- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
Zamanında Cat Stevens'in ''Ben Kurana bakarak müslüman oldum ,ilk önce müslümanları tanısaydım müslüman olmazdım .Kusursuz olan islamdır,müslümanlar değil ''dediğini de yazmıştım ,yine alaya alınmıştım.Öyle değil midir?Banane Ahmet ten ,Ayşe den,herkesin yaşayışına göre mi müslümanlığı seveceğiz ,değer vereceğiz,iyi veya kötü diyeceğiz.Konu bayağı din konusuna geldi ,kapatsak iyi olur.
Bak evet o cümleye ben de bayılmıştım. O cümleden o kadar çok ders almamız lazım ki. Ama öz eleştirimizi de yapmalıyız islam konusunda. Çok güzel bir entry vardı ekşide. Bir müslüman çocuk amerikada bir sınavdan geçtiği haberini alıyor metroda. İnanılmaz seviniyor ve Allahuekber diye bağırıyor. 10 metre ötede yaşlı bir amca yere kapaklanıyor. Bomba patlayacak diye. Biz bundan o kadar utanmalıyız ki. O kadar eleştirmeliyiz ki. Allahuekber gibi muhteşem bir sözcüğü bu hale düşürdükleri için en çok bizim sövmemiz, en çok bizim karşı olmamız gerekiyor. Ama başı kesilenler gayri müslimse ya da ondan geçtim sadece başka bir mezhepse neredeyse destekleyeceğiz. Neredeyse ne ya ben şii kesen işıdlileri destekleyen o kadar çok adam gördüm ki.
Bize çok iş düşüyor. Biz önce kendimizi sonra da müslümanım diye geçinen insanları düzelteceğiz. İslamı antipatik bulanları suçalamayı bırakıp islamı antipatik hale getirenlerle mücadele edeceğiz. Ben korkuyorum ya. Çocuğumu yetiştirememekten korkuyorum. O kadar sevimsiz o kadar tahammülsüz müslüman var ki etrafta. Şirin, sevilebilir bir hale nasıl getireceğim diye kara kara düşünüyorum. Çünkü çocuklar çok etki altında kalıyor. Noel baba nasıl sevimli bir figür buna çocuklar özeniyor. Ne yapalım? Ortadan kaldıralım, noel babaları dövelim demek yerine biz karşısında aynı sevimlilikte ne veriyoruz, biz neden bu kadar nefretle dolduk, sevgiyi hoşgörüyü bu hareketlerle çocuklarımıza nasıl aşılayacağız diye düşünme vakti.
Heh ben de yedim ban.