• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Elinde olan kişi yapmıyor diye muhalefette kuz kuzu oturuyor .
Muhalefetin pasif kaldığı bir ülke gelişebilir mi ?
Parmak basmak istediğimiz nokta aynıyken ön yargımızdan farklı görüyoruz .
Muhalefetin amacı baştakilerin yanlışını düzeltip ülkeyi ileriye taşımak için bir şeyler yapmak mı ?
Yoksa sadece siz bunu yaptınız deyip kavga esnasında yüze vurmak mı ?

Hiç meclisi izledin mi bilmiyorum ama muhafelete saygı sıfır. Adamların her sunduğu teklif mecliste red ediliyor. Tartışmaya bile sunulmuyor.

Sence muhalefet nasıl bir tavır ortaya koymalı?

Madde 76

YÜRÜRLÜKTEKİ METİN

B. Milletvekili seçilme yeterliliği

Madde 76 – Yirmibeş yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.(1)

En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, yükümlü olduğu askerlik hizmetini yapmamış olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, (Değişik ibare: 27/12/2002-4777/1 md.) terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler. (2) Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler.

TEKLİFLE DEĞİŞİK METİN

B. Milletvekili seçilme yeterliliği

Madde 76 – Onsekiz yaşını dolduran her Türk milletvekili seçilebilir.(1)

En az ilkokul mezunu olmayanlar, kısıtlılar, askerlikle ilişiği olanlar, kamu hizmetinden yasaklılar, taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, (Değişik ibare: 27/12/2002-4777/1 md.) terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemezler.Hakimler ve savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve Silahlı Kuvvetler mensupları, görevlerinden çekilmedikçe, aday olamazlar ve milletvekili seçilemezler.

18-19 yaşında öğrencilerim var. O yaştaki gençlere değil yönetilme hakkımı, kitabımı devretmem :işsiz:

istisnalar tabii ki var fakat genel gözlemim pek iç açıcı değil.

oku oku bitmiyor yazmadan da duramıyorum

Atatürk degılmı hocaları asan CHP degılmı Camılerı ahır yapan Kuranı Kerımı yakıp yıkan hepsıde googlede ac oku eyyy cahıl kım dinimin düşmasnıysa Düsmanımdır bitti

kardeşim vallahi üzülüyorum böyle ifadeleri görünce, google'da her karşına çıkan doğru değil ki... bu yazdıklarının tam tersini hem de belgeleri ile savunan insanlar var.
gerçek bilgiye ulaşmadan nasıl itham edebiliyorsun? Eğer inançlıysan bu yaptığın kul hakkına girmez mi?

Sevgili deynepnaz deynepnazdeynepnaz hesabı doğrulanmış üye. Anayasa değişikliğini CHP sunsaydı "evet" demez miydiniz? gibi bir soru sormuştun sanırım. Yanlışsam düzelt.
MHP gibi mukaddesatçı gelenekten gelen, lidere biat etme konusunda daha muhafazakar olan bir partinin milletvekillerinin büyük bir çoğunluğu "hayır" tercihini açık açık ortaya koyarken, CHP gibi "sol" tandanslı bir partide muhalefet olmaması mümkün değildir.
Sağ ve Sol kavramlarının özüne baktığımız zaman zaten solcuların ruhları muhaliftir. Yıllardır parti içi klikleşmeler var. Bana kalırsa çoğu da yanlış. Zaten bu yüzden bir bütün olunamıyor. Anayasa değişikliği gibi bir konuda ise eğer zararlı olduğuna inanılıyorsa Sol eğilimli politikacı ve seçmenin çoğunluğu gözü kapalı parti isteğini yapmaz. Kişisel deneyim ve bilgilerimle böyle düşünüyorum.

Hiç meclisi izledin mi bilmiyorum ama muhafelete saygı sıfır. Adamların her sunduğu teklif mecliste red ediliyor. Tartışmaya bile sunulmuyor.

Sence muhalefet nasıl bir tavır ortaya koymalı?

İzledim tatlım sıkı takip etmeye çalışanlardanım :KK66:

Geçen bir millet vekilinin konuşmasını dinledim enerji ile alakalı adamın fikirleri çok iyiydi .
Şuan ne yaptılar bilmiyorum ama böyle fikirlerle gelmeliler .

İzlediysen genellikle sen şurada şunu yapmışsın ben burada bunu yapmışım diye çıkıyorlar . İki tarafta böyle . Ben icraat istiyorum . Evet hatayı söyleyecekler kabul ama hatadan sonra yapılması gereken adımları da söyleyecekler .

Hoşuma giden bir örneği de vereyim skandal evlilik kitabı çalışması . Bence gayet iyiydi .
Muhalefet yanlışı söyledi . İktidara bağlı bir vekil birlikte çalışalım dedi . İstediğim tablo bu ...

18-19 yaşında öğrencilerim var. O yaştaki gençlere değil yönetilme hakkımı, kitabımı devretmem :işsiz:

istisnalar tabii ki var fakat genel gözlemim pek iç açıcı değil.

Katılmadan edemeyeceğim, seçme ve seçilme yaşı 21 olmalı, 18 yaşını doldurunca oy kullanılıyor , 18 yaşında biri bireydir ama siyasi düşüncesi yoktur çoğunun, aileden veya yakın arkadaş çevresinden etkilenme vardır sadece, 18 yaşını doldurduğumda verdiğim oy hiçte bilinçli değildi, hele de benim gibi apolitik biriyseniz.

Bu aynı benim sorduklarında Beşiktaş'lıyım deyip sahaya çıkan 11'liyi sayamamam gibi, sadece bir fanatizm var o kadar.

4. Madde ilk 3 maddenin değiştirilemeyeceğini söylüyor. Ilk 3 maddenin degistirilmesi ne demek bilginiz var mi?
4. maddenin ne olduğunu biliyorum o yüzden "koruyucu" madde yazdım...
61 anayasasinda da değiştirilmez tek madde 1. maddeymiş. ( türkiye devleti bir cumhuriyettir)
82 yilina kadar gelinmiş yani 2. ve 3. maddeyi "korumadan"
özellikle cuntacilarin 1. madde ile beraber 2. ve 3. maddeyi de "korumak" için 4. maddeyi anayasaya koydurmasi bana tekrar söylüyorum hicde masum gelmiyor...

kimse kusura bakmasin ama halkindan korkan devlet mi olur??
yasayi yasayla korumak nedir ya?
gerekirse değişir elbette. yapmissin 82 anayasa referandumunu koymuşsun yeni maddeleri kimse bisey demísmi diyebilmismi????
gecmisdeki bazi seyleri sorguladigimda cevap veremeyince dönemin sartlari diye basliyorlar söze
buda bu dönemin sarti o halde... hic değilse seçilmiş hükümet yapıyor değişiklikleri

ayrica ilk 3 madde için korkmaniza lüzüm yok bence yapilirsa bile ufak dokunuşlar olacaktır..

Katılmadan edemeyeceğim, seçme ve seçilme yaşı 21 olmalı, 18 yaşını doldurunca oy kullanılıyor , 18 yaşında biri bireydir ama siyasi düşüncesi yoktur çoğunun, aileden veya yakın arkadaş çevresinden etkilenme vardır sadece, 18 yaşını doldurduğumda verdiğim oy hiçte bilinçli değildi, hele de benim gibi apolitik biriyseniz.

Bu aynı benim sorduklarında Beşiktaş'lıyım deyip sahaya çıkan 11'liyi sayamamam gibi, sadece bir fanatizm var o kadar.

Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim. Zaten yaş dönemi özelliklerine bakıldığında psikologlar bile 20 yaşından sonra mantığın oturmaya başladığını söylüyor.18 yaşında vekil düşünemiyorum. Veliaht gibi bir şey olacaklar galiba :KK57:

Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim. Zaten yaş dönemi özelliklerine bakıldığında psikologlar bile 20 yaşından sonra mantığın oturmaya başladığını söylüyor.18 yaşında vekil düşünemiyorum. Veliaht gibi bir şey olacaklar galiba :KK57:
Rica ederim, uzmanlara katılıyorum, her ne kadar farklı konularda yasaları da göz önünde bulundurarak 18 yaşını doldurmuş herkes yetişkindir hayatı kendini ilgilendirir desekte ki ben 18 yaşında bir bireyin düştüğü hataların çocukça hatalar olduğunu düşünenlerdenim, insanlar 21 yaşından sonra yaptıklarında daha bilinçlidir benim fikrimce, 18 yaşla kıyaslanamaz.
O yüzden bende şahsen 18 yaşında bir vekil düşünmek istemiyorum, çünkü gündelik yaşamda düşebilecekleri hatayla devletle ilgili düşecekleri hatalar aynı kefeye konamaz.

Kızım bile 18 yaşını doldurup seçmen kağıdı geldiğinde ne yapacağını bilemedi, kime oy vereceğim, neresine mühür basılacak diye sorup durdu, ben fanatik bir partili olsam şuna ver yoksa sütümü helal etmem diyebilirdim, oluyor mu böyle vakalar oluyor, zira 18 yaşında hala ailenizle yaşayıp ekonomik olarakta ailenize bağımlı oluyorsunuz, oy pusulasını anlattım, oy vermenin bireysel ve vicdani bir karar olduğunu, içinden geçtiği gibi hareket etmesini söyledim oy vermeye yolladım.

4. maddenin ne olduğunu biliyorum o yüzden "koruyucu" madde yazdım...
61 anayasasinda da değiştirilmez tek madde 1. maddeymiş. ( türkiye devleti bir cumhuriyettir)
82 yilina kadar gelinmiş yani 2. ve 3. maddeyi "korumadan"
özellikle cuntacilarin 1. madde ile beraber 2. ve 3. maddeyi de "korumak" için 4. maddeyi anayasaya koydurmasi bana tekrar söylüyorum hicde masum gelmiyor...

kimse kusura bakmasin ama halkindan korkan devlet mi olur??
yasayi yasayla korumak nedir ya?
gerekirse değişir elbette. yapmissin 82 anayasa referandumunu koymuşsun yeni maddeleri kimse bisey demísmi diyebilmismi????
gecmisdeki bazi seyleri sorguladigimda cevap veremeyince dönemin sartlari diye basliyorlar söze
buda bu dönemin sarti o halde... hic değilse seçilmiş hükümet yapıyor değişiklikleri

ayrica ilk 3 madde için korkmaniza lüzüm yok bence yapilirsa bile ufak dokunuşlar olacaktır..

Dokunamazsınız.

Ne sen ne başındaki kimse o ilk 3 maddeye dokunamaz.

Bitmiştir.

Ufak büyük hiçbir şekilde dokunamazsınız.

Dokunmaya kalkan da sonuçlarına razı gelir.

Mesela ilk 3 maddedeki hangi durum değişsin?

Türkçe konuşulmayan devlet mi istiyorsunuz gidin Türkçe konuşulmayan bir sürü ülke var.

Laik olmayan devlet mi istiyorsunuz, gidin Suudi Arabistanda 1 hafta yaşayın kadın olarak. Bakalım Türkiyedeki gibi "başkan reiz" diye tweet atmaya had bulabilecek misiniz. Salatalığa dokunanın günahkar ilan edildiği sistemlere razı olmayacağız. Araba kullanmanın kadına yasak edildiği sistemlere razı gelmeyeceğiz.

Mesela milli bütünlük maddesi mi dokundu, sömürge olan Afrika ülkelerine gidin.

Mesela parçalanmış Suriyeye gidin.

Ek: Bu ülkenin bugüne kadar dili Türkçe, başkenti Ankara, düzeni laik cumhuriyet oldu. Siz kalkıp bir adamın zevk ü sefası için bunları bir kenara atamazsınız.

İlk olarak Kazen'in sorduğu soruyu görmedim.
Konuyu sürekli takipte değilim.

Madem merak ediyorsunuz açıklayayım.
Varsa yoksa eski konuları neden millet sürekli servis ediyor hiç düşündünüz mü?
Akp bu ülkede bir dönemdir iktidar değil. Tam 4 dönemdir iktidar. O eski konuların bir çoğunu akp kapsıyor.

İktidar partisi olmak yani hükümeti yönetmek, ülkenin refahı, barışı, huzuru, ekonomisi, kültürü, dış siyaseti gibi konuları iyileştirmek ve geliştirmek, bunlar için çalışmalar yapması demektir.

'' insanların can güvenliğini sağlamak'' birinci amaçları olması gerekir.

2015 hazirandan bugüne benim saydığım 25 patlama gerçeklemiş.
Bunların 19!u Ya başkanlık ya kaos söyleminden sonra olanlar.

Ülkede can güvenliğimiz tehdit altında yaşıyoruz? Kalabalık alanlar korkumuz oldu. Sindirilmeye çalışıyouz. Bakın bunu terör organları yapmıyor. Terörü engelleyemeyenler yapıyor. Akp çözüm süreci ile birlikte terörü kırsaldan şehir merkezine kendi elleriyle taşıdı. Ben bunu akp karşıtı olduğum için söylemiyorum. İzlediği yanlış politikalar sonucu bunlar oldu. Kabul ediyor mu? Etmiyor ve hala diretiyor.

Ülkede günden güne ayrımcılık artıyor. Bunu biz mi yapıyoruz Allah aşkına? Sırf akp karşıtlığı olan kişileri ülkeyi bölmekle suçlayanlar var. Bu ülkede sadece '' sağ-sol '' davası varken şimdi herkesin saydığı ve tekrar etmekten usanmayacağımız ırkçılık, mezhep, cinsiyet ayrımclığı ortaya çıktı. Bunu çıkaran ve körükleyen akpdir.
Türkiye, kadın erkek eşitliğinde 142 ülke arasında 125’inci sırada yer alıyor. Cinsiyet ayrımı o kadar vahim ki, akp döneminde kadına yönelik şiddet ve taciz olayları, kadınların evde oturması gerekliliği bunu gözler önüne seriyor.

Sen bir kadınsın. Sen kadın olarak bu ülkede özgürce yaşıyorsan bunu ATATÜRK'e borçlusun. Bu yok edilmeye çalışıyor günden güne. Kadınlar çalışmasın. Hamile kadınlar gezmesin, yok kadın mini etek giymesin. Ya hu çarşaflı kadınlara askıntılık eden zihniyet varken miti etek giyen mi suçlu oluyor? İnsanların içine kin ve nefret aşıladı.

Türkiye'nin eğitim seviyesi günden güne düşüyor. İktidar boyunca 6 adet milli eğitim bakanı farklı farklı politikalar izleyerek sistemi değiştirmeye (güya) iyileştirmeye çalıştır. Ne oldu?
2014 yılında yine OECD’nin açıkladığı eğitim araştırması sonuçlarında Türkiye’nin eğitimde sonuncu sırada olduğu ve 2014 Yaşam Kalitesi Raporu’nda ise, Türkiye ‘en zor yaşanılacak ülkeler’ arasına girdiği ifade ediliyor. Son 3 yılda dünya genelinde Türkiye, eğitim ve özellikle bilim-matematik alanında son sıralarda yer almasına rağmen AKP hükümeti yaptığı yanlış sistemleri hala düzeltme yoluna gitmiyor, gitmediği gibi daha beter hale getirdi 4+4 ile.!
Bak bir istatistik daha vereyim durumun vahamiyeti iyice anlaşılsın.
PISA 2015’in (Ulusalararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçlarında Türkiye’nin sondan ikinci olduğu ve 2003 yılı seviyesine gerilediği görülmüştür.

Peki ülkenin yoksulluk ve işsizlik sorunu?
4 dönemde iktidar olan parti bu konuda iyileştirme yaptı mı? Yoksa işsizlik daha beter arttı mı? Yoksulluk daha çoğaldı mı.
Yaklaşık 10 milyon insanın soyal yardımlarla yaşamlarını sürdürdüğünü biliyor musunuz? Peki 15 milyonun yoksulluk sınırında olduğunu ve 3 milyon kişinin de açlık sınırı altında olduğunu? İşsizliğin %11.8 olduğunu?

Peki yıldan yıla artan dış borç? Ülke bütçesinin verdiği açıklar( Sadece 2016 yılında bile 29 milyar açık verdiğini biliyor musunuz) Günden güne artan yabancılara olan yükümlüğümüz?

Eki Görüntüle 1940359

İktidarları bounca her istedkilerini yaptılar. Kimseye hesap vermediler en büyük yolsuzluk davasının bile üstü örtüldü..
Peki ülke bu halde iken çözümü anayasa değişikliğinde bulan hükümet yanlılarına bunları söylemek ve göstermek neden mantıksız geliyor? Ben onu anlayamıyorum.
Bu sorunlar bir bütündür. Eğer bu yanlışlar sürekli ve art arta yapılmasa idi kimse sürekli bunların üzerinde durmazdı.

Ben size neden hayır dediğimi açıklayayım,
İlk soru
MAHKEMELERİN TARAFSIZLIĞI;

HSYK’nın yarısını, Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Bu şekilde tarafsız bir mahkemenin olacağına inanıyor musunuz?
Gerçekten aklınız, beyniniz, mantığınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu?

Sınırsız bir yetkiye sahip başkan, bu başkanı suçlu bulunduğunda (suçu kanıtlamanız için ise önce 300 üyeyi bulup teklif vereceksiniz sonra 360 üye ile komisyona sevk kararı çıkartıracaksınız daha sonra 400 üye ile yüce divana sevk ettireceksiniz) onu kendi atadığı hakimler yargılayacaksa :) Nasıl tarafsızlıktan bahsedilebilir?

Yürütme, yargı, yasamanın bir kısmı elinde olan bir başkanı kim ne şekilde yargılayabilir?
Bütün gücün tek elde toplanması GAZİ MECLİSİMİZE hakaret sayılmaz mı? MECLİSİN ÜSTÜNLÜĞÜ nerede kalıyor?
TDK, Diktatör kavramı için şu açıklamayı öngörmüş
'' Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse'' ellerinizle bir diktatör yaratacaksınız!

%50 ile seçilmiş bir kişinin %100'e hükmetmesine izin vereceksiniz. Demokrasi, demokrasi diye haykırdığınız için yazıyorum bunu. Demokrasi bu mudur?
Egemenliğin kayıtsız şartsız tek bir kişinin elinde olması demokrasi midir?

Ülkede anayasadan dolayı kötüye giden bir durum yok!!
Bir ülkede istikrarsızlık varsa bunun tek sorumlusu yanlış uygulanan politikalardır.

Uyguladıklarını yanlış politikar yüzünden anayasa değiştirirsek her şeyi çözebiliriz adı altında bütün yetkinin bir kişi elinde toplanması ise milleti keriz yerine koymaktır.
Hem de bunu OHAL döneminde milleten kaçırarak alelacele yapmak istemeleri, tv de insanlara izlettirmeden sansürlü bir şekilde kaptıkaçtıya bağlamaları, milletin iradesini yok saydıkları anlamına gelir.

Anayasa değişikliği ile bana eğitimin, ekonominin, siyasetin iyileştirilebileceğinin garantisini veriyor musun?
Evet demenin bir mantığı vardır. Bu mantık çerçevesinde bana anayasa değişikliği ile iyileştirilecek olan şeylerin listesini ve açıklamasını yapabilir misiniz?

Siz bana bu yazdıklarım için mantıklı bir açıklama yaparsanız ben geriye kalan iki soruyu diğer yorumumda cevaplayacağım.

Saygılar.
Öncelikle uzun bir cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.:KK52:
Ama benim için tamamen ikna edici bir yazı değil.
Karşılıklı suçlamalara girmeyeceğim ,yoksa uzar gider.
Tarafsız mahkemeler hakkındaki düşüncenizde haklı olabilirsiniz.
Erdoğan zaten sizlerin gözünde diktatör değil midir?

-Erdoğan kim?
-Diktatör
-Ne istiyor
- Başkanlık.
-Neden istiyor ?
-Diktatör olmak için?
:confused::confused::confused::confused:

Ben kesin evet diyeceğim demiyorum ki,emin değilim ki, sizi ikna etmeye çalışayım,ama hayır demeye de ikna olmadım.

Rica ederim, uzmanlara katılıyorum, her ne kadar farklı konularda yasaları da göz önünde bulundurarak 18 yaşını doldurmuş herkes yetişkindir hayatı kendini ilgilendirir desekte ki ben 18 yaşında bir bireyin düştüğü hataların çocukça hatalar olduğunu düşünenlerdenim, insanlar 21 yaşından sonra yaptıklarında daha bilinçlidir benim fikrimce, 18 yaşla kıyaslanamaz.
O yüzden bende şahsen 18 yaşında bir vekil düşünmek istemiyorum, çünkü gündelik yaşamda düşebilecekleri hatayla devletle ilgili düşecekleri hatalar aynı kefeye konamaz.

Kızım bile 18 yaşını doldurup seçmen kağıdı geldiğinde ne yapacağını bilemedi, kime oy vereceğim, neresine mühür basılacak diye sorup durdu, ben fanatik bir partili olsam şuna ver yoksa sütümü helal etmem diyebilirdim, oluyor mu böyle vakalar oluyor, zira 18 yaşında hala ailenizle yaşayıp ekonomik olarakta ailenize bağımlı oluyorsunuz, oy pusulasını anlattım, oy vermenin bireysel ve vicdani bir karar olduğunu, içinden geçtiği gibi hareket etmesini söyledim oy vermeye yolladım.

Eminim ki kızınızı 18 yaşına kadar (ve tabi sonrasında da) vicdan ve adaletle büyütmüşsünüz, Buna rağmen kızınız yeni anayasa tasarısına göre milletvekili seçilecek yaşta sizin rehberliğinize başvurmuş (-ki doğal olanı bu) ve siz de onu suiistimal etmeden siyasi hak ve özgürlüğüne saygı duyarak tarafsızca yol göstermişsiniz. Kaç anne-baba çocuğunu bu bilinçle yetiştiriyor ki? Hele günümüzde :(
[Bir çalışmamda gençlik kolları üyeleriyle görüşmüştüm. Biri demişti ki: "Oy istemek için evleri arıyoruz. Evin hanımı telefona çıkıyor. "Teyzeciğim hangi partiye oy vereceksiniz?" diye soruyoruz. "Saat 5'ten sonra beyim gelince arayın. Ben bilmiyorum o biliyor" diyor.]
Ben siyasi katılım düzeyi çok yüksek bir ailede büyüdüm. Kurduğum aile de öyle. Eşimin sivil toplum üyelikleri var. Ben de işin bilimsel yönünde uzmanlaşmaya çalışıyorum. İlkokul 5'teydim babam seçimlerde aday olduğunda... Ailem ne kadar uzak tutmaya çalışsa da küçük şehirde muhalif parti seçmeni etiketiyle ortaokul ve lise günlerim siyaset meydanı gibi geçti :) Bu kadar siyasi sosyalleşmeye rağmen 18 yaşında bırakın milletvekilliğini, oy pusulam geçerli oldu mu olmadı mı hata mı yaptım diye düşünüyorum :)
belki komplo teorisi olacak ama bu düzenlemeye babadan-oğula sisteminden başka bir şey düşünemiyorum. Milletvekili olma yaşı geçen siyasiler, çocuklarını-torunlarını mı aday gösterecekler acaba? Seçilme yaşı açısından 7 yıl fark var sonuçta.

Ben sizi ikna etmek için yazmadım.
Evet diyecekler bunları göze alıyor demektir. Hayır demenin karşılığı evettir. Eğer hayır demeyecekseniz evet deme olasılığınız daha yüksektir. Ben kendi adıma tek bir madde bile değişecek olsa hayır derim. Ki açıkladığım tarafsız yargı içinde en önemli 2 3 maddeyi değerlendirmiş oldum.

Ben size hükümetin yaptıklarını ve evet denilip izin verilirse daha beter şeyler yapacaklarının da bir kanıtı olacak şeyler yazdım.

Hayır dememek size kalmış :) ikna etmek için uğraşacağım ışık yok.

Bu parti taraftarlığı değil.
Devleti kim yönetsin değil.
Bu bir rejim değişikliği.

Cunhuriyet gelmeden önce insanlar daha mutlu olsaydi ve tek adamlık gerçekten iyi bir sistem olsaydı padişahlık bölünüp parçalanmazdi.

Ne demek ben teşekkür ederim.

Öncelikle uzun bir cevap yazma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.:KK52:
Ama benim için tamamen ikna edici bir yazı değil.
Karşılıklı suçlamalara girmeyeceğim ,yoksa uzar gider.
Tarafsız mahkemeler hakkındaki düşüncenizde haklı olabilirsiniz.
Erdoğan zaten sizlerin gözünde diktatör değil midir?

-Erdoğan kim?
-Diktatör
-Ne istiyor
- Başkanlık.
-Neden istiyor ?
-Diktatör olmak için?
:confused::confused::confused::confused:

Ben kesin evet diyeceğim demiyorum ki,emin değilim ki, sizi ikna etmeye çalışayım,ama hayır demeye de ikna olmadım.

Kime oy veriyorsanız verin, bağlamıyor beni.

Milli bütünlüğe kast edecek şeyler yazmayın. O kadar düşmesin kimse.

Yok 3 madde değişebilirmiş.

Kafa buluyor bazıları, trollüyor bence.

Adam millet bütünlüğünün değiştirilebilmesini oylamaya açmak istiyor şaka gibi.

Sonra ben vatan haini ilan edileceğim bu satırları yazdığım için.

Dokunamazsınız.

Ne sen ne başındaki kimse o ilk 3 maddeye dokunamaz.

Bitmiştir.

Ufak büyük hiçbir şekilde dokunamazsınız.

Dokunmaya kalkan da sonuçlarına razı gelir.

oldu canim!! kimsin sen??

dokunsunlarda gör! ufagiyla büyüğüyle her sekilde!! hemde sadece ilk 3 maddeye de değil!!

bu ne be ali kiran bas kesen misin??

catlada patla surda mart nisana ne kaldi...

cildiriyorsunuz değil mi istediğiniz gibi at kosturamiyorsunuz artik diye..

hic bir halt da edemeyeceksiniz! öncekindede edemediniz bundada edemeyeceksiniz bundan sonrakilerdede!!

simdiden al kum torbani hazir et anca öyle cikarirsin hincini!!

sonuçlarına katlanirmisiz bak sen hele... kendinde inanmıyorsun yazdigina komik olma!!

Back