Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Sonuç ciddi farkla hayır görünüyor. Her seçim öncesi yapılan ankette X partiye oy vermeyeceğim diye oylandigi gibi..Ama sonuç ciddi farkla evet oluyor.ben de bu ikili oynayanları anlamıyorum. Gerçek referandumda evet çıkacağını düşünüyorum maalesef.

Arkadaslar yorumlari hayretler icinde okudum.parti tutturmus gidiyo insanlar.mevzu parti degil anlayin allah askina.

Ve korkarak soyluyorum ki biz bu gunleri mumla ariycaz..

ipeqbojuqu ipeqbojuqu @Mucellaaa canim gelin digerlerini de cagirin kullansinlar oylarini

Son düzenleme:
Bugün sevdiğiniz partiye verdiğiniz yetki yarın kötü niyetli kişilerin eline geçerse? Mesela karşıt görüş oldugun parti, ne olacak ağzını açamayacak herşeye kabul el pençe duracaksın. Gelecegi düşünerek Hayır diyecegim.

Peki Kazen anayasa değişikliği ile alakalı maddelerin değişmesi konusunda soru sordu (mahkemelerin tarafsızlığı,milletvekilinin 600 e çıkarılması,milletvekili seçilme yaşının 18 olması gibi),kaç kişi bununla alakalı düşüncesini yazdı,varsa yoksa eski konular.
Burada ,30 35 yasina gelmiş eşler eleştiriliyor daha ev idare edemiyor , çorabının yerini bulamıyor kaldi ki 18 yaşında milletin vekili olarak secilmek :KK57:
600 milletvekili 500 milletvekilinden fazladir herhalde bu yuzden .emin degilim altinda yatan sebeplerden.
Mahkemelerin tarafsızlığı hukukun ustunlugu ilkesi der ssusarim.... :KK57:

Burada ,30 35 yasina gelmiş eşler eleştiriliyor daha ev idare edemiyor , çorabının yerini bulamıyor kaldi ki 18 yaşında milletin vekili olarak secilmek :KK57:
600 milletvekili 500 milletvekilinden fazladir herhalde bu yuzden .emin degilim altinda yatan sebeplerden.
Mahkemelerin tarafsızlığı hukukun ustunlugu ilkesi der ssusarim.... :KK57:

Hayır 500, 600 den fazladır.

MHPli çok sevgili bir milletvekilinin (adını anımsayamayacağım şimdi) savunduğu üzere 4/3 de 3/2 den fazladır oran olarak ! :KK70:

Ya ne güldüm ona. Adamlar 4 işlem bilmeden milletvekili oluyorlar, ona yanarım.

Bu arada herkes sandığına sahip çıksın.

Kimse sallamasın lütfen.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot edeceğiz, tatilimizi bölüp gelemeyizciler yüzünden bugün bunları tartışıyoruz. Demek ki demokratik hareket öyle olmuyormuş.
Demek ki herkes oyunu vermek zorundaymış.

Ayrıca şu zaten evet çıkar kafasından da bir çıkın lütfen. Bu yaptığınız şeye psikolojide "öğrenilmiş çaresizlik" denir ve bir çok başarının önündeki en büyük engellerdendir.

7 haziranı hepiniz gördü. Çünkü o seçimde sandıklara sahip çıkıldı, çünkü o seçimde katılım oranları azımsanamayacak kadar arttı.

Göreyim sizi hadi.

Ben gerekirse sandık başında sabahlayacağım. Yine de yedirtmem oylarımızı.

Taaa 73.sayfada sorular sormuştum neden evet diyeceksiniz diye hala cevap yazılmamış arkadaş. Tek gördüğüm" evet çünkü yaşasın reizz.."
Arkadaşlar konu partiler değil konu anayasa..
Kim başkan olursa olsun ben bu yasa değişikliğini istemiyorum. Başkanlık sistemini istemiyorum.
Birde hazır yorum yazmisken birde şu soruyu sorayım evet diyenlere belki bir ümit cevap gelir.
Abdullah Öcalan da başkanlık sistemini destekliyormuş,sizce neden?

Bu arada herkes sandığına sahip çıksın.

Kimse sallamasın lütfen.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini boykot edeceğiz, tatilimizi bölüp gelemeyizciler yüzünden bugün bunları tartışıyoruz. Demek ki demokratik hareket öyle olmuyormuş.
Demek ki herkes oyunu vermek zorundaymış.

Ayrıca şu zaten evet çıkar kafasından da bir çıkın lütfen. Bu yaptığınız şeye psikolojide "öğrenilmiş çaresizlik" denir ve bir çok başarının önündeki en büyük engellerdendir.

7 haziranı hepiniz gördü. Çünkü o seçimde sandıklara sahip çıkıldı, çünkü o seçimde katılım oranları azımsanamayacak kadar arttı.

Göreyim sizi hadi.

Ben gerekirse sandık başında sabahlayacağım. Yine de yedirtmem oylarımızı.

Evet o seçimlerde biz de gönüllü olarak sandık başındaydık. İçeri telefonla girmek isteyen, yaşlı veya engelli kişilerin yanında refekat etmek isteyen...sonra oylar sayılırken katekulli yapmak isteyen... kendi küçük sandığımızda baya oy kurtardık diyebilirim

Sonuç ciddi farkla hayır görünüyor. Her seçim öncesi yapılan ankette X partiye oy vermeyeceğim diye oylandigi gibi..Ama sonuç ciddi farkla evet oluyor.ben de bu ikili oynayanları anlamıyorum. Gerçek referandumda evet çıkacağını düşünüyorum maalesef.
bende EVET çıksın diye yine kedilerin ortalarda cirit atıp, trafo patlatacaklarını düşünüyorum.

Arkadaşlar bu kadar hakaretle aşağılamalarla yaptığınız eleştirilerle ne kadar sağlıklı ifade edebilirsiniz kendinizi. #Hakaret ve yaftalamayla kimin fikrinin değiştini gördünüz bugüne kadar. Şahsen kimse benim değerlerimi aşağılıcı bir tavırda eleştirdiği sürece düşüncelerimi değiştiremez bana akıl veremez yada benimle konuşmasına müsade edemem .Saygı yoksa konuşulacak konuda yoktur.
Dış dünyadan bir örnek videoyu sonuna kadar izlemesini tüm kk üyelerine tavsiye ederim.Lütfen sağ sol söylemine takılmadan tarafsız izleyin. Anlatmak istediğim sağcı şöyle solcu böyle davası değil.artık insanları ötekileştirmeyi bırakıp sağlıklı tartışmayı öğrenelim öğretelim.!
Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız arkadaşlar hepimiz ırk dil din mezhep görüş ayrımı olmaksızın kardeşiz biriz türkiye cumhuriyetinde .Hepimizin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor.Sandıkda çıkacak sonuç her ne olursa olsun ülkemiz için hayırlısı olmasını istiyorum. Sevgi ve saygılarımla (Tebessüm sadakadır.)

Arkadaşlar bu kadar hakaretle aşağılamalarla yaptığınız eleştirilerle ne kadar sağlıklı ifade edebilirsiniz kendinizi. #Hakaret ve yaftalamayla kimin fikrinin değiştini gördünüz bugüne kadar. Şahsen kimse benim değerlerimi aşağılıcı bir tavırda eleştirdiği sürece düşüncelerimi değiştiremez bana akıl veremez yada benimle konuşmasına müsade edemem .Saygı yoksa konuşulacak konuda yoktur.
Dış dünyadan bir örnek videoyu sonuna kadar izlemesini tüm kk üyelerine tavsiye ederim.Lütfen sağ sol söylemine takılmadan tarafsız izleyin. Anlatmak istediğim sağcı şöyle solcu böyle davası değil.artık insanları ötekileştirmeyi bırakıp sağlıklı tartışmayı öğrenelim öğretelim.!
Biz bu ülkenin vatandaşlarıyız arkadaşlar hepimiz ırk dil din mezhep görüş ayrımı olmaksızın kardeşiz biriz türkiye cumhuriyetinde .Hepimizin kimliğinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yazıyor.Sandıkda çıkacak sonuç her ne olursa olsun ülkemiz için hayırlısı olmasını istiyorum. Sevgi ve saygılarımla (Tebessüm sadakadır.)

Bu konudaki en doğru yorum budur.tebrik ederim.
Saygı duyarsanız saygı görürsünüz...

Hanımlar,
lütfen Atatürk'e, siyasi liderlere, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakaret etmeyin, dün gece de hatırlattım yine hatırlatayım, yazdıklarınız yasal olarakta bağlayıcıdır.
Birbirinize de makarnacı, kömürcü, laik dinsiz, kokoş gibi yakıştırmalar yapmayın ayıptır.

Tüm maddeleri okuyamadım, sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz burada ama sormak istediklerim var, mevcut sistem değişip başkanlık geldiğinde ekonomi düzelecek deniyor mesela, böyle patlamalar olmayacak deniyor vs vs
http://www.borsagundem.com/haber/turkiye-ekonomisi-baskanlik-sistemiyle/246075

Bu örnekler çoğaltılabilir, başkanlık sisteminin yapısı ne olacak, halkın beklentileri nelerdir bilmiyorum o yüzden bilen varsa kafamdaki soruları cevaplamasını istiyorum, bugüne kadar olan patlamalar nasıl bıçak gibi kesilecek? Devletimizin bu konu da bir planı mı var, var ise neden şimdi uygulanmıyor?
Ekonomi nasıl düzelecek? Bir gecede dolar 2 liraya gerileyip Türk Lirası değer mi kazanacak, iflas eden işletmeler yeniden mi açılacak, işsizlik oranını düşürmek için fabrikalar mı kurulacak? Ekonomik kriz için önlem paketi mi var? Var ise neden şimdi yürürlüğe sokulmuyor?

Hanımlar,
lütfen Atatürk'e, siyasi liderlere, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a hakaret etmeyin, dün gece de hatırlattım yine hatırlatayım, yazdıklarınız yasal olarakta bağlayıcıdır.
Birbirinize de makarnacı, kömürcü, laik dinsiz, kokoş gibi yakıştırmalar yapmayın ayıptır.

Tüm maddeleri okuyamadım, sürekli aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz burada ama sormak istediklerim var, mevcut sistem değişip başkanlık geldiğinde ekonomi düzelecek deniyor mesela, böyle patlamalar olmayacak deniyor vs vs
http://www.borsagundem.com/haber/turkiye-ekonomisi-baskanlik-sistemiyle/246075

Bu örnekler çoğaltılabilir, başkanlık sisteminin yapısı ne olacak, halkın beklentileri nelerdir bilmiyorum o yüzden bilen varsa kafamdaki soruları cevaplamasını istiyorum, bugüne kadar olan patlamalar nasıl bıçak gibi kesilecek? Devletimizin bu konu da bir planı mı var, var ise neden şimdi uygulanmıyor?
Ekonomi nasıl düzelecek? Bir gecede dolar 2 liraya gerileyip Türk Lirası değer mi kazanacak, iflas eden işletmeler yeniden mi açılacak, işsizlik oranını düşürmek için fabrikalar mı kurulacak? Ekonomik kriz için önlem paketi mi var? Var ise neden şimdi yürürlüğe sokulmuyor?

Bende benzer sorular soruyorum bir tane bile cevap gelmedi.herkesin kafası sanırım çok karışık. Yanlış birşey söylemeye korkuyorlar çünkü bilgili değiller yasa değişikliği konusunda..

Bende benzer sorular soruyorum bir tane bile cevap gelmedi.herkesin kafası sanırım çok karışık. Yanlış birşey söylemeye korkuyorlar çünkü bilgili değiller yasa değişikliği konusunda..
Şahane bir yere temas ettin, hiçbirimiz yasa değişikliği olunca tam olarak ne olacak bilmiyoruz, Evet diyecekler siyasi sempatileri, hayır diyeceklerin bir kısmı da antipati sebebiyle oy verecek.
Bilmediğimiz birşeyin altına imza atmış olacağız, bugün kocamızın kimlerle nereye gideceğini sorgulayan bizler, belki de ülke geleceğini ebediyyen değiştirecek bir konuda en ufak bir sorgulama yapmıyoruz, sadece inatlaşma var.
Neden inatlaştığımızı dahi bilmiyor kimimiz.

Burada birbirimizi yiyoruz, meclistekilere ey Meclis bize evet deyin hayır deyin diyorsunuz ama olayı doğru dürüst anlat demiyoruz, meclisi neden seçtik biz?
Sorgusuz sualsiz evet veya hayır diyelim diye mi?
Adım kadar eminim, referandum öncesi yapılacak mitinglerde tüm partiler sadece belli noktalara dikkat çekecek, peki geri kalan maddelere ne olacak belki de çoğunluğumuzun onay vereceği ya da vermeyeceği maddeler arada kaynayıp gidecek.

Huqqalı ve Luccalı gerek "muhafazakar" gerek laik gençlerimizin bir de siyaset alanında heveslerini alsınlar da ; Meclis'e "yhaaa mekanlarda otopark bulamıyoz qanki bir el atalım şu işe" diye toplumumuzun kanayan yaralarına parmak basmalarını istediğim için "evet" diyeceğim.

Demem o dur ki, burada çekişip birbirinizi aşağılamak yerine madem bir referandum olacak, maddeleri tek tek gözden geçirip neye ne sebeple Evet/Hayır oyu kullanacağınızı düşünün, birkaç maddeye takılı kalmadan, siyasi partilere olan sempati veya antipatinizi bir kenara bırakarak, zira bugün bu partiler siyasiler var 10 sene sonra yenileri olacak, olabilecek her değişiklik siyasileri değil bizi halkı etkileyecek.

Back