Ankara'ya alışamadım ....

ankara güzeldir fakat insanları cimri ve yobazdır..biraz açık giyinsen en çok bakanlar dedeler ve 40 lılar....en güzel semti dahi resmen köy yapmışlar...dedikoduları ve giyinişleriyle...geri kafalar çok...erkekleri sulu....bu tür insanlar olmasa güzel.....

E geriye ne kaldı şekercim.:6:

GElin geldim Ankara'ya ve burda insanlar çok soğuk,resmi arkadaşlık ilişkileri çok zayıf.Hep erkek kuaför var daha bir tane doğru dürüst bayan kuaförbile bulamadım ki arada oraya gidip kendime geleyim:...( Alışamadım pofffff.

ankara candır ...cok severim ben insanlarıyla beraber ayrıca yenı yerleştıgınız bır yer ne yapmalarını istiyorsunuz ki insanların hemen soguk demıssınız

büyük olan hangi şehirde çok samimi komşuluk ilişkileri var ki?
ayrıca Ankara'm memur şehri olarak da bilinir.. siz de gelmişsiniz bambaşka bir şehirden, karşınıza çıkan insanların da öyle olmadığına emin misiniz? Belki de onlarda siz gibi sonradan gelip yerleşti... hani diyorum belki problem şehirde değildir :44:

insani ilişkiler neden bitti falan deseniz anlarım ama Ankara böyle demek bence çok manasız olmuş..

yaşadığınız sorunlar genel sorunlar.. Ankara ile alakası olmayan sorunlar...

kötülemeyin şehrimizi... :19:

Aslında belli ki siz elit insanlardan değilsiniz, Oran a ayak uyduramamanız bundan..
en iyisi daha merkezi daha hareketli sıcak semtleri tercih edin.. Böylelikle Ankara'nın değil de lüks yerde oturuyorum diye burnu havada dolanan insanların sorun olduğunu anlarsınız...

Merhaba
Ben de Ankara'da orana yakın bir bolgedeyim. Evet bu bölge biraz elçiliklerin bürokratların bulundugu bir bölgedir. Temiz hava ve yuruyus icin Evinize yakın Lozan parkı tavsiye ederim yemyeşil cam ağaçları 365 avm nin yanında.bayan kuafor ise gecen gün bana tavsiye ettiler
henüz gidemedim. Yasemin kuafor lozan Parkı'nin karsı tarafında imiş. (henüz denemedim ama bayan personeli var imiş) yardımcı olabileceğim bir şey olursa çekinmeyin. Doğduğumdan beri ankaradayim.

Ankara'nın en çok da bu insanlarının soğukluğunu seviyorum ben..
Çıkardım Kızılay'a bir başıma..Gezerdim tozardım kafama göre tadını çıkarırdım.
Ya da eşimle elele Karanfilde yürürdük akşamları...Aahhh aahhh keşke ben de Ankarada yaşasaydım :31:
Tadını çıkarmaya bak derim..Zamanla her yeri öğrenince çok seveceksin emin ol :31:

büyük olan hangi şehirde çok samimi komşuluk ilişkileri var ki?
ayrıca Ankara'm memur şehri olarak da bilinir.. siz de gelmişsiniz bambaşka bir şehirden, 44:

insani ilişkiler neden bitti falan deseniz anlarım ama Ankara böyle demek bence çok manasız olmuş..

yaşadığınız sorunlar genel sorunlar.. Ankara ile alakası olmayan sorunlar...

kötülemeyin şehrimizi... :19:

Aslında belli ki siz elit insanlardan değilsiniz, Oran a ayak uyduramamanız bundan..
en iyisi daha merkezi daha hareketli sıcak semtleri tercih edin.. Böylelikle Ankara'nın değil de lüks yerde oturuyorum diye burnu havada dolanan insanların sorun olduğunu anlarsınız...

:46::46:bencede karşılaştığı o somurtkan insanlar ankaralı değildir.bizler samimi, sıcak kanlı,misafirperver insanlarız:16:

24 yıldır ankaradayım hiçte hep asık suratlı insanlar görmedim
konu fake mi ne ya

ben de 22 yıldır ankaradayım
babamın işi nedeniyle bir çok il gördüm
sosyal hayatın bu kadar zayıf olduğu
ve de evet insanların gayet te asık suratlı olduğu
gezilecek yerlerin sınırlı olduğu(avm ler ve parklar birbirinin aynı )
ikliminin psikolojimi bozduğu
bürokrasinin sanki havaya bile sindiği başka bir il görmedim
gelen misafirlere bile hoşça bir gün yaşatacak bir yer yok
imkanım olsa hemen tası tarağı toplar giderdim ama ne çare
bir arkadaşın da dediği gibi doğduğum yer değil doyduğum yer

4 sene önce evlendim gittim ankaradan,
inanın metrosunu bile özledim,

benim gittiğim yerde de kuaförlerin hepsi bayandı,
tırım tırım erkek kuaför aradım da bulamadım:1:

valla ben doğma büyüme Ankaralıyım...

diğer illerdeki insanlarıda az çok biliyorum ama Ankaranın insanını soğuk kılan özellik nedir ki ben pek bi fark göremedim de :26::37:

1.) Üzgünüm bir Ankaralı olarak ben yapıcı konuşup size yardımcı olamayacağım bu konuda. Zira 20 senedir burada yaşayan biri olarak ben de alışamadım, hiçbir zaman bu şehri benimseyemedim. Başka bir yere gittiğimde evim haricinde burayı hiç özlemedim. O yüzden derim ki, Ankara bir zaman, bir hayat kaybıdır. Mümkünse zaten buraya alışmayın, yaşayan, ruhu olan bir şehre gidin.

2.) Ama yok buraya mecbursanız, şehrin son yıllarda biraz canlandırıldığını da söylemek isterim. Benim gibi AVM düşmanı biriyseniz ve açıkhavada vakit geçirmeyi seviyorsanız; Hamamönü, yenilenen Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi, Ahlatlıbel gibi yerlere gidip vakit geçirebilirsiniz eşinizle.

Tabi her durumda, Ankara kimseyi kendine aşık edecek bir şehir olamayacaktır.

yorumumu beğenmedin diye anlayışsız demeye hakkın yok haddini bilmesen sadece ank insanıyla değil kimseyle anlaşamazsın
gereksiz bir ukalalık sezdim sende anlayışsız demiş işine gelmeyince çok bildim havaları anlıyorum :D

Haddini bilemeyecek ne demiş ki? Ben göremedim.
Allah herkesin kalbine göre versin.

aaa ankarayı neden sevmedin
inan ben ankaradan başka bir şehirde yapamam
gezmek filan istiyorsan ankamall var avm çok güzel bir yer tavsiye ederim akköprüde hemen metronun yanında:49:

Ankara'nın bir çok yerini bilmediğin için böyle düşündüğünü sanıyorum. Ankaralılar soğuktur gibi bi genellleme çok yanlış çünkü her insan farklıdır kimi sıcak kanlı kimi soğuk bu yapıyla alakalı ki dıışarda herkes durup dururken sırıtarak gezemez değil mi? Bahçelievler, Filistin caddesi, Park caddesi, Bilkent, Tepe Prime gülen eğlenen gençlerle dolu oralara gidersen mutlu insanlar görebilirsin, İncek, Gölbaşı hafta sonları gidip brunch ve mangal keyfi yapılacak güzel semtlerden. İncekte bir sürü yer var bahçesi olan ister mangal yapabileceğin bir yeri, ister gözleme yiyerek tavla oynayabileceğin bir yeri seçebilirsin.

Bir de oturduğun semtle alakalı olabilir Oran, Bilkent, Ümitköy, GOP gibi semtte oturan insanlar daha resmidir, Keçiören taraflarına taşınırsan istediğin komşuluğu bulabilirsin belki (ki o da şans yani apartmandaki insanların kim olduğunu önceden bilemezsin) bir de bayan kuaför de sanıyorum Keçiören tarafında fazlasıyla var...

Önümüzdeki sene İstanbul'dan Ankara'ya gelin geleceğim. Herkes bunu nasıl kabul ettin deyip duruyor.
Neden etmiyimki... Sevdiğim orda, Huzurum orda.. ben bilirim senelerdir ayda 1 kez görüşmenin acısını... Sırf o orda diye bile severim ben Ankara'yı.

Kendisi Ankaralı aslen. şimdi sen böyle yazınca orda geçirdiğim anlar gözümün önünden geçti... Gerçekten soğukmuydu Ankara insanı...?
Bence değil. İlk geldiğimde sevememiştim yabancı gibi gelmişti herkes. İstanbul'daki herkesi tanıyormuşum gibi... :)

Sonralarda alıştım ama :) nerden nereye nasıl gidilir hala çok karışık gelsede:) öğrenmeye çalışıyorum. Ankaralı biriyle evlenmek bence ayrıcalık. Gayet medeni. Ordaki insanların sana soğuk gelmeleri bu medeniyetten kaynaklanıyor çünkü laubali değiller. Hastır Ankaralı neyse o dur. biz İstanbulda okadar çok alıştıkki çıkar için yalakalıklara samimetlere... ondandır belki daha gerçekçi gelmelerii...

3 ablası ve 1 abisi olan biz sözlüye sahibim :) En yakınlarım onlar olacağı için kırmamaya incitmemeye çalışıyorum. Onlarda öyle gerçekten sağolsunlar. Hiç arkadaşım yok Ankara'da. Olsun onun arkadaşları var diyebiliyorum...

Yani kişinin kendisi ile alakalı bir durum bu senin bahsettiğin. Ne kadar oraya ait olduğunu benimsersen kadar kolay olur senin için... ben gelmeden benimsemek konusunda koca bir yol katettim aileminde sayesinde:) hımmm şimdi İstanbulda misafirim :) bundan sonrada Allah ne gösterir bilmem ama misafir olarak kalmaya devam ederim..

aaa ankarayı neden sevmedin
inan ben ankaradan başka bir şehirde yapamam
gezmek filan istiyorsan ankamall var avm çok güzel bir yer tavsiye ederim akköprüde hemen metronun yanında:49:

ankamall den çıkmayan biri olarak sana katılıyorum :1:

Back
X