Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Ay konuyu terketmiştim bi bakayım dedim yine "yıllar önce x yere başörtüyle giremiyorduk şimdi yasak değil buna ne diyeceksin?" Denmiş inanamıyorum
Şunu ısıtıp ısıtıp sunanlar var, hayır yemek çürüdü hala mı be arkadaş.

Söylediğimden anlayamayan birine açıklama yapamam üzgünüm..

Selametle

Tama işte kuzum senin dediğini diyorum ben de üst akıl ve pkk neden tepkili Türkiye nin daha kötü olması onların işine gelmesi gerekmiyor mu ?

bizim anayasa degisikliginde meclis ve cumhurbaskanı birbirine baglı olarak duzenlenmis (secimler bile aynı gun olacak denilmis) bu sebepten ötürü bizde yaratılacak baskanlık sistemi kuvvetler ayrılıgından cok kuvvetler birligine daha yatkın. parlamenter sistemde cumhurbaskanının sadece sembolik yetkisi ve devleti temsil yetkisi varken simdi yasama ve yürütmede son söz hep baskanda olacak ayrıca cumhurbaskanı yasamanın onayı olmaksızın kendi adına kararname cıkarabilecek bunlar da hep kuvvetler birliginin özellikleri

birine yapmistim o yorumu sen oldugunu gozden kacirdin kusura bakma tatlim. Hayir herkes herseyi ornek olarak gostermis ben basortu deyince ne oluyor? Sadece oyla gibi gozuksede konu cok daha derin hepimiz biliyoruz bunu, kendimizi kandirmayalim
Aynen işte sende söylüyorsun konu çok daha derin. Yarın birgun o üniversiteye başörtülü olduğun için alınmadığın günleri bile özleyebilirsin.herşey çığırından çıkabilir. Demokrasi olmayan bir ülkede kocanı dahi şikayet edemeyebilirsin seni dövdü diye.yada manyağın biri taciz ettiğinde gidip şikayet edebilecek bir mahkeme bile bulamayabilirsin..iyi düşün iyice oku maddeleri. Tartistigin konu başörtüsü gibi basit sorunlar değil ülkenin geleceği olsun.

Arkadaslar
Halka anlatılmıyor diyorsunuz ama aslında gazete ve medyalarda az çok tartışılıyor maddeler.ama maalesef OHAL devam ettiğinden hayır propagandasının rahat yapılamadığını görüyoruz; örneğin Meclis görüşmelerinin başladığı gun dısarda basın açıklaması yapılamadı muhalefet tarFından; bildiri vs dağıtılamadı; medya nerdeyse zapt edilmiş gibi ikiye ayrılmış evetçiler hayırcıları hayırcılar da evetvileri vatan haini buluyor.herkesin kolayca terorıst ilan edildiği bir ortam maalesef

Baro karşılaştırmalı güzel bir tablo yapmış lütfen bakın.bilgilenmek için

http://anayasadegisikligi.barobirlik.org.tr/Anayasa_Degisikligi.aspx

Son düzenleme:
Sen onu galiba yanlis anlamissin bi arastir istersen
yoo gayet dogru anladım. yası kücükler nikah yaptıgı zaman daha dogrusu yapamadıgı icin yası 18 den buyuk olan taraf suclu gibi görundugu icin hapse girme vs durumu oluyordu bu da cok seven cok aşık yaşı kücük cocuklarımızın aile birligi catısı altına girmesine engel oluyordu bu durumun magduriyet yaratmaması icin böyle bir duzenleme getirildi vs vs...
siz de bunun sadece bu durumlar icin kullanılacagına inandınız, yani 13 yasındaki cocuga tecavüz eden 50 yasındaki adamın olayındaki maddi ve manevi unsurların bu suc tanımına oturmasının hicbir alakası yok oyle mi:) hahhahah
sen de onu bayagı yanlıs anlamışsın bir araştır istersen ben avukatım bana anlatmana gerek yok kanunların nasıl yapıldıgını da neden yapıldıgını da ve neyi hedef aldıgını da gayet iyi anlayacak kadar aklım yerinde canım sag ol tavsiyelerini kendine sakla

Bence çoğunluk farkında olmadığı bir evet/hayır galeyanında .

Galeyanın sebebi bilinmezlik. Herkes en azından bir kere okuyup fikir edinip öyle oy vermesi gerektiği düşüncesindeyim. Sizin düşüncesiniz karamsarlık kaynaklı umursamaz bir kabulleniş çerçevesinde, benim düşümcemde karamsarlıktan kaynaklı. Tek fark daha kötü olmamak için elimdeki son oy şansı. Benim için son çırpınış.
Kimsenin oyunu değiştirme gücüne sahip değiliz. En azından insanların okuyup bilinçli ve oy kullanması için teşvik edebiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte zihniyetinizi ap açık ettiniz sizin ne anladığınızda çok belli oldu ancak siz saygı duymasanızda biz evet diyenler size yinede ısrarla saygı duyuyoruz nedenmi? Çünkü terbiyemiz gereği artık neyi nasıl anladıysanız. Ancak bir daha size yanıt vermeyeceğim çünkü amacınız sorgulamaktan ziyade sataşmak! Anlamak değil o nedenle hiç işim olmaz....

Beni ulkeme donmekten vazgeciren insanlari malesef... senin de dedigin gibi cok milletten insan taniyorum, bizim gibisi yok. Genelleme yapmak da istemiyorum ama burda bunu net gordum ve cok uzuluyorum ya. Donsem buyuk ihtimal Istanbul olucakti, ve anladigim kadariyla en cokta orda insanlar birbirinden bu kadar cok nefret ediyor, nefret ediyor ya, bu saygisizlikta bu nefretten geliyor. Bir de bi yorum yazislari var sanirsin en bilgili insan yaziyor bu yorumu, guleyimmi aglayimmi bilmiyorum ya

Sayfa 34de kadar sabretim yorumları okudum ve beyaz havluyu attım:)

Anladimki, nasilki ben anti-akpli zihniyetini anlayamiyorsam onlarda beni, hangi geçerli açıklamayi yapsamda istediğini anlayıp istediğini anlamiyacaklar! Boş yere energi kaybı :)

Herneysee... Koyu bir Recep Tayyip Erdoğan ci olarak tabikide EVET! Onun bir planı vardır, bu zamana kadar nasil milletine sahip çıktıysa gene cikacaktir.
Sırtı kaşınan hayir'cilar, referandumda kocaman bir EVET aldığında kasintilari dinecektir telaşlanmayin lütfen:)

1saniye sonrasını kimse bilmiyor iyimi kotumu, birak 10seneyii. Rabbim ezelden hazırlamış zaten geleceğimizi, herşey olacağına varır ordada fazla telaşlanmayin :)

Hayte iyi geceler sizi gidi kokoş lar sizii :)))))))

keske anlasılmayı gerektirecek seyler söyleseniz o zaman anlamaya calısırdım.
hayırlı gecelerrrrr

Tama işte kuzum senin dediğini diyorum ben de üst akıl ve pkk neden tepkili Türkiye nin daha kötü olması onların işine gelmesi gerekmiyor mu ?
Ya hdp üst aklın ürünü değil mi üst akıl başkanlığı istemiyor erdoğandan korkuyor der bizimkiler
Abd saddamın ırağı gibi beşarı esedin suriyesi gibi kadafi libyası gibi bir yapı ile karşılaşma olasığını hesaba katıyor ötekilere göre

yapmaman iyi olmus okuyacak ve sakin kalacak kadar genis mezhepli degilim cunku. hadi hayırlı geceler kardes
Sizin genisliginizi ya da mezhebinizi düşünmemiştim yazarken. Saygıyla konuşabilecek birisiyle tartışmaya girmek isterdim hepsi bu.. Bir daha yazmamanız dileğiyle.. Hayırlı geceler..

iste bekledigim mesaj buydu

Ben abd tipi başkanlık sistemi nedir özü nedir onun tanımını yaptım esasında da siyasi bir çatışma mevcuttur dedim bu da bizim ülkemizde uygulanabilirliği yok dedim. Şuan uyguladığımız parlementer sistem kuvvetlerin birliği değildir hanfendi bahsettiğiniz her şey kuvvetlerin ayrılığı esasısna dayanan hükümet sistemidir. Kuvvetlerin birliğine dayanan sistem sadece monarşidir günümüz sembolik ingilteresi :)
Cumhurbaşkanına evet dediğiniz gibi kararname çıkarma yetkisi mevcut tabi ama, kanunla çatışma varsa kararname arasında, kanun uygulanır diye biliyorum yukarda okuduklarıma dayanarak. Emin olmamakla birlikte detaylı inceleyemedim üstün körü baktım affola

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…