• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Siyasetten pek anlamam, tarih bilgim zayıftır ama müsaadenizle ekonomi de iyiyimdir, size dolar neden çıkıyor anlatayım.

Doların yükselişini Rusya'yla anlaşmaya, bazı ülkeleri dikkate almayınca gibi bir yaklaşım ütopiktir.

Gerçekteyse durum bir ülkenin iç piyasadaki döviz rezervi azsa, şirketlerin vatandaşın döviz ihtiyacını karşılayamıyorsa cari açık oluşur, cari açıkta döviz kurunun yükselmesine neden olur.
Merkez Bankası dolar rezervi azaldı, azalıp piyasaya yeter miktarda dolar süremedi ve gerekli müdaheleleri yapamadı, yapmaya çalıştığı müdahelelerde yetersiz kaldı ve dolar 4 lirayı gördü.

Yani bir ülkede döviz kuru yükseliyorsa veya düşüyorsa birinci etken sebep iç piyasasındaki döviz rezervinin yeterli olup olmadığıdır.

2. etken siyasi istikrarsızlıktır, ülkede siyasi istikrarsızlık olduğunda bu o ülkenin yatırım enstrümanlarından biri olan borsasına yansır, borsa endeksi değer kaybeder, endeks değer kaybedince döviz kuru yükselir.

3. etken yabancı yatırımcıların yatırım yapması ve bacasız sanayi dediğimiz turizmin ne kadar canlı olduğudur.
Bize terör saldırıları, istikrarsızlık gibi sebeplerden geçen sene belki bu senede yeterli sayıda turist gelmedi, hatırlarsanız Başbakan yurtdışı gezisi yapıp yabancı sermayeyi Türkiye'ye yatırım yapmaya çağırdı ama ikna olmadıkları için gelmediler, dolayısıyla ülkeye döviz girişi olmadı.

Bunların hepsi en etkili sebeplerdir, onla anlaşmışız, buna rest çekmişiz gibi durumlar asla bu 3 madde kadar etkili olmaz.
FETÖnün TSK içindeki askeri kanadı tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisine faturası ilk belirlemelere göre 300 milyar lira olmuştu. Darbe girişiminin ertesindeki 16 Temmuz günü, Türk Lirası 2008'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmişti. Borsa düştü.15 Temmuz akşam saatlerinde başlayan askeri darbe girişiminin sonrasında, Türk Lirası dolar karşısında yüzde 6'ya varan bir kayıp yaşadı. Dolar/TL kuru 2,750 seviyesinden 3,44 seviyesine kadar yükseldi ve hala devam etmekte.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine Kobani bahanesiyle 35 ilde bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştiği saldırılar.terör örgütü yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, Kur'an kursu, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluştu, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlanırken, şiddet eylemlerinin devlete maliyeti 300 milyon liranın üzerinde oldu.

Gezi Parkı olayları ve sonrasında vatandaşların algısında yarattığı bozulma, en büyük hasarı Türkiye'nin ekonomik göstergelerine ve finansal piyasalarına verdi. 28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan eylemler, yaklaşık 15 gün boyunca geniş çaplı bir kaos ortamı oluşturarak Türkiye'ye milyar dolarla ifade edilen bir maliyete neden oldu.Gezi Parkı olayları ve sonrasında vatandaşların algısında yarattığı bozulma, en büyük hasarı Türkiye'nin ekonomik göstergelerine ve finansal piyasalarına verdi. 28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan eylemler, yaklaşık 15 gün boyunca geniş çaplı bir kaos ortamı oluşturarak Türkiye'ye milyar dolarla ifade edilen bir maliyete neden oldu.Borsa İstanbul 100 endeksin mayıs ayının sonunda başladığı düşüşü aralıklı olarak 3 ay devam ederken, bu dönemde şirketlerin piyasa değeri ortalama yüzde 30 değer kaybetti, dolar ve faiz fırladı. Gezi parkı olayları doları 1.750'ten 2.050 yükselti.

17 Aralık bakan çocuklarının tutuklanması olayı ile FETÖ'nün darbe girişimi sabahı Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 60 milyar lira erirken, sadece bir günlük kayıp 21 milyar lirayı bulmuştu. Dolar 2.450'den 2.700 çıktmıştı. 518 milyar olan borsa şirketlerinin değeri bir günde 21 milyar eriyerek 497 milyar liraya gerilemişti.

kendinizle çelişmeyin bir maneviyat önemli diyorsunuz bir de dinle devlet ayrı olmalı maneviyat nedir araştırın.yol sizi ilgilendirmiyorsa bişey diyemem ama bir çok insanı zamandan yakıttan tasarruf imkanı verdiği ve gelişmiş bir ülke yolunda bu tarz yenilikler olması yönünden bu çalşmalardan dolayı gurur duyuyor hakkını inkar etmiyor beğeniyor .korkun bence de bu ülkenin ekmeğini yiyip polise molotof atanlardan korkun bence islam çoğunluğu bir ülkede çıkar baş örtüsü dayatması yapıldığı günlerin kaosunu yaratan iktidarından korkun bence müslüman diye tanıtıp insanları kandırıp birçok insanın hayatına mal olan o fetöyü ülkemize saran ve halen koruyan dış güçlerden ve bir bakın sadece c.başkaınımız değil tansu çillerden demirele birçok devlet adamının ve insanının fetöyle yanyana fotosu vardır demek istediğim sömürüldük ve bunu birlik olarak atlatmalıyız son sözüm budur fikrinize saygı duyarım
Insanin maneviyatiyla devletin maneviyatini nasil bagdasrirdiniz ya devlet bu tuzel kisi gibi bisey yani insan degil:) dinle devlet isini birbirine karistirmayin. Hani ozumuz onemli diyoruz ya geleneksel davranalim gexmisimizi unutmayalim diyoruz ya Kokturkler de yani Turk adini ilk kullananlarda oz be oz Turklerde hukumdara danismanlik eden meclise din adamlar (o donem samanlar) alinmazdi. Gelenekse gelenek ozumuzse ozumuz. Somuruldunuz ! Valla ben bir solcu olarak sagci olarak soylemiyorum bunu akli selim bir insan olarak soyluyorum super zekimiyim ben biz neden inanmadik onalra o zamanlar. Cok net biliyorum orta okulda fotonun okullarindan dersanelerinden kac kere aradilar kapiya geldiler yok burs verelim bizdenokusun diye. Lise de universitede hep boyle oldu. Ama ben hic birine tamam demedim. Aman para gelirse gelsin burs gelirse gelsin de kimden oldugu onemli degil demedim. Bugune kadar dini araci kullanip insanlari kendine inandirmaya calisan hic kimseyi dinlemedim de inanmadim da. Simdi ben ustun zekaliyim da kandirilanlar gerizekali mi? Nasil kandirilabiloyorsun yani.

FETÖnün TSK içindeki askeri kanadı tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ekonomisine faturası ilk belirlemelere göre 300 milyar lira olmuştu. Darbe girişiminin ertesindeki 16 Temmuz günü, Türk Lirası 2008'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirmişti. Borsa düştü.15 Temmuz akşam saatlerinde başlayan askeri darbe girişiminin sonrasında, Türk Lirası dolar karşısında yüzde 6'ya varan bir kayıp yaşadı. Dolar/TL kuru 2,750 seviyesinden 3,44 seviyesine kadar yükseldi ve hala devam etmekte.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun çağrısı üzerine Kobani bahanesiyle 35 ilde bölücü terör örgütü yandaşlarının gerçekleştiği saldırılar.terör örgütü yandaşlarının saldırıları sonucu çok sayıda ev ve iş yeri ile okul, Kur'an kursu, kültür merkezi, müze ve yurt binasında hasar oluştu, olaylar nedeniyle zarar gören esnafa devlet tarafından yaklaşık 50 milyon liralık ödenek sağlanırken, şiddet eylemlerinin devlete maliyeti 300 milyon liranın üzerinde oldu.

Gezi Parkı olayları ve sonrasında vatandaşların algısında yarattığı bozulma, en büyük hasarı Türkiye'nin ekonomik göstergelerine ve finansal piyasalarına verdi. 28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan eylemler, yaklaşık 15 gün boyunca geniş çaplı bir kaos ortamı oluşturarak Türkiye'ye milyar dolarla ifade edilen bir maliyete neden oldu.Gezi Parkı olayları ve sonrasında vatandaşların algısında yarattığı bozulma, en büyük hasarı Türkiye'nin ekonomik göstergelerine ve finansal piyasalarına verdi. 28 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul Gezi Parkı'nda başlayan eylemler, yaklaşık 15 gün boyunca geniş çaplı bir kaos ortamı oluşturarak Türkiye'ye milyar dolarla ifade edilen bir maliyete neden oldu.Borsa İstanbul 100 endeksin mayıs ayının sonunda başladığı düşüşü aralıklı olarak 3 ay devam ederken, bu dönemde şirketlerin piyasa değeri ortalama yüzde 30 değer kaybetti, dolar ve faiz fırladı. Gezi parkı olayları doları 1.750'ten 2.050 yükselti.

17 Aralık bakan çocuklarının tutuklanması olayı ile FETÖ'nün darbe girişimi sabahı Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin piyasa değeri 60 milyar lira erirken, sadece bir günlük kayıp 21 milyar lirayı bulmuştu. Dolar 2.450'den 2.700 çıktmıştı. 518 milyar olan borsa şirketlerinin değeri bir günde 21 milyar eriyerek 497 milyar liraya gerilemişti.
Kaynak belirtelim lutfen. Kaynak belirtmeden kopyala yapistir yasak.

Nokta ve virgül konusundaki cimriliğiniz yüzünden yazdıklarınızı okuma konusunda sıkıntı yaşıyorum.
-Ve dahi okumaya katlandığım paragraflarınızda, bunları kullanmadığınız için "acaba anlatmak istediği bu muydu?" diyerek ikilemlere düşüyorum.

Üzgünüm.
bu konuda haklısınız
10larca teog birincisi var bunalrin yarisindan cogu ozel okullardan cikti 2 tane imamhatipli var
devrik cümleler kuruyorum ama anlaşılmayacak kadar abartılı bir şekilde cümle kurduğumu düşünmüyorum iyi akşamlar.

bu konuda haklısınız

devrik cümleler kuruyorum ama anlaşılmayacak kadar abartılı bir şekilde cümle kurduğumu düşünmüyorum iyi akşamlar.
Pardon da bu alinti ne simdi ben ne demisim siz ne yazmissiniz. Sizi anlamiyorum demedim. Hos ideolojinizi anlamiyorum da o ayri konu.

Kaynak belirtelim lutfen. Kaynak belirtmeden kopyala yapistir yasak.
evet alıntı yaptım gayette açık herkes anlayabiliyor. kendi bilgim cevap vermeye yetiyor ama sayısal bilgilerden yararlanmak istedim açıkçası.neye göre yasak diyorsunuz ve bu yasağı siz hangi sıfatla getiriyorsunuz onu anlayamadım.burada her söylenen sözün ardından kaynak mı belirtiliyor hatta bırakın kaynağı zanlar zanlar zanlar var .neyse kaynağa gelince bu ülkede yaşıyorsanız her olayın sonunda doların çıktığını görmüşsünüzdür yani en büyük kaynak sizsiniz aslında.boşuna kopyaladım bunları.kaynak siz söz siz. çünkü sizin görmeniz lazım bu olayların sonunda bu doların fırladığı günleri eğer bu ülkede yaşıyorsanız.iyi akşamlar diliyorum

10larca teog birincisi var bunalrin yarisindan cogu ozel okullardan cikti 2 tane imamhatipli var
lütfen sizene imam hatipten birinciler özel okuldan da olabilir imam hatipten de... biz özel okullarda çalışkan öğrenciler yok birinciler olmuyor demiyoruz ama imam hatiplerin cahil bir şekilde gösterilmesine bu amaca karşıyız.

evet alıntı yaptım gayette açık herkes anlayabiliyor. kendi bilgim cevap vermeye yetiyor ama sayısal bilgilerden yararlanmak istedim açıkçası.neye göre yasak diyorsunuz ve bu yasağı siz hangi sıfatla getiriyorsunuz onu anlayamadım.burada her söylenen sözün ardından kaynak mı belirtiliyor hatta bırakın kaynağı zanlar zanlar zanlar var .neyse kaynağa gelince bu ülkede yaşıyorsanız her olayın sonunda doların çıktığını görmüşsünüzdür yani en büyük kaynak sizsiniz aslında.boşuna kopyaladım bunları.kaynak siz söz siz. çünkü sizin görmeniz lazım bu olayların sonunda bu doların fırladığı günleri eğer bu ülkede yaşıyorsanız.iyi akşamlar diliyorum
Ayyyy sistim yemin ederim sistim yani. Heee ben getirdim yasagi benden habersiz kus ucmaz buralarda efesiyim ben buralarin. Tovbe yaaaa. Siz bu siteye uye olurken kurallari okumadiniz mi? Okumasaniz da bir onemi yok uye olurken o altta isaretledigibiz kutucuk var ya okudum kabul ettim demek oluyor ve o kurallarda bunun yasak oldugu yaziyor. Kusura bakamyin da burada sizden baska hic kimse iskembe i kubradan atmiyor. Kimse patizanlik taraftarlik yapmiyor. Herkes size dili dondugunce anlatmaya calisiyor. Ama siz dondure dindure ayni laflari tekrarlayarak yazip yazip duruyorsunuz. Allah askina ilk vahih Oku! Oku gozunu seveyim ya oku. Ama bir tarafi okuma her tarafi oku. Olc bic kafanda anlamaya anlamlandirmaya calis. Ve lutfen bir taraf olma bitaraf ol.

lütfen sizene imam hatipten birinciler özel okuldan da olabilir imam hatipten de... biz özel okullarda çalışkan öğrenciler yok birinciler olmuyor demiyoruz ama imam hatiplerin cahil bir şekilde gösterilmesine bu amaca karşıyız.
Size ne ya? Siz soylemissiniz zaten. Ayrica cahil demedi kimse. Acin imamhatiplerin mufredatina bakin 11. Ve 12 sinifta cografya matematik fizik kimya dersleri yok. Meslek lisesi imam hatipler. Doktor cikmaz ordan. Cikamaz

Okumayacağım bile burayı,hani bırak fikrimi yazmayı :KK47:
Sadece oyumu kullandım.

Oyumu her zaman kullanırım,vatandaşlık görevim olduğu için.
Ne dersem diyeyim,ne yaparsam yapayım/yapalım,sonuç bir şekilde değişmiyor,değişemiyor,değişmeyecek de galiba ne yazık ki..

Bunların hiçbiri alıntıladığınız mune hanımın mesajında paylaştığı nedenlerle yarışamaz.

Ekonomi bunlardan etkilenebilir ancak siyaset ile ilgili başlığın altındaki nedenler olarak.

Uzun bir mesaj yazmıştım ama vazgeçtim.
Çünkü bu konu bu topikle alakalı değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumayacağım bile burayı,hani bırak fikrimi yazmayı :KK47:
Sadece oyumu kullandım.

Oyumu her zaman kullanırım,vatandaşlık görevim olduğu için.
Ne dersem diyeyim,ne yaparsam yapayım/yapalım,sonuç bir şekilde değişmiyor,değişemiyor,değişmeyecek de galiba ne yazık ki..
Bu kadar umutsuz olmayın. Hem değişmeyen tek şey değişimdir.
Şu haberi sizle paylaşmak istedim:

Tuğrul Türkeş’ten Bahçeli uyarısı: Referandumu kaybetmek cumhurbaşkanının meşruluğunu tartışmaya açar. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir.
tugrul-turkes-bahceli-referandum-erdogan-ak-parti.jpg

MHP milletvekili olarak girdiği Meclis’te, 7 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle kurulan seçim hükümetine atanan ve ardından AKP’ye geçen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçi”
Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’e konuşan ve yeni anayasa sürecini değerlendiren Türkeş, özellikle “Bahçeli’nin konumu” hakkında çok tartışılacak tespitlerde bulundu. Türkeş “Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum. AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir” dedi.

Tuğrul Türkeş, MHP lideri tarafından ‘aniden’ ortaya atılan ve gündemin en üst sırasına tırmanan yeni anayasa çalışmaları ile ilgili “Bu konu epey uzun bir süredir AK Parti’nin gündeminde öncelikli madde. Bir şekilde halledilmesi için iyi niyet ve gayret var. Aniden, bir davet olmaksızın Sayın Bahçeli ‘Ben varım, bu işe katkı sunayım’ diye çıktı. AK Parti’nin ‘Yok kardeşim senden gelecek hayır Allah’tan gelsin’ demesini beklemezsiniz değil mi? Sayın Bahçeli öyle deyince AK Parti de ‘Memnuniyetle, buyur katkını sun, zaten gündemimizdeydi. Allah razı olsun’ dedi. Sayın Bahçeli çok deneyimli ve kurt bir siyasetçidir. Şüphesiz ki bir stratejisi vardır. Bu stratejisindeki öncelik de kendi partisinin başarısı olmalıdır ve öyledir de. Retorikte ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ dense dahi ben pratik uygulamalarda parti menfaatinin öncelikli olarak gözetildiğini bilen birisi olarak söylüyorum” diye konuştu.

Bahçeli, Erdoğan’ın projesine payanda oluyor ‘MU?’
Türkeş, “Şöyle bir eleştiri var; başkanlık meselesi uzun zamandır Tayyip Erdoğan’ın siyasi hedefi dolayısıyla Bahçeli de kendiliğinden destek verip ortak olarak Erdoğan’ın projesine payanda oluyor” şeklindeki soruya ise “Oluyor… ‘Mu?’ Bu ‘mu’yu büyük yazıp yanına da bir soru işareti koymak lazım. Şöyle bakalım. Birincisi, Tayyip Bey’in bunun Türkiye için daha iyi bir çözüm olacağını düşündüğü için ısrar ettiği kanaatindeyim. Kendisi 2019’a kadar seçilmiş bir cumhurbaşkanı, 2019’dan sonra da bir dönem daha seçilme hakkı var. Yani 2024’e kadar mevcut yasalarla cumhurbaşkanlığını ve yönetimini sürdürecek bir şahsiyetten bahsediyoruz. Günlük siyasi hengamenin içinde bu gerçek göz ardı ediliyor. ‘Başkanlığı kendine istiyor’a indirgemek konuyu baştan anlamamaktır” diye yanıt verdi.

Özal hatırlatması
Türkeş, referandum tartışmalarına ilişkin “Sayın Bahçeli’nin hesabı, başkanlık pazarlığı içinde idamın geri getirilmesini kopartmak olabilir mi?” sorusuna yönelik ise “Bu niyet okumaktır. Ama buna bir opsiyon diye bakarsak bir ikinci opsiyon da ‘İdamı getiremez, ben de AK Parti’yi sıkıştırırım. MHP olarak avantaj sağlarım’ diye düşünüyor olabilir. Burada bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Turgut Özal Anavatan Partisi’nin başında ve iktidarda, en güçlü zamanları. ‘Eski siyasetçiler zaman tünelinde kaldı’ dedi ve 1987’de bir referanduma gitti. Özal’ın maksadı ‘Benim cazibem var, iktidardayım, kendi gücümle bunları paketler bitiririm.

Ben parti içinde bir talimat verince birinin gidip Demirel’le öbürünün gidip Erbakan’la konuşmasının yolunu kapatayım’ dedi. Referandumda halk yüzde 49.8’e yüzde 50.2 ile eski siyasetçilere siyaset yolunu açtı. Bakın bir tehlikeye dikkat çekmeye çalışıyorum. Özal’ın istediği referandumun sonunda ne oldu? Demirel tekrar siyaset sahnesine çıktı, Erbakan çıktı, Türkeş çıktı. Ve rahmetli Özal’ın düşüşü başladı. İktidardaki bir partinin bunu dikkate alması lazım. Referandum genel seçim değildir. 7 Haziran’da yüzde 41 alırsın, 1 Kasım’da yüzde 49.5’e çıkarırsın ve mutlak galipsin. Referandumda aynı yüzde 49.5’u aldığında seçimi kaybettin demektir. Referandumu kaybetmek cumhurbaşkanının yasal ve meşru olduğunu tekrar tartışmaya açar. AK Parti’nin buna dikkat etmesi lazım” yorumunda bulundu.

AK Parti’ye tuzak uyarısı
Türkeş sözlerini şöyle sürdürdü “Bahçeli’nin niyeti ne olabilir diye sormuştunuz. İhtimaller üzerinde duruyoruz onun için anlatıyorum. Meclis’te 40 milletvekiliyle iktidar partisine bir zarar veremezsin ama yanlış bir adım attırırsan referandumda yüzde 49 dahi alsa AK Parti referandumu kaybetmiş olur ve opsiyonlardan biri de takviminden önce seçim yenilemek olabilir. Ben parti içinde de bunu söylüyorum. Onun için de rahatlıkla bir gazeteciyle de kamuoyuyla da paylaşıyorum.

AK Parti’nin bu tuzağa karşı çok dikkatli olması gerekir. İki lider kendi aralarında görüşüyor. Eğer medyanın speküle ettiği gibi müşahhas bir talebi varsa bu açıkçası beni daha rahatlatır.” Türkeş “Yani başkan yardımcılığı istiyorsa kendisine mesela bu iktidarı rahatlatır, öyle mi?” sorusuna ise “O veya ‘Başkanlık için referanduma gidelim, bu arada da bir milli mutabakat hükümeti olsun. MHP’yi de alın ki yüzde 50’yi aşmış bir iktidarla halledelim’ gibi elle tutulur bir talepse zikrettiği, bu AK Parti’yi rahatlatır” cevabını verdi.

“Bahçeli derse ki Allah rızası için yapıyorum”

Tuğrul Türkeş, Çamlıbel’in “eski rakibi ve lideri Bahçeli” için “Ama sizin kafanızda Bahçeli’nin asıl niyetiyle ilgili soru işaretleri var, doğru mu?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi; “Bilmiyorum. Ama eğer diyorsa ki ‘Ben bunu ülkenin gündeminden kalksın diye Allah rızası için yapıyorum, karşılığında da hiçbir talebimiz yok’, o zaman bunu siyasi aklın daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. Sayın Bahçeli bunu aniden gündeme attı ve bize yardımcı oluyor. Peki çok teşekkür ederiz ama Sayın Bahçeli muhalefetteki bir partinin genel başkanıdır. ‘Aniden niye bize yardımcı oluyor’ diye düşünmemiz gerekir. Demin Özal üzerinden anlattım; referandumda yüzde 50 artı 1 almanız lazım. 49.9 aldığınızda ‘1 Kasım 2015’te 49.5 almıştım, 0.5 oyumu arttırdım’ diyemezsiniz. Referandumu kaybettin, iddianı kaybettin, bunu da sana 40 milletvekilli bir parti yaptırdı. Bunun bir bedeli olur. Asgaride seçime gitmen gerekir gibi bir durumla da karşı karşıya kalabiliriz.”

“İdama karşıyım”
Tuğrul Türkeş idam cezası tartışmaları ile ilgili de “Ben idam yasası Meclis’te kaldırılırken milletvekili değildim. Sadece o zaman Başbakan Yardımcısı olan Bahçeli’ye değil 550 milletvekiline mektup yolladım. O mektubun kabaca özeti şu; devlete karşı işlenen suçlar ve çocuklara karşı işlenen suçlarda idam kaldırılmamalı. O zaman bunu savundum çünkü bu iki konuda idamın bir caydırıcılığı var. O ufacık çocuklara kötü niyetle yaklaşan bir sapığın, manyağın bilmesi lazım ki bu devlet bana en büyük cezayı verir. Keza vatana ihanette de caydırıcı olması bakımından idam cezasının muhafaza edilmesi gerektiğini düşünüyordum.

Ben bugün Türkiye’de idamın geri getirilmesinin zor olduğunu, bunun faydasından çok zararı olacağını düşünüyorum. Birçok platformda dile getiriyorum. Milletvekili arkadaşlarımızla da konuşuyoruz. Hepsi bilir ki Tuğrul idama karşı” dedi.
https://indigodergisi.com/2016/11/tugrul-turkes-bahceli-referandum/

Kazen Kazen hangi sıfatla yasak koyulduğunu soruyor arkadaş..

Bugün İsmail Küçükkaya'da detaylı anlatıldı eminim sağduyulu herkes hayır der.
Dusunuyorum benim partimden MV adayı çıkarıyorum sonra istediğim yasalar çıkmazsa meclisi fes etme hakkım var. Yeni seçimde secilecek adayları da ben seciyorum zaten e bu durumda hiç kimse korkmadan özgürce konuşamaz yasa önerisi veremez ki.
Yargı da tek kişinin elinde üstelik. Hiç bir işlemi yargıya goturemezsiniz bu durumda gitse de değişen bir şey olmaz mesela
Bütçe normalde mecliste görüşülürken şimdi tek kişi hazırlayacak mesela. E bizim vergilerimiz bizim paramız neden mecliste değil de tek kişide görüşülsün?
Denetleme de yokken bu kadar yetki çok çok korkutuyor beni.
Şimdiki Cumhurbaşkanımızı sevenlere diyorum ozellikle, eninde sonunda ya vefat edecek ya görev sesi dolacak o zaman ne olacak?
Şimdi bu yetkileri kötü kullanmayacağından eminsiniz güzel, e sonrasında gelen insan kötü niyetli olursa?
Bu ülkeyi ciddi ciddi felakete surukler ve ne yazık ki bugün hirslarina yenik düşüp ileriyi dusunmeden evet diyenler çok pişman olabilirler
Çok düşünmek sağlıklı düşünmek ve uzun yıllar sonrasını da hesaba katmak gerekiyor.

Bir kk klasiği :-)

Burda yaptıgımız secim anketlerinin hiç doğru çıktıgına denk gelmedim .

Oy kullanmadım şimdilik kararsızım .

Hayır M M e g , bu defa değişecek , çünkü başkanlık sistemi deyip gecemeyiz buna , bu düpedüz anayasa değişikliği , 5 , 10, 15 yıl sonra , bu " değiştirilemez" maddeler ülke düşmanlarının eline düşerse ne yapar Türkiye ?

Eminim ki açık ve net ne yapmaya çalıştıklarını anlatmadikca ve maddelere çeki düzen vermedikçe evet oyu alamaz.

Niye irademi vereyim ya ?

Ülkücü bir sayfada Türkiyenin ekonomi durumu , başkanlık hakkında bir görsel paylaşılmış.

Malum parti üyeleri yorum yapmış : Siz vatan hainisiniz, bu sayfa hain , siz gerçek ülkücü değilsiniz , gerçekten vatanını seven her zaman iktidarı destekler.

Şok oldum ! İnsan bu kadar mı ister herkes kendi gibi olsun. Yazmışlar birde Hayır diyenler Türk değil ya da insan belki müslüman bile değil. Nedir bu senden olmayanı hain ilan etmek ?
bırak ülkücüleri kendi içlerinde çekimser durumda olan Akplileri bile yaftalıyorlar. Twitterda 'politik doğruculuk' yapmayın . Hain çokken siz onlara katılmayın diye hönkürüyolar

Son düzenleme:
Mhp nin amacı desteklemek değil o çok başka konu. Altında çok şey yatıyor bence.

proje sözde pakistandan fasa kadar tüm bölgedeki ülkeleri federal sisteme ve özgürlüğe kavuşturmayı amaçlıyormuş muş muş ve tasarlanması fikrinin ortaya çıkışı uygulamaya geçmesinden çok çok önceye 1. körfez savaşı sonuna dayanıyor geçmişteki proje yani. amerika tüm bu bölgeyi eyaletlere ayırdıktan sonra demokratik bir şekilde kendine bağımlı bölgeler haline getirip terör olaylarını kaynağından yok etmeyi planladığını söylemekte.illerde kurulacak bir kuzey ırak federal kürt bölgesi ve güneydoğu anadolu kürt eyaletinin birleşme ve devlet olma kararına türkiyenin amerikanın baskısı yüzünden müdahele edemeyecek durumda olması ve mozaik gibi her tarafında kürt, laz, çerkez, zaza, bulunan ülkemde bir bölünme politakası yaratma çabası. o günlerde iktidarlığının ilk zamanları ımf ye borçlar yüzünden başı eğik razı olunmak zorunda bırakılan türkiye bugün kendisi borç verip kafa tutan o fetöyü vermiyorsaız bozuşuruz diyebilecek konuma geldiği için sevmeseniz dahi teşekkür edin boynunuzun borcudur bu kanımca.dayatıldık zorlandık ama çok şükür aştık o başı eğik her şeye tamam dediğimiz günleri

Daha çok okuyup araştırın lütfen. Öğretmen adayıyım dediniz şu yazdıklarınızı görünce üzüldüm. Kime borç verdik kime kafa tutabiliyoruz? Rusya'ya tutabildik mi ya da Amerika'ya tutabiliyor muyuz? Anlattıklarınız tamamen hayal ürünü

Back