Ankara'ya alışamadım ....

4sene üniversite okumak için şehir dışına çıktım ve hergün kendime kızdım neden ankarada bir yer yazmadığım için.neerye gidersem gideyim ankaramı özlüyorum.düzenini,havasını, kalitesini, insanlarını herşeyini seviyorum.sırf ankarada bir yere atanabilmek için 2sene bekledim.izmirde yaşanılası bir yerdir.bana kızmayın ama çok yer gezdim ankara ve izmiri tek geçerim.

ben ankarada oturuyorum küçücüüüüükkkk bir yere gelin gidecem
eminim çok aricam ama hayırlısı.
ankara istanbula göre çok çok iyidir bu kesin.
insanlar soğuk doğru, ama tek şans komşudur o da işte piyango gibi bişey.
hakkaten ankarada bayan kuaför düşündüm bulamadım.
ben gitmedim ama bir arkadaşım söylemiştim, yüksel caddesinde abanın çaprazında olması lazım.

yalnızlık konusunda genelleme yapmış olabilir ne var bunda
bu kk nın kadınları herşeye saldırmaya hazır zaten.

Canım bende Ankara'lıyım :) Oran da çok güzeldir bugün oradaydım Panorada:)
Çok fazla kuaför var sen yenisin ondan keşfedememişsindir .
Nereye gidersem gideyim nasıl özlerim kokusunu , havasını ...
Canım Kuğulu'da git otur yak bi sigara al bir çay saatlerce oturulur orada bile yazında kışında .
Diyor ya Yılmaz Erdoğan Ankara şiirinde
''Öyle deme Ankara'yi sevmeyene bir zulümdür
Bu kadar insanin neden Ankara'yi sevdigini anlamadan
Ankara'da yasamak ''
Öyle ki kıymetini bil sevmeye çalış . Seversen kopamazsın

Evet tam da söylediğiniz gibi.Bütün ailem,akrabalarım,arkadaşlarım,dostlarım hepsi uzak.Bi eşim bi ben:) burda hiçkimsemizyok henüz belki birileri olunca hayatımızda seveceğimiz ,işte o zaman seveceğim.Teşekkür ederim.

Bu yaşadığım şehirde aynı sizin gibiyiz. Eşiminde işleri çok yoğundur sürekli evdeyim tek başına, gezicek hiçbir yer yok en fazla 15 dakkada bitiyor çarşı :)

Şanslıyım gerçi çok iyi komşularım var ama ben İstanbulu çok arıyorum. Ailemi, çevremi, herşeyimi...Burda alışveriş imkanlarıda kısıtlı...Siz o yönden şanslısınızdır, Ankara büyükşehir benden daha kolay alışırsınız.

Ekmeklerini yiyemiyoruz burda, artık ekmekleri bile kendim yapmaya başladım. Anlatsam çok şey var da...Benimde canım sıkkın bu aralar işte... :43:

Ne kadar şanslıyım ki Ankara'da okuyorum üniversiteyi. 5. yılıma gireceğim burada.
İstanbul'dan geldim, orada büyüdüm. Ama İstanbul mu Ankara mı deseler Ankara derim.
Tabi onca yaşanmışlık da işin içine girince yaşanan şehrin ayrı bir güzelliği oluyor.
Buraya bi alıştın mı başka yere gidince deli gibi özlüyorsun.
Deniz görmek istedim mi İstanbul'a kaçıyorum tabi. O da olmazsa olmaz.
Ankaramı çok seviyorum.:69:

Ankara candır ya.. tabi vakit gecirecek kafa dengi biri yoksa her yer kötüdür ama gezmesini zevk almasını bilceksiniz, eger isterseniz bir kac öneride bulunabilirim. bu arada nerde oturuyorsunuz

ankara için böyle bir laf döner nedense.
soğuk şehir, gri şehir, asık yüzlü insanlar, mutsuz insanlar, resmiyet falan.
sanki ezbere söyleniyor gibi.
ankaraya hayatında bir kere giden biri bile gelip bunları söylüyor.

ama ankara ne gridir ne soğuk ne şu ne bu.
benim için özel ve güzeldir.
kendimi, hem bulduğum , hem kaybettiğim şehir.
ankara denince içi cız edenlerdenim yani.

Benim Alanyalı bir arkadaşım Ankara'ya gelmişti.
O da aynı şeyi söylemişti insanlar resmi ve soğuk.
Tabi Alanya'dan sonra böyle hissetmesi normal.
Ankara memur şehri tamam gezilecek yerler sınırlı, doğal güzelliği fazla yok ama yine de
Ankara'yı çok seviyorum.

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.

yakında alışırsınız ve çevrenizde genişlledikçe seversiniz. benim babam memur olduğundan sürekli büyük küçük bi sürü yere taşınıyoruz. ilk geldiğimizde çok yalnız kalıyoruz sıkıntıdan napıcamızı şaşırıyoruz. ama zaman geçtikçe ordan burdan yeni insanlar tanıyosun kaynaşıyosun ve sonra bulunduğun yeri sevmeye başlıyosun eğlenmeye başlıyosun. bence sen çalışmıyosan kurs vb birşeylerle uğraş,aktifleş daha kolay arkadaş edinirsin. bence büyük şehir küçük şehire göre daha avantajları bu tarz konularda en azından gidip gezecek vakit geçirecek daha çok şey var. ve çekingen de olma girişken ol hep sıcakkanlı ol

Çok teşekkür ederim.ORAN da oturuyorum ben.Bulamazsın burda dediler.İlk defa birisi yardım etti :)Çook mutlu oldummm

rica ederim: )

özellikle demetevlerde bayan kuaför çok fazla.oranı çok bilmiyorum ben,o yüzden yardımcı olamayacağım ama yolun düşerse demette bakabilirsin buraya.kızılayda var mı bilmiyorum,araştırmak lazım.

bir ankaralı olarak yardımcı olmaktan mutluluk duydum :9: :9: :9:

zamanla ankarayı çok seversin.ben erzuruma gelin geldim ve ankarayı özlüyorum.küçük şehirde insanlar birbirlerini daha çok umursadıkları için gözler hep üzerinizde oluyor.biraz şık giyin hemen bakıyorlar.büyük şehirde kimse kimseyi rahatsız etmez,çünkü her kültürden,inanıştan insan birlikte yaşamaya alışmıştır.ama küçük şehirlerde baskın bir inanış ve kültür var,eğer sen o kültürün biraz dahi olsa dışındaysan öcü muamelesi görüyorsun.ben tesettürlü olmama rağmen ankarada çok rahattım ama burada hiç rahat değilim.halbuki burda herkes kapalı,çarşaflı....fakat olmuyor,benimseyemiyorum.çünkü görüşlerinide kapatmış bir çoğu.
ha bu arada küçük şehirleri küçümsediğim zannedilmesin.burda güzel dostluklarda edindim: )
ve belki daha çok dostluk edineceğim.benim gözlemim çarşıda,pazarda,dolmuşta,avm de,yolda,kursta bazen gördüklerim bazende yaşadıklarım kadarıyladır.

ben bursa lıyım. eşim amasya lı. abisinin de tayini ankara ya çıktı. eşimin memleketine giderken geçerdik ankara dan. amaaan derdim teksas gibi topraklarının rengi bile yok demiştim canım bursa mdan sonra. eşimin abisi ankara ya yerleşince onların yanına uğramak istedik bayramda memleketlerine giderken. adres bulamadaık şehirde gezdik falan filan. tabi ben ne biçim ya deniz yok yeşil yok diyorum kendi kendime. abisiyle buluşmaya çalıştık, bizi bir yerlerde beklemeye başladı. eşim arabanın camları açık bişekilde arabayı kilitledi telefonla konuşa konuşa aşağı doğru yürümeye başladı. kızımla bizde beklemeye başladık arabanın dışında. kızım birden babasının arkasından koşmaya başladı ben şaşırdım arabanın yanında mı kalsam kızın peşinden mi koşsam. kızımın arkasından da benim koştuğumu gören bir vatandaşımız arabasından inip üstelik ters yönden kızımı yakaladı. çocuğumu yakalayamayacağımı kaybedebileceğimi düşünmüş. o kadar memnun oldum ki anlatamam size. ve tipik ankaralı nın yerlisine benziyordu. bence yaşadığımız yerlerden çok insanları daha önemli. allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. benimde beğenmediğim ankara hatıram:1::17::17: :16::16::16:

Bende Ankaralıyım, evlenince Bursaya yerleştim. Herkesin doğup büyüdüğü, yaşadığı topraklar güzeldir. Bende çok özlüyorum Ankaramı. Bina yapıları, çevre düzenlemesi yaşadığım şehre göre çok çok güzel.Disiplinli, düzenli şehirdir Ankara. Bu yönünü çok arıyorum. Oran şehri çalışan kesimin ağırlıkla olduğu, üst kesimin yaşadığı bir yer. Oralarda komşuluk ilişkilerinin çok fazla olduğunu sanmıyorum malesef canım.

Bursada da hep bayan kuaför var. Bende buraya gelince demiştim, burada kuaförler hep kadınmı diye:1: şaşırmıştım.

ankara güzeldir fakat insanları cimri ve yobazdır..biraz açık giyinsen en çok bakanlar dedeler ve 40 lılar....en güzel semti dahi resmen köy yapmışlar...dedikoduları ve giyinişleriyle...geri kafalar çok...erkekleri sulu....bu tür insanlar olmasa güzel.....

ankara güzeldir fakat insanları cimri ve yobazdır..biraz açık giyinsen en çok bakanlar dedeler ve 40 lılar....en güzel semti dahi resmen köy yapmışlar...dedikoduları ve giyinişleriyle...geri kafalar çok...erkekleri sulu....bu tür insanlar olmasa güzel.....

bahsettiğin yer ankara mı :1:

ben hangi ankarada yaşıyordum acaba :27:

Bu dediğiniz semtten semte değişir...Ben Çayyolu'nda yaşıyorum el kadar şortla gezerim kimse dönüp bakmaz, normaldir burda.Bilkent, OR-AN gibi semtlerde de aynı şekilde rahatça dolaşıp geziyorum. Tabi kızılayda yada keçiörende açık giyinirseniz bakan olur yada hoş karşılanmaz...

Ankara da eşimin işi dolayısıyla 5 yıl kaldık sonra caanım İstanbuluma döndük.
Ankara'yı sevmesemde haksızlık edemem.
Her yer gibi güzel yerleri de var , tutucu yerleride.
Heryerdeki gibi iyisi de var kötüsü de.

size katılmıyorum bu ne çirkin bir itaf...siz yobaz görmemişsiniz...ben ankarada yaşıyorum ve ankaranın her yerini çok iyi bilirim...ayrıca ankaranın da yerlisiyim..açık giyinildiği zaman her yerde bakıyolar hanım efendi...en çok gitmekten korkulan yerlerden biridir..ankç kalesi ve çevresi oraya askılı tşort ve şort gittiğimi bilirim..her memlekette vardır bahsettiğiniz insanlar sevmeyebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz...

konu sahibine gelince bende o tarafta oran tarafında oturuyorum evet bayan küoferde sıkıntı yaşabilirsin...bende çok karşılaşmadım doğrusu...ama maalesef büyük şehirlerin kaderi insalar karı koca çalıştıkları için komşuluk bitmiş durumda ve oran tarfıda geliri yüksek insanların oturduğu bir yer olduğunda mıdır nedir...ukala tip fazla...ama alışırsınınz seversinizde belki..ünv. şehir dışında okudum ve ankaranın kıymetini o yüzden iyi biliyorum

Konuyla alakası yok ama bi cümlenize çok takıldım. Ne demek bayan kuaför kıskanır. Hiçte öyle değil valla. Benim annemde kuaför ve müşterilerin saçları hep çok güzel olsun diye uğraşır. Belki sizin rastladğınız 1-2 kuaför böyledir ama genelleme yapamazsınız. :19: Hem ayrıca tesettürlü bayanlar için bayan kuaför çok önemli. :34:

Dikkat ettiyseniz bayan kuaförler alınmasın demedim.
Genelleme ya da istisna ama üzgünüm ki gerçek böyle...

Back
X