Ankara'ya alışamadım ....

ben ankarada doğup büyüdüm şimdi küçük bir ilçede çalışıyorum her hafta sonu o kadar yolu gidiyorum sırf nefes alabilmek için otobüsten o blokları gördüğüm zaman mutlu olduğumu hissediyorum Ankara çok özel bir şehirdir insanlarına gelince alışmak zaman ister ama alışıncada bırakmazsınız ben şimdi Ankarada olmak için neler vermezdim :(((

Sabah soğukta elde simit, Kuğulu’nda beklemektir Ankara.
Sakarya’nda bira, Tunalı’nda salata, Arjantin’in de yemek, Bahçeli’nde nargilendir Ankara.
Bazen yalnız başına kalmaktır, Güven parkında
Ya da bilmediğin, bir topluluğun içinde sesini yükseltmektir Kızılay da.
El ele dolaşmaktır Armada'nda ya da Karum da.
Bazen hiç gitmemektir dikmen yokuşuna
İzlemektir Atakule de akşamını Ankara.
Bitirmektir günü,
Tahta sesindeki kokoreçle çiftlikte
Son bir sigarayla Ankara.

...
Ankara'da aşık olmak Ege'ye Akdeniz'e benzemez, yaz aşkı yoktur orda.
Karakışın,... ayazın içerisinde aşık oldu mu adam iliklerine kadar işler.
Sezonluk değil ömürlüktür.
Kumsalda değil lapa lapa yağan karda beklersin aşkını, parmakların buz tutmaktadır, tuttun mu sevgilinin elini kan aynı damara akmaya başlar, o yüzdendir ki!!! Ankara'da aşık oldun mu sezonluk değil ömürlüktür aşk.
Sevgiliye güzel görünmek uğruna kıçın donsada çaktırmazsın, oda yetmezmiş gibi delikanlılık yapar ceketini de atıverirsin sevdiğinin omuzlarına. Ankara'da aşık olmak herkese göre değildir yani.
Gözler hep buğuludur yağan karın, esen rüzgarın etkisiyle.
Baktınmı gözgöze sadece sevinçleri değil hüzünleride paylaşıverirsin.
Onun içindir ki Ankara'da aşık olmak başka yere benzemez.
Sezonluk değil ömürlük aşklar bulursun.

candır Ankara'm can
:16:

Bir İstanbul'lu olarak Ank.yı bende pek sevmem.Kuru gelir bana nedense ama düzenine,trafiğine bayılırım..
Sülalem orada yaşıyor neredeyse Batıkent'te gayet zenginler ama çok cimriler,eşimin amcaları ve akrabaları da Ank.da yaşar tesadüf onlarda öyle cimriler bunu çok merak ediyorum..Neden öyle acaba...:)

Bir İstanbul'lu olarak Ank.yı bende pek sevmem.Kuru gelir bana nedense ama düzenine,trafiğine bayılırım..
Sülalem orada yaşıyor neredeyse Batıkent'te gayet zenginler ama çok cimriler,eşimin amcaları ve akrabaları da Ank.da yaşar tesadüf onlarda öyle cimriler bunu çok merak ediyorum..Neden öyle acaba...:)

güzel tespit :60::60: ankaranın tek eksiği deniz dolayısıyla nemli havadır :31::31: o da olsa tadından yenmez ama :)

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.

Merhaba, önce hayırlı olsun..
bende doğma büyüme istanbullu olarak, istanbul gibi büyülü bi şehirden sonra başka bi şehirde yaşamayı hayal bile edemem..
ama şartlar bizi bazen alışkanlıklarımızdan koparabiliyor.. herşey her zaman istedigimiz gibi olmayabiliyor..
sanırım daha çok yeni gittin ankara'ya, emin ol zaman gectikçe alışırsın..
ilk zamanlar zorluklar çekecegin kesin sadece zamana ihtiyacın var..
yeter ki sağlığın, huzurun yerinde olsun:34:

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.

yeni gelmişsin sanırım ankaraya. benim memleketim olduğu için çok seviyorum ankarayı.üzülme sende alışırsın ve sevewrsin. bulunduğun yerde bayan kuaför bulamazsın.:) demet keçiören vb . bak :) seversin ankarayı insanlarınıda seversin önce soğuk gelir sonra alışırsın canım

Bende senin gibi 2005 te ankaraya gelin gittim eşim ailesi ve benim ailem konyadalar baya bi zor olmuştu alışmak ama alıştım orandaymışsın amcamınn kızıda oranda oturuyo ben basın evleerindeyim ankaraya gelin gittiğimde 3 yıl kaldım ankarada daha sonrada kayseriye gittik ordada 3 yıl şimdi bende yeni taşındım ankaraya tekrardan alışmak baya bi zor çevreye 6 yıl oldu daha bi düzeniim yok bundan sonra inş

kuaför konusunda haklısın çok zor oluyo bulundugun çevrede bulunmuyo bayan kesen kuaför var ama tek tük kapalı oldugum için zor oluyo anlıyorum senii

Önümüzdeki sene İstanbul'dan Ankara'ya gelin geleceğim. Herkes bunu nasıl kabul ettin deyip duruyor.
Neden etmiyimki... Sevdiğim orda, Huzurum orda.. ben bilirim senelerdir ayda 1 kez görüşmenin acısını... Sırf o orda diye bile severim ben Ankara'yı.

Kendisi Ankaralı aslen. şimdi sen böyle yazınca orda geçirdiğim anlar gözümün önünden geçti... Gerçekten soğukmuydu Ankara insanı...?
Bence değil. İlk geldiğimde sevememiştim yabancı gibi gelmişti herkes. İstanbul'daki herkesi tanıyormuşum gibi... :)

Sonralarda alıştım ama :) nerden nereye nasıl gidilir hala çok karışık gelsede:) öğrenmeye çalışıyorum. Ankaralı biriyle evlenmek bence ayrıcalık. Gayet medeni. Ordaki insanların sana soğuk gelmeleri bu medeniyetten kaynaklanıyor çünkü laubali değiller. Hastır Ankaralı neyse o dur. biz İstanbulda okadar çok alıştıkki çıkar için yalakalıklara samimetlere... ondandır belki daha gerçekçi gelmelerii...

3 ablası ve 1 abisi olan biz sözlüye sahibim :) En yakınlarım onlar olacağı için kırmamaya incitmemeye çalışıyorum. Onlarda öyle gerçekten sağolsunlar. Hiç arkadaşım yok Ankara'da. Olsun onun arkadaşları var diyebiliyorum...

Yani kişinin kendisi ile alakalı bir durum bu senin bahsettiğin. Ne kadar oraya ait olduğunu benimsersen kadar kolay olur senin için... ben gelmeden benimsemek konusunda koca bir yol katettim aileminde sayesinde:) hımmm şimdi İstanbulda misafirim :) bundan sonrada Allah ne gösterir bilmem ama misafir olarak kalmaya devam ederim..

Sanırım ben de önümüzdeki sene evlenip Ankara'ya gideceğim.O yüzden senin yazın çok dikkatimi çekti canım,nasıl bu kadar olumlu bakabiliyosun?
Ben de senin gibi olmak isterdim doğrusu:ssz::ssz:
Tamam nişanlımı çok seviyorum hasret kalmış olmanın ve kavuşacağımızı düşünmenin verdiği büyük bi mutluluk var ama
yeni bi şehir,yeni bi iş ortamı,arkadaşlar,aile,İst.a özlem bunlar seni hiç korkutmuyor mu??Ben çok korkuyorum:14::14:

Sabah soğukta elde simit, Kuğulu’nda beklemektir Ankara.
Sakarya’nda bira, Tunalı’nda salata, Arjantin’in de yemek, Bahçeli’nde nargilendir Ankara.
Bazen yalnız başına kalmaktır, Güven parkında
Ya da bilmediğin, bir topluluğun içinde sesini yükseltmektir Kızılay da.
El ele dolaşmaktır Armada'nda ya da Karum da.
Bazen hiç gitmemektir dikmen yokuşuna
İzlemektir Atakule de akşamını Ankara.
Bitirmektir günü,
Tahta sesindeki kokoreçle çiftlikte
Son bir sigarayla Ankara.

...
Ankara'da aşık olmak Ege'ye Akdeniz'e benzemez, yaz aşkı yoktur orda.
Karakışın,... ayazın içerisinde aşık oldu mu adam iliklerine kadar işler.
Sezonluk değil ömürlüktür.
Kumsalda değil lapa lapa yağan karda beklersin aşkını, parmakların buz tutmaktadır, tuttun mu sevgilinin elini kan aynı damara akmaya başlar, o yüzdendir ki!!! Ankara'da aşık oldun mu sezonluk değil ömürlüktür aşk.
Sevgiliye güzel görünmek uğruna kıçın donsada çaktırmazsın, oda yetmezmiş gibi delikanlılık yapar ceketini de atıverirsin sevdiğinin omuzlarına. Ankara'da aşık olmak herkese göre değildir yani.
Gözler hep buğuludur yağan karın, esen rüzgarın etkisiyle.
Baktınmı gözgöze sadece sevinçleri değil hüzünleride paylaşıverirsin.
Onun içindir ki Ankara'da aşık olmak başka yere benzemez.
Sezonluk değil ömürlük aşklar bulursun.

candır Ankara'm can
:16:

kelimesi kelimesine katılıyorum.ankarada doğdum büyüdüm evlendim.çok şükür ayrı kalmadım.kuaförümde bayan.istediğim yerde istediğim şeyi bulabiliyorum.burası köy değil canım benim kuaför bayan istersen istanbuldan çok burada bulabilirsin sanırım yanlış insanlara kuaför sormuşsun.bize sor ben sana 10 yer sayarım:49:

bi ankaralı olarak bende ankara başkadır diyorum. bende senin gibiyim ankaradan başka şehre gelin geldim. bende uzun zaman alışamadım. şanslıyım ki çabuk çevre edindim. ankara gibi bi yerde kuaför bulamamak mı? adım başı kuaför vardır. kızılaydan çankayaya kadar. ankara insanı sıcaktı memleket soğuk olsada... her yerden insan olduğu için yeni geleni dışlamaz aralarına alırlar. kime ne sorsan yol gösterir. simitçisinden tezgahtarına. insanı küçümsemez. ayrım yapmazlar. zamanla alışacaksın. ben 4 yılıma girdim hala zorlanıyorum geldiğim yerde üstelik bana o kadar ters bi çevreye geldim ki yinede ayak uydurdum. sen oran gibi bi semttesin ve şanslısın. biraz zamana bırak.
anakara soğuktur ama insanı sıcaktır

Bende Ankaralıyım, evlenince Bursaya yerleştim. Herkesin doğup büyüdüğü, yaşadığı topraklar güzeldir. Bende çok özlüyorum Ankaramı. Bina yapıları, çevre düzenlemesi yaşadığım şehre göre çok çok güzel.Disiplinli, düzenli şehirdir Ankara. Bu yönünü çok arıyorum. Oran şehri çalışan kesimin ağırlıkla olduğu, üst kesimin yaşadığı bir yer. Oralarda komşuluk ilişkilerinin çok fazla olduğunu sanmıyorum malesef canım.

Bursada da hep bayan kuaför var. Bende buraya gelince demiştim, burada kuaförler hep kadınmı diye:1: şaşırmıştım.

yok arkadaşım erkek kuaför çoğu sana denk gelmemiştir. ama bak ankara dan bursa ya gelmişsin nasıl ankara daha güzel dersin yaaaa:34::34::52::52::52:

yok arkadaşım erkek kuaför çoğu sana denk gelmemiştir. ama bak ankara dan bursa ya gelmişsin nasıl ankara daha güzel dersin yaaaa:34::34::52::52::52:

Bulunduğum yerde, sadece 1 tane erkek kuaför varmış. Oturduğum ilçe, kapalı sayısı çok fazla olan bir yer, muhtemelen ondandır diye düşünüyorum. Benim için hiç sorun teşkil etmiyor, bayan olmuş, erkek olmuş:34:
Güzellik konusuna gelince bana göre, Ankara' ya göre artılarıda var, eksileride tabi. Burada en çok aradığım şey, Ankara gibi düzenli, bina yapıları daha modern, yolları daha geniş, çevre düzeninin olmaması. Ankaramın en çok bu yönlerini seviyorum, bunları Bursada arıyorum, bulamıyorum da :34:

Son düzenleme:
Sanırım ben de önümüzdeki sene evlenip Ankara'ya gideceğim.O yüzden senin yazın çok dikkatimi çekti canım,nasıl bu kadar olumlu bakabiliyosun?
Ben de senin gibi olmak isterdim doğrusu:ssz::ssz:
Tamam nişanlımı çok seviyorum hasret kalmış olmanın ve kavuşacağımızı düşünmenin verdiği büyük bi mutluluk var ama
yeni bi şehir,yeni bi iş ortamı,arkadaşlar,aile,İst.a özlem bunlar seni hiç korkutmuyor mu??Ben çok korkuyorum:14::14:

bende korkuyorum korkmaz mıyım? ama olumlu bakarak oraya alışabilirim. erkek arkadaşım çok büyük destek. evli arkadaşlarıyla eşleriyle anlaşabileceğim insanlarla tanıştırıyor her gittiğimde :) bir de süper bir teklifle geldi :) azcık bekle yüksek lisansını burda yaparsın hemde kendi arkadaş çevren olur diye :) birde İstanbul çok uzak değil en azından ayda 1 gideriz diyor şimdilik :) şimdilik diyorum çünkü evlenince değişecek biliyorum:) yok yorgun olcak yok bir hafta sonusu olcak vs vs :))) herkeşe alıştırıyorum kendimi psikolojik olarak farkındaysan:)

Bu dediğiniz semtten semte değişir...Ben Çayyolu'nda yaşıyorum el kadar şortla gezerim kimse dönüp bakmaz, normaldir burda.Bilkent, OR-AN gibi semtlerde de aynı şekilde rahatça dolaşıp geziyorum. Tabi kızılayda yada keçiörende açık giyinirseniz bakan olur yada hoş karşılanmaz...

benim bahsettiğim yer keçiören..ankaranın en güzel semtini mafetmişler....bu insanlar yüzünden terk etmek zorunda kaldım...tabi sizin bahsettiğiniz yerler daha modern ve görgülü insanların yaşadığı yerler....oralarda biraz daha pahalı diye biliyorum....tabi sadece keçiören değil....bir çok semtler aynı tarzda....giyim tarzları 15 kızdan tutun 70 kadınıda kadar yelek altı çiçekli ev kıyafetleri...arkadan bakıncahepsi bir fabrikadan çıkmış gibi...tanıdığını dahi tanıyamıyorsun...o kadar sıkıcı bir durum ki....yokluktan değil.....görgüsüzlükten kaynaklanıyor....bu tarz dışında giyinilirse resmen dışlanıyorsun....

Son düzenleme:
bende korkuyorum korkmaz mıyım? ama olumlu bakarak oraya alışabilirim. erkek arkadaşım çok büyük destek. evli arkadaşlarıyla eşleriyle anlaşabileceğim insanlarla tanıştırıyor her gittiğimde :) bir de süper bir teklifle geldi :) azcık bekle yüksek lisansını burda yaparsın hemde kendi arkadaş çevren olur diye :) birde İstanbul çok uzak değil en azından ayda 1 gideriz diyor şimdilik :) şimdilik diyorum çünkü evlenince değişecek biliyorum:) yok yorgun olcak yok bir hafta sonusu olcak vs vs :))) herkeşe alıştırıyorum kendimi psikolojik olarak farkındaysan:)

Farkındayım canım,o yüzden bu bakış açın çok hoşuma gitti okurken seni kendime örnek model olarak almaya karar verdim:9::9:
He hee ben de gidince yüksek lisans seçeneğini düşünüyorum ve nişanlımın seni ben okutucam merak etme diyo,ikna çabası mı bunlar yoksaa :52: :52:
Benimki de haftada bir gideriz diyo,ŞİMDİLİK:9::9::9:
İyi düşünelim iyi olsun tatlım,hakkımızda hayırlısı bakalım inşallah mutlu oluruz:18:

Son düzenleme:
Ahh böyle duyunca diyorum keşke bende orda olsam neler vermezdim.. Sevdiğim orda, mutluluğum orda, canım orda. Aylarca benim göremediğim yüzünü günde kimbilir kaç kez görüp karşına oturup konuşuyor onunla. Ben hiç birini yapamıyorum bunların aylarca. Bunu bende düşünüyorum gitsem alışabilir miyim acaba diye. Ama kimse olmasa bile yanımda sevdiğim olsa Ankara değil her yerde yaşarım ben...

Ankara memleketimdir, muhteşemdir. Alışınca çok seveceksiniz. İşim gereği başka bir yerdeyim burası da beni boğuyor. Şu an orada yaşama şansım olsa inanın hiç düşünmem.

Back
X