. Kesinlikle tavsiye ederim. Hamamlarda cok faydali olur.

Annemin hastaliginin ardindan tam 1 yil gecti. Bazen bas agrilari oluyor. Buda uyku dengesini bozdugu ve ilaclarini aksattigi zaman oluyor. Hekiminiz ilaclarinizi birakin demeden sakin ola birakmayin. Kendi kafaniza göre is yapmayin. Uyku ve ilac cok önemli.

Eger annemin doktoruyla görüsmek isteyenler varsa ismini ve adresini yazabilirim.
Istanbul mecidiyeköy taraflarinda.

Allah herkese acil sifalar versin, sakin ümidinizi kaybedip iyilesemeyecegim demeyin, annemin rahatsizligi cok agirdi ama artik eskisi gibi. Hatta eskisindende daha güclü bir kadin:KK66:

Dedigim gibi eger bahsettigim hekimle görüsmek isteyenler varsa, bana özelden mesaj göndersinler.
Konusup dertlerini anlatmak isteyenlerede herzaman aciktir kapim:KK66:
Hasta yakinlarida ulasabilirler.
Ne kadar zor birsey oldugunu cok iyi biliyorum arkadaslar, Rabbim kimseye yasatmasin.
Elimden geldigi kadar destek olmak isterim hepinize.
Dedigim gibi, sakin ümidinizi kaybetmeyin, bu hastalik gecici, kalici birsey degil kesinlikle.
Basaracaksiniz, üstesinden geleceksiniz, ben yüzde yüz eminim buna:KK66:
öpüyorum hepinizi

Canım annen nerde yaşıyor?sen yurtdışı yazmışsın ama annen ist teyse yardım almak isterim.Çok sağolsun bi arkadaş özelden doktor önerdi onu deneyeceğim ama annenin doktorunu da bilmek isterim.Hap almakla düzelemiyosun maalesef:gitme:iyi bir terapi şart.Bende salona üyeydim spor yapıyodum,bi süre önce üyeliğim bitti sonra hastalık su yuzune çıktı.Annen ne kadar şanslıymış çevresinde sağlıklı insanlar var.Ben tek çocuğum babam kronik alkolik 5 kez yatılı tedavi gördü düzelmedi görüşmüyoruz şimdi.Annem desen ayrı bi hal gece oturur gündüz uyur 3 senedir menopozda,sinirlenip ona buna çatıyor menopozu öne sürüyor:sinifsinif:kendi halinden de memnun dış dünyadan kopardı kendini insanlara güvenmiyor...Amma gevezelik ettim ha:eek:klava:içim çook dolu naapiyimsenağlama

Canım annen nerde yaşıyor?sen yurtdışı yazmışsın ama annen ist teyse yardım almak isterim.Çok sağolsun bi arkadaş özelden doktor önerdi onu deneyeceğim ama annenin doktorunu da bilmek isterim.Hap almakla düzelemiyosun maalesef:gitme:iyi bir terapi şart.Bende salona üyeydim spor yapıyodum,bi süre önce üyeliğim bitti sonra hastalık su yuzune çıktı.Annen ne kadar şanslıymış çevresinde sağlıklı insanlar var.Ben tek çocuğum babam kronik alkolik 5 kez yatılı tedavi gördü düzelmedi görüşmüyoruz şimdi.Annem desen ayrı bi hal gece oturur gündüz uyur 3 senedir menopozda,sinirlenip ona buna çatıyor menopozu öne sürüyor:sinifsinif:kendi halinden de memnun dış dünyadan kopardı kendini insanlara güvenmiyor...Amma gevezelik ettim ha:eek:klava:içim çook dolu naapiyimsenağlama

Canim benim. Inan bana seni cok iyi anliyorum. Hasta yakini olmak bile zorken, hastanin durumu nasildir tahmin edebiliyorum. Biz yurtdisindayiz canim, ama bir tanidik vasitasiyla istanbuldayken bahsettigim psikiyatrisle tanistik. Telefon numarasi babamda var, suan calisiyor, eve gelsin mutlaka numarayi özelden gönderirim sana.
Bu gecmeyecek bir hastalik degil canim. Ben aslina bakilirsa hastalik olarakta görmüyorum, her ne kadar hastalik kelimesini kullansamda. Uzun süreli moral bozuklugu olarak nitelendiriyorum, ve seninde morelinin düzelmesi gerek. Kesinlikle gececegine yüzde yüz eminim. Her ne sekilde olursa olsun yillara yayilmayacak bu, er gec gececek. Sen yeterki gerekilen seyleri yap. Sporuna tekrar basla, hamamlara git inan bana faydasini göreceksin. Annenin menepozuda gecer, hepsi biter tatlim. Annem evin icinde surununu kaybetmis bicimde geziyordu.Ama simdi eskisinden dahada güclü. Hepsi gececek. Mutlaka dönecegim sana.

Çok sağol canım benim ilgine,benim anksiyete bozukluğu yaşadığımı dışardan bakan anlamaz zaten.Çok neşeliyimdir.ıçime atar atar saçmasapan bir sebepten patlarım.Çok hassasım bi de insanları rahatsız etmekten çekinirim hep,bu hastalıkta hassasları buluyor.Ben 5 sene önce atlattım bu hastalığı.ış ve aşk hayatımdaki aksilikler tetikledi...

burada aynı sıkıntıları yaşayanları görmek yani yalnız olmadığını bilmek öyle güzel ki...
banada ilk defa 5 sene önce anksiyete teşhisi kondu, açıkçası tedaviyi çok uygulamasamda, ara ara atağa kalksada idare ediyordum ama son 1 senedir özellikle son 6 aydır çok kötüyüm. bundan bir sene önce gördüğüm saçma bir rüya yüzünden psikolojim mahvoldu. rüya görmekten nefret ediyorum, rüya görmemek için uyumak bile gelmiyo içimden mafoldumben
2 ay önce bebeğim oldu, şimdide şiddetli bi ölüm korkusu sardı, sanki her an ölcekmişim gibi geliyor, sürekli bebeğimin büyüdüğünü göremicekmiyim ben deyip oğluma bakıp ağlıyorum.artık çıldırmak üzereyim, kafamdaki bu düşünceyi silip atamıyorum bi türlü, çok mutsuzum senağlama
dr a gitmekte istemiyorum çünkü ilaç verecek ve ben bebeğimi emziriyorum.
bazı arkadaşların dediği gibi gerçekten yaşamayan bilemez bu sıkıntıları ne yapacam bilmiyorum :sinifsinif:

X