Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Neden utanayimki oyum sonuna kadar evet cumhurumuza reisimizin bir bildiği vardır elbette çok büyük oyunlar var vatanını milletini düşünen siyaseti bırakır evet der başka adammi var hani gösterin ülkeyi yönetecek onun için sonuna kadar reis diorm evet diorum cocuklarimin geleceği diorum

Sizin aklınız düşünceniz yok sanırım bir bildiği vardır dediğinize göre sizin bi bildiğiniz yok üzücü:halay:

Siyaset bölümüne yazmak isteyenlerin isteğini geri çeviremedi yönetim, kapatılma sebebini biliyorsunuz değil mi? Bilmeyenler için yazayım, bazı üyelerle ilgili suç duyuruları ve Kazen'in ifadeye çağrılmalarıydı sebep, o olaylar kapandı mı? Hayır kapanmadı, bir şekilde o kişilerden duyarsınız nasılsa.

hayirdir mune bundan haberim yoktu coktandirda ugramiyordum siyaset bölümüne
neyle ilgili suc duyurusu hakaret falan mi ?

Allahın izniyle doğacak kızımın kendini"özgürce" ifade etmesi ve yaşaması için tabii ki HAYIR.

Daha neye hayir dediginizi bilmiyorsunuz.
başkanlık sistemi , eyalet sisteminin zeminini hazırlar rte bunu kendisi açıklamıştır ve Başbakan olmadan önce katî suretle karşı olduğunu belirttiği başkanlık sistemini meclisi yok ederek kendisi oylamaya sunmuştur açıklayıcı olmadıysa videolu olarakta anlatabilirim

Siyaset bölümüne yazmak isteyenlerin isteğini geri çeviremedi yönetim, kapatılma sebebini biliyorsunuz değil mi? Bilmeyenler için yazayım, bazı üyelerle ilgili suç duyuruları ve Kazen'in ifadeye çağrılmalarıydı sebep, o olaylar kapandı mı? Hayır kapanmadı, bir şekilde o kişilerden duyarsınız nasılsa.
sanırım aradaki satırlardan hatırlıyorum
Kişiler? Burdan bu konu hakkında bana bilgi verebilecek hiç kimseyi tanımıyorum
Umarım bir daha yaşanmaz
Siyaset çok fazla sivri ucu olan bir konu aslında en iyisi girmemek
kimse kimseye saygı duymadığı gibi tahamülüde yok malesef

sahsen ben oy vermeye basladıgımdan beri benim, ailemin, kendi zihniyetimi temsil eden degerlere sahip partiye oy veriyorum. o partinin vizyonunu, bulundugu safı, cizgisini, sağını solunu vesairesini begenirsin ona göre oy verirsin. yani siyasi parti olayı türkiyede biraz takım tutma isi gibi ama genel secimlerde cok buyuk bir degisim olmadıgı surece herkes hep oy verdigi partiye yine oy veriyor. yani temsil ettigi kesim ve zihniyet genel secimlerde daha cok on plana cıktıgı icin herkesin taraftarı oldugu partiye oy vermesini ben mantıklı buluyorum. sahıslar gelip gecicidir, geriye kalanlar onemli. su an bahceli bence mhp zihniyetini asla temsil etmiyor, o yuzden mhpli olan bahceli yuzunden partisinden ideolojisinden vazgecmez. herkes icin aynı sey gecerli. ideolojisi para ve bencilce cıkarları olanlar haric tabii

Zaten sıkıntı orada. Hiç bir şey değişmiyorsa şuan evet mi hayır mı konuşmaya dahi gerek yok.
Herkes kendine yakını seçecek tabii. Kendine yakın gördüğü bile yakın değilse ayar çekecek alternatifin olmasını sağlayacak.
Böylesi elimizde imkan varmış gibi görünmesinden fazlası değil. Bir ilizyon. Oy veriyorum ben seçiyorum benim vekilim yanılgısı.

Ben biraz anlamaya çalıştım;
Bir siteden alıntıladığım maddeyi paylaşmak istiyorum;
* 12’nci madde için 482 oy kullanılırken, ilgili madde 344 kabul, 133 ret, iki boş, üç geçersiz oyla kabul edildi.

Maddeye göre cumurbaşkanına OHAL yetkisi verilecek. OHAL gerekçelerine seferberlik hali de eklenecek. Cumhurbaşkanı bu kapsamda temel haklar ve siyasi haklar konularında sınırlayıcı kararname çıkarma yetkisine sahip olacak.
Şimdi acaba benim yanlış anlıyorum yoksa bu temel haklar aldığımız nefesi bile kapsıyormu ?
Tam da üstüne bastınız... kapsıyor.

sanırım aradaki satırlardan hatırlıyorum
Kişiler? Burdan bu konu hakkında bana bilgi verebilecek hiç kimseyi tanımıyorum
Umarım bir daha yaşanmaz
Siyaset çok fazla sivri ucu olan bir konu aslında en iyisi girmemek
kimse kimseye saygı duymadığı gibi tahamülüde yok malesef
Umarım yaşanmaz, siyaset bilsekte bilmesekte son 3-5 yıldır çoğumuzun çok daha fazla gündemine oturan bir konu, düşüncemiz ne olursa olsun karşılıklı konuşabilmeyi başarsak sorun kalmayacak aslında.
Demokrasi diyoruz fikirlere saygımız bir yana tahammülümüz yok, bizim gibi düşünmeyen bizden değildir deniyor.
Siyaset demokrasi demek çoğunluğun egemen olduğu bir ülkede azınlığı ezmek demek değildir ki.
Çok seslilik bölünme anlamına da gelmez, insanı vatan haini de yapmaz, lakin neredeyse 60 küsür yıldır siyaset yapan halkın seçtiği vekiller çoğunluğun sesiyim deyip azınlığı ötekileştirmeyi öğretti halka, biz kim öteki kim? Biz halkız demeyi öğrendiğimiz gün belki birşeyler değişir.

peki bana derin derin analizler yaparak vereceğiniz oyu aciklarmisiniz??
hazir akliniz düşüncenizde varmis hem.
karsinizdakini assagilayabildiginize göre!

Aşşalamak değil asla yanlış algı yaratmayın sizin söylediğiniz laftan bu çıkıyor ve ayrıca siz derince analiz yaptığınız için mi evet diyorsunuz rte düşünmüş karar vermiş bizede oy evet düşer diye kendiniz diyorsunuz :KK9::KK9:ğ

Arkadaslar gecen gün bir video izledım bir vatandas bilincli bir vatandaş araba kullanırken dıreksıyon basında baskanşık sisteminini cok güzel özetlemiş türkiyenin gectıgı süreçten bahsetmiş bir bakın derim bilinçli bir vatandaştan başkanlık sistemi elestirisi olarak yazın izleyenler var mı? Adam diyorkı kımın yada kımlerın yonettıgi kişi onemlı degıl nasıl ve ne sekılde yoneteldiğimiz önemlı....... son yılları bır gozunuzun onune getırın Allah aşkına

Aşşalamak değil asla yanlış algı yaratmayın sizin söylediğiniz laftan bu çıkıyor ve ayrıca siz derince analiz yaptığınız için mi evet diyorsunuz rte düşünmüş karar vermiş bizede oy evet düşer diye kendiniz diyorsunuz :KK9::KK9:ğ
beni bosver iddia sahibi sensin. akliniz düşünceniz yok vardir bi bildiği diyorsunuz diyen sensin alinti yaptigin kişiye.
ayrica neyi nasil düşündüğümden nasil bu kadar eminsin?
"kendiniz diyorsunuz" derken, biz kimiz? genelleme huyun mu var?
o halde, vardir bir bildiği diyenlere karsi rte karsitligindan aka kara diyenler diyelim yani masum değiliz hiçbirimiz En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Umarım yaşanmaz, siyaset bilsekte bilmesekte son 3-5 yıldır çoğumuzun çok daha fazla gündemine oturan bir konu, düşüncemiz ne olursa olsun karşılıklı konuşabilmeyi başarsak sorun kalmayacak aslında.
Demokrasi diyoruz fikirlere saygımız bir yana tahammülümüz yok, bizim gibi düşünmeyen bizden değildir deniyor.
Siyaset demokrasi demek çoğunluğun egemen olduğu bir ülkede azınlığı ezmek demek değildir ki.
Çok seslilik bölünme anlamına da gelmez, insanı vatan haini de yapmaz, lakin neredeyse 60 küsür yıldır siyaset yapan halkın seçtiği vekiller çoğunluğun sesiyim deyip azınlığı ötekileştirmeyi öğretti halka, biz kim öteki kim? Biz halkız demeyi öğrendiğimiz gün belki birşeyler değişir.

İnsani kavranlar üzerinden gidersek birçok uçtaki görüşle bile bir şekilde uyum söz konusudur

zaten hepimiz ayni gemideyiz bunu bir idrak edebilsek keşke
gemi batarken sagmiymis solcuymuş suymuş buymuş kurtaralim demiycekler...

hayır diyenlerin şerrinden korktukları için olabilir şahsen ben evet diyen biri olarak korkuyorum şimdi herkes üzerime atlar diye .. yinede fikrimi söleyim ;

çok bilinçsizce herkes her yeniliğe hayır istemiyoruz diyerek bu memleketi nasıl ileri götürecek tabiki değişmesi gereken şeyler olmalı hayatın akışına insanların durumuna göre ...

şimdi arkadaşlar yazmışlar ilerde utancaksınız ilerde çocuklarınız sizden utancak falan yazmışlar neden korkuyorsunuz gelecekten bu iktidar süresince hep şeriat gelcek sandığınız ülkenin ne kadar ilerlediğinin farkında değilmisiniz ..bundan 10 sene önce başartölü yok sol görüşlü diye ne kadar ayrım vardı daha da gerileri gidelim bu ülkede kürt vatandaşlarımız kendi dilini bile konuşamıyordu ..kendi dilinde şarkı bile sölüyemiyolardı sanatçılar şimdi kendi kanalları bile var ..nie ?beğenmediğiniz adamın çabaları sayesinde herkes eşit herkes tek yürek olabildi. kimse kimseye hor gözle bakmıyor ..ne kadar güçlü bi ülke ve ne kadar tek yürek olmuş bir millet olduğumuzun farkında değilmisiz ..dünya ülkelerinin ülkemizi bölmeye çalışmalarının sürekli saldırmalarının sebebi bu ülkenin dünyanın en güçlü olma yolunda ilerlemesidir. ...şehitler ölmez vatan bölünmez
Peki rte den sonra olabilecek bir başkanın ne derece iyi yöneteceğinin garantisi var mı eskiden sadece sağcı solcu vardı şimdi ķürt, Türk, alevi , Sünni, müslüman, ateist , Atatürkçü, Atatürkçü karşıtları, Osmanlı Devleti isteyen ve cumhuriyet diyen olarak ayrıldık ben hiçbir şekilde bütünlük göremiyorum siyaset yıllarının ilk zamanlarında bölücü şiir okuduğu için hapse atılan adam şuan cumhurbaşkanı ve ülke fazlasiyla bölündü.

Back