Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Anayasayı değiştirmek çokmu gerekliydi,millet vekili seçilme yaşı nasıl 18 olabilir..
Deli fişek yaşları beni temsil edemez etmemelide zaten..
Benim umudum taaa 15 sene önce bitti..
EVET diyenlerin umudu var demekki hala...
Benim hala yok..
Benim de yok. Bunlar geldiğinde küçüktüm ama babamla amcamın üzüntüsünü, sinirini görünce anlamıştım bir şeylerin ters gittiğini.
Sonra ben de ilgilenmeye başladım ve hep umut ettim bir gün biter bu çile diye ama artık zerre kadar umudum kalmadı körü körüne bağlananları gördükçe.

Benim de yok. Bunlar geldiğinde küçüktüm ama babamla amcamın üzüntüsünü, sinirini görünce anlamıştım bir şeylerin ters gittiğini.
Sonra ben de ilgilenmeye başladım ve hep umut ettim bir gün biter bu çile diye ama artık zerre kadar umudum kalmadı körü körüne bağlananları gördükçe.

Ben 80'li dönemide yaşadım gördüm..
Umudumu çöpe attım zaten...

Bu arada tüm oylanan maddeleri yazdım, eminim ki kimse bir halt anlamadı. Bende anlamadım rahat olun... Nedense ne iktidar, ne de muhalefet bunları açıklama gereği duymadı. Neye evet diyeceğiz neye hayır bilen var mı ?

amaç da bu zaten, kimse birşeyi farketmeden ve/veya uyanmadan bir an önce sistemin değişmesi..hoş merak eden de yok ya..çok da acele etmelerine gerek yoktu aslında zira kimsenin ses çıkaracağı yok belli ki, sorgulama yeteneği olmadıkça tüm dayatılanlara emme basma tulumba gibi he! deriz anca..huyumuz kurusun yaşamadan öğrenemeyenlerdeniz milletçe...kurunun yanında yanan yaşlara dair bütün sıkıntım, yoksa her millet hakettiği gibi yönetilir tezine kesinle katılıyorum..

Ben oldukça geç kalmışım konuya..
Başlarda bariz kışkırtma var ayrıştırma var bazı üyeler eşliğinde Kazen Kazen abide körüklemiş hiç yakıştıramadım hakikaten

Evet oyu verecekler için ezik , fakir halk , cahil gibi bir sürü hakaret var konu içinde

Hepimiz yetişkin aklı başında insanlarız
Şu yaşta seviyeli bir şekilde siyaset konuşamıyoruz ya yazıklar olsun hakikaten

Herkezin fikrine saygı duyulmalı

Biraz düzey ...
Ben evet oyu vereceğim kendime göre sebeplerini anlatsamda anlaşılamayacağım olması gerektiği gibi tartışamayacağım

Hayır diyene saygı duyuyorum sizlerde bana duyun bir zahmet

Bu arada evet oyu vereceklere ısrarla neden vereceği açıklanması istenmiş gayet bir siyasetçi bilgisiyle ancak hayır oyu vereceklerin yüzeysel genelleme cevapları kabul görüyorken bu tavır ne kadar doğru bilemedim...

Mustafa Kamal Atatürk de tek adam ama gelde anlat bu konu derin konu

Mustafa Kemal Atatürk tek adam olsaydı sen bugün laik ve özgür Türkiye Cumhuriyetinde değil Atatürk'ün kurduğu saltanatta yaşıyor olurdun. Adamın elinde o kadar güç varken tüm gücü milletine verdi hangi tek adamcılıktan bahsediyorsun.
Onu tek adam gibi gösterip putlaştıran da hatalı, algıyı tek adammış gibi göstermeye çalışıp kendi niyetlerini tek adam olmaya yöneltmek isteyen de hatalı.
tüm yorumları okudum kimseye tek laf etmeyecektim. Ama Atatürk için yaratılan bu yanlış algıların kırılması lazım.
Hele ki KADIN'ların Atatürk sayesinde böylesine ÖZGÜR olduğunu unutmamaları gerekiyor.
Azcık okuyun azcık algılarınızı açın. Azcık diyorum ya azcık..

Asla akpye laf söyletmeyen, bir tayyip icin 7 sülalesini karşisina alan ve 15 temmuzdan sonra her gece meydanlarda olan bir annenin kizi olarak....
HAYİR HAYİR HAYİR
Kessinlikle hayir ve yüz bin kere hayir.
Gercek bir akpli ile ayni evde yasamak cok zor,onlarin yonettigi ulkede yasamak daha da zor.
Adam kayirma onlarda,karsit görüşe tahammül edememe onlarda, sadece yandaş basini takip etmek,sorgulamadan önüne koyulan her habere inanmak, herkesi şuncu buncu diye yaftalamak onlarda, bugün taptiğin insanlara yarin akla gelmeyecek laflar etmek onlarda, kıyafete-hayat biçimine saygisiz olmak onlarda...
Peki ben böyle diyerek insanlari oncu buncu diye yaftalamiş olmuyo muyum?
Evet oluyorum maalesef ama bir hükümet politikasi olarak ülkede herkes birbirine düşman ,diyorum ya-bu ülkede yaşamak cooook zor!
Ah birisi çiksa şöyle, modern fikirli-akilli...mümkünse Justin Trudeau gibi de yakışıklı... Herşey düzelecek dese, bir umut inansak. Ben mesela hiç kalbimden gele gele bir partiye oy atmadim, mecburiyetten attim. İlk defa inana inana içim huzurla dola dola oy atsam...
Oyyy ne güzel olurdu!
Neyin kafasindasiniz ulkenin gelecegini dusunun birakin bu parti,erdogan dusmanligini.ne yapti erdogan sana bu ulkenin basina geldiginde ne haldeydi ulke simdi ne halde akp'liyle bir evde yasamak zormus bise derdim ama neyseeee

HAYIR diyenlerin yorumlarına baktığımda, gerekçeleri; Akp yi sevmiyorum o yüzden hayır, Akp şunu yaptı o yüzden hayır, başbakanın oğlu gemi aldı o yüzden hayır, Akp şöyle yaptı böyle yaptı,yargıyı ele geçiriyor vs vs vs. Bu yüzden hayır diyenler çoğunlukta, yani bilinçli bir hayır yok, ama bilinçli ewet diyenlerde çok az, onlarda akp ye sempati duydukları için ewet diyorlar, yani kısacası eminim ki aynı maddeleri aynı şekilde Chp değiştirecek olsaydı HAYIR diyenler bu sefer %100 ewet diyecekti we buna karşıt Akpliler de Hayır diyecekti, komik bir durum değil mi ya demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve hepimiz demokrasi istiyoruz.
Yani kısaca, Akp yi bu ülke 2 defa iktidar yaptı, ve eminim 3. defa daha iktidar olacak. ve akp ye oy verenlerin tamamı yine Ewet diyecek, ve emin olun arkadaşlar Sandıktan Ewet çıkacak.

Hayır diyenlere de saygı duyuyorum.

Son düzenleme:
Ben oldukça geç kalmışım konuya..
Başlarda bariz kışkırtma var ayrıştırma var bazı üyeler eşliğinde Kazen Kazen abide körüklemiş hiç yakıştıramadım hakikaten

Evet oyu verecekler için ezik , fakir halk , cahil gibi bir sürü hakaret var konu içinde

Hepimiz yetişkin aklı başında insanlarız
Şu yaşta seviyeli bir şekilde siyaset konuşamıyoruz ya yazıklar olsun hakikaten

Herkezin fikrine saygı duyulmalı

Biraz düzey ...
Ben evet oyu vereceğim kendime göre sebeplerini anlatsamda anlaşılamayacağım olması gerektiği gibi tartışamayacağım

Hayır diyene saygı duyuyorum sizlerde bana duyun bir zahmet

Bu arada evet oyu vereceklere ısrarla neden vereceği açıklanması istenmiş gayet bir siyasetçi bilgisiyle ancak hayır oyu vereceklerin yüzeysel genelleme cevapları kabul görüyorken bu tavır ne kadar doğru bilemedim...
Saygı bekledim ama hiç karşılaşmadım ben. umudumu kaybettim sizde tüketmeyin kendinizi. Ben artık cevabımı sandıkta vericem ve cevap evet olacak...

Arkadaşlar değiştitlmeye uğraşılan bu maddelerin ne anlama geldiğinin anlamak çok zor değil nacizane kendi fikrimi kısaca şöyle özetleyim güçler ayrılığı yasama yürütme ve yargı ortadan kaldırılmış olacak ve zaten şu anda bile işleyişte var olmayan demokratik hukuk devleti tamamen ortadan kalkacak ,anayasa mahkemesinin 13 üyesini doğrudan başkan atayacak ve tarafsızlık ve bağımsızlık ortadan kalkacak buda yetmiycek ve başkan partili bir başkan olacak yani zaten şu anda yokmuş gibi davranılan halkın yüzde 50 si tamamen resmiyettede dışlanmış olacak bu saydıklarım zaten demokrasiyi ve hatta cumhuriyeti ortadan kaldıran değişikliklerdir çocuklarınıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsanız bütün bunlara izin vermeyin 1982 anayasası da darbe anayasası olduğu için değiştirilen birçok maddesi olmasına rağmen tam demokratik bir anayasa değildir 1961 anayasası kişi hak ve özgürlükleri halkın siyasete katılımı sosyal ve demokratik haklar bazı kurumlara verilen özerklikler gibi bir çok üstün maddeye sahipken 1982 anayasasıyla millet olarak çok daha geriye götürüldük şu anda yapılan 82 anayasasının anti demokratik ve demokratik hukuk devletinde olmaması gereken maddelerini değiştirmek yerine ülkemizi dahada geriye götürülerek hatta adı bile konmamış dünyanın hiç bir yerinde olmayan ve uygulanmamış "türk tipi başkanlık"sistemi adı altında sadece sisteme değil aynı zamanda bir rejim değişikliğidir

Dünyanın hiç bir demokrasisinde anayasalar bu şekilde yani halkın diğer kesimleri , sivil toplum kuruluşları üniversiteler medya halk ..... bilgilendirilmeden ve dahada önemlisi DAHİL edilmeden toplumun tüm kesimlerinin görüş ve önerileri alınmadan yapılmaz sonuç olarak bu değişiklik Oldu bittiye getirilmeye çalışılan ne olduğu belirsiz milletimize ve ülkemize zarardan başka hiç bir şey getirmeyecek ayrıca halkı iyice kutuplaştırarak birliğimizi tehdit eden bir anayasa değişikliğidir

Neden utanayimki oyum sonuna kadar evet cumhurumuza reisimizin bir bildiği vardır elbette çok büyük oyunlar var vatanını milletini düşünen siyaseti bırakır evet der başka adammi var hani gösterin ülkeyi yönetecek onun için sonuna kadar reis diorm evet diorum cocuklarimin geleceği diorum
Siz çocuklarımın geleceği için evet diyorsunuz
ben olmauan cocugumun geleceğinden bu kosullarda korkup cocuk doğuramıyorum
farklı ulkelerde yasıyoruz sanırım

Back