Ben de Ankara'ya pek alışamadım konu sahibi gibi. 3 sene önce kadar İzmir'den buraya taşındık. Ben hiç istemedim taşınmayı ve zaten tüm akrabalarımız, tüm çocukluk arkadaşlarım hepsi İzmir'de kaldı.
İnsan büyüdükçe taşınmak ve yeni bir şehre adapte olmak zor oluyor.
Bugün hala alışamadım ve pek de sevmiyorum burayı. Ancak Ankara'yi kabullendim ve artık burada olduğum için isyan etmiyorum; bir şekilde buradaki hayata ayak uydurmaya çalışıyorum. İlk geldiğim yaz üniversiteden yeni mezun olmuştum ve ailenin tamamı zaten çoktan buraya taşınmıştı. O yaz valizimi hiç boşaltmadım her an çıkıp gidecekmişim gibi. Uzunca bir zaman her köşeyi döndüğümde karşıma deniz çıkacakmış gibi geliyordu. Deniz yok tabi buralarda..her yer bol bol AVM.
Hep eleştirdim ama bir de şöyle de bir gerçek var; buradaki işime tapıyorum ve bu işi ancak burada Ankara'da yapabilirim. Bugün İzmir'e dönüyoruz deseler ben dönmem, dönemem. Yani 3 yıl sonra böyle garip bir bağ var Ankara'yla aramda.
Eminim siz de bir süre sonra Ankara'yi ve Ankara'da olmayı kabullenirsiniz.
Kuaför sorununu ben de yaşıyorum. Bir türlü orta karar bir kuaför bulamadım. 3 liraya da fön çektirdim 35 lirayada...Ya çok pahalılar ya da çok ucuz bulucam inşallah orta yolunu.
alışmak zaman ister,
bir de ankara, ya çok sevilir ya da yolum bir daha düşmesin denilir.. her şehir öyle mi bilmem
ben ikinci kısma dahilim ama yine de çok güzel anılarım var
biraz zaman tanıyın derim..
komşularınızdan da hayır yoksa
halk eğitim kurslarını gidin o kasvetli havayı dağıtın derim nacizane
Komşuluk çok zayıf Oranda ya da bizim sitede diyeyim :) Halk eğitim kursları iyi bir fikir gerçekten.Hafta sonu için bir çözüm.Teşekkür edeirm
Ankara öyle bir şehirdir ki ya çok seversin ya da nefret edersin....evet resmi ve soğuk bir şehirdir ama dediğiniz kadar değil..bir bayan kuaför bulunamayacak ya da karşınıza çıkan bütün insanlar soğuk olacak kadar kötülemeyin.daha yeni taşınmışsınız oraya,önce bir alışmaya çalışın.bu konuda daha zaman bile tanımamışsınız kendinize.
profilinde araştırma görevlisi yazıyor
kurs neden arıyosun ki tatil bitmek üzere değil mi
Bizde tatil yok yıllık izin var :)
Ankara öyle bir şehirdir ki ya çok seversin ya da nefret edersin....evet resmi ve soğuk bir şehirdir ama dediğiniz kadar değil..bir bayan kuaför bulunamayacak ya da karşınıza çıkan bütün insanlar soğuk olacak kadar kötülemeyin.daha yeni taşınmışsınız oraya,önce bir alışmaya çalışın.bu konuda daha zaman bile tanımamışsınız kendinize.
Komşuluk çok zayıf Oranda ya da bizim sitede diyeyim :) Halk eğitim kursları iyi bir fikir gerçekten.Hafta sonu için bir çözüm.Teşekkür edeirm
Bende İstanbuldan küçücük bir şehre geldim. Alışmak çok zor bir durum ve çevrendeki kimse seni anlayamıyor. Benim çevrem çok , çok insanlar tanıyorum ama imkanları kısıtlı mesela şehrin...Ve büyükşehirde bulduğum alıştığım şeylerin onda birini bulamıyorum..
Ama ne zaman arkadaşlarıma burda yaşamak zor desem beni burnu büyük biri gibi görüyorlar bence yanlış anlaşılıyor. Orada yaşayan bir çok insana göre evet çok güzel bir şehir olabilir Fakat alışmayan insan öyle göremiyor...
Benim yaşadığım şehrin çarşısı 5 dakkada biter İstanbulda uzun uzun gezerdim burda gezicek hiçbir yer bulamıyorum ama burda yaşayan insanlara göre dünyanın en güzel yeri burası...Anlamıyorlar beni anlayamıyacaklar..
Ailenden uzaksan..sevdiklerinden alıştığın ortamdan uzaksan dünyanın en güzel yeride olsa, alışmak zaman alıyor...
Zamanla alışmasanda kabul etmeyi öğreniyorsun belki de...
Yaşadığınız yer Ankaranın bürokratlarının yaşadığı semt. Annelerimizin dönemlerindeki gibi komşuluk beklemeyin tabi ki. Herkes calısıyor herkes yoğun kimsenin kimseye ayıracağı, gün düzenleyeceği zamanı yok.
Bir buçuk yıl oldu geleli..bütün insanlar değil tabiki kastettiğim ama gerçekten karşılaştığım insanlar hep böyleydi.Beni isyan ettiren de sanırım bu oldu :)
1.5 yıl çok da az sayılmaz,acaba sizde ufak bir uyum sorunu olabilir mi..ben Ankara'da okudum ve o zaman nefret ettim Ankara'dan.şu okul bitse de kurtulsam diye dua ettim hep.evet resmi ve soğuktu,İstanbul gibi değildi,bir sesi nefesi yoktu Ankara'nın..rengi bile yoktu..gri ve siyah arası bişeydi işte :)..ama şimdi ölüyorum Ankara diye,hani siz offf Ankara diyorsunuz ya bende ahh Ankara ahh diyorum :)
evet ben sanırım onu bekliyorum.Bizim deçok vaktimiz olmuyor çalışmaktan ama insan yine de sıcak bir merhaba bekliyor.Öyle komşularımız var ki zorla selam veriyoruz.ahd ettik eşimle duymazlıktan geldiklerinde ikinci selamı da veriyoruz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?