Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Bu arada tüm oylanan maddeleri yazdım, eminim ki kimse bir halt anlamadı. Bende anlamadım rahat olun... Nedense ne iktidar, ne de muhalefet bunları açıklama gereği duymadı. Neye evet diyeceğiz neye hayır bilen var mı ?
Emin ol referanduma kadar kimse de tüm maddeleri doğru dürüst anlatmayacak halka, birkaç maddenin üzerinde durup ona göre karar vermemiz istenecek.

Siyasi mevzular toplum olarak ilişkimiz de pek fazla öneme sahip değil bence. Burada birbirimize hakaretler ediyoruz ama aile ,arkadaş grubu içinde bu düşüncede olanlara aynı şekilde davranmıyoruz.

Ne olursa olsun çok zıt görüşlü insanlar bile bir arada tutan bir şeyler oluyor.

Ne olursa olsun çok zıt görüşlü insanlar bile bir arada tutan bir şeyler oluyor.

Maalesef dediğin gibi olmuyor. Dedem malum partili. Kayıtsız şartsız bunlar müslüman diyip oy veren bir insan. Evine gittiğimizde birgün yine anlatmaya başladı. Babamda fikrini söyledi.
Sonuç: kovulduk.
Aile fertlerinin ölümü bile bir araya getirmeye yetmedi. İşte böyle ayrıştık, böyle ötekileştik, böyle paramparça olduk.
Fikrini söylemeyen ancak aynı ortamda oluyor.
Bu sadece küçük bir örnektir.

Bişey sorcam bu anket neden açıldı? @Kazen Siyasi konular yasak diye biliyorum yanlış mı biliyorum? Ha, memleket meselesi vs. derseniz burda insanların birbirine laf sokma gayretini gördükçe memleketi mesele ettiklerini pek zannetmiyorum. Bu konunun KK'da anket olma mantığını anlayamadım. İzah ederseniz sevinirim.
Bu sıralar hep yasaklardan gidiyoruz canım her nedense.Elbette benimde bu sekilde kafamda deli sorular fakat daha önceki konuyuda baz alırsam cevabını tahmin etmek cokta zor degil benim açımdan.
Neyse daha fazla konusmayayim,şutlanırım yine neme lazım :ıslık:

Maalesef dediğin gibi olmuyor. Dedem malum partili. Kayıtsız şartsız bunlar müslüman diyip oy veren bir insan. Evine gittiğimizde birgün yine anlatmaya başladı. Babamda fikrini söyledi.
Aile fertlerinin ölümleri bile bir araya getirmeye yetmedi. İşte böyle ayrıştık, böyle ötekileştik, böyle paramparça olduk.

Ailede böyle durumun olması çok kötü... Her an ortam gerilebiliyor.

Siyasi görüşünü sevmediğim halde çok sevdiğim , anlaştığım arkadaşlarım var ama dediğin gibi siyaset konuşmuyoruz.

Aile fertlerinin ölümü bile bir araya getirmeye yetmedi. İşte böyle ayrıştık, böyle ötekileştik, böyle paramparça olduk.

Bu parti ile alakalı değil yalnız . Bu kişilik !
Bu partililer hep aynı şeyi yapıyor diyebilir miyiz ?
O adamın kişiliği kendi fikrini kabul etmeyenlerle aynı ortamda olmayı kaldırmıyormuş demek ki .
Zaten asıl saçmalık aile ferdi veya arkadaş fark etmez , bu kişilerle siyaset tartışmak .

upload_2017-1-16_3-49-17.png

Ünlü düşünüre katılmamak elde mi ?
Fikrinizin olması bunu herkesle , her yerde tartışacağınız ve empoze edeceğiniz anlamına gelmez .

Edit : Lafım size değil konu sahibi . Sizin anınızdan yola çıkarak genel bir yorum :)

Son düzenleme:
O adamın kişiliği kendi fikrini kabul etmeyenlerle aynı ortamda olmayı kaldırmıyormuş demek ki .
Zaten asıl saçmalık aile ferdi veya arkadaş fark etmez bu kişilerle siyaset tartışmak

Eki Görüntüle 1940051

Fikrinizin olması bunu herkesle her yerde tartışacağınız ve empoze edeceğiniz anlamına gelmez .

Edit : Lafım size değil konu sahibi . Sizin anınızdan yola çıkarak genel bir yorum :)

Hayat felsefem sevdiklerim ile siyaset ve din hakkında konuşmamak. Kalpler kırılıyor , kimsenin düşüncesi değişmiyor.:KK50:

Zaten asıl saçmalık aile ferdi veya arkadaş fark etmez bu kişilerle siyaset tartışmak

Eki Görüntüle 1940051

Fikrinizin olması bunu herkesle her yerde tartışacağınız ve empoze edeceğiniz anlamına gelmez .

Gayette bana yazmışsın işte. Alıntılamadan yazasaydın o vakit, direkt saldırı mod on.

Açıklayayım.
Orada genelleme yok.
Benim çok yakınımdan olan bir insanın yaklaşımı.
Evet kişiliğidir.
Dedem kendi ....... fikirlerini kendine saklasa sıkıntı kalmayacaktı.
İnsanların sabrını taşırmanın manası yok.

Burada benim hikayemdeki ana konu: "Ötekileşme öyle bir noktaya geldi ki aileler parçalanıyor" idi

Ötesinden çıkarttığın anlam beni ilgilendirmez.

Yukarıdaki noktalı boşluğa ne tür bir sıfat koymak istersen koyabilirsin :)

Ve evet yakınlarımızla sevdilerimizle konuşmamalıyız.

Zaten kendi kendimize konuşuyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Trubel alıntılamadan yazayım da saldırmış olmayayım :KK66:

Sizin anınızda yola çıkarak genel bir yorum demişim .
Okuduğunuzu anlayın lütfen . Saldırdığımı düşünüyorsanız kiblersiniz .
Bana aileniz vs hakkında açıklama yapmak zorunda değilsiniz çünkü ben siz veya dedenizi eleştirmedim .

Düşünüyorum ki sizde '' malum parti '' sıfatının altında ki genellemenizi fark ettiğiniz için şuan böyle bir açıklamaya giriştiniz .
Polemiğe mahal vermemek amacıyla bu konu burada kapansın istiyorum . İyi günler ...

@Trubel alıntılamadan yazayım da saldırmış olmayayım :KK66:

Sizin anınızda yola çıkarak genel bir yorum demişim .
Okuduğunuzu anlayın lütfen . Saldırdığımı düşünüyorsanız kiblersiniz .
Bana aileniz vs hakkında açıklama yapmak zorunda değilsiniz çünkü ben siz veya dedenizi eleştirmedim .

Düşünüyorum ki sizde '' malum parti '' sıfatının altında ki genellemenizi fark ettiğiniz için şuan böyle bir açıklamaya giriştiniz .
Polemiğe mahal vermemek amacıyla bu konu burada kapansın istiyorum . İyi günler ...

Etiketlemek sonucu değiştirmiyor.
Beni okuduğumu anlamamakla suçlamadan önce; siz okuduğunuzu anlasaydınız ilk yorumda malum parti hakkında genelleme olmadığını anlardınız.

Orada genelleme olması için cümle şu şekilde olmalıydı:

"Dedem akpli/malum partilidir. Her o partili gibi kayıtsız şartsız bunlar müslüman diye oy veren bir insandır"

Benim düşüncem değil ve bana yakışmaz.

İyi forumlar.

hiç umudum yok ama, artık bu ülkede bir şeyin de "HAYIR"lısın olsun :KK14:
Umutsuz olmak bir insanın başına gelecek en kötü şeydir. Lütfen umutsuz olmayın. ''Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.''

Ülkemizde birşeylerin hayırlı olması için ülkede yaşayan insanların hayırlı olması gerekir.

Referandumun hayır'lı olması için ise; oy pusulasının hayır bölümüne oy kullanmak gerekir. Bu yeterli değil. Bir de sandıklarda hem görev almak hem de gözlemci olarak sandıklarımızı takip etmeliyiz.

ekside bile evet diyeceklere söyle yaklasin kirici olmayin assagilamayin üstten bakmayin ikna etmeye calisin diye kampanya düzeniyorlar durumun vehameti burdan belli. onlar bile anlamis kendini üstte görmenin bir fayda saglamadigini aksine insanlari dahada kutuplastirdigini.
ama hala bazi insanlar çekinmeden ülkenin yarisi cahil yobaz okumaz etmez anlamaz onlar yüzünden bizde yanacagiz kafasinda. e iyi devam edin madem, kendi topuğuna sikmak diye buna denir...
senin düşüncen buysa benimkide bu demek neden bu kadar zor ki? neden illa bi iğneleme?? evet çoğunluk evet derse gelecek baskanlik buda demokrasi sayesinde, demokrasiyide bu cahil halk mi getirdi ülkeye??
bu insanlar basa bir gezegenden isinlanmadiki bu ülkeye hep vardilar.

ekside bile evet diyeceklere söyle yaklasin kirici olmayin assagilamayin üstten bakmayin ikna etmeye calisin diye kampanya düzeniyorlar durumun vehameti burdan belli. onlar bile anlamis kendini üstte görmenin bir fayda saglamadigini aksine insanlari dahada kutuplastirdigini.
ama hala bazi insanlar çekinmeden ülkenin yarisi cahil yobaz okumaz etmez anlamaz onlar yüzünden bizde yanacagiz kafasinda. e iyi devam edin madem, kendi topuğuna sikmak diye buna denir...
senin düşüncen buysa benimkide bu demek neden bu kadar zor ki? neden illa bi iğneleme?? evet çoğunluk evet derse gelecek baskanlik buda demokrasi sayesinde, demokrasiyide bu cahil halk mi getirdi ülkeye??
bu insanlar basa bir gezegenden isinlanmadiki bu ülkeye hep vardilar.

kesinlikle katılıyorum.

Emin ol referanduma kadar kimse de tüm maddeleri doğru dürüst anlatmayacak halka, birkaç maddenin üzerinde durup ona göre karar vermemiz istenecek.

eğer yasak değilse bununla ilgili bir yazı paylaşabilirim...

Back