Seviyorum ya! Valla şu amerikan severleri iyi ki varsınız. siz olmasanız biz bu ülkeyi nasıl tanıyacağız.ufkumuzu açıyorsunuz sevgiler size...
Canım dinden bahseden ,konuya alet eden ,insanın aklına düşüren esasında sizsiniz.Dün mesela otobüste aslı astarı olmayan ,doğruluğu kesin bile olmayan bilet mevzusu yazışmalarını okudum,yok bu yüzden hayır diyoruz da,şeriat getirmek isteniliyor da ,ne alaka yani,mantıklı mı sence bu yazılanlar.Sen bari yapma.
Yahu bun sunniyim. Heteroseksüelim. Zamanında Akpye oy verdim ailem halen veriyor. Yılbaşı kutlamam. Çocuklarımı dini bütün yetiştirmek isterim. Ben gidişattan korkuyorum. Kaldı ki ateist olanlar, başka dinlere inananlar, eşcinsel olanlar, çocuklarının din eğitimi almasını istemeyenler korkmasın mı. Yapmayın rica ediyorum.
Offıce tespiti genele yayıyorsun ama bizleride alıyorsun içine
Halbuki tespitin benim için doğru değil mesela
Ben bir çoğu mesajımda herhangi bir yargı ile karşıdakine sataşarak yazan hangi taraftan olursa olsun yanlış diye defalarca söyledim
Senin dinin sana benimki bana
Arkadaşta cumhur başkanının dinini yaşaması mevzu oluyor demek istedi sizlere direk sataşmadı diye algıladım
Ama sen bu mesajı sataşma olarak görüp rahatsız olmuş olabilirsin bu normal birşey
O zamanda aşağılama dediğimiz tarza girmeden uyarsan bence daha etkili olur
Karşılıklı bir zıtlık oluşmuş sanırım gereksiz yere
Ben ciddi anlamda korkuyor ve endişeleniyorum mesela.
Hakikaten korkuyorum yalan yok.
Canım dinden bahseden ,konuya alet eden ,insanın aklına düşüren esasında sizsiniz.Dün mesela otobüste aslı astarı olmayan ,doğruluğu kesin bile olmayan bilet mevzusu yazışmalarını okudum,yok bu yüzden hayır diyoruz da,şeriat getirmek isteniliyor da ,ne alaka yani,mantıklı mı sence bu yazılanlar.Sen bari yapma.
Ben her türlü korkuyorum. Bu saatten sonra Akp seçilmeyip de sol görüşlü ya da x görüşlü biri gelse ondan da korkuyorum. Çünkü herkes birbirine inanılmaz kinlendi. Birleştirici bütünleştirici noktamızı kaçırdık. Güç el değiştirdikçe birileri hep ezilecek. İnançlı olduğunu iddia eden insanlardan ben biraz daha sağduyu ve anlayış bekliyorum da işte çok bekliyorum.
He canım bilmiyorum yani sizin bildiğiniz gibi değil demek maksat. Ancak hep söylediğim gibi üzerinize alındınız zira cevap yazdınız!! Haklısınız der geçerim ben tartışmak için burada değilim.sizin doğrularınız size benimki bana...Hakkında zerre bir şey bilmediğiniz ülke hakkında konuşmayacaksınız , konuşuyorsanız da aksi yönde fikir beyan edenleri "Amerikan sever diye" yaftalayamazsınız, çok Amerikan sever arıyorsanız Amerika'nın NATO ülkelerindeki örgütlenmelerine, bunların hangi siyasi kanatlarca temsil edildiğine veya işbirliği halinde olduğuna, ve bu ülkelerde nelerle meşgul olduğuna bakacaksınız, bunları yaparken Türkiye yi es geçmeyin ama!
Yahu bun sunniyim. Heteroseksüelim. Zamanında Akpye oy verdim ailem halen veriyor. Yılbaşı kutlamam. Çocuklarımı dini bütün yetiştirmek isterim. Ben gidişattan korkuyorum. Kaldı ki ateist olanlar, başka dinlere inananlar, eşcinsel olanlar, çocuklarının din eğitimi almasını istemeyenler korkmasın mı. Yapmayın rica ediyorum.
office beni niye tagledin ya. Ben iki güzel güzel konuşabilince sevindiydim. umut dolduydum. Şu seviyeyi görünce gene gitti tüm güzellikler.
Üzülme hala tartışabilirizGüzel arkadaşım ama senin dışında düzgünce cevap veren yok ki. Cidden cevap vermiyorlar. Ben orda satır satır rahatsız olduğum ve eleştirilmesini beklediğimi belirttiğimi maden kazasından tut da çalınan kpss sorularını, dış politikamızdaki bir öyle bir böyle olan durumu belirttim. Kimse cevap verdi mi? Sen dahi sadece biz de eleştiriyoruz demekle yetindin. Office'in yanlış söylediği bir şey mi var. Cevap vermezler dedi ve evet kimse cevap vermedi. Evet kimse cevap vermiyor. Artık klişe olmaya başlamış cevaplar geliyor ya da. Dış politika diyorsun 3. havaalanı diyorlar. Tarım öldü diyorsun yol yaptı diyorlar. Siz bugünden bugüne rahatsız olduğunzu belirttiğiniz cevap istediğiniz ne yazdınız da cevap gelmedi. Hepsine cevap veriliyor. Küçümseme yoluna gidene de ben de itiraz ediyorum. Geçen imamlarla ilgili olan durumda bu şekilde tartışma olmaması gerektiğini söyledim zaten. Cevap vermezler demek küçümseme değil. Veremezler dese belki bir derece. O da verme yeteneğinizi küçümsemeden çok verilecek bir cevap olmamasından öyle der. Küçümseme ile gerçekleri ifade etme arasında fark var. Tabiki de gerçekleri ifade ederken de üslup önemli. Ben o konuda da uyarırım insanları ama cevap vermezler cümlesinde hiç bir hakaret ve aşağılama yok.
Üzüldüm açıkçası düzgün düzgün tartışırken böyle olmasına.
Benim üslubumda bişey yok sen anlamak istediğin gibi anlıyorsun o kadarBaya küçümsüyorsunuz
Bu ülkede bi siz gerçekleri görüyorsunuz
Okuduğumu anlama yetisine sahibim çok şükür
Sizde kalıp söylemlerden uzaklaşıp daha uslüplu yorum yaparsanız daha uygun olur
Hehh iste aranan kansın.Yahu tamam sev sev de hic mi olumsuz hic mi kötü gelen bir sey yok dedigimde hede hödö konuşanlar değil iste boyle objektif olabilen lazimYahu bun sunniyim. Heteroseksüelim. Zamanında Akpye oy verdim ailem halen veriyor. Yılbaşı kutlamam. Çocuklarımı dini bütün yetiştirmek isterim. Ben gidişattan korkuyorum. Kaldı ki ateist olanlar, başka dinlere inananlar, eşcinsel olanlar, çocuklarının din eğitimi almasını istemeyenler korkmasın mı. Yapmayın rica ediyorum.
Gerçekten doğru inanılmaz bir kutuplaşma oldu hakikaten
Görmek istemiyor çoğunluk ama arada inanılmaz bir uçurum var artık ben de hissediyorum bunu ne yazık ki.
Hehh iste aranan kansın.Yahu tamam sev sev de hic mi olumsuz hic mi kötü gelen bir sey yok dedigimde hede hödö konuşanlar değil iste boyle objektif olabilen lazim
Ama yine de o son oyu vermeseydiniz iyiydi
Herkesin işine gelmediği durumlarda islamı ağıza almasına ,kanıt göstermemesinden memnun değilim.Ama benim bahsettiğim bu değil.Ona kalırsa islama önyargılar yüzünden ,mağdur olanlar da yok mu?O adama ne ceza verildi deynep? Hic.. evet kapali bir kadin olarak benim de korkum bu.. satranca haram diyor adam, ne ceza aliyor hadis sallamadan? Hic.. evet bu da korkutuyor.. yarin kizlar okumasin denilmeyecegine emin misin? Fizik sirktir denilmeyecegine? Kime gore neye gore bu guvenceyi verebilirsin o insanlar cezalandirilmiyorken?
Hayır öyleki ben karşıt görüşte olan arkadaşlarıma ısındırmaya çalışıyorum bazı fikirlere. Hani belki bir ortak noktada buluşabiliriz. Bazen bir ılımanlaşma oluyor ama sağolsunlar bir şey yapıp ya caninfistiği bu insanlarla mı beni ortak paydaya çekmeye çalışıyorsun diyorlar.
Yani insanları islama ısındırmaya çalışırken ölen karınızla 6 saat cinsel ilişkiye girebilirsiniz diye fetva verenler gibiler. Benim emeğimin içine ediyorlar.
Bunun vebalini nasıl verecek bu insanlar bilmiyorum. Amaç nefret ettirmekse aferim çok güzel başarıyorlar.
Burdan yola çıkanlar olur fıstık bu şekilde ayrıntıya girmeye bu kadar kendimizi açıklamaya hiçbirimiz mecbur değiliz sende bende onlardaYahu bun sunniyim. Heteroseksüelim. Zamanında Akpye oy verdim ailem halen veriyor. Yılbaşı kutlamam. Çocuklarımı dini bütün yetiştirmek isterim. Ben gidişattan korkuyorum. Kaldı ki ateist olanlar, başka dinlere inananlar, eşcinsel olanlar, çocuklarının din eğitimi almasını istemeyenler korkmasın mı. Yapmayın rica ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?