Sayfalarin tamamini okuyamadim, umarim yazdiklarim birilerinin yoluna isik tutar, farkindalik olur.
20 yil anksiyete yaşadim, panik atak ve obsesif kompulsif bozuklukta eklendi. Kararlarimi ve yasam kalitemi cok ciddi etkiledi. O zamanlar ilac yazilir dönerdik tanimizi bile soylemezlerdi. Hasta haklari cikinca aciklama yapilmaya baslandi. Ki hastaneler cok kalabalik aciklamaya zaten vakit yok benimde o zaman ozele gucum yok 17 yasimdaydim. Neyse..
Hamileyken nuksetmedi ki zor bir gebelik gecirdim. Neden diye cok sorguladim arastirdim, cunku ikiz gebelik oldugu icin vitaminleri doguma kadar kullandim. Gebelik oncesi kuru incir cok tuketmistim. Dusuk ve erkrn dogum olmasin diye progesteron kullandim, bu hormonun psikoloji ile baglantisi cok fazla imiş. Gebelikte sekerim cikti diet yaptim gluten ve mayali azaldi yani saglikli ve dengeli beslendim. INSULIN kaygi konusunda cook onemli duserse kaygilarimiz cogaliyor yukselirse korkularimiz..
Velhasil cocuklarim 2 yasina gelene kadar uykusuzluk,yorgunluk, dengesiz beslenme gibi kosullar olunca kiloda vermistim hoop nerde saklaniyorsa siddetli bi sekilde geldi. Ilac kullandim tekrar 2 yil kadar, hani uzun kullanirsam gelmeyecek dedilerya yine geliyor hatta duygu durum degisikligi yapiyordu. Neyse toparlandim ama baktim ilac tam tedavi etmiyor sakinlestiriyor (yogun donemde kullanim sart , fakat ilk baslangicta kaygilar ilac yan etkileriyle birlestigi icin dahada artiyor) ilaci biraktim. Neden bu denli degisimler oluyor cok arastirdim.
Bagirsaklarimiz 2.beynimiz mevzusunu ogrenince karaciger, bagirsak temizligi vs ardindan ilikli kemik suyu , kefir evde 1,5 yil mayaladim kullandim florayi duzeltiyor.
Karaciger ve bagirsak temizligi ile cok ciddi toksin attim, sinuzit attim. Bunlar neden birikiyor cunku alerjen besleniyoruz farkinda degiliz. Mesela benim gluten ve mayali gidalara hassasiyetim var yersem toksin biriktiriyorum (arastirmanizi tavsiye ediyorum hepsini google da rahatlikla okuyabilirsiniz)
Ozetle, alt yapimizda genetik yatkinlikla olan bu kabus
Sekere, alerjen ve paketli gidalara, vitaminlerimize, uykumuza dikkat edersek hortlamiyor. 7 yildir ilac kullanmiyorum.
Dikkat etmezsem ben burdayim diyor, birde anneligin vermis oldugu evham var tabi o hep benimle :)
Umarim herkes bir an once kalici sifaya kavusur.. sevgiler..