Ankara'ya alışamadım ....

sen ev almışsın ama komşu alamamışsın demek:34::34:

bizim binaya gel anacım anahtarını bana gözün arkada kalmadan emanet edebilirsin,ha tabi bende diğer yedeğimi sana bırakırım:34:

Keşke böyle komşularım olsa...eşim askerdeydi,haftaya dönüyor.ben de ailemde kalıyordum.yarın Ankara'ya dönüyorum.sırf bu soğuk insanlar yüzünden dönesim yok. Burada evimiz yol geçen hanı gibi,her gün bir komşu kapımızı çalar.orada kimsem yok, inşallah ileride taşınırız ve sıcak kanlı komşulara denk gelirim.

Keşke böyle komşularım olsa...eşim askerdeydi,haftaya dönüyor.ben de ailemde kalıyordum.yarın Ankara'ya dönüyorum.sırf bu soğuk insanlar yüzünden dönesim yok. Burada evimiz yol geçen hanı gibi,her gün bir komşu kapımızı çalar.orada kimsem yok, inşallah ileride taşınırız ve sıcak kanlı komşulara denk gelirim.

gözün aydın diyeyim şimdiden.
umarım bundan sonra sıcak kanlı ankaralılara denk gelirsin.
şu anki evimden ve bir çok komşumdan oldukça memnunum ama 2 aya kadar kendi evime taşınıyorum.umarım ordada iyi insanlara denk gelirim.çalışıyorum gözümün arkada kalmaması lazım..
ne demişler doğduğun yer deil doyduğun yer ,denizi olan sıcak bi şehirden (antalya çok güzel bir şehir),denizsiz ankaraya alışmak zordur ama zamanla seviceksin,inan bizler öcü deiliz:1::1:

ankaraya alışmak zaman alır belki ama genelleme yapmayın lütfen ankara da da komşuluklar güzeldir komşu bulmakta sizin elinizde olan bişey

Oy oy bende hasretim oralara :)memleketime

Yazdan yaza gidebiyom anca ...
Sicak kanlidir aslinda oranin insanlari.
Ben orda gordugum sicakligi komsulugu diger sehirlerde goremedim..
Biraz zaman gecince alisirsin merak etme hele cevre felan da yaparsan daha cok seversin.Allah yardimcin olsun :)

Son düzenleme:
Konu bir kaç ay öncesinde kalmış ama bende konu sahibine yüzde yüz katılıyorum. Yazılanları okudum, Ankarayı sevenler genelde doğma büyüme Ankaralı yada üniversiteyi Ankarada okumuş olan kişiler. Evet haklısınız bir şehirde ne kadar çok güzel anınız varsa o kadar çok bağlanırsınız ama Ankara sevilebilecek bir şehir mi, neresinde yaşadığına bağlı olarak değişsede genel olarak cevabım olumsuz olur.. Bu arada sakın sen asosyalsin vs. demeyin ben üniversiteyi Hacettepede okudum yaklaşık 10 yıldır Ankarada yaşıyorum ve burada evliyim. Deniz olan bir şehirde büyümüş insanlar için Ankarayı sevmek im-kan-sız bence. Neyini sevelim ki? Soğuk puslu havasını mı, saçmasapan trafiğini mi (hergün 80 km yol yapıyorum ve ben böyle anlamsız bir trafik bilmiyorum), ağzına kadar dolu alışveriş merkezlerini mi, çarparak geçip bi pardon diyemeyen bazı insanlarını mı, pahalılığını mı ya neyi sevilebilir ki? evet insanı iyidir cidden, koomşulukta yerine göre süperdir ki benim cidden harika komşularım var, aradığın herşeyi bulabilirsin ama fiziksel olarak şehrin hiçbir cazibesi yok, konu sahibi arkadaşım anlayacağın yalnız değilsin ve senin gibi düşünen Ankaralıda dahil sayısız insan tanıyorum.

Son düzenleme:
ankara gerçekten donuk, mat ve gri bir şehir. (ağaçlardan bahsetmiyorum)

gençler bile gülmüyor ya, olabilir mi böyle bir şey.

kızılayda starbucksta oturduk, gelene geçene bakıyoruz arkadaşımla, gülüyoruz falan. dik dik bakıyor insanlar gülüyoruz diye. yan masamızdaki bayan bize "siz ankaralı değilsiniz dimi" dedi, şaşırdık.

asla sevemedim sevemem de.

kızılay gibi bi er bütün il.e merkezlerinden gelen v.s insan toplulugundan oluşan bi yer bi ankaralı olarak mecbur kalmadıgım sürece ugramadıgım bi yerr :)

kızılay gibi bi er bütün il.e merkezlerinden gelen v.s insan toplulugundan oluşan bi yer bi ankaralı olarak mecbur kalmadıgım sürece ugramadıgım bi yerr :)

Bu şehirde alışverişten başka ne yapılır lütfen biri bana anlatsın. Sakın yanlış anlamayın cidden soruyorum. Eşimin tayini dolayısı ile taşındık 2 hafta oldu evden bile doğru düzgün çıkmak istemiyorum.

Daha önce 6 sene izmirde 2 sene istanbul'da yaşadım. Açıkçası Ankara pek sarmadı. Her yer çok kalabalık, İstanbul'dan tabi ki alışığım ama burada inanılmaz bir insan trafiği var. Haftasonları cafeler tıklım tıklım; yol da yürürken kaç defa omuz atıldığını sayamadım.Karşıdan karşıya geçerken 100 kişi ile birlikte geçmek, insanların bağıra bağıra konuşması, yürüyen merdivenlerde gayet rahat bir şekilde her iki tarafta da durup yürüyenlere izin vermemeleri...İlginç bir şehir...

Bu şehirde sosyal aktivite olarak yapabileceğim, önerebileceğiniz mekanlar var mı? Fotoğraf , dans, yoga araştrıyorum fakat hangi mekanı internetten kontrol etsem kötü yorumlar yapılmış, önerilere ihtiyacım var...

Yanlış anlamadıysam henüz iki hafta olmuş Ankaraya geleli.Bismillah yahu:)
Hemen vermişsiniz şehrin notunu.Azcık bekleyin hele.Tamam Ankaranın tipi güzel olmayabilir ama içi güzeldir.Hele bir arkadaş edinin o zaman daha da güzel oluyoruz biz=)

Aslında bir şehrin güzelliğinin yansıması herkeste farklı oluyor.Ve bu farklılık tamamen o kişinin beğenilerinden,yaşanmışlıklarından vs kaynaklanıyor.

Bu şehirde alışverişten başka ne yapılır lütfen biri bana anlatsın. Sakın yanlış anlamayın cidden soruyorum. Eşimin tayini dolayısı ile taşındık 2 hafta oldu evden bile doğru düzgün çıkmak istemiyorum.

Daha önce 6 sene izmirde 2 sene istanbul'da yaşadım. Açıkçası Ankara pek sarmadı. Her yer çok kalabalık, İstanbul'dan tabi ki alışığım ama burada inanılmaz bir insan trafiği var. Haftasonları cafeler tıklım tıklım; yol da yürürken kaç defa omuz atıldığını sayamadım.Karşıdan karşıya geçerken 100 kişi ile birlikte geçmek, insanların bağıra bağıra konuşması, yürüyen merdivenlerde gayet rahat bir şekilde her iki tarafta da durup yürüyenlere izin vermemeleri...İlginç bir şehir...

Bu şehirde sosyal aktivite olarak yapabileceğim, önerebileceğiniz mekanlar var mı? Fotoğraf , dans, yoga araştrıyorum fakat hangi mekanı internetten kontrol etsem kötü yorumlar yapılmış, önerilere ihtiyacım var...

İstanbul ve izmirden sonra coook zor Ankara'ya alışmak
İstanbulda 7 yıl yaşadıktan sonra evlenip Ankara'ya geldim , 3 yıl sürdü alışmam , hala da sevebilmis değilim . İnsanina bisey demem , cok iyi arkadaslarım var ama sehir olarak sevemedim , her yer bina, doga ararsan eh iste. Hurra alışveriş merkezlerine dolma mantığını da anlamış değilim , bi deniz kenarına gidince nefes alıyorum resmen

mekan da güzellik, olanak, ortam vs. aramayın bence..nereye giderseniz gidin, oranın istediğiniz derece de güzelleştirmek sizin elinizde..insan gittiği yere önce kendini götürüyor çünkü........!

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.
ne kadar oldu yerleşeli.. ankarada değil sorun

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.
bende antalyaya alışadım canım daha doğrusu apartmana alışamadım 3 aydır bi kapıyı calan olmazmı ya :(:(

Back
X