Tayyip ERDOĞAN'ın çok sevdiğim bir sözü var ''SEN KİMSİN YAA?'' Valla çok seviyorum ya
Dolara da bir sen kimsin ya der mi aceba?
Bir her devrin adamı var bir de bizim gibi her devrin sürüleni ahahahaKendi adima yazarsam ben zaten hali hazirda gidecegim, bugun basimizda chp olsa onu da ayni hiddetle elestirirdim, mhp yi de.. hdp yi o kategoriye bile koymuyorum.. 90 larda "yallah arabistana" modasiyla kovulan insanlar bugun "begenmiyorsan gidersin" kivamina gelmis cok sukur.. 33 senede yaptigim en guzel analiz; bu ulkede devran periyodik olarak degisir.. 28 subatin 1000 yil surmedigi gibi.. dilerim sonraki degisimde bu arkadaslar da kendilerine uygun bir yer secebilirler.. ben her devrin gonderileni oldugum icin sikinti yok :)
sosyal medya kullanıyorsanız hiç mi denk gelmiyorsunuz acaba "az kaldı sesinizi kesmemize", "istesenizde istemesenizde başkanlık gelecek" ve daha örneğini vereceğim bir çok söyleme. Hatta ankara Belediye Başkanı ismi lazım değil "sizi bağırta bağırta başkan olucaz" bile dedi. Siz tutup saygıdan bahsediyorsunuz. Adam "okumadım maddeleri C. Başkanı istediği için evet diyorum" diyor. Ben bu sağlıksız cahil düşünceye nasıl saygı duyarım söyler misiniz? Buradaki herkesi tenzih ederek söylüyorum bunu ayrıca.Valla bu forum açıldığından beri buradayım okuyorum. gâh beğeniyorum, gâh eleştiriyorum, fikirlere saygı duyup herkesin konuşması gerektiğini savunuyorum ancak acıdır ki değil saygı nefret, aşağılama gibi insanlarla meşgul bir toplulukla karşılaşıyorum biz düşünceye değer verdiğimiz için susmayı tercih ettikçe baskı artıyor komiktir demokrasi diyenler yapıyor.neyse kim neyi düşünür ne karar verir bilmem ama ben artık yazmayıda,okumayıda bırakıyorum tartışmaya zamanım yok daha önemli sorumluluklarım var herkes kendi düşüncesinden meshul önemli olan neticesi!! Halk verecek kararı ve ben olumlu veya olumsuz her zaman söylediğim gibi halkın verdiği karara saygıyla eğileceğim sizlere iyi günler diliyorum ve herkesleri seviyorum fikriniz ne olursa olsun insan olarak benim için değerlisiniz....
Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.
Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim
Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.
Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.
Bir her devrin adamı var bir de bizim gibi her devrin sürüleni ahahahaBaşarımızın sırrını kitap yapıcam ben
Benim favorim ANANI DA AL GİT halaTayyip ERDOĞAN'ın çok sevdiğim bir sözü var ''SEN KİMSİN YAA?'' Valla çok seviyorum ya
Dolara da bir sen kimsin ya der mi aceba?
90 larda "yallah arabistana" modasiyla kovulan insanlar bugun "begenmiyorsan gidersin" kivamina gelmis cok sukur
Bu başlıkta anayasa maddelerini tartışalım. Dün 104. maddeyi attım. Oradaki açıklama mantığıma yatmıştı. Diğer maddelerdeki yanlışlar hakkındaki açıklamalar da mantığıma yattığı için paylaşacaktım. Ama kimsenin umurunda olmadığını görüyorum.
Mesela ben hayır oyu vermeyi düşündüğüm için evet diyenler şu madde hakkında yanlış değerlendirme yapıyorsun gerçeği şöyle şöyle olacak diye bilgi verebilirler bana. Benden daha çok hukuk bilgisine sahip birileri kaçırdığım noktaları bana izah edebilir belki. Yani karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunmak istiyorum. Sen şu kadar yanlış yaptın ben bu kadar yanlış yaptım meselesini bir kenara bırakın artık.
"Adalete dayanmayan güç , zalimdir" Bu her dönem böyle oldu.Ya evet arkadaslar bunu gorebiliyor musunuz cidden. Begenmeyen guzel ulkemden gitsin diyenler zamaninda turbanli annemi irana yollamak isteyenlerden ne farkiniz kaldi. Nefret ettiginiz seye donusmek nedir? Ben uzuluyorum cunku. Zamaninda omuz omuza zalimlerle mucadele ettiklerimin simdi zalim olmasina.
Ben bu mesajı yeni gördüm karanfil hangi mesajlardan bahsediyorsunUslup uslup diyorsun da ayni dusuncede oldugun uslupsuz mesajlari begenmektem geri kalmiyorsun. Salyalar akitmak ölüm dilemek falan hep normal seyler tabi
Bu mesaj araya kaynamasin.
Ben bilgisayara kavusunca daha uzun yazayim. Ama bunu yapalim.
En basitinden genel hatlari ile gucker ayriligi ilkesi sallantida. Bir insana meclisi feshetme yetkisi veriliyor ve muhalefetin sesi susturuluyor. 'Ayak bagi' olmadan hizli kararlar verilmek isteniyir ama ayak bagi dedigimiz cok seslilik ve denetleme mekanizmasi zaten yanlis karar alinmasini engellemek icin. Ama asla yanlis karar almayacagini dusundugunuz icin sorun orda basliyor zaten.
Insan hata yapar. Beser sasar. O yuzden denetleme mekanizmasi var. O yuzden cok seslilik var.
Bu soru geçen benimde aklıma geldi henüz kendime net cevap verebilmiş değilim cevabımı bulabilirsem sanada yazarım offıce senin bir fikrin olursa sende bana yazKesinlikle.. mesela birisi bana 2019 da devreye girecek sistemin secimini neden simdi yaptigimizi aciklayabilir mi?
Mesela yargi bu onerilen anayasayla nasil bağımsız ve tarafsiz olacak bunu merak ediyorum ben. Senin bu madde hakkinda bilgin var mı?Bu mesaj araya kaynamasin.
Ben bilgisayara kavusunca daha uzun yazayim. Ama bunu yapalim.
En basitinden genel hatlari ile gucker ayriligi ilkesi sallantida. Bir insana meclisi feshetme yetkisi veriliyor ve muhalefetin sesi susturuluyor. 'Ayak bagi' olmadan hizli kararlar verilmek isteniyir ama ayak bagi dedigimiz cok seslilik ve denetleme mekanizmasi zaten yanlis karar alinmasini engellemek icin. Ama asla yanlis karar almayacagini dusundugunuz icin sorun orda basliyor zaten.
Insan hata yapar. Beser sasar. O yuzden denetleme mekanizmasi var. O yuzden cok seslilik var.
Bu soru geçen benimde aklıma geldi henüz kendime net cevap verebilmiş değilim cevabımı bulabilirsem sanada yazarım offıce senin bir fikrin olursa sende bana yaz
Bu konu ucu açık kalmış o yüzden benimde dikkatimi çekmiştiYani dusunuyorum o degisen maddelere bir ek made yapip "cikan sonuc Mayis ayinda yururluge girecektir" tarzinda bir madde eklenebilirdi ama eklenmedi.. ortada gezen soylentilerle 2019 u gectim bu sene sonu bile neler olacagi (ne ekonomik ne siyasi olarak) bilinmezken 2019 alinmayacak bir risk..
Canınfıstığı izin verirsen şu yorumun üzerinden toplu bir yorum yazıp tasımı tarağımı alıp arabistana falan gidiyorum :)Ya evet arkadaslar bunu gorebiliyor musunuz cidden. Begenmeyen guzel ulkemden gitsin diyenler zamaninda turbanli annemi irana yollamak isteyenlerden ne farkiniz kaldi. Nefret ettiginiz seye donusmek nedir? Ben uzuluyorum cunku. Zamaninda omuz omuza zalimlerle mucadele ettiklerimin simdi zalim olmasina.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?