Ankara'ya alışamadım ....

alışmak zaman ister,
bir de ankara, ya çok sevilir ya da yolum bir daha düşmesin denilir.. her şehir öyle mi bilmem:1:
ben ikinci kısma dahilim ama yine de çok güzel anılarım var
biraz zaman tanıyın derim..
komşularınızdan da hayır yoksa
halk eğitim kurslarını gidin o kasvetli havayı dağıtın derim nacizane

Ben de Ankara'ya pek alışamadım konu sahibi gibi. 3 sene önce kadar İzmir'den buraya taşındık. Ben hiç istemedim taşınmayı ve zaten tüm akrabalarımız, tüm çocukluk arkadaşlarım hepsi İzmir'de kaldı.
İnsan büyüdükçe taşınmak ve yeni bir şehre adapte olmak zor oluyor.
Bugün hala alışamadım ve pek de sevmiyorum burayı. Ancak Ankara'yi kabullendim ve artık burada olduğum için isyan etmiyorum; bir şekilde buradaki hayata ayak uydurmaya çalışıyorum. İlk geldiğim yaz üniversiteden yeni mezun olmuştum ve ailenin tamamı zaten çoktan buraya taşınmıştı. O yaz valizimi hiç boşaltmadım her an çıkıp gidecekmişim gibi. Uzunca bir zaman her köşeyi döndüğümde karşıma deniz çıkacakmış gibi geliyordu. Deniz yok tabi buralarda..her yer bol bol AVM.
Hep eleştirdim ama bir de şöyle de bir gerçek var; buradaki işime tapıyorum ve bu işi ancak burada Ankara'da yapabilirim. Bugün İzmir'e dönüyoruz deseler ben dönmem, dönemem. Yani 3 yıl sonra böyle garip bir bağ var Ankara'yla aramda.
Eminim siz de bir süre sonra Ankara'yi ve Ankara'da olmayı kabullenirsiniz.
Kuaför sorununu ben de yaşıyorum. Bir türlü orta karar bir kuaför bulamadım. 3 liraya da fön çektirdim 35 lirayada... :D Ya çok pahalılar ya da çok ucuz bulucam inşallah orta yolunu.

BEn de çok seviyorum burdaki işimi.İstanbuldan geldim ben de ve belki denizin eksikliğidir beni Ankaradan soğutan :)

konu sahibinin ciddi problemleri var yada anlama kıtlığı
bir arkadaş kişilikle ilgili olabilir yazdı bunu saldırı sandı konu shibi
yapı olarak çekingen olabilirsin mesela o arkadaş bunu demek istedi
ama her yorumu saldırı sanıyor
dünya onun etrafında dönüyor şuan :23::24:

alışmak zaman ister,
bir de ankara, ya çok sevilir ya da yolum bir daha düşmesin denilir.. her şehir öyle mi bilmem:1:
ben ikinci kısma dahilim ama yine de çok güzel anılarım var
biraz zaman tanıyın derim..
komşularınızdan da hayır yoksa
halk eğitim kurslarını gidin o kasvetli havayı dağıtın derim nacizane

Komşuluk çok zayıf Oranda ya da bizim sitede diyeyim :) Halk eğitim kursları iyi bir fikir gerçekten.Hafta sonu için bir çözüm.Teşekkür edeirm

Ankara öyle bir şehirdir ki ya çok seversin ya da nefret edersin....evet resmi ve soğuk bir şehirdir ama dediğiniz kadar değil..bir bayan kuaför bulunamayacak ya da karşınıza çıkan bütün insanlar soğuk olacak kadar kötülemeyin.daha yeni taşınmışsınız oraya,önce bir alışmaya çalışın.bu konuda daha zaman bile tanımamışsınız kendinize.

Ankara öyle bir şehirdir ki ya çok seversin ya da nefret edersin....evet resmi ve soğuk bir şehirdir ama dediğiniz kadar değil..bir bayan kuaför bulunamayacak ya da karşınıza çıkan bütün insanlar soğuk olacak kadar kötülemeyin.daha yeni taşınmışsınız oraya,önce bir alışmaya çalışın.bu konuda daha zaman bile tanımamışsınız kendinize.

ben çok sevenlerdenim aşığım şehrime
başka hiçbir yerde hayat bu kadar güzel değil
birde ayyyy ankara ıyyy böğğğ diyen soğuk nevaleler olmasa süper olcak süper :46:

Son düzenleme:
Bende İstanbuldan küçücük bir şehre geldim. Alışmak çok zor bir durum ve çevrendeki kimse seni anlayamıyor. Benim çevrem çok , çok insanlar tanıyorum ama imkanları kısıtlı mesela şehrin...Ve büyükşehirde bulduğum alıştığım şeylerin onda birini bulamıyorum..

Ama ne zaman arkadaşlarıma burda yaşamak zor desem beni burnu büyük biri gibi görüyorlar bence yanlış anlaşılıyor. Orada yaşayan bir çok insana göre evet çok güzel bir şehir olabilir Fakat alışmayan insan öyle göremiyor...

Benim yaşadığım şehrin çarşısı 5 dakkada biter İstanbulda uzun uzun gezerdim burda gezicek hiçbir yer bulamıyorum ama burda yaşayan insanlara göre dünyanın en güzel yeri burası...Anlamıyorlar beni anlayamıyacaklar..

Ailenden uzaksan..sevdiklerinden alıştığın ortamdan uzaksan dünyanın en güzel yeride olsa, alışmak zaman alıyor...

Zamanla alışmasanda kabul etmeyi öğreniyorsun belki de...

Bir buçuk yıl oldu geleli..bütün insanlar değil tabiki kastettiğim ama gerçekten karşılaştığım insanlar hep böyleydi.Beni isyan ettiren de sanırım bu oldu :)

6 sene önce İzmir'den geldim Ankara'ya.İlk 3 yılım hergün lanet ederek, İzmir'deki samimiyeti, dostluğu arayarak geçti.Sonra şunu farkettim Ankara başlı başına değil ama yaşanılan güzel anılarla ve dostlukla sevilen şehirlerden.Hala şehir olarak özlesem de İzmir'i Ankara'daki anılarım ağır basıyor.
Başka yerlere ait şurası ne güzel burası ne öyle gibi cümleler kurabilirsiniz ama Ankara'yı anarken şurada seninle ne güldük, şuraya gittiğimizde ne güzel eğlendik gibi cümleler kurarsınız.Komşuluk ilişkileri zayıf ama sizin kurmamanız için engel değil, boş bir zamanınızda yapın kekinizi karşı komşusunuza götürün tanışmak için vesile olur:)Soğuk insanlar olabilirler ama el uzattığınız çoğu kimse de elinizi geri çevirmez.

Komşuluk çok zayıf Oranda ya da bizim sitede diyeyim :) Halk eğitim kursları iyi bir fikir gerçekten.Hafta sonu için bir çözüm.Teşekkür edeirm

Yaşadığınız yer Ankaranın bürokratlarının yaşadığı semt. Annelerimizin dönemlerindeki gibi komşuluk beklemeyin tabi ki. Herkes calısıyor herkes yoğun kimsenin kimseye ayıracağı, gün düzenleyeceği zamanı yok.

Bende İstanbuldan küçücük bir şehre geldim. Alışmak çok zor bir durum ve çevrendeki kimse seni anlayamıyor. Benim çevrem çok , çok insanlar tanıyorum ama imkanları kısıtlı mesela şehrin...Ve büyükşehirde bulduğum alıştığım şeylerin onda birini bulamıyorum..

Ama ne zaman arkadaşlarıma burda yaşamak zor desem beni burnu büyük biri gibi görüyorlar bence yanlış anlaşılıyor. Orada yaşayan bir çok insana göre evet çok güzel bir şehir olabilir Fakat alışmayan insan öyle göremiyor...

Benim yaşadığım şehrin çarşısı 5 dakkada biter İstanbulda uzun uzun gezerdim burda gezicek hiçbir yer bulamıyorum ama burda yaşayan insanlara göre dünyanın en güzel yeri burası...Anlamıyorlar beni anlayamıyacaklar..

Ailenden uzaksan..sevdiklerinden alıştığın ortamdan uzaksan dünyanın en güzel yeride olsa, alışmak zaman alıyor...

Zamanla alışmasanda kabul etmeyi öğreniyorsun belki de...

Evet tam da söylediğiniz gibi.Bütün ailem,akrabalarım,arkadaşlarım,dostlarım hepsi uzak.Bi eşim bi ben:) burda hiçkimsemizyok henüz belki birileri olunca hayatımızda seveceğimiz ,işte o zaman seveceğim.Teşekkür ederim.

Yaşadığınız yer Ankaranın bürokratlarının yaşadığı semt. Annelerimizin dönemlerindeki gibi komşuluk beklemeyin tabi ki. Herkes calısıyor herkes yoğun kimsenin kimseye ayıracağı, gün düzenleyeceği zamanı yok.

evet ben sanırım onu bekliyorum.Bizim deçok vaktimiz olmuyor çalışmaktan ama insan yine de sıcak bir merhaba bekliyor.Öyle komşularımız var ki zorla selam veriyoruz.ahd ettik eşimle duymazlıktan geldiklerinde ikinci selamı da veriyoruz :))

Bir buçuk yıl oldu geleli..bütün insanlar değil tabiki kastettiğim ama gerçekten karşılaştığım insanlar hep böyleydi.Beni isyan ettiren de sanırım bu oldu :)

1.5 yıl çok da az sayılmaz,acaba sizde ufak bir uyum sorunu olabilir mi..ben Ankara'da okudum ve o zaman nefret ettim Ankara'dan.şu okul bitse de kurtulsam diye dua ettim hep.evet resmi ve soğuktu,İstanbul gibi değildi,bir sesi nefesi yoktu Ankara'nın..rengi bile yoktu..gri ve siyah arası bişeydi işte :)..ama şimdi ölüyorum Ankara diye,hani siz offf Ankara diyorsunuz ya bende ahh Ankara ahh diyorum :)

1.5 yıl çok da az sayılmaz,acaba sizde ufak bir uyum sorunu olabilir mi..ben Ankara'da okudum ve o zaman nefret ettim Ankara'dan.şu okul bitse de kurtulsam diye dua ettim hep.evet resmi ve soğuktu,İstanbul gibi değildi,bir sesi nefesi yoktu Ankara'nın..rengi bile yoktu..gri ve siyah arası bişeydi işte :)..ama şimdi ölüyorum Ankara diye,hani siz offf Ankara diyorsunuz ya bende ahh Ankara ahh diyorum :)

Bilmem belki öyledir:) Aslında şöyle ki geldiğim yer çok samimi çok sıcak bir ortamdı ve ordaki dostluğu arkadaşlığı burda henüz bulamadım. Eğer bunu aramambir uyum sorunuysa uyumsuz olabilirim neden olmasın :) İnşallah ben de derim aaahhh Ankara aaaah diye :)Teşekkür ederim gülümsettiniz beni.

Son düzenleme:
evet ben sanırım onu bekliyorum.Bizim deçok vaktimiz olmuyor çalışmaktan ama insan yine de sıcak bir merhaba bekliyor.Öyle komşularımız var ki zorla selam veriyoruz.ahd ettik eşimle duymazlıktan geldiklerinde ikinci selamı da veriyoruz :))

Ankaralılar sıcak kanlı insanlardır normalde, karşıdan karşıya gecerlerken gülümser, sabahları günaydını akşamları vedayı esirgemezler ama size soğukları denk gelmiş :1:

Bir de zorla komşu olmaya çalışanlar var, onlarla karşılaşmak da var :1:

Ben İzmitte doğdum, sevdiğim şehirler İstanbul, Bursa, Konya filandı... İstanbul da okudum, ilk zamanlar alışmaya çalışıyor insan ama sonra çok bağlanıyor, İstanbulu aradım İzmite döndüğümde. Bursaya evlendim şimdi de :) Eşimin akrabaları ile dolu olduğundan burası pek yalnız kalmadım hatta yalnız kalmayı istediğim zamanlar bile oldu :)) Ama bir İst ile Ankara kıyaslanamaz bence, Ankaranın bürokratik soğuk bir yüzü var bencede, iklimi de farklı, her şeyiyle beni çekmeyen bir şehir... Bursa ve İst. sıcakkanlı şehirler bence.

Kurs iyi fikir, bende kursa başlayacağım burda inşallah, kafa dengi ve arkadaşlık yapabilecek insanlar bulmak için iyi bir ortam.

Ankara harikadır, insanı da sıcaktır. İstanbul'dan gelenler hep böyle der genelde. Çok güzel şehir ankara, siz aradığınız bir şey olursa pm atın ben size tavsiye vereyim :)

Back
X