- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.239
- 598
Ben kendi adima oyle yaptim zaten neye neden karsi çıktığımı bilerek Hayır diyorum. Burada birbirine anlatarak da olmaz bu iş. Hukukcu olmayanların maddelerdeki dolambacli yollari anlamasi icin hukukcularin anlattıklarıni dikkate almalilarDemem o dur ki, burada çekişip birbirinizi aşağılamak yerine madem bir referandum olacak, maddeleri tek tek gözden geçirip neye ne sebeple Evet/Hayır oyu kullanacağınızı düşünün, birkaç maddeye takılı kalmadan, siyasi partilere olan sempati veya antipatinizi bir kenara bırakarak, zira bugün bu partiler siyasiler var 10 sene sonra yenileri olacak, olabilecek her değişiklik siyasileri değil bizi halkı etkileyecek.
Arkadaşlar bu kadar hakaretle aşağılamalarla yaptığınız eleştirilerle ne kadar sağlıklı ifade edebilirsiniz kendinizi. #Hakaret ve yaftalamayla kimin fikrinin değiştini gördünüz bugüne kadar. Şahsen kimse benim değerlerimi aşağılıcı bir tavırda eleştirdiği sürece düşüncelerimi değiştiremez bana akıl veremez yada benimle konuşmasına müsade edemem .Saygı yoksa konuşulacak konuda yoktur.
Dış dünyadan bir örnek videoyu sonuna kadar izlemesini tüm kk üyelerine tavsiye ederim.Lütfen sağ sol söylemine takılmadan tarafsız izleyin. Anlatmak istediğim sağcı şöyle solcu böyle davası değil.artık insanları ötekileştirmeyi bırakıp sağlıklı tartışmayı öğrenelim öğretelim.!
Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız arkadaşlar hepimiz ırk dil din mezhep görüş ayrımı olmaksızın kardeşiz biriz türkiye cumhuriyetinde .Hepimizi
İlk olarak Kazen'in sorduğu soruyu görmedim.
Konuyu sürekli takipte değilim.
Madem merak ediyorsunuz açıklayayım.
Varsa yoksa eski konuları neden millet sürekli servis ediyor hiç düşündünüz mü?
Akp bu ülkede bir dönemdir iktidar değil. Tam 4 dönemdir iktidar. O eski konuların bir çoğunu akp kapsıyor.
İktidar partisi olmak yani hükümeti yönetmek, ülkenin refahı, barışı, huzuru, ekonomisi, kültürü, dış siyaseti gibi konuları iyileştirmek ve geliştirmek, bunlar için çalışmalar yapması demektir.
'' insanların can güvenliğini sağlamak'' birinci amaçları olması gerekir.
2015 hazirandan bugüne benim saydığım 25 patlama gerçeklemiş.
Bunların 19!u Ya başkanlık ya kaos söyleminden sonra olanlar.
Ülkede can güvenliğimiz tehdit altında yaşıyoruz? Kalabalık alanlar korkumuz oldu. Sindirilmeye çalışıyouz. Bakın bunu terör organları yapmıyor. Terörü engelleyemeyenler yapıyor. Akp çözüm süreci ile birlikte terörü kırsaldan şehir merkezine kendi elleriyle taşıdı. Ben bunu akp karşıtı olduğum için söylemiyorum. İzlediği yanlış politikalar sonucu bunlar oldu. Kabul ediyor mu? Etmiyor ve hala diretiyor.
Ülkede günden güne ayrımcılık artıyor. Bunu biz mi yapıyoruz Allah aşkına? Sırf akp karşıtlığı olan kişileri ülkeyi bölmekle suçlayanlar var. Bu ülkede sadece '' sağ-sol '' davası varken şimdi herkesin saydığı ve tekrar etmekten usanmayacağımız ırkçılık, mezhep, cinsiyet ayrımclığı ortaya çıktı. Bunu çıkaran ve körükleyen akpdir.
Türkiye, kadın erkek eşitliğinde 142 ülke arasında 125’inci sırada yer alıyor. Cinsiyet ayrımı o kadar vahim ki, akp döneminde kadına yönelik şiddet ve taciz olayları, kadınların evde oturması gerekliliği bunu gözler önüne seriyor.
Sen bir kadınsın. Sen kadın olarak bu ülkede özgürce yaşıyorsan bunu ATATÜRK'e borçlusun. Bu yok edilmeye çalışıyor günden güne. Kadınlar çalışmasın. Hamile kadınlar gezmesin, yok kadın mini etek giymesin. Ya hu çarşaflı kadınlara askıntılık eden zihniyet varken miti etek giyen mi suçlu oluyor? İnsanların içine kin ve nefret aşıladı.
Türkiye'nin eğitim seviyesi günden güne düşüyor. İktidar boyunca 6 adet milli eğitim bakanı farklı farklı politikalar izleyerek sistemi değiştirmeye (güya) iyileştirmeye çalıştır. Ne oldu?
2014 yılında yine OECD’nin açıkladığı eğitim araştırması sonuçlarında Türkiye’nin eğitimde sonuncu sırada olduğu ve 2014 Yaşam Kalitesi Raporu’nda ise, Türkiye ‘en zor yaşanılacak ülkeler’ arasına girdiği ifade ediliyor. Son 3 yılda dünya genelinde Türkiye, eğitim ve özellikle bilim-matematik alanında son sıralarda yer almasına rağmen AKP hükümeti yaptığı yanlış sistemleri hala düzeltme yoluna gitmiyor, gitmediği gibi daha beter hale getirdi 4+4 ile.!
Bak bir istatistik daha vereyim durumun vahamiyeti iyice anlaşılsın.
PISA 2015’in (Ulusalararası Öğrenci Değerlendirme Programı) sonuçlarında Türkiye’nin sondan ikinci olduğu ve 2003 yılı seviyesine gerilediği görülmüştür.
Peki ülkenin yoksulluk ve işsizlik sorunu?
4 dönemde iktidar olan parti bu konuda iyileştirme yaptı mı? Yoksa işsizlik daha beter arttı mı? Yoksulluk daha çoğaldı mı.
Yaklaşık 10 milyon insanın soyal yardımlarla yaşamlarını sürdürdüğünü biliyor musunuz? Peki 15 milyonun yoksulluk sınırında olduğunu ve 3 milyon kişinin de açlık sınırı altında olduğunu? İşsizliğin %11.8 olduğunu?
Peki yıldan yıla artan dış borç? Ülke bütçesinin verdiği açıklar( Sadece 2016 yılında bile 29 milyar açık verdiğini biliyor musunuz) Günden güne artan yabancılara olan yükümlüğümüz?
Eki Görüntüle 1940359
İktidarları bounca her istedkilerini yaptılar. Kimseye hesap vermediler en büyük yolsuzluk davasının bile üstü örtüldü..
Peki ülke bu halde iken çözümü anayasa değişikliğinde bulan hükümet yanlılarına bunları söylemek ve göstermek neden mantıksız geliyor? Ben onu anlayamıyorum.
Bu sorunlar bir bütündür. Eğer bu yanlışlar sürekli ve art arta yapılmasa idi kimse sürekli bunların üzerinde durmazdı.
Ben size neden hayır dediğimi açıklayayım,
İlk soru
MAHKEMELERİN TARAFSIZLIĞI;
HSYK’nın yarısını, Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Bu şekilde tarafsız bir mahkemenin olacağına inanıyor musunuz?
Gerçekten aklınız, beyniniz, mantığınız, vicdanınız bunu kabul ediyor mu?
Sınırsız bir yetkiye sahip başkan, bu başkanı suçlu bulunduğunda (suçu kanıtlamanız için ise önce 300 üyeyi bulup teklif vereceksiniz sonra 360 üye ile komisyona sevk kararı çıkartıracaksınız daha sonra 400 üye ile yüce divana sevk ettireceksiniz) onu kendi atadığı hakimler yargılayacaksa :) Nasıl tarafsızlıktan bahsedilebilir?
Yürütme, yargı, yasamanın bir kısmı elinde olan bir başkanı kim ne şekilde yargılayabilir?
Bütün gücün tek elde toplanması GAZİ MECLİSİMİZE hakaret sayılmaz mı? MECLİSİN ÜSTÜNLÜĞÜ nerede kalıyor?
TDK, Diktatör kavramı için şu açıklamayı öngörmüş
'' Bütün siyasi yetkileri kendinde toplamış bulunan kimse'' ellerinizle bir diktatör yaratacaksınız!
%50 ile seçilmiş bir kişinin %100'e hükmetmesine izin vereceksiniz. Demokrasi, demokrasi diye haykırdığınız için yazıyorum bunu. Demokrasi bu mudur?
Egemenliğin kayıtsız şartsız tek bir kişinin elinde olması demokrasi midir?
Ülkede anayasadan dolayı kötüye giden bir durum yok!!
Bir ülkede istikrarsızlık varsa bunun tek sorumlusu yanlış uygulanan politikalardır.
Uyguladıklarını yanlış politikar yüzünden anayasa değiştirirsek her şeyi çözebiliriz adı altında bütün yetkinin bir kişi elinde toplanması ise milleti keriz yerine koymaktır.
Hem de bunu OHAL döneminde milleten kaçırarak alelacele yapmak istemeleri, tv de insanlara izlettirmeden sansürlü bir şekilde kaptıkaçtıya bağlamaları, milletin iradesini yok saydıkları anlamına gelir.
Anayasa değişikliği ile bana eğitimin, ekonominin, siyasetin iyileştirilebileceğinin garantisini veriyor musun?
Evet demenin bir mantığı vardır. Bu mantık çerçevesinde bana anayasa değişikliği ile iyileştirilecek olan şeylerin listesini ve açıklamasını yapabilir misiniz?
Siz bana bu yazdıklarım için mantıklı bir açıklama yaparsanız ben geriye kalan iki soruyu diğer yorumumda cevaplayacağım.
Saygılar.
Aynı şeyleri okuyup farklı sonuçlara varabiliriz elbetteYolladığınız linki okudum ve bazı maddeler çok korkutucu..şöyle ki;
Teklifte, TBMM'nin görevleri ve yetkileri; "kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesinhesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek" olarak sıralanıyor.
Seçimler 4 yılda değil, 5 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimleri de 5 yılda bir olacak ve seçmenler, iki seçim için aynı gün sandığa gidecek. Süresi biten milletvekili yeniden seçilebilecek.
peki bugun yeni bir yasayla zina yasak olsa chp bagirmayacakmi??Zina 2005'ten önce zaten suçtu, hiçbir chpli de bağırmadı. Suç olmaktan çıkaran akp suçlu yine chp mi yaniİkiyüzlülük mü? Evet.
Küçümsemeden olmaz ki başkanımAra ara konuya bakıyorum, ülke KK kadınlarından ibaret değil diye şükredilmiş, sizlerde bu platformun üyelerisiniz birbirimizi küçümser gibi yazmayalım lütfen.
Birde hatırlatma, tamam bölüm yeniden aktif edildi lakin kurallar aynen devam. Siyasi polemik karşılıklı alay etmeye, hakarete, küçümsemeye dönmedikçe yapılabilir, hakaret vb yasak, yasalara aykırı yazılar yasak.
peki bugun yeni bir yasayla zina yasak olsa chp bagirmayacakmi??
benim burda vurgulamak istediğim ákpnin belli kesime hiçbir sekilde yaranamamasi!
zina yasak olmaktan cikinca neden cikarildi Müslüman degillermi
zina bugun yasaklanacak olsa bu seferde hayat tarzına müdahale
argo bir cümle varda bu konuda yazmiycam... anlamissinizdir.
Dogru..ama ilk 4 maddenin değiştirilmesi de canımı sıkıyor. Bunu da okuyup iyice değerlendirin olur mu?Aynı şeyleri okuyup farklı sonuçlara varabiliriz elbette
Önemli olan körü körüne karar vermemek
Öğrenelim tartışalım bilerek seçim yapalım
Şimdiye kadarki sayfaların çoğu karşılıklı suçlama ile dolu
Herkez birbirini küçümseme derdinde
En azından konu olması gerektiği hale gelir
Hepsini okuyorum araştırıyorum sonucunda kendi doğru kararımı vereceğimDogru..ama ilk 4 maddenin değiştirilmesi de canımı sıkıyor. Bunu da okuyup iyice değerlendirin olur mu?
Küçümsemeden olmaz ki başkanım
İlle ötekileştirmem lazım
Karşımdakinin ezik olduğunu ilan etmeden
Partisinin yanlışlarını yüzüne vurmadan
Düşüncemi nasıl savunayım
Başkanlık sistemi , anayasa değişikliği bunlardan bağımsız konuşulamaz
Bu dediğini gerçekten bilinçsiz olan iki tarfda yapıyor kafkaBunu daha önce okumuştum ve Türkiye de yaşam tarzı yanında çok fazla cinsiyet ayrımcılığının ortaya çıkmasından bahsettim yorumum da. 142 ülke arasından 125. Olmak utanılacak bir tablo iken bunlar sadece kendi yaşam tarzına bir müdahale olduğu zaman konuşuyor.lebara
Ben yeri gelince kapalı kadının hakkını savunurum ama o bana mini etek giymeseydin oh olmuş diyebiliyor. Bunu da sırf tuttuğu parti liderinin kışkırtması sonucu yapıyor.
Bizler işte mune abla iş bizlerde bitiyorAslında konuşulur da pek seviyoruz didişmeyi, sırf ayrıştırıyor diye hiç sevmiyorum şu siyaseti, hele son senelerde siyaset yüzünden bir sürü yaftalamalar çıktı ya ortaya iyice ifrit oluyorum.
Mesela makarnacı kömürcü koyunlar, laik dinsizler, Atatürkçü ateistler, dinci yobazlar, nedir bunlar arkadaş.
Ne bildin sen benim yüreğimi ciğerimi de yaftaladın tak diye.
Asıl kızgınlığım siyasilere aslında, her terimin içini boşaltıp kendi seçmenlerinin hoşuna gidecek şeylerle doldurdular.
Sonra halkta ayrışır tabii, biri elinde satır bıçak laik .... laf diye bağırır üstüne yürür, diğeri çıkar yobazlar diye üstüne yürür.
Ben vatandaşım düşünceme, giyimime, hayat tarzıma göre yaftalanamam ama yaftalanıyorum sağolsunlar varolsunlar ne diyeyim.
Doğru diyorsun abla ama işte diyorlar maalesef.Laikler dinsiz değildir.Dinci ne demek?Peynirci der gibi.
Laikler dinsiz değildir.Dinci ne demek?Peynirci der gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?