• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Zamanında Cat Stevens'in ''Ben Kurana bakarak müslüman oldum ,ilk önce müslümanları tanısaydım müslüman olmazdım .Kusursuz olan islamdır,müslümanlar değil ''dediğini de yazmıştım ,yine alaya alınmıştım.Öyle değil midir?Banane Ahmet ten ,Ayşe den,herkesin yaşayışına göre mi müslümanlığı seveceğiz ,değer vereceğiz,iyi veya kötü diyeceğiz.Konu bayağı din konusuna geldi ,kapatsak iyi olur.

Bak evet o cümleye ben de bayılmıştım. O cümleden o kadar çok ders almamız lazım ki. Ama öz eleştirimizi de yapmalıyız islam konusunda. Çok güzel bir entry vardı ekşide. Bir müslüman çocuk amerikada bir sınavdan geçtiği haberini alıyor metroda. İnanılmaz seviniyor ve Allahuekber diye bağırıyor. 10 metre ötede yaşlı bir amca yere kapaklanıyor. Bomba patlayacak diye. Biz bundan o kadar utanmalıyız ki. O kadar eleştirmeliyiz ki. Allahuekber gibi muhteşem bir sözcüğü bu hale düşürdükleri için en çok bizim sövmemiz, en çok bizim karşı olmamız gerekiyor. Ama başı kesilenler gayri müslimse ya da ondan geçtim sadece başka bir mezhepse neredeyse destekleyeceğiz. Neredeyse ne ya ben şii kesen işıdlileri destekleyen o kadar çok adam gördüm ki.
Bize çok iş düşüyor. Biz önce kendimizi sonra da müslümanım diye geçinen insanları düzelteceğiz. İslamı antipatik bulanları suçalamayı bırakıp islamı antipatik hale getirenlerle mücadele edeceğiz. Ben korkuyorum ya. Çocuğumu yetiştirememekten korkuyorum. O kadar sevimsiz o kadar tahammülsüz müslüman var ki etrafta. Şirin, sevilebilir bir hale nasıl getireceğim diye kara kara düşünüyorum. Çünkü çocuklar çok etki altında kalıyor. Noel baba nasıl sevimli bir figür buna çocuklar özeniyor. Ne yapalım? Ortadan kaldıralım, noel babaları dövelim demek yerine biz karşısında aynı sevimlilikte ne veriyoruz, biz neden bu kadar nefretle dolduk, sevgiyi hoşgörüyü bu hareketlerle çocuklarımıza nasıl aşılayacağız diye düşünme vakti.

Heh ben de yedim ban.

Ne güzel bak. Birbirimizi tanımazken bile birbirimizin dinine karışamayacağımızı biliyoruz. Birbirimizin dinine saygı gösteriyoruz. Oldu ki göstermedik. Bunun etkisi bir dereceye kadar.
Peki bizi yöneten insanlar sence benim dinim bana senin dinin sana diyebiliyor mu? O insanların din konusunda tarafsız olması gerekirken aleviliği cümlelerinde hakaret gibi kullanan bir insanın yönetiminde aleviler endişesiz olabilir mi? Sen ben birbirimizin dinine müdahale etsek dediğim gibi etkimiz cürmümüz kadar. Ama bunu yöneticiler yapınca işte orda sıkıntı var. Benim için sıkıntı var mı? Yok. Dediğim gibi ben zaten onların savunduğu taraftayım. Ama benim için sıkıntı olmaması başkasının ezilmesine ses etmeyeceğim anlamına gelmiyor. O insanların sesi olmasını savunacağım ben. Yönetimde o insanların da sesi olacak. O ses susturulamayacak. Çünkü %50 ya. Sadece %50yi temsil eden bir durum olabilir mi?
Yazının büyük bir kısmında zaten ben yazsam aynı olurdu
Ben evet dediğimde kalan kısmın susturulmuş olacağını yok sayılacağını düşünmüyorum
Yüzyıllardır karma bir ülkeyiz
Bir sürü etnik grup var
Şartlar hepimizi için aynı olacak
Dini anlamda baskı olacağını düşünmüyorum
Müslümanlık bunu gerektiriyor zaten
Umarım yanılmayız

şimdi bu anketten yola çıkarsak halkın 3/1 ancamı evet diyor yeni anayasaya neden bu sonuçlarla ters orantılı oluyor sonuçlar

Siyaset yeniden kapatılmasın da.
Ben çok üzülmüştüm. İki kelam tartışamıyoruz kadın olarak diye.
Ben bildiğin mune ablanın mesaj kutusunu aşındırdım neden neden diye :KK53:
Ama 15 temmuz döneminde kapalı olmasınada sevindim yalan yok
Sinirlerim bozulurdu iyice
Bir daha kapanacağını düşünmüyorumda biz burada olmayacağız:confused:

Yazının büyük bir kısmında zaten ben yazsam aynı olurdu
Ben evet dediğimde kalan kısmın susturulmuş olacağını yok sayılacağını düşünmüyorum
Yüzyıllardır karma bir ülkeyiz
Bir sürü etnik grup var
Şartlar hepimizi için aynı olacak
Dini anlamda baskı olacağını düşünmüyorum
Müslümanlık bunu gerektiriyor zaten
Umarım yanılmayız

Ama baskı var ilina. Kastettiğin insanların korktuğu hepiniz kapanacaksınız gibi bir baskıysa tamam. Ama demokratik bir ülkede olmaması gereken bir baskı var sonuçta. En basitinden bak diyorum aleviliği hakaret olarak kullanan bir insan var. Bak yukarda bir arkadaş demiş bir şehidi zorla cemevinden alıp camiden kaldıran insanlar var. Bu baskı değil de nedir? Bu ürkütücü değil de nedir?
Etnik baskı olayına hiç girmiyorum. O deniz derya bir konu ve malesef benim de çok hakim olmadığım bir alan.

Bak evet o cümleye ben de bayılmıştım. O cümleden o kadar çok ders almamız lazım ki. Ama öz eleştirimizi de yapmalıyız islam konusunda. Çok güzel bir entry vardı ekşide. Bir müslüman çocuk amerikada bir sınavdan geçtiği haberini alıyor metroda. İnanılmaz seviniyor ve Allahuekber diye bağırıyor. 10 metre ötede yaşlı bir amca yere kapaklanıyor. Bomba patlayacak diye. Biz bundan o kadar utanmalıyız ki. O kadar eleştirmeliyiz ki. Allahuekber gibi muhteşem bir sözcüğü bu hale düşürdükleri için en çok bizim sövmemiz, en çok bizim karşı olmamız gerekiyor. Ama başı kesilenler gayri müslimse ya da ondan geçtim sadece başka bir mezhepse neredeyse destekleyeceğiz. Neredeyse ne ya ben şii kesen işıdlileri destekleyen o kadar çok adam gördüm ki.
Bize çok iş düşüyor. Biz önce kendimizi sonra da müslümanım diye geçinen insanları düzelteceğiz. İslamı antipatik bulanları suçalamayı bırakıp islamı antipatik hale getirenlerle mücadele edeceğiz. Ben korkuyorum ya. Çocuğumu yetiştirememekten korkuyorum. O kadar sevimsiz o kadar tahammülsüz müslüman var ki etrafta. Şirin, sevilebilir bir hale nasıl getireceğim diye kara kara düşünüyorum. Çünkü çocuklar çok etki altında kalıyor. Noel baba nasıl sevimli bir figür buna çocuklar özeniyor. Ne yapalım? Ortadan kaldıralım, noel babaları dövelim demek yerine biz karşısında aynı sevimlilikte ne veriyoruz, biz neden bu kadar nefretle dolduk, sevgiyi hoşgörüyü bu hareketlerle çocuklarımıza nasıl aşılayacağız diye düşünme vakti.

Heh ben de yedim ban.

Bu konular hakkinda soylenecek cok sey var ama soylemek istemiyorum, ama soyleyebilecegim tek sey siyasetin dinden arindirilmasi gerektigi, bu hem siyaseti yozlastiriyor, hem de buna alet edilen dini. Siz her eyleminiz icin dini bir referans kullanirsaniz, hatalarinizin, gunahlarinizin muessibi de. kullanmakta beis gormediginiz dininiz olur. En acinasi ise, kokleri daha derin ve kanli olan din merkezli siyaset anlayisinin bizi iyi bir yere suruklemedigini goremiyor olmak.Umarim akl-i selim galip gelir de, korkusuyla yasadigimiz gunlere uyanmak zorunda kalmayiz.

Kizlar birileri bize bunu anlatmalı yok eğer anlatmazlarsa anlamadığımız şeye evet diyecek değiliz.madde madde açıklayıcı şekilde anlatilmali.iyi geceler herkese:KK200::KK200:

Ya arkadaşlar seviye seviye saygı saygı diyorsunuz daha tbmm deki millet vekillerinin birbirine saygısı yok saç baş dalıyorlar burada 2 laf sokmayı çok takmayalım bence ;) insanız sonuçta sinirleniyoruz istemediğimiz laflar çikıyor bazen kılavyemizden :27:

Şu evet hayır işini siyasi görüşlerinizi bi kenara koyup neye evet neye hayır dediğinizi okusanız ve anlayabilseniz hayır dersiniz. Evet ya da hayır diyenlerin kaçı okudu merak ederim. Tek bir insana bu kadar yetki verilemez. Kaldı ki verildi bu yetki görüşlerini sevmediğiniz kişi de başkan olabilir böyle düşünün. Bu konuda yazılmış çizilmiş yığınla yazı var. Lütfen okuyun düşünün. #HAYIR

Baya küçümsüyorsunuz
Bu ülkede bi siz gerçekleri görüyorsunuz
Okuduğumu anlama yetisine sahibim çok şükür
Sizde kalıp söylemlerden uzaklaşıp daha uslüplu yorum yaparsanız daha uygun olur

Uslup uslup diyorsun da ayni dusuncede oldugun uslupsuz mesajlari begenmektem geri kalmiyorsun. Salyalar akitmak ölüm dilemek falan hep normal seyler tabi

Mecliste milletvekili Gokcen Enc siddet uygulamasina ragmen Akpli vekiller sayesinde ceza almamis ustune kendine koruma tahsis edilmis. Buraya kopyalayayim yazdigim mesaji. Bahsettigimiz duruma cok uygun çünkü

Su bile karsi karsiya olduğumuz olayin vehameti hakkinda bize bilgi veriyor. Kadin eni konu milleti dövdü bir de ustune mağdur olup koruma tahsis edildi. Ve mecliste cogunluk diye de ceza almasi engellendi.
Sonra da karsti gorusluler susturulmuyor ezilmiyor diyorlar. Evet kardesim aynen öyle. ..
Yaptiklari yapacaklarinin teminati iste.

Ben her türlü korkuyorum. Bu saatten sonra Akp seçilmeyip de sol görüşlü ya da x görüşlü biri gelse ondan da korkuyorum. Çünkü herkes birbirine inanılmaz kinlendi. Birleştirici bütünleştirici noktamızı kaçırdık. Güç el değiştirdikçe birileri hep ezilecek. İnançlı olduğunu iddia eden insanlardan ben biraz daha sağduyu ve anlayış bekliyorum da işte çok bekliyorum.
Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.

Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim :deli:

Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.

Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.

çok az takıldığım kuralları işleyişi bilmediğim halde bende ban yedim kızlar hayırlı uğurlu olsun :D ama ban önleyici yada düzeltici birşey değil saçma bence içinde kırıcı cümleler olan mesajlar kaldırılmalı benimkide dahil herkeslere duyrulur

Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.

Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim :deli:

Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.

Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.

Oy verdiginiz parti zaten insanlari bu kadar kutuplastiran ve bunun uzerinden kendi secmenini konsolide eden. Partiniz merkez sagin oylarini da toplayarak siyasal islama ve fanatizme yaklastirdi ulke sagini. Surekli karsi cepheyi bin bir turlu isimle anarak, kimlik siyaseti yapti, hala yapiyor, sonra da insanlar kutuplasmasin diyorsunuz, peki bu politikalarla bu mumkun mu?Demokrasi oy kullanmaktan ibaret degil, olmazsa olmaz bir suru ayagi var, ve ayrica akp muhaliflerinin kucuk bir azinlik oldugunu dusunerek hata yaparsaniz, zira hic de oyle degil. Bu arada cidden merak ettigim icin soruyorum;
1.Elestirdiginiz bir suru yonu oldugunu soylediniz, ornek verir misiniz?
2.Desteklediginiz yonleri oldugunu soylediniz, bunlar nelerdir.

Ciddi olarak merak ettigim icin soruyorum, cunku cevrem de bir kisi bile yok akp ye oy veren, o yuzden elestirilerinizin ve begenilerinizin ne oldugunu merak ediyorum.

Son düzenleme:
Yahu bun sunniyim. Heteroseksüelim. Zamanında Akpye oy verdim ailem halen veriyor. Yılbaşı kutlamam. Çocuklarımı dini bütün yetiştirmek isterim. Ben gidişattan korkuyorum. Kaldı ki ateist olanlar, başka dinlere inananlar, eşcinsel olanlar, çocuklarının din eğitimi almasını istemeyenler korkmasın mı. Yapmayın rica ediyorum.
Iki yil oncesine kadar tesettursuz bir muhaliftim. Tesetture karar verince heh bi de Akpli oldun mu tamamdir diyenleri duydu bu kulaklar fıstık.

Hiçbir zaman Akpye oy vermedim. Ama cekirdek aile disi full Akpli. Siyasi konusmalarda elestirilerime cevap basindaki ortunden utana kadar varıyor. Ben kapalı ve dindar bi insan olmama rağmen kabul görmüyorum escinsel , ateist ya da farkli mezheplerdeki insanlarin gormesi imkansiz. Bakma burada ben onu istiyorum ben sunu istiyorum diyenler. Yürekten deseler (ki inanmiyorum) bile bir avuclar.
Hepsi de pekala biliyor karsit gorusun kale alinmadigini, susturuldugunu , en tepeden hakarete ugradigini.
Hepsi biliyor bu ulkenin en tepeden kutuplastirmaya çalışıldığını (bknz kabatas bacisi)
Hepsi biliyor iktidardakilerin cehaleti kutsadigini. ( cehalet derken halkin okuma oranindan bahsetmiyorum. Liyakat ilkesi olmadan yapilan atamalardan gorev dagilimlarindan bahsediyorum. )

Herkes her şeyin farkinda aslında. Ve herkes ona gore davranıyor. Sen saniyor musun Akp'nin tabaninin cok buyuk bir jesimi farkli din mezhep ve cinsel tercihleri olanlarin ozgur olmasini istiyorlar. Malesef HAYIR. O yuzden Baskanlik da gelir Cumhuriyet de gider. Neydi su meshur laf

"GOKLERDEN GELEN BIR KARAR VARDIR":işsiz::işsiz::işsiz:

Iki yil oncesine kadar tesettursuz bir muhaliftim. Tesetture karar verince heh bi de Akpli oldun mu tamamdir diyenleri duydu bu kulaklar fıstık.

Hiçbir zaman Akpye oy vermedim. Ama cekirdek aile disi full Akpli. Siyasi konusmalarda elestirilerime cevap basindaki ortunden utana kadar varıyor. Ben kapalı ve dindar bi insan olmama rağmen kabul görmüyorum escinsel , ateist ya da farkli mezheplerdeki insanlarin gormesi imkansiz. Bakma burada ben onu istiyorum ben sunu istiyorum diyenler. Yürekten deseler (ki inanmiyorum) bile bir avuclar.
Hepsi de pekala biliyor karsit gorusun kale alinmadigini, susturuldugunu , en tepeden hakarete ugradigini.
Hepsi biliyor bu ulkenin en tepeden kutuplastirmaya çalışıldığını (bknz kabatas bacisi)
Hepsi biliyor iktidardakilerin cehaleti kutsadigini. ( cehalet derken halkin okuma oranindan bahsetmiyorum. Liyakat ilkesi olmadan yapilan atamalardan gorev dagilimlarindan bahsediyorum. )

Herkes her şeyin farkinda aslında. Ve herkes ona gore davranıyor. Sen saniyor musun Akp'nin tabaninin cok buyuk bir jesimi farkli din mezhep ve cinsel tercihleri olanlarin ozgur olmasini istiyorlar. Malesef HAYIR. O yuzden Baskanlik da gelir Cumhuriyet de gider. Neydi su meshur laf

"GOKLERDEN GELEN BIR KARAR VARDIR":işsiz::işsiz::işsiz:
:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Back