Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
AnketAnayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?
Imam hatipler egitim olarak bes para etmez okullardir.. din egitimi acisindan nasil olduklarini da yazarim ama canim kavga istemiyor uykusuz uykusuz.. evet sahane bir nesil geliyor yakin gelecekte ulkeye doktor, muhendis ithal edecek seviyeye geliriz insallah masallah..
Neden peki sadece ortaokulda başarılılar sizce?
Çünkü ortaokul müfredatında fizik kimya ağır değil ve müfredati hafif.
Bu bir ölçü degil haliyle.
Ayrıca düzgün ortaokullar imam hatip'e çevrildiği için mecburen yollayan aileler de var.
Bu da demokratik bir durum değil. Koleje yollayamayacak aile imam hatip çıkınca mecburen yolluyor. Sizce bu demokratik mı?
Eşim imam hatip lisesinde öğretmen hiç memnun degil. Toz pembe bir tablo cizmeniz bu nedenle beni rahatsız etti.
Ben olumlu tarafını gördüğüm kısmını açıkladım. Siz olumsuz tarafını gösterdiniz. Sizin aksinizi ispat edecek birşey söyledim mi ben? Neden rahatsız oldunuz? Toz pembe değil ki neresini toz pembe göstereyim. Olumsuzluk yanında olumluyu gizlemek gözardı etmek sizce ne kadar doğru?
Ben olumlu tarafını gördüğüm kısmını açıkladım. Siz olumsuz tarafını gösterdiniz. Sizin aksinizi ispat edecek birşey söyledim mi ben? Neden rahatsız oldunuz? Toz pembe değil ki neresini toz pembe göstereyim. Olumsuzluk yanında olumluyu gizlemek gözardı etmek sizce ne kadar doğru?
Gönderdiğim linke göz atarsanız imam hatip lisesinde YGS de matematik ortalamasının 2,7 fizikte 1 olduğunu da okursunuz.
Otuz sorudan ortalama iki doğru yapabilen çocuklardan umutluyum, eskisi gibi değiller sahaneler diye bahsetmeniz görünen köyü çarpıtmak oluyor.
İçini bilen biri olarak diyorum dışarıdan komik görünüyor.
Sizin yeğeninin ablaniz başarılı olabilir ama imam hatipliler basarisizlar. Bu da kanıtlı zaten, istatistikler ortada.
Gönderdiğim linke göz atarsanız imam hatip lisesinde YGS de matematik ortalamasının 2,7 fizikte 1 olduğunu da okursunuz.
Otuz sorudan ortalama iki doğru yapabilen çocuklardan umutluyum, eskisi gibi değiller sahaneler diye bahsetmeniz görünen köyü çarpıtmak oluyor.
İçini bilen biri olarak diyorum dışarıdan komik görünüyor.
Sizin yeğeninin ablaniz başarılı olabilir ama imam hatipliler basarisizlar. Bu da kanıtlı zaten, istatistikler ortada.
YGS başarı sonuçlarına bakarsanız da imam hatip lisesinden mezunların fen alanındaki başarı listesini görebilirsiniz.
Aynı şekilde YGS de başarı sıralamasında baya sonlardalar.
imam hatiplerin şuan başarısının düşük olmasının sebebi okula kaydederken her geleni almaları. koy bakalım yüksek puan şartı, önüne geleni de alma. o zaman görün başarıyı. insanlardaki algı anadolu veya fen lisesini kazanamayan çocuk imam hatibe kaydedilmeli yönünde. durum böyle olunca da başarısız çocuklar hep orda.
kendimden örnek vermek gerekirse; 2009 yılında 1 milyon 800 bin kişi içerinden 14 bininci olarak imam hatibe gittim. eğitimi gayet iyiydi. özellikle ingilizce ve matematik hocamı unutamam. neyse, şuan öğretmenim. sınıf arkadaşlarım arasında da öğretmen, mimar, doktor mevcut. demekki eğitimi sandığınız kadar kalitesiz değilmiş imam hatiplerin.
Neden TEOG peki?
Çünkü teog'da din dersi soru ağırlığı fazla.
Ve en önemlisi din dersleri soruları çok ağır. Yani imam hatipten ders almayan çocuğun görmediği ağır müfredat var da ondan.
Sizce bu gerçekten dürüst bir sonuç mu bu durumda?
Konu hangi ara İmam Hatip Okullarına geldi be
Ben de yazayım madem.Bizim zamanımızda SBS idi,şimdi TEOG.Zaten bu sınavlarda amaç yüksek puan tutturup güzel bir lise değil mi?İmam Hatiplerin,meslek liselerin puanı zaten düşük.Benim oğlum Anadolu Lisesinde,bu sene son sene.Anadolu Lisesi olduğu halde daha iyi olur diye özel okula mı versek diye düşündük.İmam Hatipe,meslek lisesine gidenler de var çevrede.Ama Onların gördükleri derslerle ,Anadolu Lisesi arasında dağlar var. Munzevi Zencefil
herkes senin yeğenin kadar başarılı değil ki,istisnalar kaideyi bozmaz.
Neden TEOG peki?
Çünkü teog'da din dersi soru ağırlığı fazla.
Ve en önemlisi din dersleri soruları çok ağır. Yani imam hatipten ders almayan çocuğun görmediği ağır müfredat var da ondan.
Sizce bu gerçekten dürüst bir sonuç mu bu durumda?
imam hatiplerin şuan başarısının düşük olmasının sebebi okula kaydederken her geleni almaları. koy bakalım yüksek puan şartı, önüne geleni de alma. o zaman görün başarıyı. insanlardaki algı anadolu veya fen lisesini kazanamayan çocuk imam hatibe kaydedilmeli yönünde. durum böyle olunca da başarısız çocuklar hep orda.
kendimden örnek vermek gerekirse; 2009 yılında 1 milyon 800 bin kişi içerinden 14 bininci olarak imam hatibe gittim. eğitimi gayet iyiydi. özellikle ingilizce ve matematik hocamı unutamam. neyse, şuan öğretmenim. sınıf arkadaşlarım arasında da öğretmen, mimar, doktor mevcut. demekki eğitimi sandığınız kadar kalitesiz değilmiş imam hatiplerin.
E çünkü ağırlıklı olarak fen matematik alan çocuk elbette daha başarılı olacak.
Bunun şaşırılacak yani yok.
Diger cocuk Arapça kuran fıkıh dersleri gibi ağır dersler alırken nasıl f ne matematiğe yoğunlaşın?
Çocuktan çok şey beklemektir bu.
Açık söyleyeyim çocuğum olursa asla yollamam asla.
Hatta puanı düşük gelirse kredi çeker koleje yollarım yıne oralara yollamam.
Diger cocuk Arapça kuran fıkıh dersleri gibi ağır dersler alırken nasıl f ne matematiğe yoğunlaşın?
Konu hangi ara İmam Hatip Okullarına geldi be
Ben de yazayım madem.Bizim zamanımızda SBS idi,şimdi TEOG.Zaten bu sınavlarda amaç yüksek puan tutturup güzel bir lise değil mi?İmam Hatiplerin,meslek liselerin puanı zaten düşük.Benim oğlum Anadolu Lisesinde,bu sene son sene.Anadolu Lisesi olduğu halde daha iyi olur diye özel okula mı versek diye düşündük.İmam Hatipe,meslek lisesine gidenler de var çevrede.Ama Onların gördükleri derslerle ,Anadolu Lisesi arasında dağlar var. Munzevi Zencefil
herkes senin yeğenin kadar başarılı değil ki,istisnalar kaideyi bozmaz.
@deynepnaz TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan imam hatip öğrencileri ise şöyle:
Ayşe Çilek - Selçuklu Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu
Bahadır Güngör - Biga İmam Hatip Ortaokulu
Bekir Sadık Altunkaya - Samsun Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu
Berk Kıl - Mersin Yenişehir Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu
Hafsa İkra Ersoy - Simav İbrahim Eren İmam Hatip Ortaokulu
Özlem Közoğlu - Konya Selçuklu Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulu
Rabia Nisa Kalkan - Hendek İmam Hatip Ortaokulu
Seda Nur Salim - Tavşanlı Fatih İmam Hatip Ortaokulu
Yağmur Yücebaş - Biga İmam Hatip Ortaokulu
Zülal Kars - Başakşehir Emin Saraç İmam Hatip Ortaokulu
Sehle Nur Afşar - Zonguldak Çaycuma İmam Hatip Ortaokulu
Sema Nur Gamlı - İstanbul Kadıköy Mehmet Akift Ersoy İmam Hatip Ortaokulu
Ahsen Dilara Halıcı - İzmit Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu
Necmettin Yeşilbaş - İzmir Torbalı Necip Fazıl Kısakürek İmam Hatip Ortaokulu
bak bunlara. Yeğenimden bahsetmiyorum ki ben yek. Başarı var diyorum. Neyi tartışıyorlar benimle.
Niye yollasın?
Çocuk imam olmak istemiyorsa ozellikle, amacı dini bir meslek değilse neden yollayalim?
Keman çalmasını istiyorum diye güzel sanatlara yollamadigim gibi imam hatip'e de yollamam.
deynepnaz TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan imam hatip öğrencileri ise şöyle:
bak bunlara. Yeğenimden bahsetmiyorum ki ben yek. Başarı var diyorum. Neyi tartışıyorlar benimle.
deynepnaz TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan alan imam hatip öğrencileri ise şöyle:
Anlamazdan geldiniz ama tekrar edeyim.
Yeğenim düz okula gidiyor. Matematiği canavar gibi ama yüksek alamadı. Çünkü okulunda görmediği kadar ağır din soruları vardı
İmam hatiplerde görülecek kadar özel din sorulariydi. Yada ailede özel dini eğitim alan çocuk bilebilirdi cevapları
Hatta dalga geçtim din bilmeyen çocuk imam hatiplere dini bilgisi olan fene mı yerleştirilecek şimdi diye.
Bu nedenle teogta başarılar.