- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Ne mesela 1sen ? Çok dönüyor bu iddia. Tuğrul Türkeş Bahçeli Akpye tuzak kurdu demişMhp nin amacı desteklemek değil o çok başka konu. Altında çok şey yatıyor bence.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne mesela 1sen ? Çok dönüyor bu iddia. Tuğrul Türkeş Bahçeli Akpye tuzak kurdu demişMhp nin amacı desteklemek değil o çok başka konu. Altında çok şey yatıyor bence.
lütfen sizene imam hatipten birinciler özel okuldan da olabilir imam hatipten de... biz özel okullarda çalışkan öğrenciler yok birinciler olmuyor demiyoruz ama imam hatiplerin cahil bir şekilde gösterilmesine bu amaca karşıyız.
Ne mesela 1sen ? Çok dönüyor bu iddia. Tuğrul Türkeş Bahçeli Akpye tuzak kurdu demiş
İşte şu kısım büyük bir kesimi kapsıyor. Hükümeti gözü kapalı eleştiren değil, iyileştirmek adına övgüsünü de yergisini de söyleyen kısım bu çıkmazda. Ben ve benim gibi birsürü insan etrafımda misal. Oyumun ne olacağını şu an biliyorum kararsız değilim. Anlaşılır olunmadığı sürece benden de irademi vermemi beklemesinler. Herkes boy boy kitap okumuyor herkes bu konuda bilgili değil. En yakın tarih 15 temmuzdaki milletin vicdanına ruhuna borçlular bunu. @yercekimli karanfil karanfil in dediği gibi yaftalanmak etiketlwnmek kaçınılmaz olacak. Ama umursamayacağım.Hayır @Meg , bu defa değişecek , çünkü başkanlık sistemi deyip gecemeyiz buna , bu düpedüz anayasa değişikliği , 5 , 10, 15 yıl sonra , bu " değiştirilemez" maddeler ülke düşmanlarının eline düşerse ne yapar Türkiye ?
Eminim ki açık ve net ne yapmaya çalıştıklarını anlatmadikca ve maddelere çeki düzen vermedikçe evet oyu alamaz.
Niye irademi vereyim ya ?
Teog sınavında dereceye giren tam puan alan bir çok öğrenci var imam hatipli.Yeğenim imam hatip ortaokulunda. Bu sene teog da sadece beş yanlışı çıktı. Allah başarılarını daim etsin herkesin. Eskisi gibi değil artık imam hatipler. Diğer okullar gibi diyelim. Çok çok iyi mi hayır değil peki diğer okullardan çok çok mu kötü kesinlikle değil. Arapçasını Kuran dersini de görüyor bunun yanında fenden de matematikten de geri kalmıyor. Dersane veya özel ders alabiliyorlar. Tüm diğer okullardaki öğrenciler gibi. İyileştirme yolunda ilerliyor imam hatipler. Eskisi gibi değil. Neden eskisi gibi değil diyorum çünkü ablam eski bir imam hatipli. Şu an onun oğlu imam hatip ortaokuluna devam ediyor. Yakınen görüyorum durumu. Aynı ablamın kızı imam hatip ortaokulu birinci sınıfta. Okulunda gitar dersine devam ediyor aynı zamanda sosyal aktivitelerine de katılıyorlar. Lise döneminde nasıl karar verir çocuklar bilemem fakat imam hatip deyince önyargıları kırmak gerekiyor artık.Cahillikle alakasi yok. Ders müfredatı ağır. Çok ders oldugu icin temel derslerin saati daha az. Teog da dereceye girmis kaç imam hatipli var? Sirf teog yüzünden çocuğunu imam hatip e vermiyor insanlar. Hoş coğu okulu Imam Hatip e cevirdikleri icin verecek ortaokul da zor bulduk. Imam hatip e gidenler 25 kisiyi gecmeyen siniflarda bizimkiler 45 kisi okumaya çalışıyor. Çevremden şöyle örnek vereyim. Oğullarını normal ortaokula verip kızlarını imam hatip e verdi bazıları. Kizlari dizini kirsin otursun kapansın olacaksa hafız hoca olsun, Teog u da başarırsa başarır mantığı ile. Ben ticaret meslek de okudum liseyi. Düz liseye gidenlerle ayni matematiği görmedim. Üniversiteye girecekseniz burada ne işiniz var derdi hocalarımız. Ticaret ya da meslek lisesine giden cahil miyiz biz diye gereksiz bir hassaslığa girmiyorken imam hatipliler niye giriyor? Mevcut egitim sistemi ve sinavlar bu okullara giden çocukların başarısını etkiliyor işte. Bu gerçeği gormezden gelip her mahalleye 2-3 tane imam hatip okulu açtılar bir de.
Tesadufen yorumunuzu okudum. Cumhurbaskani su anda en genis yetkilere sahip degil. AKPden geldigi icin kendi partisinin meclis cogunlugunu koz olarak kullanip Anayasaya aykiri davranmak sureti ile olmayan yetkilerini kullaniyor. Sizin saygi duydugunuz anayasayi rahatca cignemekte bir veis gormuyor. Kucucuk bir ornek: Anayasaya gore cumhurbaskani tarafsiz olmalidir, bu cb yeminide de acikca yazar, yemin edip koltuga otururlar. Ancak hatirlarsaniz 17 Haziran secimlerini Bu cumhurbaskani AKP ile sehir sehir mitinglerde 400 miletvekili isteyerek gecirdi, AKPye 400 milletvekili.ülkeyi farklı yönetecek adamı da biz seçiyoruz o zaman düzgün insanları seçmeliyiz bu yenilik olmasa da be dediğiniz tehlike her zaman geçerli bence çünkü c. başkanı şuan en geniş yetkilere sahip zaten ama ben tehlike şöyle mümkün değil diyorum c.başkanı vatana ihanet vb ağır suçlardan yargılanabilir bunun dışında da çok büyük değişiklikler referanduma sunuluyor zaten sıkıntı yok benceeee...herşey millet kelimesi geçen anayasamız varken her zman elimizde benceeee....
Tesadufen yorumunuzu okudum. Cumhurbaskani su anda en genis yetkilere sahip degil. AKPden geldigi icin kendi partisinin meclis cogunlugunu koz olarak kullanip Anayasaya aykiri davranmak sureti ile olmayan yetkilerini kullaniyor. Sizin saygi duydugunuz anayasayi rahatca cignemekte bir veis gormuyor. Kucucuk bir ornek: Anayasaya gore cumhurbaskani tarafsiz olmalidir, bu cb yeminide de acikca yazar, yemin edip koltuga otururlar. Ancak hatirlarsaniz 17 Haziran secimlerini Bu cumhurbaskani AKP ile sehir sehir mitinglerde 400 miletvekili isteyerek gecirdi, AKPye 400 milletvekili.
Oylayacaginiz anayasa, mevcut anayasa ihlallerini kanunlastirmak icin hazirlanmis, o var sandiginiz ve aslinda olmayan yetkileri var etmek icin meclisten isik hizi ile gecirilmis ve oyunuza sunulacaktir. Icinde halk yararina hic birsey yok zaten.
Tartistigimiz konu ortaokuldan ziyade lisedir. Imam hatiplerin herhangi bir meslek lisesinden farki yoktur aslinda. Kaliteli bir lisans bolumu okuyamazsiniz imamhatip lisesinden mezun olup. Din kulturu ogretmeni ilhiyat vs. Okuyabilirsiniz.İşte şu kısım büyük bir kesimi kapsıyor. Hükümeti gözü kapalı eleştiren değil, iyileştirmek adına övgüsünü de yergisini de söyleyen kısım bu çıkmazda. Ben ve benim gibi birsürü insan etrafımda misal. Oyumun ne olacağını şu an biliyorum kararsız değilim. Anlaşılır olunmadığı sürece benden de irademi vermemi beklemesinler. Herkes boy boy kitap okumuyor herkes bu konuda bilgili değil. En yakın tarih 15 temmuzdaki milletin vicdanına ruhuna borçlular bunu. @yercekimli karanfil karanfil in dediği gibi yaftalanmak etiketlwnmek kaçınılmaz olacak. Ama umursamayacağım.
Teog sınavında dereceye giren tam puan alan bir çok öğrenci var imam hatipli.Yeğenim imam hatip ortaokulunda. Bu sene teog da sadece beş yanlışı çıktı. Allah başarılarını daim etsin herkesin. Eskisi gibi değil artık imam hatipler. Diğer okullar gibi diyelim. Çok çok iyi mi hayır değil peki diğer okullardan çok çok mu kötü kesinlikle değil. Arapçasını Kuran dersini de görüyor bunun yanında fenden de matematikten de geri kalmıyor. Dersane veya özel ders alabiliyorlar. Tüm diğer okullardaki öğrenciler gibi. İyileştirme yolunda ilerliyor imam hatipler. Eskisi gibi değil. Neden eskisi gibi değil diyorum çünkü ablam eski bir imam hatipli. Şu an onun oğlu imam hatip ortaokuluna devam ediyor. Yakınen görüyorum durumu. Aynı ablamın kızı imam hatip ortaokulu birinci sınıfta. Okulunda gitar dersine devam ediyor aynı zamanda sosyal aktivitelerine de katılıyorlar. Lise döneminde nasıl karar verir çocuklar bilemem fakat imam hatip deyince önyargıları kırmak gerekiyor artık.
Tartistigimiz konu ortaokuldan ziyade lisedir. Imam hatiplerin herhangi bir meslek lisesinden farki yoktur aslinda. Kaliteli bir lisans bolumu okuyamazsiniz imamhatip lisesinden mezun olup. Din kulturu ogretmeni ilhiyat vs. Okuyabilirsiniz.
Ayrica bende ogretmenim ve teog sonrasi tercihlerin nasil yapildigini biliyorum. Oyle bir sistem ki "tercih ettigim bir okula yerlestirilemezsem cevremdeki imamhatiplere yerlestirilmeyi kabul ediyorum" gibi bir secenek isaretleyeviliyorsunuz. Imam hatip liselerindeki ogrencilerin buyuk cogunlugu puani fen ve adlnadolu liselerine yetmeyen cocuklar. Tabiki var icinde basarili olanlar. Saglik meslek lisesinde, endustri meslek lisesinde nasil basarili cocujlar varsa onlarda var. Ama o kadar. Imam hatipteb muhendis doktor avukat psikolg cikmaz.
Nasil cikar ailenin durumu cok iyidir lise 1. Siniftan itibaren iyi bir dershaneye yerleatirir cocugunu o cocuk da yemeden icmeden gecer dera calisir anca oyle yani.
Seçmenleri bunu nasil görmüyor ben de anlamıyorum.
Su an zaten istediğini yapabilecek güçte. Her istediğini yapıyor. Tek derdimiz daha çok güçlenmesi yargıyı tekeline alması gibi bir ortam var.
Halbuki yabancı yatırımcılar gitti işsizlik patladi, turizm bitti terör olayları yüzünden, işsizlik aldı yürüdü, büyük kriz yaşanıyor, dolar oldu 4 lira. Ekonomi ve terör gibi hayati sorunlar varken yar gı bana baglansin meclis bana baglansin her yetki bende olsun inadına destek olabiliyor insanlar.
Teog sınavında dereceye giren tam puan alan bir çok öğrenci var imam hatipli.Yeğenim imam hatip ortaokulunda. Bu sene teog da sadece beş yanlışı çıktı. Allah başarılarını daim etsin herkesin. Eskisi gibi değil artık imam hatipler. Diğer okullar gibi diyelim. Çok çok iyi mi hayır değil peki diğer okullardan çok çok mu kötü kesinlikle değil. Arapçasını Kuran dersini de görüyor bunun yanında fenden de matematikten de geri kalmıyor. Dersane veya özel ders alabiliyorlar. Tüm diğer okullardaki öğrenciler gibi. İyileştirme yolunda ilerliyor imam hatipler. Eskisi gibi değil. Neden eskisi gibi değil diyorum çünkü ablam eski bir imam hatipli. Şu an onun oğlu imam hatip ortaokuluna devam ediyor. Yakınen görüyorum durumu. Aynı ablamın kızı imam hatip ortaokulu birinci sınıfta. Okulunda gitar dersine devam ediyor aynı zamanda sosyal aktivitelerine de katılıyorlar. Lise döneminde nasıl karar verir çocuklar bilemem fakat imam hatip deyince önyargıları kırmak gerekiyor artık.
Depresifin yazdığına karşılık yazdıklarım imam hatibin ortaokul kısmıyla ilgiliydi. Teog dan bahsettim. Lise kısmıyla alakalı konuşmadım. Çünkü bilgim yok. Eskilerden örnek ablam var. Güzel bir puan almasına karşılık sınırlandırılmış tercihleri vardı. Ben imam hatip okumadım. Ondan daha az bi puan aldım üni okudum. Sağlık alanında çalıştım. Öğretmenlik yaptım ikinci bir dilim olduğu için. İşe yaramamazlık kısmı can sıkıcı imam hatip kısmında. Hatta o tercih kısmında var olan o işaretlenecek kısım bunun göstergesi, Toplum tarafından nasıl algılandığının. Son zamanlarda imam hatip alanındaki başarıların görmemezlikten gelinmemesi lazım. Bir taneyse bir tane. Toplumdaki önyargıları kırmak için. Daha işe yarar olması için.Tartistigimiz konu ortaokuldan ziyade lisedir. Imam hatiplerin herhangi bir meslek lisesinden farki yoktur aslinda. Kaliteli bir lisans bolumu okuyamazsiniz imamhatip lisesinden mezun olup. Din kulturu ogretmeni ilhiyat vs. Okuyabilirsiniz.
Ayrica bende ogretmenim ve teog sonrasi tercihlerin nasil yapildigini biliyorum. Oyle bir sistem ki "tercih ettigim bir okula yerlestirilemezsem cevremdeki imamhatiplere yerlestirilmeyi kabul ediyorum" gibi bir secenek isaretleyeviliyorsunuz. Imam hatip liselerindeki ogrencilerin buyuk cogunlugu puani fen ve adlnadolu liselerine yetmeyen cocuklar. Tabiki var icinde basarili olanlar. Saglik meslek lisesinde, endustri meslek lisesinde nasil basarili cocujlar varsa onlarda var. Ama o kadar. Imam hatipteb muhendis doktor avukat psikolg cikmaz.
Nasil cikar ailenin durumu cok iyidir lise 1. Siniftan itibaren iyi bir dershaneye yerleatirir cocugunu o cocuk da yemeden icmeden gecer dera calisir anca oyle yani.
En son seçme hakkımızda elimizden alınıp babadan oğula geçecek bu padişahlık107 sayfa neler yazdiniz bilmiyorum. Bastan bir kac sayfa, sondan bir kac sayfa okudum. Gelen anayasaya #hayir diyorum cunki:
Icinde 12 Eylul yasasini iyilestirmeye yonelik hic birsey yok, cumhurbaskaninin dediginin aksine.
Ozetle cumhurbaskani hem parti baskani, hem partili hem de nasil oluyorsa tarafsiz olacak..
Secim yapildiktan sonra hukumeti kendisi kuracak, guvenoylamasi yok.
Herhangi bir bakanin adi yolsuzluga, hirsizliga karisirsa hakkinda gensoru verilmesi ve yargilanmasi kaldiriliyor, suc islemeleri serbest.
Cumhurbaskani hem basbakan, hem cb islerine bakacak, ordunun baskomutani olacak, eskiden bagimsiz olan mahkemeler, yargi hakimler ve savcilarin hepsi ona baglanacak, istedigi kisileri atayacak, istediklerini surebilecek. Bu durumda hic bir mahkeme ondan izan almadan hic kimseyi cezalandiramayacak.
Devletin butun kurumlari ona baglanacak.
Valileri o atayacak, isterse Apoyu bile vali atayabilecek guce kavusacak (ilerde pkk antlasmasi raftan inerse alt yapi hazir yani).
Secimle gelen milletvekilleri canini sikarsa meclisi feshedip hepsinin milletvekilliklerini dusurebilecek. (isterse bir tanesi istedigi yonde oy kullanmasin)
Istedigi zaman tek basina istedigi konuda kanun hukmunde kararname cikartarak tek basina yasa yapabilecek.
Bu arada Milletvekili sayisi sanki cok isleri kalmis gibi 550 den 600 e cikacak.
Cumhurbaskani bu kadar isi tek basina ustlenirken cezai sorumlulugu olmayacak. Sadece vatan hainliginden yargilanabilecek, o da 400 milletvekilinin oyu ile Anayasa Mahkemesi'nde. Istediginde feshedebildigi mecliste 400 babayigit cikarsa tabii.. :) Bu arada Anayasa mahkemesindeki 16-17 uyenin 13u kendi atadigi, guvendigi bildigi adamlar olacak.
Ozet bu. Padisahlik yasasi. Ya da diger adiyla diktatorya. Ataturk'un 1920 de saraydan alip millete verdigi egemenligi gene saraya geri vermenin yasasi.
AKPli bakanin biri gecenlerde bu daha baslangic, istersek Anayasanin degistirilemez denilen 4 maddesini de degistiririz dedi. Bu dort madde Turkiyenin bir Cumhuriyet oldugu, laik bir hukuk devleti oldugunu ve bu maddelerin degistirilmesinin bile teklif edilemedigini yaziyor. Degistirirlerse herhalde yerine seriat devleti kelimesi gelir. Niyet halifelik, seriat olmazsa olmaz.
Anafikir: Egemenligin kayitsiz sartsiz millete ait oldugu Cumhuriyet yonetiminden, egemenligin kayitsiz sartsiz Tayyip Erdogan'a, yarin o olmazsa yeni gelecek cumhurbaskanina ve onun keyfiyetine teslim edilerek dikta rejimine gecilmesini oylayacaksiniz hanimlar.
Sagduyunuzu kullanip cocuklarinizin ve torunlarinizin gelecegi adina HAYIR demenizi temenni ederim.
Teog sonuçları imam hatip başarısı yazarsan Türkiye geneli başarısında görürsün. Ben yine derim yeğenim ablamın çocuğu...Ben Türkiye geneli başarı ortalaması diyorum, sen bana yeğenim, ablamın çocuğu diyorsun...
Teog sonuçları imam hatip başarısı yazarsan Türkiye geneli başarısında görürsün. Ben yine derim yeğenim ablamın çocuğu...
Hanımefendi burda okulları yarıştırmıyoruz. Teogdan birinci yok diyen üyeye araştırın görün diyorum. Ygs hakkında bilgilendirin demedim. Ygs de imam hatip uçtu demedim. Aksi bir bilgi bulmuşsunuz gibi yapıştırdunız linki fakat haberdarım bundan.YGS başarı sonuçlarına bakarsanız da imam hatip lisesinden mezunların fen alanındaki başarı listesini görebilirsiniz.
Aynı şekilde YGS de başarı sıralamasında baya sonlardalar.
http://www.ogretmenler.com/haberler/1965-2015-ygs-lys-liseleri-basarin-oranlari-ve-siralamalari.html
Hanımefendi burda okulları yarıştırmıyoruz. Teogdan birinci yok diyen üyeye araştırın görün diyorum. Ygs hakkında bilgilendirin demedim. Ygs de imam hatip uçtu demedim. Aksi bir bilgi bulmuşsunuz gibi yapıştırdunız linki fakat haberdarım bundan.