• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Kendi adima yazarsam ben zaten hali hazirda gidecegim, bugun basimizda chp olsa onu da ayni hiddetle elestirirdim, mhp yi de.. hdp yi o kategoriye bile koymuyorum.. 90 larda "yallah arabistana" modasiyla kovulan insanlar bugun "begenmiyorsan gidersin" kivamina gelmis cok sukur.. 33 senede yaptigim en guzel analiz; bu ulkede devran periyodik olarak degisir.. 28 subatin 1000 yil surmedigi gibi.. dilerim sonraki degisimde bu arkadaslar da kendilerine uygun bir yer secebilirler.. ben her devrin gonderileni oldugum icin sikinti yok :)
Bir her devrin adamı var bir de bizim gibi her devrin sürüleni ahahaha:KK45: Başarımızın sırrını kitap yapıcam ben:KK8:

Valla bu forum açıldığından beri buradayım okuyorum. gâh beğeniyorum, gâh eleştiriyorum, fikirlere saygı duyup herkesin konuşması gerektiğini savunuyorum ancak acıdır ki değil saygı nefret, aşağılama gibi insanlarla meşgul bir toplulukla karşılaşıyorum biz düşünceye değer verdiğimiz için susmayı tercih ettikçe baskı artıyor komiktir demokrasi diyenler yapıyor.neyse kim neyi düşünür ne karar verir bilmem ama ben artık yazmayıda,okumayıda bırakıyorum tartışmaya zamanım yok daha önemli sorumluluklarım var herkes kendi düşüncesinden meshul önemli olan neticesi!! Halk verecek kararı ve ben olumlu veya olumsuz her zaman söylediğim gibi halkın verdiği karara saygıyla eğileceğim sizlere iyi günler diliyorum ve herkesleri seviyorum fikriniz ne olursa olsun insan olarak benim için değerlisiniz....
sosyal medya kullanıyorsanız hiç mi denk gelmiyorsunuz acaba "az kaldı sesinizi kesmemize", "istesenizde istemesenizde başkanlık gelecek" ve daha örneğini vereceğim bir çok söyleme. Hatta ankara Belediye Başkanı ismi lazım değil "sizi bağırta bağırta başkan olucaz" bile dedi. Siz tutup saygıdan bahsediyorsunuz. Adam "okumadım maddeleri C. Başkanı istediği için evet diyorum" diyor. Ben bu sağlıksız cahil düşünceye nasıl saygı duyarım söyler misiniz? Buradaki herkesi tenzih ederek söylüyorum bunu ayrıca.

Hah işte evet deme nedenim bu benim canınfıstığı. Korkuyorlarmış ya hani, ben de akp dışındaki partilerden korkuyorum. Kinlerinden nefretlerinden resmen korkuyorum, allahtan sayıları az. Demokrasinin cilvelerinden biri işte herkesin oyu bir tane o yüzden istedikleri olmayacak. Madem zıtlaşmış kutuplar arasında seçim yapmak zorundayım, kendimi düşünerek görüşüme yakın olanı seçeceğim haliyle, iyi yönlerini de kötü yönlerini de bilerek.

Ben ak partiye oy veriyorum hep de söylerim. Eleştirdiğim biiiir sürü yönü var (tabi ki desteklediğim yönleri de var), düzgün müslümanlar olduğunu da savunmam arkadaşlar arasında aile arasında hep konuşurum bunları ya da farklı görüşlerden olup bağnaz olmayanlarla konuşurum. Ama burada asla ve asla konuşmam. Çünkü burada ya ölümüne at gözlüğüyle gömenler (çok like alıyorlar) ve karşı savunma yapan cılız birkaç ses var, onlar da yazık zayıf argümanlarla gelince dalga geçiyorlar anlayamazsınız falan diyorlar nasıl bir ego yarabbim :deli:

Ben inançlı bir insanım, benim inancımı rahat yaşadığım gibi inançsızlar da rahat yaşasın isterim. Eşcinseller de rahat yaşasın isterim. 50-60 sene önce yaptıkları gibi yahudileri bu topraklardan spatula ile kazımasınlar isterim. Benim bu toplumla (sadece ak parti değil tüm toplum) ilgili tek arzum daha özgürlükçü olmamız bağnazlığı bırakmamız ama şu anda pek mümkün görünmüyor. Üzüldüğüm tek nokta bu, insan hakları ve adam kayırma. Bunlar ak partiden önce de kötüydü hala kötü.

Keşke alternatifler olsa da kutuplaşmadan adam gibi nedenlerle seçim yapabilsek millet birbirine bu kadar düşman olmasa. Ama mevcut durum bu o yüzden de mevcut alternatifler benim açımdan asla, darmaduman ederler abi ortalığı allah korusun içlerinde muazzam bir kin var. O yüzden kusura bakmasınlar. Artık beğenmiyorlarsa iltica mı ederler bilmem, benim kimi tanıdıklar öyle yapacaklarını söylüyor.

O yüzden ben neden akpye oy veriyorsun demem ama neden evet diyorsun derim.
Çünkü o evet çok sesliliği öldürecek.
Hayır demen senin için çok negatif olmayacak ama evet demen diğer insanların sesini alacak.
İşte bu noktada gerçek bir müslüman ne yapmalı?

Ben bunları söyleyen insanlara saygı duyun demiyorum, insana saygı diyorum fikirleri kabul edelim demiyorum zira oy kullanarak itiraz edeceksiniz. Benim itirazım kişiliğe saldırılmasına yoksa tabiki eğrisi ile doğrusu ile tartışalım..

90 larda "yallah arabistana" modasiyla kovulan insanlar bugun "begenmiyorsan gidersin" kivamina gelmis cok sukur

Ya evet arkadaslar bunu gorebiliyor musunuz cidden. Begenmeyen guzel ulkemden gitsin diyenler zamaninda turbanli annemi irana yollamak isteyenlerden ne farkiniz kaldi. Nefret ettiginiz seye donusmek nedir? Ben uzuluyorum cunku. Zamaninda omuz omuza zalimlerle mucadele ettiklerimin simdi zalim olmasina.

Bu başlıkta anayasa maddelerini tartışalım. Dün 104. maddeyi attım. Oradaki açıklama mantığıma yatmıştı. Diğer maddelerdeki yanlışlar hakkındaki açıklamalar da mantığıma yattığı için paylaşacaktım. Ama kimsenin umurunda olmadığını görüyorum.
Mesela ben hayır oyu vermeyi düşündüğüm için evet diyenler şu madde hakkında yanlış değerlendirme yapıyorsun gerçeği şöyle şöyle olacak diye bilgi verebilirler bana. Benden daha çok hukuk bilgisine sahip birileri kaçırdığım noktaları bana izah edebilir belki. Yani karşılıklı fikir alış verişlerinde bulunmak istiyorum. Sen şu kadar yanlış yaptın ben bu kadar yanlış yaptım meselesini bir kenara bırakın artık.

Bu mesaj araya kaynamasin.
Ben bilgisayara kavusunca daha uzun yazayim. Ama bunu yapalim.

En basitinden genel hatlari ile gucker ayriligi ilkesi sallantida. Bir insana meclisi feshetme yetkisi veriliyor ve muhalefetin sesi susturuluyor. 'Ayak bagi' olmadan hizli kararlar verilmek isteniyir ama ayak bagi dedigimiz cok seslilik ve denetleme mekanizmasi zaten yanlis karar alinmasini engellemek icin. Ama asla yanlis karar almayacagini dusundugunuz icin sorun orda basliyor zaten.
Insan hata yapar. Beser sasar. O yuzden denetleme mekanizmasi var. O yuzden cok seslilik var.

Ya evet arkadaslar bunu gorebiliyor musunuz cidden. Begenmeyen guzel ulkemden gitsin diyenler zamaninda turbanli annemi irana yollamak isteyenlerden ne farkiniz kaldi. Nefret ettiginiz seye donusmek nedir? Ben uzuluyorum cunku. Zamaninda omuz omuza zalimlerle mucadele ettiklerimin simdi zalim olmasina.
"Adalete dayanmayan güç , zalimdir" Bu her dönem böyle oldu.

Ben "Malum" (bu da ne demekse?) Partili olarak yanlışını doğrusuyla birlikte söyleyebiliyorsam körü körüne değilim.
Ama kalkıp yanlışları yazarken doğruları söyleyemiyorsanız evet siz körü körüne kin duyuyorsunuz.

Arkadaş 28 şubattan sonra peşimizden kovalanıp durduk. Üniv deki lakaplarımızı söylemiyim ben duyduğumda utanırdım, onlar söylerken utanmazdı. Genede bu kadar nefret kusmazdık.

Ben siyasetçi değilim ağzım iyi laf yapmaz belki ama hamdolsun aklım mantığım iyi çalışıyo, eğriyi doğruyu görebilirim. Kimse beni evetçiler yada hayırcılar diye etiketleyemez.
Hakimiyet kayıtsız şartsız milletinse, millet kendi içinde bölünmeden saygıyla sabırla sonucu beklemeli.

Uslup uslup diyorsun da ayni dusuncede oldugun uslupsuz mesajlari begenmektem geri kalmiyorsun. Salyalar akitmak ölüm dilemek falan hep normal seyler tabi
Ben bu mesajı yeni gördüm karanfil hangi mesajlardan bahsediyorsun
Bu arada üslup üslup diye tek tarafa uyarıda bulunmadım hiç iki taraf içinde söyledim her mesajımda
Şimdi burası iki taraf gibi ya sen aynı düşüncede olduğun derken evetçilerin beğendiğim mesajlarını kast ediyorsun ancak karşı tarafdan yazanların mesajlarındaki beğenilerimede bir bak istersen
Hayır diyenlerdende mantıklı gelen içinde bir doğru cümlede olsa beğendiğim çok mesaj var

En basitinden genel hatlari ile gucker ayriligi ilkesi sallantida. Bir insana meclisi feshetme yetkisi veriliyor ve muhalefetin sesi susturuluyor. 'Ayak bagi' olmadan hizli kararlar verilmek isteniyir ama ayak bagi dedigimiz cok seslilik ve denetleme mekanizmasi zaten yanlis karar alinmasini engellemek icin. Ama asla yanlis karar almayacagini dusundugunuz icin sorun orda basliyor zaten.
Insan hata yapar. Beser sasar. O yuzden denetleme mekanizmasi var. O yuzden cok seslilik var.

Kesinlikle.. mesela birisi bana 2019 da devreye girecek sistemin secimini neden simdi yaptigimizi aciklayabilir mi?

Kesinlikle.. mesela birisi bana 2019 da devreye girecek sistemin secimini neden simdi yaptigimizi aciklayabilir mi?
Bu soru geçen benimde aklıma geldi henüz kendime net cevap verebilmiş değilim cevabımı bulabilirsem sanada yazarım offıce senin bir fikrin olursa sende bana yaz

Mesela yargi bu onerilen anayasayla nasil bağımsız ve tarafsiz olacak bunu merak ediyorum ben. Senin bu madde hakkinda bilgin var mı?

Bu soru geçen benimde aklıma geldi henüz kendime net cevap verebilmiş değilim cevabımı bulabilirsem sanada yazarım offıce senin bir fikrin olursa sende bana yaz

Yani dusunuyorum o degisen maddelere bir ek made yapip "cikan sonuc Mayis ayinda yururluge girecektir" tarzinda bir madde eklenebilirdi ama eklenmedi.. ortada gezen soylentilerle 2019 u gectim bu sene sonu bile neler olacagi (ne ekonomik ne siyasi olarak) bilinmezken 2019 alinmayacak bir risk..

Yani dusunuyorum o degisen maddelere bir ek made yapip "cikan sonuc Mayis ayinda yururluge girecektir" tarzinda bir madde eklenebilirdi ama eklenmedi.. ortada gezen soylentilerle 2019 u gectim bu sene sonu bile neler olacagi (ne ekonomik ne siyasi olarak) bilinmezken 2019 alinmayacak bir risk..
Bu konu ucu açık kalmış o yüzden benimde dikkatimi çekmişti
Ama söylediğim gibi mantıklı bir açıklamasını bulamadım
Şimdi kendime cevap verememişken sana içi boş açıklama yapmam olmaz
Neden kısmını düşüneceğim
Sende merakımı perçinlemiş oldun

Canınfıstığı izin verirsen şu yorumun üzerinden toplu bir yorum yazıp tasımı tarağımı alıp arabistana falan gidiyorum :)

Ay vallahi burada konuşulmaz, office office kendi deyip duruyor anlamazlar anlamazlar diye ama kendi de anlamıyor ya da çok güzel çarpıtıyor. Yerim seni dünün kovulanı bugün kovuyor falan diye göstermişsin beni canım office ama yemezler. Siz her devrin kovulanısınız (çok cool bişey) biz de şakşakçıyız size göre durum bu ne desek de değişmez çünkü görmek istediğiniz bu. Sadece siyasette değil diğer konularda da kişisel özgürlükler ve toleranslı olmak üzerine onlarca mesajım vardır ama insan anlamak istediğini anlayacak olduktan sonra yapacak bişey yok. Ben kimseye beğenmiyorsan gidersin diyen bir insan değilim, fakat sürekkkli ay hepinizden nefret idiyurum gideceğim buralardan diyene de iyi gitmek istiyorsan git denir yani. Başka bir üyenin az önce yaptığı gibi söyleneni değil işlerine geleni anlıyorlar zaten sürekli birbirlerini beğenip duruyorlar körler sağırlar hesabı. Önce düşmanı yaratıp sonra o düşmanla birlikte savaşıyorlar değişik bir kafa ne diyeyim allah selamet versin :))

Vallahi canınfıstığı ben daha şu 15 temmuzda fanatik ak partili arkadaşlarıma başkanlık oylanırsa ben hayır diyeceğim diyen biriydim böyle tartışmaları görünce inadına gidip evet diyesim geliyor yahu. Allah muhafaza bu kinle bu nefretle kazanırlar falan (daha önce de dedim madem nefret dolu iki alternatifim varsa görüşü bana yakın olanı seçerim). Arkadaş bu ne aymazlıktır hep bana hep banadır, ben istediğimi söyleyeyim kibar kibar hakaret edeyim ama sen yapamazsın zaten ak partilisin ki. Garibim birkaç üye var o kadar saldırılarına ılımlı ılımlı yazmışlar bir üye de en sonunda ben yazmayacam artık demiş. Amaan derdime ne ben de yazmayacağım artık niye sinirlerimi bozayım ki. Anca burada çalıp oynarlar zaten. Böyle şeyler yüze söylenmez ama sen ve sayılı üye (just mesela) daha farklı bir yerdesiniz çünkü saygılısınız, sizi incitecek birşey dediysem bir densizlik yaptıysam özür diliyorum. Benim saygısızlığa tahammülüm yok, kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygılı olmak zorunda saygı göstermeyene saygı gösterilmez. Daha fazla laf söylemeye de lüzum yok. Haydi bana müsade zaten kafa dağıtmaya giriyorum kkya bdv yemek kozmetik başlıkları benim işimi görüyor

Back