• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
ayrıca ateist olsa deist olsa kime ne? illa herkes "aynı" şekilde düşünmek "aynı" şekilde mi inanmak zorunda? saygı duymak, hiç kimseyi bu sebeple aşağılamamak gerekli.
Birde kızdığım falanca kesim neler yapıyor neler.Yapıyorsa onun sorunu biz kimbilir neler yapıyoruz neler?

Hukukçu arkadaşlar yardım edebilir mi?
"anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez" yazmıyor mu? Yazıyorsa bu maddelere ters maddeler/durumlar suç değil mi?
Anlamak istiyorum, her hangi bir itham/ima yok; çok samimi soruyorum. Bu sebeple partisi ne olursa olsun her hangi bir üyenin başlatacağı tartışma içine çekilmek istemiyorum.

Kendi bildiğim kadarıyla çok basit bir şekilde yazicam. Avukat değilim. Belirteyim.

Cumhurbaşkanı yani Başkan Anayasanın 119. maddesine göre kimseye sormadan ohal ilan edebilir ve ohal üzerinde kararname çıkartma yetkisine sahiptir. Bu şekilde anayasayı değiştirme hakkına sahip oluyor.

Zaten ohal durumunda kararnameyi yürürlüğe koyacak güce sahip. Bu kararname anayasaya aykırı bile olsa denetleyecek herhangi bir kurum olmadığından evet o maddeleri değiştirmek tamamen ellerinde.

Ben bunu anlıyorum. Öyle değil deseler bile yapmak istedikleri tamamen bu. Bunun başka izahı yok çünkü.

Toplumun en gergin olduğu günlerde camide içki içtiler , başörtülü bacımın üstüne işediler diye milleti birbirine düşman eden , devlet organlarını haydutlara teslim eden kimseye guvenilmeyecegi için incelemeden hayır diyenleri haksız göremem.

Bu dediğini gerçekten bilinçsiz olan iki tarfda yapıyor kafka
Zamanında başörtüsüyle üni ye girilemez diyen ile mini giymeseydi diyen zihniyet aynı aslında

Bunun örnekleri iki taraflıda sonsuza kadar gider

Bu aslında körü körüne konuşan seçmenden kaynaklanıyor

Ne zaman ki insanlar daha çok okur , bilinçlenir kendi iradesinin farkına varır işte o zaman gerçek anlamda siyaset konuşulabilir
Konunun amacına hizmet edecek şekilde

Bu konuda birkez daha anladık ki
Onada milyon yıl var heralde bizler göremeyeceğiz

İki tarafta yapıyor fakat açık olanlar son yıllarda daha bi eziliyor.
Seni ayırarak konuşuyorum düşünce aynen su,

Zamanında bu kemalistler, solcular, cehapeliler bizim başörtümüze çok karıştı çok çektik simdi onlar rahat bulamasin. Açık saçık gezmesinler. Kocamin gözü kayıyor..

Başörtüsü için devlet kurumlarında kısıtlama olması haksızlıktı. Bu konuda tamamen yanlış yaptırımlar olmuş olabilir ama şimdi insanlarin farkındalık oranı daha yüksek.

Açık insanlar kapalıların her yerde olabileceğini daha çok savunuyor fakat ben kapalı olup kin ve nefret kusan insanları bu partiyle birlikte gördüm.

Saygısızlık ayrı nefret duymak ayrı.
İnsanlari her şekilde böldüler benim nazarımda.
Her şekilde.
Bunun hesabını nasıl verecekler inan ben bile düşünmüyor değilim.

Zamanında bu kemalistler, solcular, cehapeliler bizim başörtümüze çok karıştı çok çektik simdi onlar rahat bulamasin. Açık saçık gezmesinler. Kocamin gözü kayıyor..

Başörtüsü için devlet kurumlarında kısıtlama olması haksızlıktı. Bu konuda tamamen yanlış yaptırımlar olmuş olabilir ama şimdi insanlarin farkındalık oranı daha yüksek.

Açık insanlar kapalıların her yerde olabileceğini daha çok savunuyor fakat ben kapalı olup kin ve nefret kusan insanları bu partiyle birlikte gördüm.

Her şekilde.
Bu zihniyette olan herkez er yada geç hesabını verecektir kafka
Ha biz görürmüyüz hiç sanmıyorum
Okudukça siyasetten tiksiniyor insan

Her şekilde.

Bu söylediğinizde gerçekten samimi misiniz ?
Ezen kesim vardır elbette her iki tarafta da. Kendi içlerinde bogulsunlar ama ezilmek ile haklarının elinden alınması bir değildir.

Keşke basortululerde ezilmesiyle kalsaydida , basortusuyle girmek istediği sınava , kolundan tutulup atilmasaydi.

Bu konu neden din iman imansizliga geldi anlayamadım.

Dogru..ama ilk 4 maddenin değiştirilmesi de canımı sıkıyor. Bunu da okuyup iyice değerlendirin olur mu?
bildiğim kadariyla 4. (koruyucu) madde 80 darbesinde cunta tarafından kondu anayasaya.
cunta yönetiminin koyduğu koruyucu maddeyi savunmakta biraz değişik geliyor bana
o tarihe kadar koruyucu maddeye ihtiyaç duyulmamis ilk 3 madde degismemis etmemiş
simdi kimse bana hak hukuk dinlemez cuntacilarin masum duygularla o ilk 3 maddeye ek olarak koruyucu bir 4 madde cikardiklarina inandıramaz...

Gerçekten bir ülkeyi kalkındırması gerekenin iktidar partisi olduğuna inanıyor musunuz ?

Ben şahsen inanmıyorum . Öyle olsaydı eğer Mustafa Kemal Atatürk , çok partili hayat için bu kadar mücadele vermezdi . Zamanında çok partili hayata geçiş sağlıklı olsun diye bu kadar kan akmazdı .

Ülke deki muhalefeti beğenmeyen tek üye ben miyim ?

Parti anlamında değil . İşlev anlamında yanlış anlaşılmasında :) Bu kadar yazılmış çizilmiş . bu durumlara muhalefet nasıl tepki vermiş kimse bir şey yazmamış ...

canım buradan "hayır" da çıksa ben Kk nın tutumuyla,toplumun geri kalanın tutumunun aynı olacağını düşünmüyorum açıkçası
interneti aktif kullanmayan ama ciddi tv izleyicisi pek çok kişi var evet diyecek bence, maalesef:KK51:
Onu bırak ben sandıktan cıkan sonuca da güvenmiyorum.gecmis secimlerde fetö nun hile sokuşturdugu ispatlandı.e simdi bunlar aynı halt,yine yalan dolan uydurup kendi istedikleri sonucu cıkartıyolar.yargı,yasasama coktan tek ele gecti bile..

bildiğim kadariyla 4. (koruyucu) madde 80 darbesinde cunta tarafından kondu anayasaya.
cunta yönetiminin koyduğu koruyucu maddeyi savunmakta biraz değişik geliyor bana
o tarihe kadar koruyucu maddeye ihtiyaç duyulmamis ilk 3 madde degismemis etmemiş
simdi kimse bana hak hukuk dinlemez cuntacilarin masum duygularla o ilk 3 maddeye ek olarak koruyucu bir 4 madde cikardiklarina inandıramaz...

Aynen mesela

1)Türkiye devleti bir cumhuriyettir.

Ne kadar hin bir madde, cumhuriyet hepimizi mahveder. Iyk

2)Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Milletin huzurunu ne tip bir insan düşünebilir yav. Ne kadar da canice bir yaklaşım. Hele milli dayanışma, adalet ve insan hakları tamamen ülkenin mahvolmasına yol açacaktır. Demokrasi ve laiklik zaten kökümüze kibrit atmışlar gibi yanmamıza sebep olur ileride bir gün neme lazım. Sonra hukuk devleti falan olarak devam edersek belki tecavüze uğrayınca, eşimizden boşanmak isteyince, çoluğumuzu çocuğumuzu katilin biri vurunca falan hakkımızı aramak ister, ağzımızı açarız, sonra bir sürü tatava.

3)Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

Türkiye ne demek bölünemez? Haksızlık! Bunca yıl nasıl bölünemez ilkesi altında yaşadık, acilen 38/7 ye bölmeliyizdir.

Bayrağı falan da at çöpe ya ne gereği var kanla yazılmış falan bildiğin kırmızı bir şey işte.
Bayraksız da devam ederiz.

İstiklal Marşı da ne demekmiş. Çalgılı çengili kutlama mı yapacağız.

Edep ya hu.

Başkentimizi de bence arada bir değiştirelim ne bileyim Yalova olsun. Kahramanmaraş olsun. O illerin de gönlü kalmasın bence.

Çok mantıklı, ben ikna oldum.

Büyük resmi bile değil duvar tablosunu gördüm şu an direkt.

(!)

Son düzenleme:
Ne fark eder ki?ilk 3 madde 4.madde var olsada olmasada bir şekilde zaten değişiyor. Bu zaten yıllardır yapilmadimi?Tc ibaresi birçok kurum ve kuruluşlardan kaldirilmadimi?Cumhuriyet değil istenilen apaçık monarsi isteniyor.

Bizim için hayırlı olan hayır oyu. O yüzden herkes aklını başına alsın. Sırf değiştirmiş olmak için değiştirdi. 15 Temmuz'da sırf Atatürk'e olan kıskançlığı değil aksine hayranlığı yüzünden kendisine de darbe yapılmış gibi kendisini önemli göstermeye çalıştı. Millet de inanmak istediği için inandı.

Back