Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Chpde ilk 4 madde değişmeyecek derken degisemez madde yoktur deseydi ona da derdim.

Bakin neyi göremiyorsunuz anlamiyorum. Bariz bir sekilde Cumhuriyetin altina dinamit koyulup patlatilmak isteniyor. Tek bir adamin eline bu kadar yetki vermek neden?

Erdoğan'dan baskasi mi var ulkeyo yonetecek diyenler de cok güldürdü beni? Adami yillardir bir ben kandiramadim onune gelene inandı memleketi bir suru belanin icine soktu ama dunya lideri. Yersen!

İLk 4 madde değiştirilmeyecek diyorsun yani öyle mi? Akpli milletvekillerinin demeçlerinden sonra hiç şüphem kalmadı. Bu bir rejim değişikliğidir. Kurbağayı yavaş yavaş kaynatıyorlar işte.

Sonuc evet cikarsa bu adaletsizlikler bitecek mi? Teror son bulacak mi? Ekonomi duzelecek mi? Bunlari anlatin bize.
Acik konusmak gerekirse su yasima kadar oyumu hep Erdoğana ak partiye verdim. 2002de ve iktidara geldikleri ilk yillarda cok buyuk isler yaptilar. Ama sonradan pkk kandirdi, feto kandirdi diyerekten ulkenin basina gelmeyen kalmadi. Su an ulke bu kadar karisikken referandum gundem olmamaliydi. Bir suru insan sucsuz yere isinden atılıyor. Fetocu filan da degil yani hic alakasi olmayan bir suru insan etkilendi bu surecte. Ama kimsenin umrunda degil. Bastakilerin kandirilmaya hakki var ama bi memurun yok. Su an ise alimlarin cogu mulakatla yapiliyor. Kpss den 60 alan biri mulakatla 99 puan aliyor. Acik acik torpil yapilmaya baslandi. Eskiden gizli gizli yapilirdi hic olmazsa. Ve kimse sesini cikaramiyor. Bu islerin islamiyetle ilgisi yok. Islam boyle bir din degil. Kul hakkina onem veren bir din. Ulkemiz icin hayirlisi olsun.

merhabalar, bahsettiğiniz sebepler için birkaç kelam etmek isterim insan hakları üzerine çalışan ve saçlarını bu uğurda beyazlatmış bir hukukçu olarak.

- öncelikle darbecilerin yargılanması için mevcut sistemde zaten herhangi bir engel yok, bununla birlikte kanunların geriye yürümezliği evrensel bir hukuk ilkesidir. yani suçun işlendiği tarihte mevcut kanunlarda bir suç için hangi ceza öngörülmüşse sanık ona göre yargılanırlar. suç tarihinden sonra yeni çıkan bir kanunla kişiyi yargılayamazsınız. evrensel hukuk kurallarına aykırı hiçbir işlemi de hiçbir devlet yapamaz. kaldı ki bu tür düzenlemeler anayasalarda değil, ceza kanunlarında yapılır. yapılan anayasa değişikliğinin bahsettiğiniz açıdan herhangi bir etkililiği yoktur. onaylandığı takdirde de ilgili kanunlarda herhangi bir değişiklik yapılsa bile sonuç değişmez.

- hukukun üstünlüğü hükümet modeli değişikliğiyle sağlanmaz. bu devlette yerleşmiş bir ilke olmalıdır. devletin üç erkinde de yani yasama, yürütme ve yargıda saygı duyulan bir kavram olmalıdır. özellikle yargı erkinde her şeyden üstte olmalıdır, bu da bağımsız ve tarafsız bir yargıyla gerçekleşebilir. anayasa değişikliğiyle öngörülen rejimde yargı bağımsızlığından bahsetmemiz hiç mümkün olmayacak, zira şu anda bile yargıda tarafsızlık ve bağımsızlıktan bahsetmek pek mümkün değil.

- tecavüzcülerin hak ettiği cezayı almalarını herkesten çok ben istiyorum inanın. kadın ve çocuk hakları üzerine birçok çalışma yaptım. ancak çözüm kesinlikle idamda veya hadım edilmekte değil. ceza adaleti ve suçla mücadele politikası çalışma alanı vardır, bu alan kanunlarda öngörülen ve uygulanan cezaların suç oranları üzerinde etkisini ve caydırıcılığını araştırır. emin olun bahsedilen cezalar, bırakın caydırıcılık etkisi göstermeyi aksine suç oranını arttıracak etkiye sahipler. bunun çözümü tüm ülke üzerinde verilecek eğitimde. bir de türkiyede bir kısır döngü olan "cezasızlık" sorunun son bulmasında!

- birlik yine bahsedilen değişikliklerle sağlanamaz maalesef. aksine bu tür hükümet modelleri koyu ayrılıklar içerir ve kaybeden tarafın devlet üzerinde herhangi bir söz hakkı bulunmaz. bu da çok sesliliği yok edecek bir hamledir. özellikle bu kadar kaos içinde bir ülkenin daha da ayrışmasına sebep olacak bir şeyden bahsediyoruz.

umarım kendimi ve evet deme sebeplerinizle mevcut değişikliklerin ilişkisini yeterince anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Ay ALLAH razı olsun ağzına sağlık arkafaşım ne güzel anlatmışsın

inanın bunları böyle ifade etmeniz harika, özellikle akpye oy verenlerden böyle yazıları gördükçe içim umutla doluyor :)

ben de size son khk ile gelen bir yeniliği söyleyeyim o zaman. hakimlik - savcılık sınavlarında mülakata girebilmek için alınması gereken en düşük puan 70ti, artık o da kalktı. o mülakatlarda kimlerin kimlerin hakları yendi bizzat biliyorum maalesef.

Akp işine geleni referanduma sunuyor çünkü sorgulamaksınızn kabul eden bir kitle var.
"Darbe soruşturulsun" deniyor Akp "Hayır" diyor.
O zaman ona da referandumla karar verelim ve araştırılsın madem??
Bir şeylere körü körüne bağlanmadan önce biraz araştırsak her şey çok daha güzel olacak aslında

office duydun mu bebişim yargı bşr de tarafsız olacakmış bu sistemle. Diyeceğim çok şey var da yolun sonunda mapusa düşmek var hem de en gerçeğinden.

Ortamlarda tarafsiz dersin kim bilecek

Bu konuya yazmayacagim karanfilim, siddetle oneririm sende yazma.. ben insanlara ne saygi duyuyorum ne de tahammul edebiliyorum..

Kesinlikle...
Keşke "Evet" diyebileceğim birkaç madde olsaydı içinde ben "hayır" desem bile bilsem ki sonumuz kötü olmayacak amabu ülkede artık umutlar tamamen tükendi
Allah sonumuzu HAYIR etsin

Anayasayı değiştirmek çokmu gerekliydi,millet vekili seçilme yaşı nasıl 18 olabilir..
Deli fişek yaşları beni temsil edemez etmemelide zaten..
Benim umudum taaa 15 sene önce bitti..
EVET diyenlerin umudu var demekki hala...
Benim hala yok..

Icinde olan biliyor iste olanlari malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…