Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Tamam diyelim senin dedigin gibi olsun, Afganistan in, ırağin, libyanin durumu belli Misir a yapilanlar belli sozunden cikmayacak birilerini mi istiyorlar yani. Diyelim ki hayir sozu daha cok yukseldi tayyip erdogan olmadi vakti doldu gitti, sonraki gelendende memnun kalmazsa biz hep ayni filmi seyretmeye devam mi edecegiz. Neden butun dengeleri Avrupa kurmak zorunda.

Bana sorulmamış ama bu konuda fikrim var . Belirtmek isterim ...

Mesela buradan ele alalım . 50 sayfalık yorumlarda benim gördüğüm sadece bir kaç kişi bu yasa değişiklerinde neden eğitim , terör , işsizlik , istihdam , cinsel taciz vb konularında iyileştirici maddeler yapılmadı diye sordu .

Farkındaysanız hep olan maddeleri konuştuk . Olmasını istediklerimizden hiç bahsetmedik :) .
Muhalefette aynısını yaptı . Bunlarda gelişmemizi engelledi diye düşünüyorum .

Bizim baskani bir yerlerde ikna etmisler ama umarim gozlerini acar.. ki Mhpliler istemiyor baskanlik sistemini bu net.. muhakkak bir bildigi vardir diye dusunuyorum, akilli ve adaletli birisidir Devlet Bahceli.. durduk yere desteklemedi zannedersem bu maddelerin birinde birseyler var'ki desteklenmis.. bakin madde diyorum baskanlik demiyorum..
Bende mhp ye oy veriyorum ama fanatiklikten değil başka vericek kimse yok bana göre :KK66: yanlız bahçeli bitirdi kendini ne vaad ettilerse yazık oldu tweetırda ne hakaretler ne küfürler yiyor yazık.
Ha şunuda diyeyim şimdi evet dedi seçimlerde hayır dese ne fayda napar ederler evet çıkarırlar :KK66:

Atatürk mezarından çıkıp gelse tek adamlık için ona da hayır derdim.

Neden tek adam? Demokrasi neye yetmiyor?

Yorumunuzu cevapladim, farkindaysaniz biz bile maddeleri cozebilmis degiliz, cok karisik ne oldugu belirsiz maddeler.. ama bir yerlerde birseyler varki desteklendi.. muhakkak baskanin bir bildigi vardir.. durduk yere desteklenmez bu maddeler.. baskanliga karsi oldugunu hepimiz biliyoruz..

Bu kadar emin olmamak gerek doğru yolda olduğuna. Karşı olsa evet demezdi.

Bende mhp yr oy veriyorum ama fanatiklikten değil başka vericek kimse yok bana göre :KK66: yanlız bahçeli bitirdi kendini ne vaad ettilerse yazık oldu tweetırda ne hakaretler ne küfürler yiyor yazık.
Ha şunuda diyeyim şimdi evet dedi seçimlerde hayır dese ne fayda napar ederler evet çıkarırlar :KK66:
Vallahi bende anlam veremedim.. Mphliler HAYIR diyor baska birsey demiyor, bizim baskan destekliyor.. vardir bir bildigi..

erdoganda bir ölümlü kendi cikari için istediğini sanmiyorum yeni sistemi.
bu tipki ak saray meselesi gibi ordada ondan sonra baskasi oturacak mezara götürmeyecek.
bir bildiği vardir diyenlere takiliyorsunuz ama sizin farkiniz ne ?? sirf rte karsitligindan aka kara diyeceklerin sayisi hiçte az değil!

erdogandan sonraki cumhurbaskani hakkında endişesi olanlarida anlamiyorum bu sistemi getirmek isteyenler bunu düsünmemismidir sizce? bu insanlarin cocuklari torunlari yok mu? onlarin geleceğini bile bile ateşe atarlarmi en azindan bunu düşünün.
ayrica bunu diyenler kendilerinide bir nevi ele veriyorlar, yani erdogan aslinda kötü biri değil ama ya ondan sonraki kötü olursa hesabi...

ya herseyi geçtim fikirler catisabilir düşünceler paylasilir ama su assagilayici üslup yokmu iste bu yüzden dinleyesi olan yada fikrini degistirmeye müsait insanlari bile inatla evet demeye teşvik ediyorlar ya ona ayar oluyorum.

Bu kadar emin olmamak gerek doğru yolda olduğuna. Karşı olsa evet demezdi.
Bahceli 100% dogru bir adam, insanlik acisindan, ama siyasi acidan su anki durumda 100% dogru yolda demedim.. neye gore evet dedi birde bunu arastirmak lazim.. biz burada gorduklerimizle yorum yapiyoruz, ne konusuldu ne edildi bilmiyoruz..

Zaten herşey körü körüne bağlılıktan teslimiyetten oluyor.
Bugün bunu konuşuyoruz. Çünkü senin hayır dediğini, seni temsil eden parti destekledi diye. Bu böyle bir ironi işte. Asıl ironi buna rağmen yine mhpye oy verecek olman. :KK53:

Not: Hiçbir partili değilim :KK66:
sahsen ben oy vermeye basladıgımdan beri benim, ailemin, kendi zihniyetimi temsil eden degerlere sahip partiye oy veriyorum. o partinin vizyonunu, bulundugu safı, cizgisini, sağını solunu vesairesini begenirsin ona göre oy verirsin. yani siyasi parti olayı türkiyede biraz takım tutma isi gibi ama genel secimlerde cok buyuk bir degisim olmadıgı surece herkes hep oy verdigi partiye yine oy veriyor. yani temsil ettigi kesim ve zihniyet genel secimlerde daha cok on plana cıktıgı icin herkesin taraftarı oldugu partiye oy vermesini ben mantıklı buluyorum. sahıslar gelip gecicidir, geriye kalanlar onemli. su an bahceli bence mhp zihniyetini asla temsil etmiyor, o yuzden mhpli olan bahceli yuzunden partisinden ideolojisinden vazgecmez. herkes icin aynı sey gecerli. ideolojisi para ve bencilce cıkarları olanlar haric tabii

Kusura bakma ama ben dogdugumdan bu yana Mhpliyim.. ben koru korune'de bagli degilim, sadece benimkisi farkli bir sevda siz anlamazsiniz.. evet baskan destekliyor olabilir, ama muhakkak onu maddelerin icindeki bazi kisimlar ikna etmistir, madde diyorum baskanlik demiyorum.. ve biz Mhpliler HAYIR diyoruz.. NET
Sadece kendinizi kandırıyorsunuz. Bizim anladığımız bu. Neyse konumuz mhp değil. Sadece konumuza katkısını altını çizdik :KK75:

Meraktan soruyorum ne olduda tekrar yorumlara açtınız siyaset bölümünü mune
Siyaset bölümüne yazmak isteyenlerin isteğini geri çeviremedi yönetim, kapatılma sebebini biliyorsunuz değil mi? Bilmeyenler için yazayım, bazı üyelerle ilgili suç duyuruları ve Kazen'in ifadeye çağrılmalarıydı sebep, o olaylar kapandı mı? Hayır kapanmadı, bir şekilde o kişilerden duyarsınız nasılsa.

Bahceli 100% dogru bir adam, insanlik acisindan, ama siyasi acidan su anki durumda 100% dogru yolda demedim.. neye gore evet dedi birde bunu arastirmak lazim.. biz burada gorduklerimizle yorum yapiyoruz, ne konusuldu ne edildi bilmiyoruz..

Neyse zaman göstericek doğruyu yanlışı.

Tamam diyelim senin dedigin gibi olsun, Afganistan in, ırağin, libyanin durumu belli Misir a yapilanlar belli sozunden cikmayacak birilerini mi istiyorlar yani. Diyelim ki hayir sozu daha cok yukseldi tayyip erdogan olmadi vakti doldu gitti, sonraki gelendende memnun kalmazsa biz hep ayni filmi seyretmeye devam mi edecegiz. Neden butun dengeleri Avrupa kurmak zorunda.
Biz daha iyi bir denge kuramıyoruz da ondan en basiti var olan inançlara dillere ırklara ne derece adil yönetimler hatırlatırım erdoğan şiir okudu diye hapis yatan biri bugün aynı sekilde düşünce suçundan yatan niceleri var
Erdoğan başkan olsada olmasada birgün gidecek önemli olan arkasında ne bıraktığı olacak

Bana sorulmamış ama bu konuda fikrim var . Belirtmek isterim ...

Mesela buradan ele alalım . 50 sayfalık yorumlarda benim gördüğüm sadece bir kaç kişi bu yasa değişiklerinde neden eğitim , terör , işsizlik , istihdam , cinsel taciz vb konularında iyileştirici maddeler yapılmadı diye sordu .

Farkındaysanız hep olan maddeleri konuştuk . Olmasını istediklerimizden hiç bahsetmedik :) .
Muhalefette aynısını yaptı . Bunlarda gelişmemizi engelledi diye düşünüyorum .
Ben penceremden baktigimda dusmanlarimin kime dusman olduguna bakarim. Bugun bile gelismis ulkelerde yukarida saydigin sorunlar var. Sanki 15 yil evvel baslamis havasi olusturulmaya calisiliyor. Dogru soyluyorsun hep sorunlar konusuldu istenilenler degil.

aynen mesele türkiyeyse bahçelinin bizim bilmediğimiz birçok seyi bildiğinden tavrini degistirdigini düşünüyorum.
tepkileri ve daha fazlasini göze alacak kadar hemde

E işte vardır bir bildiği diyorsun erdoğancılarda vardır bir bildiği diyor olmaz böyle maalesef
Vallah cnm ben rteyi hic bir zaman desteklemedim.. erdogancilarin bildigi vardirida ben bilmiyorum.. onlarin bildigi vardir yonleri kalmamiski, yok padisah yok reis yok lider.. rte zaten yolsuzluk kokuyor.. amannnnn karisik durumlar.. Allah yardimcimiz olsun..

Saygısızlık yaptıysam özür dilerim . :110: Yani benim üslubum da bir sıkıntı varsa ...
Ama çok bekledim sizi ...
Umuyorum daha saygılı ifadelerle , ezberlenmiş cümleler dışında , sorunları çözecek adımlarla ilgili tartışmalar yaparız :)
Yok olur mu öyle şey, ifade kullanmayınca direkt üstüne alındın değil mi? Kusuruma bakma lütfen, genel birşey yazmıştım aslında.
Maalesef bu bölümün talihsizliği ne zaman seçmen sandık başına gidecek olsa ötekileştirip saldırmayı kendilerinde hak görüyor bazılarımız.

HAYIR diyenlerden de istediğim şu HAYIR tamam HAYIR da neden HAYIR ?

Yani bu bir yerel veya genel seçim değil. Ülkenin kaderi, burada HAYIR cevabı kişisel husumet mi ? Lütfen açık yüreklilikle yazın. Heee şikayet olursa da tüm bilgilerinizi Siber Suçlara veriliyor bu konuda da bizi anlayışla karşılayın.
Hayır diyorum çünkü başkanlık sistemi tamamen tek bir kişinin ülke ile ilgili büyük kararlar vermesi, sağlıklı kararlar verebileceğinin garantisini vermez ayrıca eyalet sisteminin zemini hazırlar sonuç "TÜRKİYE bölünür" (asla bölünmesini istemiyorum )

Seni o kadar iyi anliyorumki. Yanlis sistemlerle yetisirilmis koskoca nesil var. Kendi iradesiyle verdigi oylari tuttugu partinin muhalefet partisinden oldugundan karsisindaki insana saygi duymak yerine koyun gibi goren ilginc bir kesim var.
En buyuk eksikleride aynayi kendilerine tutamamalari. Ozgurluk elden gidiyor dusuncesine kapilmis insanlari hic anlamiyorum. Istanbulda gordugum kadar travestiyi ben Hollanda gibi ozgur bir ulkede gormedim.
Gay tanidiklarim var, valla bizim Turkiyedekiler abartili tipleri felan yoktur ha. Soylemese bilmezsiniz bazen.
Her konuda abartmayi severiz iste naparsin :KK70: Ortasi yoktur. Ya AK'tir ya KARA.
Guzel ozetlemissin gay kismina iyi guldum, aynen katiliyorum yani:KK70:

Back